elik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 2 godziny temu, Liszka23 napisał: Oczywiście nie może być inaczej wszystko w granicach rozsądku.A swoją drogą Foksik jest bardzo mądrym i ułożonym pieseczkiem:) Dorosłe psiaki można od czasu do czasu rozpuszczać :) ale z młodzikami to trzeba mieć zdroworozsądkowe podejście do pozwalania na to i owo :) Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 4 godziny temu, Aldrumka napisał: Jak tylko będzie decyzja poproszę o nr konta :) Oczywiście, jako Skarbnik i tak jesteś tu najważniejsza, bo trzymasz kasę :) Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 3 godziny temu, Liszka23 napisał: Foksulek zostaje z nami na zawsze nie ma możliwości żeby było inaczej.On jest członkiem naszej rodziny i tak zostanie już na zawsze.Jest nasz i tylko nasz kochamy Go do granic możliwości:* 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Cudownie! :) Tylko nie rozpieszczajcie za mocno Foksika, bo woda sodowa uderzy mu do głowy :) Psy lubią jasne zasady i pewność, że to ich właściciel rządzi, a nie one. ;) 3 godziny temu, Liszka23 napisał: Oczywiście nie może być inaczej wszystko w granicach rozsądku.A swoją drogą Foksik jest bardzo mądrym i ułożonym pieseczkiem:) 3 godziny temu, Foksikowa mama napisał: Foksik jest cudnym j mega mądrym pieskiem. Już ustaliliśmy kto rządzi. Na spacerach pięknie chodzi. Dzisiaj byliśmy w mieście, wśród ludzi i psiulek pięknie trzymał się nogi. Raz tylko obwarczał i obszczekał olbrzymiego doga arlekina :). 3 godziny temu, Liszka23 napisał: Nasz cudowny obrońca:* Bardzo się ciesze, ze z Foksikiem jest już jasna sprawa. Oczywiście nie mogło być inaczej, ale wiadomo jak jest - bywa różnie. Teraz czekam na wieści z domu, który przyjął Figę. Quote
Liszka23 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 To prawda że w życiu bywa różnie ale w tym przypadku sprawa jest przesądzona.Foksuś jest nasz i nigdy nikomu Go nie oddamy. Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Wiadomo jak przebiega aklimatyzacja Figusi? A Igusia to faktycznie mogłaby być "babcią" dzieciaków. Podobnie ubarwiona, tereny pochodzenia niemal te same i też obecnie jest u anecik, więc mam nadzieję, że pieniążki przejdą na Igusię. Na razie nie ma wieści, ale mam nadzieje, że nadejdą niebawem. Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Pozostałe po psiaczkach 122,00 zł, a także swoje deklaracje. Bardzo gorąco o to proszę. Suni brakuje 180,00 zł do miesięcznej należności za pobyt w DT. To spora kwota :( Elik kochana, poprosiłam o zgodę na przeniesienie 122 zł, które zostały po szczeniakach. Figa i Foksik nie mieli niestety stałych deklaracji....... Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 15 minut temu, Liszka23 napisał: To prawda że w życiu bywa różnie ale w tym przypadku sprawa jest przesądzona.Foksuś jest nasz i nigdy nikomu Go nie oddamy. Bardzo sie ciesze z tego, że Foksik jest już tylko WASZ !!! 1 Quote
Liszka23 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 My też jesteśmy mega szczęśliwi że możemy być opiekunami tak wspaniałego pieseczka.:) Quote
elik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 39 minut temu, MALWA napisał: Elik kochana, poprosiłam o zgodę na przeniesienie 122 zł, które zostały po szczeniakach. Figa i Foksik nie mieli niestety stałych deklaracji....... Nie wiedziałam :) Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 1 godzinę temu, Liszka23 napisał: My też jesteśmy mega szczęśliwi że możemy być opiekunami tak wspaniałego pieseczka.:) Mam nadzieje, ze i Foksik jest z Was bardzo zadowolony ! Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 4 minuty temu, elik napisał: Nie wiedziałam :) Nic takiego, nie musialas :) Quote
Foksikowa mama Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 1 minutę temu, MALWA napisał: Mam nadzieje, ze i Foksik jest z Was bardzo zadowolony ! Myślę, że jest szczęśliwym piesulkiem. Parduje wszędzie z dumnie podniesionym ogonkiem :) 1 Quote
Liszka23 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 2 minuty temu, MALWA napisał: Mam nadzieje, ze i Foksik jest z Was bardzo zadowolony ! Też mam taką nadzieję że jest u nas szczęśliwy:) Quote
Anecik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Poprosiłam Kiyoshi i wstawi zdjęcie Figuni. U niej wszystko w porządku, śpi z Państwem w łóżku (od strony Pani :)) ale na Pana już prawie nie poszczekuje. Siedzi u niego na kolanach i się mizia. Z kotem już za pan brat. Jedynie co, to zdarza się jej podczas nieobecności domowników zrobić siooo i koo. Mimo że wcześniej robiła na dworze. Dziś narobiła na łózko i wędrowała z reklamówką jabłek po domu :). Ale wszystko jak najbardziej ok. Nic się nie martwcie :) 1 Quote
seramarias Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Te wypadki to pewnie ze stresu. Musi się oswoić z nową sytuacją i przyzwyczaić do zostawania w domku. To dzielna sunia na pewno da radę. Foksik widać, że już pan na włościach pełnym pyszczkiem ;) Quote
Liszka23 Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Bardzo się cieszymy że u Figuni wszystko ok.Bądź szczęśliwa kruszynko:* Quote
MALWA Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 2 godziny temu, anecik napisał: Poprosiłam Kiyoshi i wstawi zdjęcie Figuni. U niej wszystko w porządku, śpi z Państwem w łóżku (od strony Pani :)) ale na Pana już prawie nie poszczekuje. Siedzi u niego na kolanach i się mizia. Z kotem już za pan brat. Jedynie co, to zdarza się jej podczas nieobecności domowników zrobić siooo i koo. Mimo że wcześniej robiła na dworze. Dziś narobiła na łózko i wędrowała z reklamówką jabłek po domu :). Ale wszystko jak najbardziej ok. Nic się nie martwcie :) Dziekuje za relacje z domu Figuni ! Moze suczka powinna miec spacery przed wyjsciem Panstwa z domu, i to takie dluzsze. Sunia bylaby zmeczona po powrocie i moze nie psocilaby. Z zalatwianiem sie tez byloby lepiej. Moze warto byloby zostawic Figuni kilka zabawek, by nie nudzila sie sama w domu. Quote
Anecik Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 29 minut temu, MALWA napisał: Dziekuje za relacje z domu Figuni ! Moze suczka powinna miec spacery przed wyjsciem Panstwa z domu, i to takie dluzsze. Sunia bylaby zmeczona po powrocie i moze nie psocilaby. Z zalatwianiem sie tez byloby lepiej. Moze warto byloby zostawic Figuni kilka zabawek, by nie nudzila sie sama w domu. Napisałam że robi na dworze siku i koopę bezpośrednio przed wyjściem Państwa z domu a i tak później ponownie zrobi w domu. Tak jak napisała seramaris też uważam że jest to ze stresu że zostaje sama. Co do psocenia - pamiętamy że szczeniaki nie miały zbyt różowego dzieciństwa. Jak przyjechały do mnie to leżały jak truśki w jednym legowisku wtulone w siebie (oczywiście wyjątek była tu Figa która jak w amoku szczekała na mojego męża) . Nie wiedziały co to zabawka, co to zabawa, Nic. Dopiero później zaczęły zachowywać się jak szczeniaki. 2 pary papci zostały zagryzione na śmierć, listwy przypodłogowe też im się nie podobały (a właściwie to tylko Fidze) Zabawki do zabawy ma - dostała od nas swoje ulubione i Państwo też o to zadbali. 1 Quote
Anecik Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Dziękuję Iza :) 1 Quote
MALWA Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 12 godzin temu, anecik napisał: Napisałam że robi na dworze siku i koopę bezpośrednio przed wyjściem Państwa z domu a i tak później ponownie zrobi w domu. Tak jak napisała seramaris też uważam że jest to ze stresu że zostaje sama. Co do psocenia - pamiętamy że szczeniaki nie miały zbyt różowego dzieciństwa. Jak przyjechały do mnie to leżały jak truśki w jednym legowisku wtulone w siebie (oczywiście wyjątek była tu Figa która jak w amoku szczekała na mojego męża) . Nie wiedziały co to zabawka, co to zabawa, Nic. Dopiero później zaczęły zachowywać się jak szczeniaki. 2 pary papci zostały zagryzione na śmierć, listwy przypodłogowe też im się nie podobały (a właściwie to tylko Fidze) Zabawki do zabawy ma - dostała od nas swoje ulubione i Państwo też o to zadbali. Pewnie tak jest z tym stresem. Sunia musi sie przyzwyczaic do nowej sytuacji, miejsca i swoich ludzi. Mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej. Quote
MALWA Posted January 6, 2018 Author Posted January 6, 2018 5 godzin temu, kiyoshi napisał: Jakie slicznosci ! Quote
elik Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Będzie dobrze, musi być! Sunia prześliczna :) Quote
Anecik Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 1 minutę temu, ewu napisał: Figa i kotka już się kochają:) Właśnie chciałam napisać że już się kochają :) Może poproszę kiyoshi żeby wstawiła zdjęcie. 1 Quote
Recommended Posts