Aga76 Posted June 10, 2017 Posted June 10, 2017 Dzień dobry :) Poproszę jeszcze skrzydłokwiat gemini (5) i cebulkę crinum powelli (15) Quote
terra Posted June 11, 2017 Author Posted June 11, 2017 19 godzin temu, Aga76 napisał: Dzień dobry :) Poproszę jeszcze skrzydłokwiat gemini (5) i cebulkę crinum powelli (15) Bardzo dziękuję, zapisuję :) Quote
wanda szostek Posted June 11, 2017 Posted June 11, 2017 No to i ja się zapiszę 9. piwonie proszę po 1 szt 2. wiesiołek po 1 szt 11. ciemiernik 1 szt 15 orinium powelli cebulki czy to kwiat ogrodowy czy domowy? Jak ogrodowy to poproszę 2 cebulki Quote
terra Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 6 godzin temu, wanda szostek napisał: No to i ja się zapiszę 9. piwonie proszę po 1 szt 2. wiesiołek po 1 szt 11. ciemiernik 1 szt 15 orinium powelli cebulki czy to kwiat ogrodowy czy domowy? Jak ogrodowy to poproszę 2 cebulki Witaj Wandziu i dziękuję. Od razu wyjaśniam, mam jedną piwonię mix (kolor nieznany) i o nią pytała dzioszka, ale chciała po trzy z każdego koloru, a ja tyle nie mam na zbyciu. Zadałam pytanie czy ją satysfakcjonuje jedna sztuka, ale jeszcze mi nie odpowiedziała. Jeśli się nie zdecyduje, piwonia będzie Twoja. Crinum powelli (krynka) w lecie może stać w ogrodzie ale na zimę musi wrócić do domu. Traktuje się ją podobnie jak mieczyki, tyle, że bezpieczniej dla niej jak zostanie na zimę w doniczce. Czekam na decyzję. Quote
Aga76 Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Wilczomlecz groszkowy jest wieloletni i zimuje w ziemi? Quote
wanda szostek Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 5 godzin temu, terra napisał: Witaj Wandziu i dziękuję. Od razu wyjaśniam, mam jedną piwonię mix (kolor nieznany) i o nią pytała dzioszka, ale chciała po trzy z każdego koloru, a ja tyle nie mam na zbyciu. Zadałam pytanie czy ją satysfakcjonuje jedna sztuka, ale jeszcze mi nie odpowiedziała. Jeśli się nie zdecyduje, piwonia będzie Twoja. Crinum powelli (krynka) w lecie może stać w ogrodzie ale na zimę musi wrócić do domu. Traktuje się ją podobnie jak mieczyki, tyle, że bezpieczniej dla niej jak zostanie na zimę w doniczce. Czekam na decyzję. Piwonię chętnie przyjmę. Chyba trzeba będzie poczekać na odkopanie. Niestety nie mam już gdzie ustawiać kwiatów doniczkowych w domu więc muszę zrezygnować. Quote
terra Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 5 godzin temu, wanda szostek napisał: Piwonię chętnie przyjmę. Chyba trzeba będzie poczekać na odkopanie. Niestety nie mam już gdzie ustawiać kwiatów doniczkowych w domu więc muszę zrezygnować. Ok, to poczekamy na odpowiedź dzioszki. Quote
dzioszka Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Dnia 10.06.2017 o 07:13, terra napisał: Ojej, a ja mam tylko jedną piwonię, może dwie (muszę sprawdzić) :( Te zdjęcia są poglądowe, czego ew. można się spodziewać. Czy mam zapisać tą 1 sztukę? Nie Kochana, dziekuję, moze ktos kupi w większym zamówieniu/zestawie:) Nastepnym razem zamówię większą ilość:) Quote
dzioszka Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Własnie doczytałam, że Wanda chciałaby ją nabyć. To super:) Quote
terra Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 1 godzinę temu, dzioszka napisał: Nie Kochana, dziekuję, moze ktos kupi w większym zamówieniu/zestawie:) Nastepnym razem zamówię większą ilość:) Dziękuję za wiadomość, zatem piwonię dopisuję Wandzi :) 8 godzin temu, Aga76 napisał: Wilczomlecz groszkowy jest wieloletni i zimuje w ziemi? Wilczomlecz jest rośliną dwuletnią. W drugim roku kwitnie i wydaje nasiona, które muszą poleżeć zimą w ziemi i dopiero kiełkują. Oferuję drugoroczne sadzonki, ok. 0,5 m wysokości. Dodam jeszcze, że nornice nie lubią wilczomlecza groszkowego i omijają jego okolicę. Dlatego u mnie rosną w warzywniku :) Quote
terra Posted June 13, 2017 Author Posted June 13, 2017 Może ktoś jeszcze potrzebuje kwiatków. Zapraszam Quote
terra Posted June 14, 2017 Author Posted June 14, 2017 7 godzin temu, Aga76 napisał: Poproszę jeszcze wilczomlecz groszkowy. Dziękuję i zapisuję. Quote
Recommended Posts