Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teddy jest już bezpieczny w najlepszym z najlepszych domów tymczasowych.:lol:

Podczas podróży, 283 km, Teddy spokojnie leżał, spał trochę. Trochę obawialiśmy się, czy nie będzie kłopotów z wsiadaniem. Ale Teddy chyba "psim swędem" czuł, że opuszcza schronisko, do samochodu wskoczył sam, bardzo ochoczo.

Państwo i psiaki powitali jego i nas bardzo serdecznie. Teddy bardzo szybko zaakceptował teren;), a jak odjeżdżaliśmy, nie chciał się pożegnać, na wszelki wypadek trzymał się od nas z daleka:razz:.

Za zgodą Pani cytuję fragmenty sms-ów, wklejam przesłane zdjęcie.
A ogromnym wzruszeniem i ze ściśniętą krtanią czytałam.

Zdjęcie i sms, który otrzymałam od Pani wczoraj, w drodze powrotnej:

"Teddy już spokojny, zasypia na kocu, nawet polizał mi rękę, kiedy ścieliłam."

Dzisiaj:
"I lubi dzieci, aż stanąl na tylnych nogach jak zobaczył małe dziecko, daje mu się pogłaskać i liże go po rękach."

"Teddy dopomina się o swoje, wyszedł na dwór, a jak chciał znów wejść, zaczął szczekać i drapać w drzwi.B. macha ogonem, jak widzi mojego męża i od niego z ręki je i daje sie głaskać."

Państwu bardzo dziękujemy za tymczasowe przyjęcie pod swój dach jamnisia.
Szukamy nadal domu stałego, bardzo proszę o ogłoszenia.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Państwo i psiaki powitali jego i nas bardzo serdecznie. Teddy bardzo szybko zaakceptował teren;-), a jak odjeżdżaliśmy, nie chciał się pożegnać, na wszelki wypadek trzymał się od nas z daleka:razz:.

....a łzy same ........
tak bardzo chce mieć DOMECZEK....
nawet sam do samochodu wskoczył..
iWas juz nie chce oglądać...
TEDDY -jamnisiu kochany tak walczyłęś z całym swiatem w schronie,
a okazuje się że jesteś WSPANIAŁYM MIZIASTYM JAMNICZKIEM:dog::dog:

Dziekuje WSZYSTKIM za TEDDEGO:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

leni356 napisał(a):
A w jakim mieście będzie mieszkał Teddy jeśli można spytać?

W okolicach Warszawy. Niemniej jednak to najmniej ważne, ważne ze trafił do Takich Ludzi jak trafił.

Posted

Mail z dt:
"Witam serdecznie!
W załączniku przesyłam zdjęcie i filmy o jamniku TEDDY. Jest to bardzo miły pies. Mimo swojej starości, bardzo wesoły i chętny do
zabawy. Uwielbia głaskanie i drapanie (szczególnie za uszami i pod
szyją).
Bardzo lubi dzieci.
Pozdrawiam..."

Posted

Teddy to bardzo mądry psiak, jak to zresztą jamnik :):):). Kochany Teddy załatwił sobie domek. Najlepszy jaki mógł sobie wymarzyć. Ale resztę dopowie Jagoda wieczorkiem.

Aż sobie chlipnęłam ze wzruszenia.

Aż się sweetaśnie pocieszę:
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Posted

Sprytny jamnik "urobił" sobie Pana i ma DOM STAŁY!

Stary jamniś, który w schronisku chodził na smyczy w kółko, trzęsła mu się głowa, zrezygnowany i przybity nieszczęściem, pokazujący zęby przy chęci pogłaskania go, zmienił się w starszego, ruchliwego, "gadatliwego" psiaka, który sprytem i inteligencją podbił serce p. Roberta.

Kochany szczęściarzu, niech dopisuje ci zdrowie, resztę już masz...

Państwu ogromne podziękowanie za przyjęcie pod swój dach starego psiaka.:Rose::Rose:

Posted

Jagoda1 napisał(a):

Stary jamniś, który w schronisku chodził na smyczy w kółko, trzęsła mu się głowa, zrezygnowany i przybity nieszczęściem, pokazujący zęby przy chęci pogłaskania go, zmienił się w starszego, ruchliwego, "gadatliwego" psiaka, który sprytem i inteligencją podbił serce p. Roberta.

Państwu ogromne podziękowanie za przyjęcie pod swój dach starego psiaka.:Rose::Rose:

A ja wchodzę aby się podbudować na ten watek, bo znowu "rzuciło" jamnikami. Teddy kochany cwaniaku, niech ci się wiedzie na twojej Drodze Szczęśliwości.

Posted

Jagoda1 napisał(a):

OGROMNIE DZIEKUJĘ ZA TEDDEGO,
JAGODA,ISADORA ....
I PAŃSTWU,KTÓRZY OFIAROWALI MU DT
KTÓRY PRZERODZIŁ SIĘ W DOMEK STAŁY,NAJWSPANIALSZY NA ŚWIECIE

:laola::laola::laola::laola:

Posted

Dorothy napisał(a):
o rety, zobaczylam te filmy i mi lzy poplynely :-)
wzuszajace, ile czyni zwykla milosc...
dziekuje za dom dla staruszka, one kochaja najmocniej

Kto chociaż raz przyjął pod swój dach starego psiaka wie o tym najlepiej...

Posted

Teddy ma ogromny apetyt, dziś już zjadł 3 miski i suche. Bawi się z jedną sunią na podwórku. Skacze, biega i turla się. Jest bardzo śmieszny.

Tak sie zachowuje psiak tak masarycznie wycofany w schronie, któy chiał popełnić samobója. Nie ma agresji, jest kontaktowy... łzy wzruszenia po policzkach lecą...