Ank@ Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Wybór trudny. Rozti też już 3 rok czeka.... :placz: Quote
j3nny Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 chyba wam nie pomoge, nie znam tych psow, ciezko mi cos powiedziec:( nie ukrywam, ze ja zawsze wyszukuje sobie te kudlacze, jak Teos czy Pik :-( zdecydujcie, wierze ze tak czy siak bedzie dobrze Quote
Ank@ Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 To Ci coś pokażę. Wieeeeeeelki przytulak, wspaniały pies. Tak jak Teoś zwiewa z boksu, żeby być z ludziem :cool3: Salem (mix sznaucera) ma 4lata, od 2008 r w schronisku, bardzo łagodny i przyjaźnie nastawiony; idealny dla dzieci; uwielbia kontakt z człowiekiem, głaskanie, przytulanie, drapanie za uchem; nie lubi rowerzystów. Sprawa łapy jest stara - w takim stanie trafił do schroniska. Quote
j3nny Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 od sznaucerów już są ciotki :loveu::loveu::loveu: ja bardziej takie jak Olimpia, ona w ogóle jeszcze siedzi? Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Z watku kameli przekleilam Rozti Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wyslalm do kasi zdjecie tej bielej suni o ktorej pisze Ania(bo chyba o nią chodzi) Zajawak w tej chwili ma jakies 7 lat ,a w schronisku od ponad 3 .To jest bardzo lagodna sunia ale tez bardzo bojaca sie ludzi ,ale wiem tez ze wyciaglam wiel psiakow przerazonych ,a po paru minutach przy dluzszym kontakcie lgnely do ludzi ,to poprostu rzeczywistosc schroniskow ich przytlacza. jedno jest pewne najbiedniejszy z tych wszystkich psiakow prawdopodobnie jest Eryk jezeli dalej siedzi w kaciku :shake: Quote
j3nny Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Wyslalm do kasi zdjecie tej bielej suni o ktorej pisze Ania(bo chyba o nią chodzi) Zajawak w tej chwili ma jakies 7 lat ,a w schronisku od ponad 3 .To jest bardzo lagodna sunia ale tez bardzo bojaca sie ludzi ,ale wiem tez ze wyciaglam wiel psiakow przerazonych ,a po paru minutach przy dluzszym kontakcie lgnely do ludzi ,to poprostu rzeczywistosc schroniskow ich przytlacza. jedno jest pewne najbiedniejszy z tych wszystkich psiakow prawdopodobnie jest Eryk jezeli dalej siedzi w kaciku :shake: Quote
j3nny Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 odnosze wrazenie, ze biala sunia mialaby wieksze szanse na szybki dom, ale wiadomo - nie zawsze tak jest Rozti jest sliczna:-( Quote
Ank@ Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ona się nazywa Zajawak? Rozti ma ogromny kamień na zębach. Cuchnie od niej na kilometr - można się przewrócić :placz: Prosiłam, żeby ktoś z opiekunów podszedł z nią do weta (ja bym sobie podobno nie poradziła). Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Ank@2']ona się nazywa Zajawak? Rozti ma ogromny kamień na zębach. Cuchnie od niej na kilometr - można się przewrócić :placz: Prosiłam, żeby ktoś z opiekunów podszedł z nią do weta (ja bym sobie podobno nie poradziła). Sory ona nazywa sie Zajawka;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='Ank@2']ona się nazywa Zajawak? Rozti ma ogromny kamień na zębach. Cuchnie od niej na kilometr - można się przewrócić :placz: Prosiłam, żeby ktoś z opiekunów podszedł z nią do weta (ja bym sobie podobno nie poradziła). Rozti miala miec dzisiaj pobrana krew 9oczywiscie w schronisku ,pani wetka byla tak grzeczna ze jak sie dowiedzila ze ja zabieramy ,a ma kamiecn ,chciala nam ulzyc i zrobic krew;))i jezeli okaze sie ze bedzie okej to jej zabki wyczyscimy bo jutro z Becia jedziemy po nia. Okazalo sie dzisiaj ze pani Ewa sama wykastruje Zbiegusia bo ona myslala ,ze my leczymy i trzymamy psy w hotelach na koszt fundacji i byla w szoku jak uslyszala ze to wolontariusze i ludzie dobrej woli skaladja sie na to wszystko:lol: Quote
Ank@ Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 No to super :loveu: Rozti jedzie do hotelu. Podepnę ją pod wątek Kamelii, żeby tego nie zaśmiecać. Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ank@2 napisał(a):No to super :loveu: Rozti jedzie do hotelu. Podepnę ją pod wątek Kamelii, żeby tego nie zaśmiecać. Aniu moze byc na watku Kameli bo one obie szukaja domku .Rozti ma okolo lat ,badania wyszly nie zle ,ma tylko proby watrobowe podwyższone wiec bierze heparegen ,odchudzamy ja i za jakies dwa , tygodnie idzie na czyszczenie zabkow . jezeli ktos chcialby w jakisc sposob pomoc , wplacic pare grosikow na zabieg lub ewn, podarowac rzeczy na bzarek to bedziemy wdzieczni . Aniu ,Kasiu czy ktoras z was mogla by z koleji zalozyc watek nowemu psiakowi w hoteliku .To malutki piesek nawet nie pamietam jak sie zwal w schronisku bo jhakies takie dziwne imie mial ale mysmy go nazwaly Zysiu bo ma takie oczka jak zysiu. jest tez maly i czarny z siwa brodka tylko ze ma krotka siersc. Mialam wziasc jednak Eryka jeszcze jak zobaczylam go lezacego na palecie ale niestety nie dal sie wziasc ,gryzl ,zaciskal petle wokol siebie wiec predzej by sie udusil niz dal wziasc. :shake: Pani Paulinka poprosila o zabranie maluszka oddanego w maju przez wlascicielke ze niby jest juz stara i sobie z nim nie radzi , psiak chodzi przy nodze bez smyczy ,nigdzie nie ucieka . U weta okazalo sie ze go oddala bo mial guza ,dwa wycieto ,jeden na ogonie )obcieto ogon = ,drugi poszedl przy kastracji ale zostal guz na odbycie podobno nie operowalny:shake:psiak kotow nie goni wiec zostal na tymczasie u Martusi ,bedziemz potrzebowc kaski na leczenie .:shake: Quote
Ank@ Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Aniu moze byc na watku Kameli bo one obie szukaja domku .Rozti ma okolo lat ,badania wyszly nie zle ,ma tylko proby watrobowe podwyższone wiec bierze heparegen ,odchudzamy ja i za jakies dwa , tygodnie idzie na czyszczenie zabkow . jezeli ktos chcialby w jakisc sposob pomoc , wplacic pare grosikow na zabieg lub ewn, podarowac rzeczy na bzarek to bedziemy wdzieczni . Aniu ,Kasiu czy ktoras z was mogla by z koleji zalozyc watek nowemu psiakowi w hoteliku .To malutki piesek nawet nie pamietam jak sie zwal w schronisku bo jhakies takie dziwne imie mial ale mysmy go nazwaly Zysiu bo ma takie oczka jak zysiu. jest tez maly i czarny z siwa brodka tylko ze ma krotka siersc. Mialam wziasc jednak Eryka jeszcze jak zobaczylam go lezacego na palecie ale niestety nie dal sie wziasc ,gryzl ,zaciskal petle wokol siebie wiec predzej by sie udusil niz dal wziasc. :shake: Pani Paulinka poprosila o zabranie maluszka oddanego w maju przez wlascicielke ze niby jest juz stara i sobie z nim nie radzi , psiak chodzi przy nodze bez smyczy ,nigdzie nie ucieka . U weta okazalo sie ze go oddala bo mial guza ,dwa wycieto ,jeden na ogonie )obcieto ogon = ,drugi poszedl przy kastracji ale zostal guz na odbycie podobno nie operowalny:shake:psiak kotow nie goni wiec zostal na tymczasie u Martusi ,bedziemz potrzebowc kaski na leczenie .:shake: Cholera, biedny ten Eryk. On tak zawsze siedzi w kącie? Czy będzie Pani w przyszłym tyg. w schronisku? Może zastosujemy metodę Agamiki? Ona bierze na spacer dwa psy naraz : Kamisa - psa odważnego, którego inne psy z boksu uważają za przewodnika stada i jakiegoś drugiego przestraszonego psiaka. Taki psiak przy koledze z boksu mniej się boi. Może wzięłybyśmy z boksu Eryka dwa psy: jakiegoś odważnego psa - przywódcę i możliwe że Eryk też dałby się wyprowadzić choćby na spacer. Przynajmniej tak go poznamy..... Tylko, że to trzeba zrobić w dwie osoby. Quote
j3nny Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 na szybko cos takiego: Mały Zysio - porzucony w chorobie (KRK) - Dogomania Forum Quote
gibon301 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 ja oczywiście podtrzymuje moją deklarację tylko czy mam wpłacać tak jak dotychczas na Zbiega np? co podawać w tytule wpłaty? bardzo się cieszę, że zdecydowałyście się jednak tak szybko znó jakiegoś psiaka wyciągnąć!:multi: Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='gibon301']ja oczywiście podtrzymuje moją deklarację tylko czy mam wpłacać tak jak dotychczas na Zbiega np? co podawać w tytule wpłaty? bardzo się cieszę, że zdecydowałyście się jednak tak szybko znó jakiegoś psiaka wyciągnąć!:multi:[/QUOTE] Gibon bardzo dziekuje, podawaj w tytule na leczenie Zysia ,watek do niego podala Kasia wyzej. Dzisjaj z koleji do niepolomic bo tam zwolnil sie kojec , pod moja opieka zostal przywieziony Max ,ktory ma polowe jelit ,jego historie i zdjecia przeslalm Kasi z prosba o załozenie watku;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 pani ewa mowi ,ze Zbiegus na 100% mieszkal kiedys w domku ,pozatym jest bardzo madry ,jak sie mu mowi, ze czegos nie wolno to grzecznie slucha ,chodzi za swoja pania krok w krok i oczywiscie jest dokarmiany zeby przytyl. Red.Magda Hejda chcial nagrac Zbiegusia ale pani Ewa powiedzila ze dopiero jak przytyje bo wstyd takiego chudzielca pokazywac:lol: Quote
j3nny Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 wątek Maxia: KRK - Wychudzony Maxiu - potrzebna karma, ogłoszenia, dom!! - Dogomania Forum Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='j3nny']wątek Maxia: KRK - Wychudzony Maxiu - potrzebna karma, ogłoszenia, dom!! - Dogomania Forum Kasiu wielkie dzieki widze ,ze tutaj tez wkleiłas;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Dzisiaj u Zbiegusia byla telewizja . Pani Ewa do mnie dzwonila ze zachowywal sie grzecznie i wogole ze jest ogromnym pieszczochem:loveu: Quote
j3nny Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dzisiaj u Zbiegusia byla telewizja . Pani Ewa do mnie dzwonila ze zachowywal sie grzecznie i wogole ze jest ogromnym pieszczochem:loveu: Zbieguś pieszczochem :crazyeye: Quote
Ank@ Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 j3nny napisał(a):Zbieguś pieszczochem :crazyeye: Aż się nie chce wierzyć.... To już nie jest pies, który chce tylko biegać; to pies który chce kochać ( i być kochanym) i biegać :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ank@ napisał(a):Aż się nie chce wierzyć.... To już nie jest pies, który chce tylko biegać; to pies który chce kochać ( i być kochanym) i biegać :loveu: Aniu ja wiedzilam ,ja w niego wierzylam i znalazala sie w koncu osoba ktora dala mu morze milosci i stal sie cud:lol: Quote
Recommended Posts