BaśkaNero Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Cześć. Mam psa rasy Blackmouth Cur z rodowodem. Chciałabym iść z nim na wystawy psów ale zupełnie nie wiem jak sięza to zabrać i czy pies musi mieć ukończony jakiś wiek. Nero ma obecnie 4 miesiące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 A rodowód ma gdzie zarejestrowany?Skontaktuj sie z oddzialem Związku,dostaniesz cały regulamin.Pod warunkiem,ze nalezysz do ZKwP.Jak jest z innymi stowarzyszeniami,nie wiem. p.s - Nero chyba az tyle nie pali...?Ma niezły zapas fajek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 A co to za nowy wynalazek? Bo o takiej rasie pierwszy raz słyszę a znam dużo ras, jestem starym kynologiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łisper Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Skąd dorwałaś blackmoutha? Z tego co wiem, w polsce nie ma żadnych hodowli. W dodatku rasa nie jest rozpoznawana przez FCI ani jej amerykańskiego.... partnera?..., AKC. Jeśli chcesz wystawiać psa, to najlepiej.......... w jego ojczyźnie, pod patronatem UKC (United Kennel Club) ;) ponoć bardzo dobre psy użytkowe; jeśli będziesz go układać do jakiejś służby, to napisz jak ci poszło, bo aż jestem ciekawy jak się w praktyce te amerykańskie cuda sprawdzają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola&tina Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 49 minut temu, dwbem napisał: A co to za nowy wynalazek? Bo o takiej rasie pierwszy raz słyszę a znam dużo ras, jestem starym kynologiem. Bo to bardzo żadka rasa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 jola&tina nooo...byk jak 150,ale... http://www.szarik.pl/rasa-283-blackmouth-cur.html :) M. 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Bo to bardzo żadka rasa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delph Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 Skontaktuj się z hodowcami CLD, są już w Polsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 No fakt, poczytałam bardzo rzadka rasa tylko ja nie jestem zwolenniczką tworzenia różnych nowych ras, lepiej nie psuć a poprawiać już istniejące bo i tak jest ich bardzo dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delph Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Dnia 29.10.2017 o 16:14, dwbem napisał: No fakt, poczytałam bardzo rzadka rasa tylko ja nie jestem zwolenniczką tworzenia różnych nowych ras, lepiej nie psuć a poprawiać już istniejące bo i tak jest ich bardzo dużo. Ale to nie jest nowa rasa, psy tego typu hodowali już Celtowie przed naszą erą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 A to nie wiedziałam bo nigdy o tej rasie nie słyszałam. Skoro taka stara to dlaczego prawie nic o niej nie wiadomo i związki kynologiczne nie mają jej w swoich wykazach ras. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delph Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Mają, jest uznana przez UKC, bo to amerykańska rasa. Po prostu w Polsce jest mało znana. Każdy region na świecie ma swoją historię kynologii, swoje "rodzime" rasy psów oraz takie, które są bardziej lub mniej popularne w danym kraju. O naszym gończym polskim podejrzewam, że w stanach mało kto słyszał ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts