rozi Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Przed chwilą, elik napisał: Można uzgodni szczegóły z wykonawcą? Ja chciałabym, żeby to brzuszek był bardziej chroniony niż plecki, bo brzuszek jest bardziej narażony na zmarznięcie. Brzuszek i tak jest całkowicie chroniony, zapięcie na plecach. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Przed chwilą, rozi napisał: Z tego, co pamiętam, prosiłaś żeby bez rękawków :) No właśnie, ja też wolałabym bez rękawów, bo one nic nie dają, a psiakowi przeszkadzają w swobodnym poruszaniu się. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: Brzuszek i tak jest całkowicie chroniony, zapięcie na plecach. Tak, tylko w tych kubraczkach, które mam, to ubranko kończy się w połowie brzuszka :( Nawet dla psa mogłoby być dłuższe, nie mówiąc o suni, dla której mogłoby się kończyć dopiero przy tylnych łapkach. Quote
uxmal Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 5 minut temu, rozi napisał: Z tego, co pamiętam, prosiłaś żeby bez rękawków :) Odblask i tak jest. Z Roxi na bieżąco byłam, ale - oczywiście - mogę się mylić. Lepiej pamiętasz niż ja :))) Quote
uxmal Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 7 minut temu, elik napisał: Można uzgodni szczegóły z wykonawcą? Ja chciałabym, żeby to brzuszek był bardziej chroniony niż plecki, bo brzuszek jest bardziej narażony na zmarznięcie. Można z nią rozmawiać. Swojemu Dyziowi który miał cushinga i dziwaczne wymiary dopasowala bardzo dobrze. 1 Quote
rozi Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 4 minuty temu, uxmal napisał: Lepiej pamiętasz niż ja :))) A bo sama pisałam, żeby bez rękawków :)) Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 15 minut temu, uxmal napisał: Można z nią rozmawiać. Swojemu Dyziowi który miał cushinga i dziwaczne wymiary dopasowala bardzo dobrze. Zamawiałaś na allegro? Quote
uxmal Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Przed chwilą, elik napisał: Zamawiałaś na allegro? Tak, dla Dyzia przez allegro a potem chyba rok później dla Roxi też. Mailowo potem dopisywalam szczegóły bo ogłoszenie jest skąpe w opisie i nie było takiego modelu pierwotnie. To ubranko wcześniej na allegro miało jeszcze kaptur i te rękawy. Jakieś żółte paski. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 4 minuty temu, uxmal napisał: Tak, dla Dyzia przez allegro a potem chyba rok później dla Roxi też. Dzięki :) Będę chciała zamówić taki kubraczek z dużym zakryciem brzuszka dla mojej szesnastki. Quote
uxmal Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Dzięki :) Będę chciała zamówić taki kubraczek z dużym zakryciem brzuszka dla mojej szesnastki. Piękny wiek. Quote
Moli@ Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 39 minut temu, elik napisał: Można uzgodni szczegóły z wykonawcą? Ja chciałabym, żeby to brzuszek był bardziej chroniony niż plecki, bo brzuszek jest bardziej narażony na zmarznięcie. Kubraczek Roxi (ze zdjęcia) osłania / chroni brzuszek i plecki... Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 5 godzin temu, uxmal napisał: Piękny wiek. Tak :) i trzyma się nawet dobrze, tylko alzheimer już czasem daje znać o sobie :( Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 5 godzin temu, Moli@ napisał: Kubraczek Roxi (ze zdjęcia) osłania / chroni brzuszek i plecki... Cały brzuszek, aż do tylnych łapek? Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Cały brzuszek, aż do tylnych łapek? No nie... Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 5 godzin temu, Moli@ napisał: No nie... Ale widzę, że to rozwiązanie jest znacznie lepsze niż to, które mają moje psiaki. W kubraczkach moich psiaków ta część pod brzuszkiem, to tylko wąski pasek materiału przypięty rzepami do górnej części kubraczka. Zdecyduję się na taki kubrak. Dzięki wszystkim za pomoc :) PS Moli@ co to są biegówki? :) Śliczny psiaczek :) Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 45 minut temu, elik napisał: Ale widzę, że to rozwiązanie jest znacznie lepsze niż to, które mają moje psiaki. W kubraczkach moich psiaków ta część pod brzuszkiem, to tylko wąski pasek materiału przypięty rzepami do górnej części kubraczka. Zdecyduję się na taki kubrak. Dzięki wszystkim za pomoc :) PS Moli@ co to są biegówki? :) Śliczny psiaczek :) Zaspana byłam i wstawiłam zdjęcia nie na tym watku..., śliczny piesek Szaguś obudził i kazał się wyprowadzić na siusiu. Biegówki - kurze łapki bardzo dobre źródło bardzo dobrze przyswajalnego kolagenu...oczywiście po bardzo długim gotowaniu Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 1 minutę temu, Moli@ napisał: Zaspana byłam i wstawiłam zdjęcia nie na tym watku..., śliczny piesek Szaguś obudził i kazał się wyprowadzić na siusiu. Biegówki - kurze łapki bardzo dobre źródło bardzo dobrze przyswajalnego kolagenu...oczywiście po bardzo długim gotowaniu Bardzo ładny ten Szaguś :) Do adopcji? Aaaa kurze łapki też daję moim psiakom, ale nie są tak wykwintnie podane, jak te Twoje :) Dasz przepis? Plisssss Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 25 minut temu, elik napisał: Bardzo ładny ten Szaguś :) Do adopcji? Aaaa kurze łapki też daję moim psiakom, ale nie są tak wykwintnie podane, jak te Twoje :) Dasz przepis? Plisssss Szaguś jeszcze diagnozowany, w trakcie leczenia. Sympatyczny, ładny około 10 letni..., jeżeli uda się postawić na nogi to będzie miał duże szanse na swój dom i swego człowieka (adopcja) Pierwszy raz w życiu gotowałam galaretę ,) około 1kg łapek rozłożone w dużym szerokim garnku + 2 duże pokrojone w plastry marchewki. Woda - żeby zakryła całość. Około 30 minut gotowałam na większym płomieniu..., zmniejszyłam gaz i 2,5 godziny pyrkało pod przykryciem aż mięsko odpadło od kostek, łapki rozpadły się na części a całość zaczęła gęstnięć a wywar zrobił się biały - tak jakbym tam mleko czy śmietany dodała. Ostudzone łapki oczyściłam z mięska, chrząstek.... do gara - zagotowałam i do słoiczków. Nie wiem czy tak się robi ,) Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Dzięki za przepis :) Ja też gotuję psiakom galaretę z ratek, ale bez jarzyn. Niestety moja galareta nigdy nie jest tak klarowna jak Twoja. Może z tego powodu, że gotuję na zbyt dużym ogniu? Ps Szaguś śliczny i nie wygląda na 10 lat :) Gdyby nie to, że mam 2 psy i nie mogę mieć więcej, sama bym go adoptowała, oczywiście o ile zostałabym zaakceptowana :) Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Dzięki za przepis :) Ja też gotuję psiakom galaretę z ratek, ale bez jarzyn. Niestety moja galareta nigdy nie jest tak klarowna jak Twoja. Może z tego powodu, że gotuję na zbyt dużym ogniu? Dokładnie - za duży płomień. Gotuje się podobnie jak rosół ,) Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 25 minut temu, Moli@ napisał: Dokładnie - za duży płomień. Gotuje się podobnie jak rosół ,) A może też z tego powodu, że gotuję ratki tak długo, aż kostki rozchodzą się w palcach. Daję psiakom wszystko z wyjątkiem pazurków, które odcinam przed gotowaniem. Twoja galaretka bardzo apetycznie wygląda :) Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 18.11. na konto Promyczka i Bartusia wpłynęła kwota 100,00 zł od Pani Irenki, przekazana psiaczkom przez WiosnaA. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 4 godziny temu, elik napisał: A może też z tego powodu, że gotuję ratki tak długo, aż kostki rozchodzą się w palcach. Daję psiakom wszystko z wyjątkiem pazurków, które odcinam przed gotowaniem. Twoja galaretka bardzo apetycznie wygląda :) W sklepie sugerowano nie obcinanie pazurków, podobno zawierają same dobroci :) U mnie też rozchodziły się...nie wyglądało apetycznie ,) Kostki dostają oddzielnie za bardzo łapczywe towarzystwo..., boję się zadławienia Quote
Moli@ Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Promyk jutro jedzie na pobranie kwi... Wiosenko, już wszystko wiem..., rozmawiałam z wetką Quote
Recommended Posts