Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest bardzo fajny dwupak, ale jak ze Starą już zacznie się bardzo żle dziać, to nawet będę szukać domu tylko dla niej

teraz jak jest cieplej, to Miśka idzie na myszy i zostawia Starą samiutką na hali, Stara juz tak dużo nie wychodzi, trzyma się jednego miejsca.

Na miau dziewczyny od kotów z cukrzycą mówią, że jej ostatnie (z listopada 2008 wyniki nie są takie złe, ale nie wiadomo czy coś się nie zmieniło od tego czasu

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy
Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa

Podpisali:
Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria.

Posted

A ja melduję, że Gamulec już w domu w Krakowie :multi:
Zawiózł ją oczywiście Grzecho, któremu serdecznie dziękuję!!!!!!!!:loveu:, Szczególnie, że podałam mu zły adres! :diabloti::evil_lol:, ale Gamulec trafił do celu :oops:

W sobotę spała u mnie,i niestety był strajk głodowy, nic już wieczorem nioe zjadła, stresowała się i miauczała, ale tylko jak się ją przenosiło. Jak była sama w pokoju to się rozłożyła i spała. Myślę że będzie dobrze ;-)

Posted

Pozdrawiam Gamę - Krakowiankę :loveu:. Grzecho - dziękujemy za transport :p.

Kaja - czekamy na świeże info z nowego domu gamy (nadal Gamy czy może nowe imię już ma ?) :multi:.

A stres jest nieodłącznym atrybutem kota w przypadku przeprowadzek, wizyt obcych ludzi itd. Ale wierzę, że się dziewczyna pozbiera i za chwile przyzwyczaiu do nowych swoich ludzi :p.

A jak się czułaś jako chwilowa właścicielka kocia ? :razz:

Posted

psiama napisał(a):
Pozdrawiam Gamę - Krakowiankę :loveu:. Grzecho - dziękujemy za transport :p.

Kaja - czekamy na świeże info z nowego domu gamy (nadal Gamy czy może nowe imię już ma ?) :multi:.

A stres jest nieodłącznym atrybutem kota w przypadku przeprowadzek, wizyt obcych ludzi itd. Ale wierzę, że się dziewczyna pozbiera i za chwile przyzwyczaiu do nowych swoich ludzi :p.

A jak się czułaś jako chwilowa właścicielka kocia ? :razz:

Będe do nowej Pani Gamulca dzwonić. A Gamulec był bardzo bezproblemowy, ale żal mi jej było, że się tak stresowała. Widziała przez moment Sarę, i tak na nią patrzała zaciekawiona. Wcale się bardziej nie bała, ani nie miałczała ze strachu, raczej czysta ciekawość po obu stronach. Myślę ze się przyzwyczai do psów, bo teraz będzie miała i psie towarzystwo :razz:

A tak szczerze mówiąc, to ja się cały czas czuję jak właścicielka kotów - mam ich jeszcze 5! :evil_lol:

Acha, te dwa wyrzeracze, co mi przychodza w nocy (biało- bury i czarny) - to muszą być sąsiada. Często widuję czarnego na ganku przy gospodarstwie, a dzisiaj widziałam biało-burego. Więc chyba więcej niż 5 kotów nie mam! :evil_lol: Do tych dwóch się nie przyznąję :evil_lol:

Posted

kaja555 napisał(a):
A tak szczerze mówiąc, to ja się cały czas czuję jak właścicielka kotów - mam ich jeszcze 5! :evil_lol:

Bo tak własnie jest - nie inaczej :diabloti:

Posted

Dzisiaj od rana słońce świeci. Na śniadaniu kotów o 9.00 przywitała mnie tylko Murka - Stara dołączyła do Miski i gdzies chodzą po polach.

A Murka tak się na mnie dziwnie patrzyła - nie wiedziała czy uciekac czy zostać. Wczoraj fryzjerka wysmażyła mi taką grzywkę - że nikt mnie w pracy nie poznaje :evil_lol:, idę dzisiaj kupić prostownicę, bo jak o 5.00 wstaję to normalnie czarownica :diabloti:

Posted

Super - się kocięctwo naje :multi:. Choć jestem pewna, że i tak karmisz je coddziennie jedzonkiem na medal :cool3:.

A nieładnie tak wylicytować i zignorować :no-no-no:. A przyjrzę się na tę osóbkę ... :mad:

Posted

Aha, i robię już pełne podsumowanie dwóch bazarków i zamawiam karmę. Nie czekamy już na nikogo, korale chyba zostają na inny bazarek, bo nie ma kontaktu z osobą, która licytowała. Wszyscy pozostali wpłacili (psiama przebiła wszystkich! :razz:) i mam nadzieję otrzymali paczki.

Reasumując, koty będą bardzo zadowolone :loveu: i serdecznie dziekują! :multi:

Posted

To techniczny zgryz - miłe moderatorstwo (pozdrawiamy :cool3:) wyjasniło mi kiedys, że ciężko przeskoczyć ten problem przeskakiwania :cool3:.

Już widze o kogo z tymi koralami chodzi, chwała, że przebito koszyczek, bo była by pewnie taka sama akcja ... :roll:. Ostatnio aktywny tydzień temu - 8 kwietnia, ostatni post z 28 marca. Pewnie w końcu się odezwie :cool1:. czasami losowe sprawy ludzi dotykają, czasem bany ... . Chwała, że to groszowy w sumie brak. Reszta dopisała OK :p.

Posted

ooo raaany... kopalniaki wolskie?

Trafilam tu z podpisu Kaji ;) i czuje sie jak u siebie :evil_lol: dwa latka kiedys na Woli II przemieszkalam
dawne czasy ale bede zagladac do kociastych:loveu:

Posted

Witamy masienka! Tak, to kopalniaki wolskie, teraz już tylko 5 sztuk i 2 dochodzące od sąsiada :evil_lol:

Szukamy domu szczególnie dla Starej, bo za niedługo bez leków nie da sobie rady:

Posted

acha, masieńka, powiedz jeszcze do jakiej miejscowości Cie teraz wywiało? Szukam kogoś do pomocy jeżeli chodzi o schronisko w Mediarach, bo tam połowa psów ze śląska trafia - czy zajmujecie się też huskimi? Bo tam są 3 bardzo zabiedzone, zdjęcia tutaj:
Schronisko Miedary

Posted

Wtrące się ... :roll:

O które 3 psiaczki chodzi (bo na stronie schroniska jest pokazane multum psinów) Jak najlepiej im pomóc Kaju ? Widzę, że to gdzieś koło Tarnowskich Gór ... :roll:

Posted

[quote name='psiama']Wtrące się ... :roll:

O które 3 psiaczki chodzi (bo na stronie schroniska jest pokazane multum psinów) Jak najlepiej im pomóc Kaju ? Widzę, że to gdzieś koło Tarnowskich Gór ... :roll:

chodziło mi tylko o haszczaki, ale widzę że na wątku schroniska w Mediarach dziewczyny się już nimi interesują.

To schronisko jest bardzo daleko, ale trafiają tam psy np. z Bierunia, a nikt o tym nie wie! Ludzie z Bierunia szukają ich w schr. w Tychach albo w Oświęcimiu :shake:

To jest cała lista, tam trafia połowa psów ze śląska

www.boz.org.pl/sch/sl.htm#miedary

Posted

kaja555 napisał(a):
chodziło mi tylko o haszczaki, ale widzę że na wątku schroniska w Mediarach dziewczyny się już nimi interesują.

Rozumiem, to dobrze ... :p. Odwiedze też ten wątek :roll:

Posted

dzisiaj ani pół kota nie widziałam, wszystkie na zewnątrz

chociaż jedzenie ze śniadania o 9.00 w połowie zjedzone, więc dwa koty musiały być w ciągu dnia

zapas suchej karmy na weekend zostawiony, więc życzę wszystkim miłego weekendu!

Posted

od kilku lat okupuje Norymberge ale jak juz te kokosy zarobie to na pewno sciagne do kraju z powrotem :p

haszczaki i malamutka z Miedar juz oglosilam u nas i na zaprzegowym, najlepiej byloby je wyciagnac jak najszybciej tylko oczywiscie sprawa rozbija sie o to co zwykle :shake: Probujemy podeslac tam jedna malamuciare z okolicy na zwiady ale tak naprawde to rece mamy raczej zwiazane :shake: