Jagoda1 Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Teddy jest już bezpieczny w najlepszym z najlepszych domów tymczasowych.:lol: Podczas podróży, 283 km, Teddy spokojnie leżał, spał trochę. Trochę obawialiśmy się, czy nie będzie kłopotów z wsiadaniem. Ale Teddy chyba "psim swędem" czuł, że opuszcza schronisko, do samochodu wskoczył sam, bardzo ochoczo. Państwo i psiaki powitali jego i nas bardzo serdecznie. Teddy bardzo szybko zaakceptował teren;), a jak odjeżdżaliśmy, nie chciał się pożegnać, na wszelki wypadek trzymał się od nas z daleka:razz:. Za zgodą Pani cytuję fragmenty sms-ów, wklejam przesłane zdjęcie. A ogromnym wzruszeniem i ze ściśniętą krtanią czytałam. Zdjęcie i sms, który otrzymałam od Pani wczoraj, w drodze powrotnej: "Teddy już spokojny, zasypia na kocu, nawet polizał mi rękę, kiedy ścieliłam." Dzisiaj: "I lubi dzieci, aż stanąl na tylnych nogach jak zobaczył małe dziecko, daje mu się pogłaskać i liże go po rękach." "Teddy dopomina się o swoje, wyszedł na dwór, a jak chciał znów wejść, zaczął szczekać i drapać w drzwi.B. macha ogonem, jak widzi mojego męża i od niego z ręki je i daje sie głaskać." Państwu bardzo dziękujemy za tymczasowe przyjęcie pod swój dach jamnisia. Szukamy nadal domu stałego, bardzo proszę o ogłoszenia. Quote
AMIŚKA Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Państwo i psiaki powitali jego i nas bardzo serdecznie. Teddy bardzo szybko zaakceptował teren;-), a jak odjeżdżaliśmy, nie chciał się pożegnać, na wszelki wypadek trzymał się od nas z daleka:razz:. ....a łzy same ........ tak bardzo chce mieć DOMECZEK.... nawet sam do samochodu wskoczył.. iWas juz nie chce oglądać... TEDDY -jamnisiu kochany tak walczyłęś z całym swiatem w schronie, a okazuje się że jesteś WSPANIAŁYM MIZIASTYM JAMNICZKIEM:dog::dog: Dziekuje WSZYSTKIM za TEDDEGO:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 leni356 napisał(a):A w jakim mieście będzie mieszkał Teddy jeśli można spytać? W okolicach Warszawy. Niemniej jednak to najmniej ważne, ważne ze trafił do Takich Ludzi jak trafił. Quote
leni356 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Jejku jejku, jak słodko wygląda, tak się cieszę strasznie :multi: Quote
leni356 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 A w jakim mieście będzie mieszkał Teddy jeśli można spytać? Quote
danka1234 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 cudowne wiesci,trzeba w takim razie zrobić nowe ogłoszenia i wychwalac w nich słodziaka.:loveu::loveu: Quote
Jagoda1 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Mail z dt: "Witam serdecznie! W załączniku przesyłam zdjęcie i filmy o jamniku TEDDY. Jest to bardzo miły pies. Mimo swojej starości, bardzo wesoły i chętny do zabawy. Uwielbia głaskanie i drapanie (szczególnie za uszami i pod szyją). Bardzo lubi dzieci. Pozdrawiam..." Quote
Isadora7 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 A oto piesek który w schronie zakopał się i nie chciał kontaktu z człowiekiem. Robił wrażenie wycofanego: YouTube - Pan Jamnik Teddy 1 Quote
Isadora7 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Teddy to bardzo mądry psiak, jak to zresztą jamnik :):):). Kochany Teddy załatwił sobie domek. Najlepszy jaki mógł sobie wymarzyć. Ale resztę dopowie Jagoda wieczorkiem. Aż sobie chlipnęłam ze wzruszenia. Aż się sweetaśnie pocieszę: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
silke Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Aż się wierzyć nie chce :). Bardzo, bardzo się cieszę! Quote
leni356 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Super :loveu: Tutaj kolejny jamniś :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-letniej-jamniczce-grozi-jutro-schron-pomocy-wroclaw-137338/index3.html Quote
Isadora7 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 silke napisał(a):Aż się wierzyć nie chce :). Bardzo, bardzo się cieszę! Musiało się udać, ja cały czas wierzyłam :) Quote
danka1234 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Fajne filmiki:lol: jaki on teraz szcześliwy,nie do poznania a jeszcze tak niedawno nie chciał mieć z człowiekiem żadnego kontaktu. A dzieci widać ze uwielbia.:multi: Quote
Jagoda1 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Sprytny jamnik "urobił" sobie Pana i ma DOM STAŁY! Stary jamniś, który w schronisku chodził na smyczy w kółko, trzęsła mu się głowa, zrezygnowany i przybity nieszczęściem, pokazujący zęby przy chęci pogłaskania go, zmienił się w starszego, ruchliwego, "gadatliwego" psiaka, który sprytem i inteligencją podbił serce p. Roberta. Kochany szczęściarzu, niech dopisuje ci zdrowie, resztę już masz... Państwu ogromne podziękowanie za przyjęcie pod swój dach starego psiaka.:Rose::Rose: Quote
Isadora7 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Jagoda1 napisał(a):Sprytny jamnik "urobił" sobie Pana i ma DOM STAŁY! Stary jamniś, który w schronisku chodził na smyczy w kółko, trzęsła mu się głowa, zrezygnowany i przybity nieszczęściem, pokazujący zęby przy chęci pogłaskania go, zmienił się w starszego, ruchliwego, "gadatliwego" psiaka, który sprytem i inteligencją podbił serce p. Roberta. Kochany szczęściarzu, niech dopisuje ci zdrowie, resztę już masz... Państwu ogromne podziękowanie za przyjęcie pod swój dach starego psiaka.:Rose::Rose: A ja wchodzę aby się podbudować na ten watek, bo znowu "rzuciło" jamnikami. Teddy kochany cwaniaku, niech ci się wiedzie na twojej Drodze Szczęśliwości. Quote
AMIŚKA Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Jagoda1 napisał(a):Sprytny jamnik "urobił" sobie Pana i ma DOM STAŁY! Stary jamniś, który w schronisku chodził na smyczy w kółko, trzęsła mu się głowa, zrezygnowany i przybity nieszczęściem, pokazujący zęby przy chęci pogłaskania go, zmienił się w starszego, ruchliwego, "gadatliwego" psiaka, który sprytem i inteligencją podbił serce p. Roberta. Kochany szczęściarzu, niech dopisuje ci zdrowie, resztę już masz... Państwu ogromne podziękowanie za przyjęcie pod swój dach starego psiaka.:Rose::Rose: OGROMNIE DZIEKUJĘ ZA TEDDEGO, JAGODA,ISADORA .... I PAŃSTWU,KTÓRZY OFIAROWALI MU DT KTÓRY PRZERODZIŁ SIĘ W DOMEK STAŁY,NAJWSPANIALSZY NA ŚWIECIE :laola::laola::laola::laola: Quote
Dorothy Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 o rety, zobaczylam te filmy i mi lzy poplynely :-) wzuszajace, ile czyni zwykla milosc... dziekuje za dom dla staruszka, one kochaja najmocniej Quote
Jagoda1 Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Dorothy napisał(a):o rety, zobaczylam te filmy i mi lzy poplynely :-) wzuszajace, ile czyni zwykla milosc... dziekuje za dom dla staruszka, one kochaja najmocniej Kto chociaż raz przyjął pod swój dach starego psiaka wie o tym najlepiej... Quote
anetek100 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 wspaniałe wieści cieszę się bardzo...niech Ci się słodziaku wiedzie jak najlpeiej,a widzę,że będziesz miał wspaniały dom...:):):):) Quote
basia0607 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Kurcze, dopiero przeczytalam , że Teddy ma dom !!!:multi: Quote
Isadora7 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Teddy ma ogromny apetyt, dziś już zjadł 3 miski i suche. Bawi się z jedną sunią na podwórku. Skacze, biega i turla się. Jest bardzo śmieszny. Tak sie zachowuje psiak tak masarycznie wycofany w schronie, któy chiał popełnić samobója. Nie ma agresji, jest kontaktowy... łzy wzruszenia po policzkach lecą... Quote
Recommended Posts