Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
57 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Czy ktoś umie tworzyć banerki? Przydałyby się dziewczynkom...

Dawno tego nie robiłam (jeszcze na starym dogo ;)) ale jak nie masz chętnych to mogę machnąć ;)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Tysiu

od Nadziejkow

poleciala deklaracyjka jednorazowa

narazie , dla Kawusi

na konto cioci elficzkowej

Nadziejko, wpłata już na koncie - 15 zł.

Pięknie dziękujemy stylowi_pl_ogrod_41928285.gif

Posted
7 godzin temu, Chesti napisał:

Dawno tego nie robiłam (jeszcze na starym dogo ;)) ale jak nie masz chętnych to mogę machnąć ;)

Dziękuję! Będę baaaardzo wdzięczna :)

7 godzin temu, elficzkowa napisał:

Nadziejko, wpłata już na koncie - 15 zł.

Pięknie dziękujemy stylowi_pl_ogrod_41928285.gif

Jaka błyskawiczna reakcja.

Dziękuję

:)

Posted
12 godzin temu, Chesti napisał:

jak możesz to też machnij, będzie do wyboru :)

ja na razie zrobiłam taki, jak Kawa będzie mieć zdjęcia z DT to mogę się jeszcze pobawić..też dawno nie robiłam banerków i jakoś dziwnie mi teraz

n1hO-bJLUZNfuhie2SMcYGvNfWdUKVPux7D--Xr24B8J_Mru_62rGR5QRmAvKZileBzo3GaZlM1kOz9MYukrrbUO9ij1WpQ4DB6pLRKObczBGRKfdLCWLCCC1nlpPXNQgfNnCQFOj-6tQ0uzQaK16pLxMfhKDcxjjSQUt3b9oBbsseMYCBlirgiZEVYyX7gkZ5KBKPmvl-XErj-Nr0HB7qLpmeWfDB-Rky41-097NXeFnYTaKVV2GK7tnrFwJh5EspF6XHLQ9zkUKJ28VpeYZx0QEkekFhhi2pbm8BjLyapI9C02nhgyDF-IVAO6EO-5qH7KCm16xzASv7BIDixRnTndOsDFwzi1aEBcucFdil7zy8ANGtvdFZVkQlE9ojPlm1hYY9qxNtHIjLNEydsO_popR1xcqP1dLRvLeH7kZ-WNjv4_EFH_lj9uoG4KLRqfqnf3sy3nFeiBx4PX9Ump-Urf37auA66YYiof3JmMOIzJGOrwv1OFwoEcSf7SvF2VBq_fB0zc5lYejdNiCjR6Cgp7-R6cRzT-Cg2lfMuw2qK9Npf8KCWoTDFCE_9BywBkiYRA2063zFZiW0j6YzuzGIMVn1tuLaS6zDEr6AHxPw2J4QS0KBVjn0YLetvJxiTnwOdGzCwFFbi5lPe5ECYKGENzDBXKKw7nGg=w250-h100-no

Chwaliłam Fantę, że przesypia noc...taaaa...to dziś zrobiła mi pobudkę o 6.30 bo ona się wyspała :P ale obróciłam się do niej plecami, powiedziałam, że ma iść na miejsce i tam się bawić, to posłuchała po kilu minutach i do 8 był spokój. Nie jej wina, że ja to śpioch, szczególnie teraz, jak przeziębienie nie chce odpuścić za bardzo.

• Upvote 1
Posted

Też bardzo się cieszę, że Kawa przyjedzie bezpośrednio do Warszawy :) Dla mnie w obie strony to byłoby z 9 godzin w samochodzie najmarniej, a nie mam w ten weekend z kim zostawić mojego zwierzyńca na tak długo. Także pani Magdalena spadła jak z nieba :)

• Upvote 4
Posted

Do 7 to już niedaleko :) Wspaniale, że Kawa w końcu zazna domowego ciepełka !

Mam nadzieję, że dogada się ze stadem Agat21 bez większych problemów :)

Posted

A na kojcach nadal kotka... Pilnie szuka DT, bo nie ma warunków na koty :( kotka, młoda, zwisłoucha.

Też chce jej pomóc :( ale nie mam dokąd zabrać.... Pójdzie do domu bez sterylizacji, więc boje się, że trafi źle...

received_1809566192448121.jpeg.0b04bb795947ba030fdb80ee075f0207.jpeg

Posted
26 minut temu, agat21 napisał:

A nie ma gdzie w okolicy wysterylizować kotki? W żadnej lecznicy jej nie przetrzymają, aż się zagoi??

Żadna lecznica nie przechowuje kotów, nie ma gdzie. I pytanie za czyje pieniądze?

Posted
48 minut temu, agat21 napisał:

Za pieniądze gminy? A lecznica w Zamościu jakaś? Żadna?

Gmina nie opłaca sterylki psom w kojcach, myślisz, że opłaci kota? Przydałby się ktoś na miejscu, kto tefgo dopilnuje.
Niestety, to niejedyny problem.

Elficzkowa była na kojcach... i jest dramat. Kotka + dwa nowe młode psy (sunia i pies) + sunia staruszka DZISIAJ oddana do schroniska...

Staruszka ledwo chodzi, źle widzi, jest chora. Właścicielka tłumaczyła się, że sama nie ma za co jeść i musi oddać sunię... przecież ona tu zginie, nikt nie zawiezie suni na badania :(
26241280_1809848249086582_1712340538_n.thumb.jpg.e0387d4a56bce4e6a6e8b4bb8ad18be9.jpg

Plus nowe pieski młode...
nie wiem które z nich to sunia, a  które piesek...

26551282_1809848199086587_913317557_n.thumb.jpg.f274ed762a106320d54f6fd21921a160.jpg

26648180_1809876339083773_1882906006_n.thumb.jpg.0c08e76d781d582813dc6fc5c24e995b.jpg

Może nawiały właścicielom... oby...

No i Kawusia dzisiaj :(
26241527_1809848202419920_527971751_n.thumb.jpg.1e4a409dd5a7087ccf0e568142659944.jpg

Posted

Najpilniej potrzebują pomocy kotka po wypadku oraz staruszka - gmina nie ma warunków się nimi zająć, a  w schronisku sa bez szans :( Jestem załamana, chce mi się wyć.

Posted
11 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Piesek - nie wiem czy sunia, czy piesek, elficzkowa ma problem z wysłaniem mi zdjęć...

26551282_1809848199086587_913317557_n.thumb.jpg.f274ed762a106320d54f6fd21921a160.jpg

To sunia, młoda, garnąca się do człowieka. Jest jeszcze piesek. Zdjęcia wysłałam, może dotrą. 

Jadąc dzisiaj do Kawy pomyślałam, że ona tam sama biedna siedzi a tu taka niespodzianka (!)...

Sunia i piesek szalały na wybiegu razem z Kawusią. Staruszka totalnie zdezorientowana, oddana dzisiaj przez właścicielkę. Sunia nie chciała smaczków, które przywiozłam. Schowała się do budy, biedna nie wie co się dzieje. Ma jakieś guzy na ciele, jeden z boku klatki piersiowej i drugi bliżej ogona na grzbiecie. Jutro ma ja zbadać wet, ale dowiedziałam się, że raczej czeka ją Zamość bo kto takiego psa weźmie i będzie leczył...

Jutro zabieram Kawę. Przymierzyłam obróżki, jednak musi być ciemny kolor. Kupiłam co prawda drugą jasną ale jest za duża. Może posłuży innemu psiakowi. Kupiłam też kropelki od pchełek. 

Posted
10 minut temu, elficzkowa napisał:

To sunia, młoda, garnąca się do człowieka. Jest jeszcze piesek. Zdjęcia wysłałam, może dotrą. 

Jadąc dzisiaj do Kawy pomyślałam, że ona tam sama biedna siedzi a tu taka niespodzianka (!)...

Sunia i piesek szalały na wybiegu razem z Kawusią. Staruszka totalnie zdezorientowana, oddana dzisiaj przez właścicielkę. Sunia nie chciała smaczków, które przywiozłam. Schowała się do budy, biedna nie wie co się dzieje. Ma jakieś guzy na ciele, jeden z boku klatki piersiowej i drugi bliżej ogona na grzbiecie. Jutro ma ja zbadać wet, ale dowiedziałam się, że raczej czeka ją Zamość bo kto takiego psa weźmie i będzie leczył...

Jutro zabieram Kawę. Przymierzyłam obróżki, jednak musi być ciemny kolor. Kupiłam co prawda drugą jasną ale jest za duża. Może posłuży innemu psiakowi. Kupiłam też kropelki od pchełek. 

Koszmar!!! :( Oby psiaki tylko uciekły właścicielom i ktoś sie po nie zgłosił :(

A sunia, wyć się chce... jestem totalnie załamana... :( Jak duża ta sunia jest?

Jesteś wspaniała, elficzkowa, na pewno nie chcesz zwrotu pieniążków za te zakupy?

Posted

Sunia nie jest duża ( chyba na wysokość Kawy ) ale jest masywna. Jutro może uda się zrobić więcej zdjęć. Będę tam po południu więc będzie już po wizycie weta, jestem ciekawa co powie. Zakupy dla Kawy to mój prezent dla niej. 

Posted

Psiakom zrobiłam ogłoszenia na olx z informacją, że znalezione. Dałam też znać na fb.

Sunię poogłaszam jutro - jakby udało się zrobić  zdjęcia to byłoby super.

EDIT: OLXy

Kot: https://www.olx.pl/oferta/kotka-zwisloucha-moze-ma-dom-CID103-IDr8Cgz.html

Sunia: https://www.olx.pl/oferta/sunia-mloda-komus-zaginela-CID103-IDr8B8b.html
Pies: https://www.olx.pl/oferta/piesek-terierek-znaleziono-CID103-IDr8ABT.html

Posted
7 godzin temu, Istar19 napisał:

jak możesz to też machnij, będzie do wyboru :)

ja na razie zrobiłam taki, jak Kawa będzie mieć zdjęcia z DT to mogę się jeszcze pobawić..też dawno nie robiłam banerków i jakoś dziwnie mi teraz

n1hO-bJLUZNfuhie2SMcYGvNfWdUKVPux7D--Xr24B8J_Mru_62rGR5QRmAvKZileBzo3GaZlM1kOz9MYukrrbUO9ij1WpQ4DB6pLRKObczBGRKfdLCWLCCC1nlpPXNQgfNnCQFOj-6tQ0uzQaK16pLxMfhKDcxjjSQUt3b9oBbsseMYCBlirgiZEVYyX7gkZ5KBKPmvl-XErj-Nr0HB7qLpmeWfDB-Rky41-097NXeFnYTaKVV2GK7tnrFwJh5EspF6XHLQ9zkUKJ28VpeYZx0QEkekFhhi2pbm8BjLyapI9C02nhgyDF-IVAO6EO-5qH7KCm16xzASv7BIDixRnTndOsDFwzi1aEBcucFdil7zy8ANGtvdFZVkQlE9ojPlm1hYY9qxNtHIjLNEydsO_popR1xcqP1dLRvLeH7kZ-WNjv4_EFH_lj9uoG4KLRqfqnf3sy3nFeiBx4PX9Ump-Urf37auA66YYiof3JmMOIzJGOrwv1OFwoEcSf7SvF2VBq_fB0zc5lYejdNiCjR6Cgp7-R6cRzT-Cg2lfMuw2qK9Npf8KCWoTDFCE_9BywBkiYRA2063zFZiW0j6YzuzGIMVn1tuLaS6zDEr6AHxPw2J4QS0KBVjn0YLetvJxiTnwOdGzCwFFbi5lPe5ECYKGENzDBXKKw7nGg=w250-h100-no

Chwaliłam Fantę, że przesypia noc...taaaa...to dziś zrobiła mi pobudkę o 6.30 bo ona się wyspała :P ale obróciłam się do niej plecami, powiedziałam, że ma iść na miejsce i tam się bawić, to posłuchała po kilu minutach i do 8 był spokój. Nie jej wina, że ja to śpioch, szczególnie teraz, jak przeziębienie nie chce odpuścić za bardzo.

Dziękuję Ci, Istar - ależ jesteś wszechstronna: ogłoszenia, banerki, DT, transport :) poczęstuję się banerkiem... :)

To dobrze, że chociaż umie się zająć sobą po chwili... ale niechby Ci dała pospać, to szybciej wrócisz dro zdrowia, biedna... :(

7 godzin temu, agat21 napisał:

Też bardzo się cieszę, że Kawa przyjedzie bezpośrednio do Warszawy :) Dla mnie w obie strony to byłoby z 9 godzin w samochodzie najmarniej, a nie mam w ten weekend z kim zostawić mojego zwierzyńca na tak długo. Także pani Magdalena spadła jak z nieba :)

6 godzin temu, Istar19 napisał:

Do 7 to już niedaleko :) Wspaniale, że Kawa w końcu zazna domowego ciepełka !

Mam nadzieję, że dogada się ze stadem Agat21 bez większych problemów :)

agat21, mnie to cieszy, że właśnie tak ładnie wszystko wyszło :) Rozmawiałaś już może z Magdaleną, by ustalić szczegóły? :)

Też trzymam kciuki za dogadanie się zwierzyńca!

Posted

Serduchem sciskamy

calun czas

i te wszystkie oczeta .... w ktorych tyle cieprpienia

to wszytko

swiat podly

i coraz podlejszy

i w czleku juz te wszystkie umeczone biedunie

na zawsze

matko Ziemio nasza ...

sciskam za Kawunie

za starowinki i mlodziaczki

niechaj los sie odmieni

Posted

Dzwoniłam do Magdaleny, nie mogła rozmawiać, ma oddzwonić. Czekam. 

Załamałyście mnie tymi nowi psiakami. Zwłaszcza staruszką. Coś trzeba z nią zrobić. Może Kikou by ją wzięła? U niej same staruszki. 

Co dokładnie dolega kotce? Jest zdrowa czy ma jakieś problemy po wypadku?

Posted
35 minut temu, Nadziejka napisał:

Serduchem sciskamy

calun czas

i te wszystkie oczeta .... w ktorych tyle cieprpienia

to wszytko

swiat podly

i coraz podlejszy

i w czleku juz te wszystkie umeczone biedunie

na zawsze

matko Ziemio nasza ...

sciskam za Kawunie

za starowinki i mlodziaczki

niechaj los sie odmieni

Dziękuję Nadziejko.... :) za takie piękne wsparcie!

12 minut temu, agat21 napisał:

Załamałyście mnie tymi nowi psiakami. Zwłaszcza staruszką. Coś trzeba z nią zrobić. Może Kikou by ją wzięła? U niej same staruszki. 

Co dokładnie dolega kotce? Jest zdrowa czy ma jakieś problemy po wypadku?

a kikou ma miejsce?

Podobno jest zdrowa, ale mocno wystraszona, więc i drapiąca... biedna taka, podobno wyciągnięta z rowu? jakiejś wody? 

3 minuty temu, elficzkowa napisał:

Jestem już umówiona z p.Magdaleną. Kawa wyjedzie z Tomaszowa o 15.30 w niedzielę.

1 minutę temu, agat21 napisał:

Ja też po rozmowie :) 

Cieszę się! :) Trzymam kciuki za całokształt!

Posted

Zapytajcie Kikou, ja nie mam u niej w tej chwili żadnego "mojego" pieska, więc nie wiem jaka sytuacja..

Nie mam pojęcia jak pomóc kotce. W sprawie sterylki mogę zapytać znajomą o pomoc w znalezieniu miejsca w warszawskiej klinice, ale po paru dniach trzeba będzie ją zabrać. Nie dam rady wziąć i psa i kota naraz na tymczas