basia0607 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Napisalam do Amiski . Ona ma wielkie serce ale moce przerobowe pewnie takie jak my wszyscy. Quote
Jagoda1 Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Jutro poczłapie na spacerek, jamniś woli chłopaków... Quote
Isadora7 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 basia0607 napisał(a):Napisalam do Amiski . Ona ma wielkie serce ale moce przerobowe pewnie takie jak my wszyscy. Amisia wie o nim, robiła mu alegratkę, u mnie allegro wyróżnione. Quote
silke Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 :-( Bardzo żal psiaka. Oby go ktoś pokochał... Quote
Jagoda1 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Oj, jamnisiu, nie wiem co pisać.....:shake: Quote
AMIŚKA Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Jagoda1']Oj, jamnisiu, nie wiem co pisać.....:shake: a masz jakies telefony?? na gratce dałam ogłoszenie z Waszymi telefonami... [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1855269_jamnik_dlugowlosy_standartowy.html]JAMNIK D Quote
Isadora7 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Jagoda1 napisał(a):Oj, jamnisiu, nie wiem co pisać.....:shake: mnie tez skręca z żalu :( Quote
Jagoda1 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Nikt nie dzwoni, nie pyta, na allegro jeden obserwator, może to tylko gapowicz...:shake: Quote
Isadora7 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Jagoda1 napisał(a):Nikt nie dzwoni, nie pyta, na allegro jeden obserwator, może to tylko gapowicz...:shake: U mnie dwóch. A jest szansa, aby go trochę wyczesać i zrobić mu nowe takie lepsze zdjecia? Quote
Jagoda1 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Isadora7 napisał(a):U mnie dwóch. A jest szansa, aby go trochę wyczesać i zrobić mu nowe takie lepsze zdjecia? Psiak nie lubi żadnego szczotkowania, reaguje zębami. Czasami udaje się chłopakom go wyczesać, dziewczyny nie mają szans. Teddy zachowuje się tak, jakby chciał powiedzieć: "...dajcie mi wszyscy święty spokój"...:-( Wydaje się, że on jest wiele starszy, niż podał jego Pan. Quote
nescca Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdjęcia i czesanie to podstawa :) Quote
Isadora7 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 On jest na bank starszy niż 10 lat, ja mu lekką rączką daje 12 minimum. A może chociaż zbliżenie mordki? Powalczyłabym aby go w METRZE umiescić. Quote
Ania_i_Kropka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 W sobotę zrobimy nowe fotki Teddiego. Teddy wychodzi jedynie z wujkami. Tylko chłopakom i męskiej części personelu pozwala przy sobie cokolwiek zrobić. Quote
Isadora7 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 przybyło obserwatorów, ruszyliby dupencje a nie sie gapili tylko. Quote
Jagoda1 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Isadora7 napisał(a):przybyło obserwatorów, ruszyliby dupencje a nie sie gapili tylko. ..bo psiak nie juz zbyt wiele czasu....:shake: Quote
Isadora7 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Jagoda1 napisał(a):..bo psiak nie juz zbyt wiele czasu....:shake: Niestety, a jakby trafił na domek samotnego Pana to dałby jeszcze pare latek miłości. Quote
Jagoda1 Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Isadora7 napisał(a):Niestety, a jakby trafił na domek samotnego Pana to dałby jeszcze pare latek miłości. Dzwoniła do Ani Pani z Twojego ogłoszenia, pożegnała starego jamnika (17 lat!), ale rodzina już kupiła jej młodziaka... Ma wątpliwości, czy zaakceptują się... Quote
Isadora7 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 [quote name='Jagoda1']Dzwoniła do Ani Pani z Twojego ogłoszenia, pożegnała starego jamnika (17 lat!), ale rodzina już kupiła jej młodziaka... Ma wątpliwości, czy zaakceptują się... Cięzka sprawa, ale... Ja wiem po Alfie, że w tym wieku u jamników to dość często nie do przeskoczenia. Tak jak inne psy dość często bywają wdzięczne, że znalazły dom, to jamnikami bywa ciężko to właśnie długowłosymi bardziej niż z pozostałymi. Chyba że od małego było chowany z innym psem. Tak jak mój Rambo któego wychowywał przez 3 lata boksio. Ale poprzedni mój jamniś (tez długowłosy) nie tolerował absolutnie innych psów. I to sa psy które upatrują sobie zawsze jedną osobę. Edunio (ten co nie żyje), był masakrycznie o mnie zazdrosny i ja mogłam zrobic z nim wszystko. Ale na innych potrafił mieć "szeroki uśmiech". Podobna sytuacja wyszła z Alfikiem. Mnie pokochał owszem, ale cały czas (a był pare tygodni) z Rambusiem musiał być rozdzielony, atakował. Zaatakował rónież syna Fortuny (za blisko mnie). Fortuna musiała go wyadoptowac do innego domu, nie tolerował ich jamnisi. Ale tez plus że poprzedni miał 17 lat, a może warto porozmawiać, może ta Pani jest jak yunona któa adoptowała agresorka jamnisia z 3M http://www.dogomania.pl/forum/f85/jamniczek-harry-jednak-czarodziej-wyczarowal-sobie-dom-milosc-123122/ Yunona ma w domu jeszcze jamniczkę ze schronu w Elblągu. Można powiedzieć że uratowała agresorkowi życie. Umie pracować z nim, świetnie zna jamniczy charakter. Może porozmawiać z Panią, wyzwanie duże, ale... jemu zegra przyzspoiesza coraz bardziej. Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Pani ma na spokojnie przemyśleć sprawę. Rozważyć wszystkie za i przeciw i odezwać się do mnie. Quote
Isadora7 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Ania_i_Kropka napisał(a):Pani ma na spokojnie przemyśleć sprawę. Rozważyć wszystkie za i przeciw i odezwać się do mnie. Jak ja się o Teddiego martwię :(. Zresztą ja psycholk jestem... za Alfikiem tez tęsknię. Quote
Recommended Posts