kajtek Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 8 minut temu, elik napisał: Kochana babulinka :) babulinka? eliczko to nawet jeszcze nie jest złota polska jesień, to dopiero końcówka lata, jeszcze czas do słotnej jesieni i zimy życia. Mam taką nadzieję. Niech Bibonek beztrosko odpoczywa, tylko niech mnie już nie straszy! Quote
elik Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Przed chwilą, kajtek napisał: babulinka? eliczko to nawet jeszcze nie jest złota polska jesień, to dopiero końcówka lata, jeszcze czas do słotnej jesieni i zimy życia. Mam taką nadzieję. Niech Bibonek beztrosko odpoczywa, tylko niech mnie już nie straszy! Oj soreczki jeśli popełniłam gafę A ile wiosenek nasza Bibunia już zaliczyła :) ? Quote
kajtek Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 W/g oceny schroniska urodziła się w 2004, ale mniej niż 8 lat z pewnością nie ma, to tylko zmęczenie życiem. W każdym razie drugie tyle powinno być przed nią. Quote
elik Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Przed chwilą, kajtek napisał: W/g oceny schroniska urodziła się w 2004, ale mniej niż 8 lat z pewnością nie ma, to tylko zmęczenie życiem. W każdym razie drugie tyle powinno być przed nią. No to faktycznie popełniłam faux pas :( Chyba, że weźmiemy pod uwagę jej stan rodzinny :) No to wtedy zapewne jest nawet prababcią :) Quote
Alaskan malamutte Posted May 4, 2017 Author Posted May 4, 2017 Kajtek, co u maluszka okruszka słychać?? Może jakieś zdjęcia?? Proszę... Quote
kajtek Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 Bibi pozdrawia :-) 1. Bibi na tropie... 2. Bibi i Mruczek 5 Quote
Alaskan malamutte Posted May 5, 2017 Author Posted May 5, 2017 Bibi wygląda cudnie!! a na zdjęciu z Mruczusiem dokładnie widać, jaki z niej maluszek okruszek!!! Quote
kajtek Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 Alaskan - Bibi wytropiła tam nowe małe mrowisko i niestety nie zdążyłam pstryknąć, bo razem z Mruczkiem wiały, każde w inną stronę. Bibi się zastanawiała co to było i stwierdziła, że jednak w domu bezpieczniej ;-). Dobrze, że to nie ziemne gniazdo os albo trzmieli! A maluch z niej rzeczywiście: trochę rosy i połowa psa mokra, jak pada, cwaniara załatwia swoje sprawy szybko i to tak, żeby nie wyjść poza osłonę dachu ;-) 3 Quote
Nadziejka Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 kajtusiowo calunkie przeprzecudowne pozdrawuiamy z Nadziejkowa raduje ogromnie ogromnie ze malenka zostaje w kajtunkowie cudnem Niechaj najpiekniejsze nazdrowsze naradosniejsze bedzie zawsze z Wami Quote
Tola Posted May 6, 2017 Posted May 6, 2017 Słodka kruszynka :) Dobrze, ze już na zawsze będzie szczęśliwa i kochana. Quote
Alaskan malamutte Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 Kajtek, co tam u kruszynki Bibi słychać?? Może jakaś fotka?? Proszę Quote
Tyśka) Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 I ja zajrzałam z nadzieją na jakieś wieści Bibisiowe :) Quote
kajtek Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 Bibi pozdrawia. Terenów spacerowych u nas nie brakuje, Bibi zaliczyła glinianki, nawet raczyła zamoczyć pazurki, ale zwolenniczką wody z pewnością nie będzie, w przeciwieństwie do Tyci, która dobrze pływa lecz woli się chlapać czując grunt pod łapkami ;-). Deszczu też nie lubi, burzy się nie boi. Z tydzień temu złapała nas ulewa, dosłownie 300 metrów do domu, biegłam z tymi smrodkami /każda pod inną pachą/, Bibi i ja byłyśmy przemoczone na wskroś, Tycia ma taką "szubę", że niewiele poczuła. Wczoraj była zbiorowa histeria w ogródku - przycinanie pazurków. Takie malce nie mają jak tępić pazurków, wszędzie gładka kostka albo trawa, nigdzie już nie ma tradycyjnych cementowych płyt chodnikowych. Monia waży ponad 40kg i sama na spacerach piłuje pazurki, a tym niziołkom trzeba skracać. Rano Bibisia cichutko i dyskretnie dokonała remanentu w kuchennym koszu na odpadki - obraziłam się na nią :-(. Na spacerach kieruje się za ławki, bo może "coś" znajdzie, a ja nie zauważę? Zauważam i odbieram, nie protestuje ale minkę ma skrzywdzoną :-(. Nie lubi chodzić sąsiednią uliczką, tam na każdej prawie posesji, jest po kilka małych piesków, gdy idziemy wszystkie szczekają, a Bibi opuszcza ogonek i czasem przywiera do chodnika, chyba kojarzy z odgłosami schroniska. Tycia nie miała takich obaw - idzie śmiało z uniesionym ogonkiem, ale ona była u słodkokwaśnej hołubioną księżniczką. Pozdrawiamy :-) , 6 Quote
Alaskan malamutte Posted June 21, 2017 Author Posted June 21, 2017 Dziękuję kajtek za bardzo dobre wiadomości!!!Bibisia wygląda cudnie, najważniejsze, że jest zdrowa, zaopiekowana i szczęśliwa!! I jak pięknie kolorystycznie zgrały się szeleczki okruszka się z kwiatkami Quote
elik Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Sliczności. Ma u Ciebie jak w psim raju :) Wilegachne dzięki kajteczku :) Quote
Tola Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Słodka Bibulka Pozdrawiam cieplutko i życzę dalszych wspólnych, wspaniałych chwil Quote
Tyśka) Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Jakie ona ma mądre, wpatrzone w Ciebie oczka :) Cudowna sunia, widać że ma jak pączek w maśle. Quote
kajtek Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 Kilka dzisiejszych zdjęć: 1. Bibi jednym uchem słucha co w trawie piszczy 2. Tycia się opala I nowi koledzy na spacerze. Obie ślepinki zadowolone, bo dziś nie padało, wyszalały się i obie padły ze zmęczenia :-). Bibisia nareszcie osiągnęła optymalną figurkę. Moje dwa szczęściątka <3 6 Quote
Alaskan malamutte Posted July 15, 2017 Author Posted July 15, 2017 Kajtek, bardzo dziękuję za cudne wieści!!! Bibi i Tycia wyglądają ślicznie!! Ależ im się domek trafił!! Quote
Tola Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 Cudne zdjęcia, cudne szczęściątka :) Koledzy to trochę większy rozmiar, ale widzę, ze dziewczyny zainteresowane :) Quote
Tyśka) Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 Kochane dziewczyny. Widać, że kochane, wypielęgnowane :) Bibi Dusia nawet nie ma pojęcia, jakiego ma farta, że ją wypatrzyłaś na wątku zamojszczaków... Quote
kajtek Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 Przyszła jesień, mokra i wietrzna :-(. Dziś nieco obeschły kałuże i tylko co jakiś czas mży, szczęściątka tropiły grzyby, a jednego muchomora Bibi podlała ;-) 4 Quote
Recommended Posts