doris66 Posted June 13, 2017 Author Posted June 13, 2017 Ta biała śniezynka ciagle śpi i śpi, jej nie przeszkadza nic. Jest jeszcze taka sama tylko szara jak popiół, też ciagle śpi. Parysek na poczatku ganiała koty w sensie zabawowym ale jak zobaczył ze ze spiochem nie wygra odpuścił. Teraz z psami ma sztame a koty mają święty spokój. Quote
Ana10 Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Parysek, jak widać również odwiedził fryzjera i tym samym upodobnił się jeszcze bardziej do Hiltona. Quote
hop! Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 U Hiltonka właściwie bez zmian, ale dzisiaj po raz pierwszy chwycił mnie lekko zębami za rękę przy zakładaniu szelek. Najwyraźniej dojrzał do protestu. ;-) Nic mu to nie pomogło, bo i tak musiał wyjść do ogródka. Hiltonek ma trudności z akceptacją wychodzenia z domu, nie lubi ingerencji ze strony człowieka i innych psów. Chciałby mieć tylko zapewnione jedzenie i święty spokój. Nie ma rzeczy, na którą zareagowałby z radością. Jest bardzo zagubiony, zamknięty w sobie i smutny. Niestety, musi robić rzeczy, których nie lubi, musi się podporządkować. Innego wyjścia nie ma. 1 Quote
doris66 Posted June 17, 2017 Author Posted June 17, 2017 Czyżby historia się powtórzyła? Najpierw jest dobrze a później piesek pokazuje ząbki.? Oby nie. Żal mi go bardzo, jak czytam o tym ze jest smutny i zagubiony to az mi sie płakac chce. Quote
doris66 Posted June 17, 2017 Author Posted June 17, 2017 Jeszcze raz Parysek/Leo się nam pokaże. Quote
Ana10 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 Jak mu dobrze ze swoją pańcią, przepiękny widok. Quote
doris66 Posted June 17, 2017 Author Posted June 17, 2017 Takie cudo mam do adopcji, wyglada jak mix setera z labkiem, duży cudny, zakochany w człowieku, absolutnie posłuszny, zna i wykonuje wszystkie komendy. znaleziony w lesie z rzemieniem u szyi, chudy i brudny był, ponoc od kilku tygodni tak sie blaka. Ma awaryjne dt, gdzie w sumie większosc czasu jest sam, ma kolege czarnego labradora do towarzystwa, ale jego i tak interesuje tylko człowiek. . musze mu szybko znaleźc dom stały, bo on bez człowieka usycha i marnieje. To duży pies teraz wazy około 30kg , ma niespełna rok. Zeby ma tak białe jak perełki, oczy bursztynowe. Chodzi za ludziem krok w krok z nosem przy nodze, pozostawiony sam nie ma zapędów uciekiniera, nie podkopuje sie nie podejmuje prób ucieczki, siedzi i płacze za opiekunem. Musi miec szybko swój dom i opiekuna. Moze ktos z Waszych znajomych chciałby adoptowac psa o duszy baranka i posturze lwa, polecajcie prosze. Quote
hop! Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 6 godzin temu, doris66 napisał: Czyżby historia się powtórzyła? Najpierw jest dobrze a później piesek pokazuje ząbki.? Oby nie. Żal mi go bardzo, jak czytam o tym ze jest smutny i zagubiony to az mi sie płakac chce. Raczej się nie powtórzy. Ze strony Hiltonka to na pewno nie była agresja. Złapał lekko. Zignorowałam go i po sprawie. Ma prawo być smutny i zagubiony. Mam nadzieję, że kiedyś odzyska radość życia - jak nie u mnie, to w domu stałym. :-) 2 Quote
hop! Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 11 minut temu, doris66 napisał: Takie cudo mam do adopcji, wyglada jak mix setera z labkiem, duży cudny, zakochany w człowieku, absolutnie posłuszny, zna i wykonuje wszystkie komendy. znaleziony w lesie z rzemieniem u szyi, chudy i brudny był, ponoc od kilku tygodni tak sie blaka. Ma awaryjne dt, gdzie w sumie większosc czasu jest sam, ma kolege czarnego labradora do towarzystwa, ale jego i tak interesuje tylko człowiek. . musze mu szybko znaleźc dom stały, bo on bez człowieka usycha i marnieje. To duży pies teraz wazy około 30kg , ma niespełna rok. Zeby ma tak białe jak perełki, oczy bursztynowe. Chodzi za ludziem krok w krok z nosem przy nodze, pozostawiony sam nie ma zapędów uciekiniera, nie podkopuje sie nie podejmuje prób ucieczki, siedzi i płacze za opiekunem. Musi miec szybko swój dom i opiekuna. Moze ktos z Waszych znajomych chciałby adoptowac psa o duszy baranka i posturze lwa, polecajcie prosze. Świetny jest. Zrobiłaś mu jakieś ogłoszenia? Quote
doris66 Posted June 17, 2017 Author Posted June 17, 2017 1 minutę temu, hop! napisał: Świetny jest. Zrobiłaś mu jakieś ogłoszenia? Tak ma ogłoszenia na olx, gumtre i na fb. Jest wspaniały, i z charakteru i z wyglądu. Jak sie odpasie to bedzie ważył około 40kg. Był czyiś z pewnościa , zna zasady lgnie do człowieka wykonuje komendy. Zamkniety w domu siedzi cichutko i czeka pozostawiony na podwórku wyje i piszczy za człowiekiem. wogóle nic nie niszczy. Kochany wielki mis. Quote
doris66 Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 Ponad 800 wejsć na olx i ani jednego telefonu. Quote
Tyśka) Posted June 18, 2017 Posted June 18, 2017 20 minut temu, doris66 napisał: Ponad 800 wejsć na olx i ani jednego telefonu. Tinka ma ponad 1,5tys. wejść i też cisza :( Chłopak cudny, ma więcej zdjęć? Quote
doris66 Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Tinka ma ponad 1,5tys. wejść i też cisza :( Chłopak cudny, ma więcej zdjęć? Rudy ma 800 wejsc w jeden dzień...........................taki piękny pies, nie rozumem. Quote
Ewa Marta Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 Tak mi przykro, że Hilton nadal smutny:( Człowiek nieba by przychylił, żeby uwierzył, że może byc dobrze, ale co zrobić i jak dotrzeć do takiego zamknietego psiulka:( Quote
hop! Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Hiltonek potrzebuje czasu. Musi się przełamać, zrozumieć. Nie mogę być zbyt nachalna, bo to źle na niego wpływa. Towarzystwo innego psa, czy innych psów wcale mu nie pomaga. Jest w stanie je tolerować na odległość, ale bliższe kontakty go stresują. Zaproszenie do zabawy odbiera negatywnie (załatwił się pod siebie ze strachu). On musi mieć swój azyl i dozowane bodźce z zewnątrz. Od wczoraj powtórka z odrobaczenia. Przy pierwszym odrobaczaniu trochę "obcych" się ujawniło, a teraz czysto. 2 Quote
Gusiaczek Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Ogromnie jest mi żal Hiltonka :( gdyby nie złe doświadczenia szpitalne prawdopodobnie byłby normalnym, radosnym psiaczkiem .... no, ale co tam gdybanie, trzeba pozytywnie myśleć z wiarą w stabilizację Chłopaka Quote
Gusiaczek Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Dochód z bazarku w wys. 273.00 zł na potrzeby Hiltona w drodze. Po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie :http://www.dogomania.com/forum/topic/339239-rozliczam-muza-dla-dudusia-do-906-godz-2000/ Serdecznie dziękujemy Gościom "Muzy", Hiltonkowi życzymy, by na Jego pięciolinii życia już nigdy się nie pojawił żaden dysonans :) 1 Quote
doris66 Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 1 godzinę temu, Gusiaczek napisał: Dochód z bazarku w wys. 273.00 zł na potrzeby Hiltona w drodze. Po zaksięgowaniu prosimy o potwierdzenie :http://www.dogomania.com/forum/topic/339239-rozliczam-muza-dla-dudusia-do-906-godz-2000/ Serdecznie dziękujemy Gościom "Muzy", Hiltonkowi życzymy, by na Jego pięciolinii życia już nigdy się nie pojawił żaden dysonans :) Gusiaczku to ja ci dziękuję nie mniej pięknie niz wszystkim gościom i kupującym na bazarku muzycznym. To prawie miesiac jego pobytu w hotelu mamy opłącony dzięki bazarkowi. Naprawde z całego serca dziękuję, nie spodziewałam sie aż takiej kwoty. Quote
doris66 Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 11 godzin temu, hop! napisał: Hiltonek potrzebuje czasu. Musi się przełamać, zrozumieć. Nie mogę być zbyt nachalna, bo to źle na niego wpływa. Towarzystwo innego psa, czy innych psów wcale mu nie pomaga. Jest w stanie je tolerować na odległość, ale bliższe kontakty go stresują. Zaproszenie do zabawy odbiera negatywnie (załatwił się pod siebie ze strachu). On musi mieć swój azyl i dozowane bodźce z zewnątrz. Od wczoraj powtórka z odrobaczenia. Przy pierwszym odrobaczaniu trochę "obcych" się ujawniło, a teraz czysto. Hitonku trzymaj się dzielnie. Pokaz nam ze jestes zuchem i dajesz rade ze wszystkimi stresami. Quote
Gusiaczek Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 50 minut temu, doris66 napisał: To prawie miesiac jego pobytu w hotelu Ile brakuje ? Quote
doris66 Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 39 minut temu, Gusiaczek napisał: Ile brakuje ? Koszt hotelu to 300z plus karma. Quote
Gusiaczek Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 14 godzin temu, doris66 napisał: Koszt hotelu to 300z plus karma. Dopiero teraz spojrzałam na stan skarpety Hiltona myślałam, że jest na minusie, ale widzę, że nie - to dobrze :) Pozdrawiam :) Quote
doris66 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 19 godzin temu, Gusiaczek napisał: Dopiero teraz spojrzałam na stan skarpety Hiltona myślałam, że jest na minusie, ale widzę, że nie - to dobrze :) Pozdrawiam :) Dzięki dobrym ciociom ma chłopak zapasik, ale szybko się rozejdzie ten zapas. Za chwile zapłącę za hotel 300zł, zakup karmy , czeka go biochemia, morfologia, szczepienie, kastracja.....i oby to już było wszystko. Quote
Recommended Posts