Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

masienka napisał(a):
od kilku lat okupuje Norymberge ale jak juz te kokosy zarobie to na pewno sciagne do kraju z powrotem :p

haszczaki i malamutka z Miedar juz oglosilam u nas i na zaprzegowym, najlepiej byloby je wyciagnac jak najszybciej tylko oczywiscie sprawa rozbija sie o to co zwykle :shake: Probujemy podeslac tam jedna malamuciare z okolicy na zwiady ale tak naprawde to rece mamy raczej zwiazane :shake:

no tak, trzeba je miec gdzie wyciągnąć :shake:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a dzisiaj o 9.00 przywitały mnie 3 głodomory: Stara, Miska i Murka

Po weekendzie wygłodzone, to przynajmniej je zobacze na oczy :diabloti:, Stara oczywiście musiała być pierwsza i wskoczyła na stół, żeby być pierwsza przy przygotowywanej misce...

Posted

O to to to !!!! Zuza zwiała mi kiedyś z zamrozonym udkiem kurczaka :diabloti:. Dopiero po chwili się zorientowałam jak mi się licznik nie zgodził. Rózia grzecznie nie kradnie tylko kinol wszedzie wciska i dosłownie włazi mi na rece jak szykuję jedzonko :diabloti:.

Posted

więc oficjalnie z dwóch bazarków uzbierało się 170,55 PLN:loveu:

:loveu:Wszystkim uczestnikom jeszcze raz dziękuję!:loveu:
Już zamówiłam 10kg karmy Arion dla kotów sterylizowanych za 140 PLN

Za pozostałe 30,55 PLN prawdopodobnie kupię preparaty na odrobaczenie - jeszcze do ustalenia.

Posted

melduję że 10 kg karmy wczoraj odebrane przez TZ od weta plus tabletki na odrobaczenie

dzisiaj odrobaczone tabl. Milmax zostały: Stara i Murka, na Miśke musze zapolować w poniedziałek:razz:

kocurów na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie odrobaczyć, bo się do mnie na tyle nie zbliżają, żebym mogła kontrolowac co zjedzą

Starej i Murce po prostu dałam kawałek mięska na łyżeczce nadzianego malutką tabletką - połknęły w całości, oczywiście Stara nie chciała do jedzenia dopuścić Murki i była chętna na drugą tabletkę :evil_lol:, trzeba ją było przekupić z boku puszką z jedzonkiem...

póżniej wkleję rachunek

Posted

Wspaniale ! Co to za fajne minitabletki, że koty je połykają same w żarełku ? Nasze to nie chca tabletek .... plują, kaszlą i wszystko inne :diabloti: . A zbliza się kwartalny termin odrobalkowania. Zobacze co mi teraz WET zaproponuje :roll:. Ostatnio były strongholdy spot on (między żebrysie :evil_lol:).

Posted

te tabletki są na robale w brzucholu, nazywają się MILBEMAX, jedna tabletka jest na kota do 8kg, więc daję moim po pół takiej tabletki - jedzą bez problemu, bo tak to małe jest, że się nawet nie zorientowały :evil_lol:

oczywiście na pchły, kleszcze itp trzeba jej jeszcze Strongholdem albo Advocatem osobno potraktować ;), ale nie wszystko na raz, za jakiś miesiąc

Posted

Poczytam o tym specyfiku :p. Może i moje dziewczyny da się oszukać zakamuflowaniem w mięchu :roll:. Na wewnetrzne zycie kotów nasza WET wciskała im do tej pory pastę. Ale były wtedy sporo mniejsze (w lutym) i to była świetna forma dla kociąt. Ale od ostatniego razu podrosły i teraz pewnie będzie coś innego. Babki juz się do trzech kilo każda powoli zblizają :crazyeye:, Rózia o wiele szybciej :diabloti:. Lada tydzień/miesiąc spodziewamy się śpiewów :diabloti: :diabloti: :diabloti:. A potem nie ma zmiłuj, skalpel piłuj :mad:.

Posted

kurcze, powiem szczerze, że mi się już zaczyna mylić, któa to Zuzia a która Rózia... która to mbyła naszą małą Misieńką? Chyba Rózia...:ices_bla:

Posted

kaja555 napisał(a):
kurcze, powiem szczerze, że mi się już zaczyna mylić, któa to Zuzia a która Rózia... która to mbyła naszą małą Misieńką? Chyba Rózia...:ices_bla:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Misiora to Rózia (od Róży). Zuza przyszła od Alfy z Żorów. Zuza była pierwszym kocięciem, Rózia drugim, ale czy ostatnim ... :cool3:.

Posted

tak myślałam, ufff :oops:, no i szybsze dorastanie też wskazuje na naszego kopalnianego potomka, oj to nie będą śpiewy, to będzie koncert nie do zniesienia....:razz:, Balbinka i Grażyna wiedzą dobrze, co się działo...

a to dla naszej Starej, psiama, wielkie dzięki za tekst, jak ona znajdzie dom dzięki temu allegro, to wiadomo komu to będzie zawdzięczać....:razz:
Koty: Kasia, 13-letnia kotka z kopalni, TYCHY (619486973) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

[quote name='kaja555']oj to nie będą śpiewy, to będzie koncert nie do zniesienia....:razz:,

a to dla naszej Starej, psiama, wielkie dzięki za tekst, jak ona znajdzie dom dzięki temu allegro, to wiadomo komu to będzie zawdzięczać....:razz:
Koty: Kasia, 13-letnia kotka z kopalni, TYCHY (619486973) - Aukcje internetowe Allegro

Czekamy na te trele, czekamy :eviltong:. Obecnie Zuzia gada gruchaniem, a Rózia ma taki cieniuteńki głosiczek. Miauczy jak mysia :diabloti:

Cioteczki, wujaszki, prosimy o dystrybucję allegro Kasi (Starej) :p

Posted

kaja555 napisał(a):
jedzonko wyłożone, mam nadzieję, że panny dobrze się czują po odrobaczeniu :razz:, bo żadnej nie widziałam po południu

no to wszystkim życzę miłęgo weekendu! ;)

Wzajemnie ;).

Posted

jedzonko wyłożone, mam nadzieję, że panny dobrze się czują po odrobaczeniu :razz:, bo żadnej nie widziałam po południu

no to wszystkim życzę miłęgo weekendu! ;)

Posted

kaja555 napisał(a):
dzisiaj przywitała mnie tylko Stara, na Miśkę to będę chyba długo polować z tym odrobaczeniem...:mad:

Ha ! Spryciara :diabloti:

Kasiula ma prawie setkę obejrzeń. Spodziewałam się więcej .... Ale powoli :p.

Posted

na śniadaniu żem żadnego kota nie uwidjeła...:mad:

a dosżły mnie słyuchy, że jedno czarne co czasem przychodzi jeść, to może być ciężarna kotka - ale przychodzi tak żadko, że mogę jej nigdy nie złapać. To coś musi być z sąsiedztwa, być może namierzyliśmy mamę Rózi...:cool1:

Tylko co teraz?

Posted

kaja555 napisał(a):
na śniadaniu żem żadnego kota nie uwidjeła...:mad:

a dosżły mnie słyuchy, że jedno czarne co czasem przychodzi jeść, to może być ciężarna kotka - ale przychodzi tak żadko, że mogę jej nigdy nie złapać. To coś musi być z sąsiedztwa, być może namierzyliśmy mamę Rózi...:cool1:

Tylko co teraz?

Łooooooo :-o Mamuśka :cool3:. Najlepiej byłoby złapać i .... ciach-ciach. A wśród popołudniowców nie ma takich odważnych co mogliby ja złapać ?