kaja555 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 masienka napisał(a):od kilku lat okupuje Norymberge ale jak juz te kokosy zarobie to na pewno sciagne do kraju z powrotem :p haszczaki i malamutka z Miedar juz oglosilam u nas i na zaprzegowym, najlepiej byloby je wyciagnac jak najszybciej tylko oczywiscie sprawa rozbija sie o to co zwykle :shake: Probujemy podeslac tam jedna malamuciare z okolicy na zwiady ale tak naprawde to rece mamy raczej zwiazane :shake: no tak, trzeba je miec gdzie wyciągnąć :shake: Quote
kaja555 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 a dzisiaj o 9.00 przywitały mnie 3 głodomory: Stara, Miska i Murka Po weekendzie wygłodzone, to przynajmniej je zobacze na oczy :diabloti:, Stara oczywiście musiała być pierwsza i wskoczyła na stół, żeby być pierwsza przy przygotowywanej misce... Quote
psiama Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 I tez nos wciska jak szykujesz jedzenie ? :cool3: Quote
psiama Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 O to to to !!!! Zuza zwiała mi kiedyś z zamrozonym udkiem kurczaka :diabloti:. Dopiero po chwili się zorientowałam jak mi się licznik nie zgodził. Rózia grzecznie nie kradnie tylko kinol wszedzie wciska i dosłownie włazi mi na rece jak szykuję jedzonko :diabloti:. Quote
kaja555 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 psiama napisał(a):I tez nos wciska jak szykujesz jedzenie ? :cool3: nie tylko wciska, ale tez porywa kawałki mięska z łyżki! :evil_lol: Quote
kaja555 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 więc oficjalnie z dwóch bazarków uzbierało się 170,55 PLN:loveu: :loveu:Wszystkim uczestnikom jeszcze raz dziękuję!:loveu: Już zamówiłam 10kg karmy Arion dla kotów sterylizowanych za 140 PLN Za pozostałe 30,55 PLN prawdopodobnie kupię preparaty na odrobaczenie - jeszcze do ustalenia. Quote
psiama Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Jesteśmy very happy :multi::multi::multi:. To dla Was - koty :cool3:. Quote
kaja555 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 melduję że 10 kg karmy wczoraj odebrane przez TZ od weta plus tabletki na odrobaczenie dzisiaj odrobaczone tabl. Milmax zostały: Stara i Murka, na Miśke musze zapolować w poniedziałek:razz: kocurów na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie odrobaczyć, bo się do mnie na tyle nie zbliżają, żebym mogła kontrolowac co zjedzą Starej i Murce po prostu dałam kawałek mięska na łyżeczce nadzianego malutką tabletką - połknęły w całości, oczywiście Stara nie chciała do jedzenia dopuścić Murki i była chętna na drugą tabletkę :evil_lol:, trzeba ją było przekupić z boku puszką z jedzonkiem... póżniej wkleję rachunek Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Wspaniale ! Co to za fajne minitabletki, że koty je połykają same w żarełku ? Nasze to nie chca tabletek .... plują, kaszlą i wszystko inne :diabloti: . A zbliza się kwartalny termin odrobalkowania. Zobacze co mi teraz WET zaproponuje :roll:. Ostatnio były strongholdy spot on (między żebrysie :evil_lol:). Quote
kaja555 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 te tabletki są na robale w brzucholu, nazywają się MILBEMAX, jedna tabletka jest na kota do 8kg, więc daję moim po pół takiej tabletki - jedzą bez problemu, bo tak to małe jest, że się nawet nie zorientowały :evil_lol: oczywiście na pchły, kleszcze itp trzeba jej jeszcze Strongholdem albo Advocatem osobno potraktować ;), ale nie wszystko na raz, za jakiś miesiąc Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Poczytam o tym specyfiku :p. Może i moje dziewczyny da się oszukać zakamuflowaniem w mięchu :roll:. Na wewnetrzne zycie kotów nasza WET wciskała im do tej pory pastę. Ale były wtedy sporo mniejsze (w lutym) i to była świetna forma dla kociąt. Ale od ostatniego razu podrosły i teraz pewnie będzie coś innego. Babki juz się do trzech kilo każda powoli zblizają :crazyeye:, Rózia o wiele szybciej :diabloti:. Lada tydzień/miesiąc spodziewamy się śpiewów :diabloti: :diabloti: :diabloti:. A potem nie ma zmiłuj, skalpel piłuj :mad:. Quote
kaja555 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 kurcze, powiem szczerze, że mi się już zaczyna mylić, któa to Zuzia a która Rózia... która to mbyła naszą małą Misieńką? Chyba Rózia...:ices_bla: Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 kaja555 napisał(a):kurcze, powiem szczerze, że mi się już zaczyna mylić, któa to Zuzia a która Rózia... która to mbyła naszą małą Misieńką? Chyba Rózia...:ices_bla: :diabloti::diabloti::diabloti: Misiora to Rózia (od Róży). Zuza przyszła od Alfy z Żorów. Zuza była pierwszym kocięciem, Rózia drugim, ale czy ostatnim ... :cool3:. Quote
kaja555 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 tak myślałam, ufff :oops:, no i szybsze dorastanie też wskazuje na naszego kopalnianego potomka, oj to nie będą śpiewy, to będzie koncert nie do zniesienia....:razz:, Balbinka i Grażyna wiedzą dobrze, co się działo... a to dla naszej Starej, psiama, wielkie dzięki za tekst, jak ona znajdzie dom dzięki temu allegro, to wiadomo komu to będzie zawdzięczać....:razz: Koty: Kasia, 13-letnia kotka z kopalni, TYCHY (619486973) - Aukcje internetowe Allegro Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 [quote name='kaja555']oj to nie będą śpiewy, to będzie koncert nie do zniesienia....:razz:, a to dla naszej Starej, psiama, wielkie dzięki za tekst, jak ona znajdzie dom dzięki temu allegro, to wiadomo komu to będzie zawdzięczać....:razz: Koty: Kasia, 13-letnia kotka z kopalni, TYCHY (619486973) - Aukcje internetowe Allegro Czekamy na te trele, czekamy :eviltong:. Obecnie Zuzia gada gruchaniem, a Rózia ma taki cieniuteńki głosiczek. Miauczy jak mysia :diabloti: Cioteczki, wujaszki, prosimy o dystrybucję allegro Kasi (Starej) :p Quote
psiama Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 kaja555 napisał(a):jedzonko wyłożone, mam nadzieję, że panny dobrze się czują po odrobaczeniu :razz:, bo żadnej nie widziałam po południu no to wszystkim życzę miłęgo weekendu! ;) Wzajemnie ;). Quote
kaja555 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 jedzonko wyłożone, mam nadzieję, że panny dobrze się czują po odrobaczeniu :razz:, bo żadnej nie widziałam po południu no to wszystkim życzę miłęgo weekendu! ;) Quote
kaja555 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 dzisiaj przywitała mnie tylko Stara, na Miśkę to będę chyba długo polować z tym odrobaczeniem...:mad: Quote
psiama Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 kaja555 napisał(a):dzisiaj przywitała mnie tylko Stara, na Miśkę to będę chyba długo polować z tym odrobaczeniem...:mad: Ha ! Spryciara :diabloti: Kasiula ma prawie setkę obejrzeń. Spodziewałam się więcej .... Ale powoli :p. Quote
kaja555 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 czekamy, na razie telefonów nie było kolejne ogłoszenie zrobię jej wyróznione, jak to się skończy Quote
psiama Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ojej, wszystko na tip top :p. Karma kociakom smakuje :cool3: ? To ta co pisałas ? Coś na A czy jak ... :hmmmm: ? Quote
kaja555 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 za pozostałe 12,55 PLN chyba kupię puszki i na razie jest wszystko ustawione, za jakiś miesiąc pomyśle o Frontline Quote
kaja555 Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 na śniadaniu żem żadnego kota nie uwidjeła...:mad: a dosżły mnie słyuchy, że jedno czarne co czasem przychodzi jeść, to może być ciężarna kotka - ale przychodzi tak żadko, że mogę jej nigdy nie złapać. To coś musi być z sąsiedztwa, być może namierzyliśmy mamę Rózi...:cool1: Tylko co teraz? Quote
psiama Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 kaja555 napisał(a):na śniadaniu żem żadnego kota nie uwidjeła...:mad: a dosżły mnie słyuchy, że jedno czarne co czasem przychodzi jeść, to może być ciężarna kotka - ale przychodzi tak żadko, że mogę jej nigdy nie złapać. To coś musi być z sąsiedztwa, być może namierzyliśmy mamę Rózi...:cool1: Tylko co teraz? Łooooooo :-o Mamuśka :cool3:. Najlepiej byłoby złapać i .... ciach-ciach. A wśród popołudniowców nie ma takich odważnych co mogliby ja złapać ? Quote
Recommended Posts