Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi smutno. Oglądam zdjęcia zwierzaków, które umarły i tęsknię. Chyba mniej straszny jest moment śmierci niż pustka, która zostaje i chyba się powiększa. Powiększa i wciąga. Ich nieobecność jest nie do wytrzymania.

Znalazłam zdjęcie Ozziego z przed lat.

PICT0207.JPG

• Upvote 1
Posted

Kiepsko się zaczął rok. Po śmierci Yody choroba kotki Agatki, teraz Miodek ma problem. Znowu weterynarz, stres, wydatki. I dużo problemów niezwiązanych ze zwierzakami. Chyba za długo było w miarę ogarnięte wszystko.

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem. dzisiaj było 70 zł. Ma leki i dopiero w środę mam przyjść.

Któryś z kotów zrobił siku z krwią. Nie wiem jeszcze który.

Posted

Titkę bardzo bolał brzuch, miała wielki i wzdęty. Natychmiast do weterynarza, wszystkie badania (RTG, Z krwi, USG) i jeszcze w czasie USG bąki się posypały. Zgazowana była i za to zatrzymanie bąków zapłaciłam 230 zł. Wiem też, który kot posikuje z krwią - Agatka (wczoraj się wydało). Więc jutro weterynarz z Mieszkiem bo ucho w trakcie leczenia i z Agatkę. To istny obłęd i w nieciekawym momencie dla mnie.

Posted

Agatka miała pobieraną krew ale nie mogę sobie poradzić z pobraniem moczu. Mam specjalny żwirek, co jakiś czas zamykam ją w klatce kenelowej z kuwetą a ona nie sika tylko chce się wydostać. Jak zamknę ją w pokoju z kuwetą to ze względu na inny żwirek załatwi się gdzie popadnie ale nie do kuwety. Będę próbować i w klatce i w pokoju oddzielnym, może się uda. Bez badania moczu nie da się chyba postawić diagnozy. Leczenie na chybił trafił nie pomaga.

Posted
Przed chwilą, kolejna kobietka napisał:

Niech się wszystko teraz dobrze goi. Odetchnie Agatka, bez bólu będzie mogła się załatwiać. 

Agatka dostała dzisiaj antybiotyk i lek przeciwbólowy w zastrzykach, jutro też wizyta. Ma apetyt, siusia, kupki jeszcze nie robiła. Ale taka biedna, przycupnięta w kąciku, to była poważna operacja.

Przed chwilą, asiuniab napisał:

tamb Titka dostała zapomogę 200 zł ze skarpety staruszkowej, proszę napisz nr konta asikowskiej;

Bardzo dziękuję, nie spodziewałam się nawet. To wielka pomoc. Zrobię wreszcie zdjęcia przygotowanych fantów i zrewanżuję się bazarkiem.

Posted
Przed chwilą, asiuniab napisał:

kochana wszystko na spokojnie, najważniejsze są zwierzaki i Ty, bo One to Ty i odwrotnie;

zdrowia Tobie i Twoim podopiecznym!!!

Dziękuję raz jeszcze.

Posted
15 godzin temu, bakusiowa napisał:

Postaram się coś podesłać w tym miesiącu.

Dziękuję.

Mijuni wyszła trzecia powieka i wrócił koci katar (chroniczny). Jeszcze leczenie Agatki nie skończone a zacznie się Miji.

Posted
Dnia 8.02.2018 o 18:48, asiuniab napisał:

tamb Titka dostała zapomogę 200 zł ze skarpety staruszkowej, proszę napisz nr konta asikowskiej;

Dziękuję i potwierdzam, że przelew przyszedł. Uzupełniłam w poście rozliczeniowym.

• Like 1