basia0607 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 15 zl za dzień. Mialabym chlopaka blisko siebie ! Moria ma ogromne serce dla zwierząt. We wtorek wiozę do niej ze Ślaska (z Jamrozłowizny )Łajkę. Quote
basia0607 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Z Morią można negocjować ! Jamnik jest mały, niewiele chyba je. Quote
bianka0 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Trzysta złotych miesięcznie chyba udałoby mam się zebrać. Quote
Jagoda1 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Były dwa telefony z allegro, ale raczej "współczujące" jego niedoli, nic konkretnego, typu, wzięłabym...ale... Teddy to stary psiak, jego pobyt w hoteliku może być czasowo długi, koszty utrzymania mogą wzrosnąć, np. specjalistyczna karma, leczenie. Czy są konkretne deklaracje stałych wpłat? Quote
bianka0 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mogę wpłacać dla Tediego 100 zł miesięcznie, Isadora zebrała deklaracje stałych wpłat na sumę 130 zł miesięcznie.Po uzgodnieniu z danką1234 z konta jamniczej skarpety można przeznaczyć 70 zł miesięcznie.Więc jest 300 zł na miesiąc.Z tego co wiem,wolontariuszki opiekujące się jmnisiem w przypadku konieczności specjalistycznej karmy i choroby też bez pomocy go nie zostawią. Quote
Ania_i_Kropka Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Teddy ze swojego dołka przeniósł się na legowisko do budynku. Na podwórku jest mu za gorąco. Nadal nie chce mieć nic wspólnego z ludźmi. Jeśli Teddy pojedzie do hoteliku ja osobiście deklaruje 20 zł miesięcznie, niestety więcej nie dam rady. Psiak ze schroniska otrzyma wyprawkę. Jeśli będzie wymagał leczenia będzie miał zapewnioną darmową opiekę lekarską, pod warunkiem, że przyjedzie do Olsztyna ( nie wiem czy będzie to możliwe) Quote
Isadora7 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ania_i_Kropka napisał(a):Teddy ze swojego dołka przeniósł się na legowisko do budynku. Na podwórku jest mu za gorąco. Nadal nie chce mieć nic wspólnego z ludźmi. Jeśli Teddy pojedzie do hoteliku ja osobiście deklaruje 20 zł miesięcznie, niestety więcej nie dam rady. Psiak ze schroniska otrzyma wyprawkę. Jeśli będzie wymagał leczenia będzie miał zapewnioną darmową opiekę lekarską, pod warunkiem, że przyjedzie do Olsztyna ( nie wiem czy będzie to możliwe) Jestem załamana:-(:-( Quote
bianka0 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 To mamy 320 zł miesięcznie. To nie jest mała suma ,może uda się znależc jakiś tymczs,niekoniecznie w hotelu,moze jakaś prywatna,wiarygodna osoba. Quote
Isadora7 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 bianka0 napisał(a):To mamy 320 zł miesięcznie. To nie jest mała suma ,może uda się znależc jakiś tymczs,niekoniecznie w hotelu,moze jakaś prywatna,wiarygodna osoba. Nie mamy 320 to deklarowane 20 zł jest w kwocie która liczylam Quote
bianka0 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 To mamy 300,dla małego pieska może wystarczy. Quote
Kaas1 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 mogę dołożyć jeszcze 30/mc jak będzie miał hotelik. Quote
Isadora7 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Mam tymczas dla Teddiego. Jedyny warunek to dowiezienie jamnisia. Moja deklaracja finasowa na pomoc w transporcie jest. Mam nadzieję na p[omoc pozostałych deklarujacych na hotel (a tu tylko na transport). Ciotki załatwiajcie kogos kto przewiezie. Szczegóły dogram w poniedziałek. Szczególy na priva, telefon, GGdakacz. Domek super. Ta szansa może sie nie powtórzyć trzeba stanąc na głowie aby dojechał. Quote
danka1234 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 jest tymczasik dla Teddiego,to dopiero dobre wieści.:multi: Quote
Jagoda1 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Isadora7 napisał(a):Wszystkie wiernie kibicujące Teddiemu cioteczki prosimy trzymajcie kciuki. Się dzieje, czekamy na ten najwłaściwszy finał. Jest bliżej niż dalej. Coraz bliżej.... Quote
Isadora7 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 madcat1981 napisał(a):No i cóz u Teddiego? :) Wszystkie wiernie kibicujące Teddiemu cioteczki prosimy trzymajcie kciuki. Się dzieje, czekamy na ten najwłaściwszy finał. Jest bliżej niż dalej. Quote
madcat1981 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 No dobra, robię przerwę, bo mnie paluchy bolą;) Czy coś już wiadomo?:cool3: Quote
danka1234 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='Isadora7']Wygląda na to, że Teddy jutro wyrusza w drogę. super,trzymamy kciuki za powodzenie.:lol: Quote
taxelina Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ale to i tak na razie Dt, tak? czyli nie zdejmowac z ogloszen tylko czekac na nowy opis? Quote
Isadora7 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='deer_1987']Ale to i tak na razie Dt, tak? czyli nie zdejmowac z ogloszen tylko czekac na nowy opis? Nie zdejmuj ogłoszeń oczywiście. Aczkolwiek nie zdziwie się jakby zostało za jakiś czas DS. SMSy i MMS od Teddiego: "Teddy już dopomina się o swoje, a jak chciał znów wejść zaczął szczekać i drapać w drzwi. Macha ogonem jak widzi mojego męża i od niego je z ręki i daje się głaskać" "i lubi dzieci, aż staną na rekach jak zobaczył małego chłopczyka, daje mu się głaskac i liże go po rekach" Potwierdza to, ze schronisko było dla Teddiego traumą. Ten piekny Starszy Pan Jamnik odżyje. Będzie można ogłąszać jako cywilizowanego Pana Jamnika. Jagoda równocześnie pisałyśmy, ale to fajnie nawet wygląda. :) Quote
Recommended Posts