Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozdrawiam sciskuniam lalunie0heart.gif

handziu dzis polecialo od Nadziejkow za transport ku Tobie serduszko  25 zl

serdecznie

kolejne serce przybyllo na bazarus  ciocia koja0heart.gif kupila cegieleczke zycia za 20 zl

tez wyslalam Twoj num konta handziu

Posted

handziu serce witaj znow

jeszcze kolejne serce przybylo na bazarus0heart.gifod cioteczki Senanta cegielka zycia za 20 zl

sciskam mocno mocno sciskam za lalunie0heart.gif

bakusiowa  30 zl   wyslalam num konta juz na koncie handzi

Poker  10 zl  wyslalam  num konta juz na koncie handzi

Gabi79 3 zl  wyslalam  num konta juz na koncie handzi

anecik 5 zl  wyslalam num konta juz na koncie handzi

Xibalba  5 zl wyslane konto juz na koncie handzi

bela51  5 zl wysylam konto juz na koncie handzi

Elf i Mango  10 zl wysylam konto juz na koncie handzi

Nadziejka  18 zl wysylam  juz na koncie handzis

Radek  10  zl  wysylam konto juz na koncie handzi

koja 20 zl wysylam konto juz na koncie handzi

Senanta 20 zl wysylam konto juz na koncie handzi

Maruda666  10 zl  wysylam konto handzi

• Upvote 1
Posted

Nadziejko kochana :) Są już prawie wszystkie pieniążki :)

Od Ciebie 25 zł, od Senanty 20 zł i od Koi też 20 zł :)

I jeszcze z wątku Henia, który znalazł dom :) 265 zł :)

Dziewczyny, jestem Wam tak wdzięczna, że tak pomagacie mi pomóc tej biednej suni :)

Zaraz wpisuję w pierwszy post :)

• Upvote 1
Posted

Parę fotek suńki:)

ee11c07f2646dcb4gen.jpg

4df521fe7dfbd47fgen.jpg

ab588f774f31aa2egen.jpg

da919d2d8b5ce99fgen.jpg

e18c91be9197cc27gen.jpg

Suńka miewa się dobrze, ma apetyt (i uwielbia rozsypywać karmę, ale ograniczyłam jej trochę tę zabawę dając jej miskę antywywrotną), ponad wszystko uwielbia ludzi, nieważne czy swój czy obcy. W boksie zachowuje idealnie czystość. 

• Upvote 3
Posted

Dzisiaj pojechaliśmy do naszej kochanej Miszeńki :) Murka, właścicielka hoteliku dla psiaków zajmuje się nią znakomicie :)  Sunia jest zadowolona, biega po posesji, czuje się jak u siebie :) Jest o wiele bardziej szczęśliwa niż pozostawiana sama sobie w naszym awaryjnym kojcu :) Tylko ten guz jej przeszkadza, widać że jej ciąży. Napisałam do pani dr Różańskiej z Głębokiej o umówienie terminu, w następnym tygodniu powinniśmy ją tam zawieźć....

Ps :) Kasiu, bardzo Ci dziękuję :) naprawdę wspaniale się opiekujesz naszą Miszeńką :)

• Upvote 2
Posted

Sunia w tym tygodniu jedzie na operację, która niestety została przesunięta ze względu na babeszjozę. Wcześniejsza operacja by ją zabila. To i tak najkrótszy termin. Na żywo wydaje się całkiem żwawa, biega. Nie wydaje się, żeby ją bolało, może bardziej przeszkadzało, Sunia to staruszka ok 10 lat, kręgosłup też doskwiera.

Posted

0heart.gif matko jedyno jaka bidunia  ....sciskamy mocno mocno

przed lalunia ciezka operacja

oby wszystko dobrze bylo iskiereczko kokanaKocham Cię

u Mureczkow  te wszystkie biedy maja raj prawdziwy raj

Posted
1 godzinę temu, mar.gajko napisał:

Po insektach, czy uczulenie jakieś?

Nie wiemy dokładnie, sunia w chwili znalezienia była bardzo zaniedbana, stąd te zmiany na skórze. N razie skupiamy się, jak poleciła nasza wetka na najważniejszej rzeczy, czyli na nowotworze na sutku i na śledzionie. Kręgosłupem i skórą zajmiemy się potem dokładniej. Grzbiet wygoliła nam wetka na pierwszej wizycie, smarowałyśmy maścią i ładnie się zagoiło.

Posted
40 minut temu, mar.gajko napisał:

Ją nie boli? Ma takie jakieś "zrozpaczone" oczyska.

A tak jeszcze na marginesie, to nie są zrozpaczone oczyska, tylko raczej lekki stres przed aparatem albo tęsknota za byłymi "właścicielami", którzy tak właśnie ją urządzili..... Byłam tam ze znajomymi, którzy ją znaleźli, sunia zachowywała się normalnie, pomimo guza, biegała i węszyła w zakamarkach...

Nam pozostaje pomóc jej w jak najlepiej umiemy. Podobno owczarki tak bardzo się przywiązują...:(

• Upvote 2
Posted
21 minut temu, handzia napisał:

A tak jeszcze na marginesie, to nie są zrozpaczone oczyska, tylko raczej lekki stres przed aparatem albo tęsknota za byłymi "właścicielami", którzy tak właśnie ją urządzili..... Byłam tam ze znajomymi, którzy ją znaleźli, sunia zachowywała się normalnie, pomimo guza, biegała i węszyła w zakamarkach...

Nam pozostaje pomóc jej w jak najlepiej umiemy. Podobno owczarki tak bardzo się przywiązują...:(

:) dla mnie zrozpaczone, nie ciekawe, czujne, tylko właśnie zrozpaczone jakieś. Ale to sa subiektywne odczucia.

Nie będę Cię zmuszać do ripostowania każdej mojej wypowiedzi :) szkoda sił.

EOT.

• Downvote 5
Posted

Nie ripostuję, tylko próbuję odpowiedzieć na pytania, które zadajesz :) Ja założyłam wątek, próbuję jej pomóc, byłam z nią na każdej wizycie u weta, więc czuję się wywołana do odpowiedzi....

Widzę sunię często, zajmuję się nią i myślę, że znam odpowiedzi na te pytania najlepiej :)

Jeśli chcesz, przejrzyj wątek od początku i wydarzenie na fb. Tam jest więcej zdjęć  :)

Pozdrawiam :)

• Upvote 6
Posted

Tył to pięta achillesowa owczarków, a ten guz też pewnie nie pomaga :(

Suńka jest absolutnie cudowna i wcale nie widzę u niej rozpaczy, raczej taki rodzaj... łagodnej rezygnacji, jeśli wiecie, co mam na myśli ;) Widać, że doświadczona.

Szkoda, straszna szkoda, że ja akurat teraz totalnie siedzę w długach...

Posted
12 godzin temu, sunnynight napisał:

Tył to pięta achillesowa owczarków, a ten guz też pewnie nie pomaga :(

Suńka jest absolutnie cudowna i wcale nie widzę u niej rozpaczy, raczej taki rodzaj... łagodnej rezygnacji, jeśli wiecie, co mam na myśli ;) Widać, że doświadczona.

Szkoda, straszna szkoda, że ja akurat teraz totalnie siedzę w długach...

Ja dokładnie wiem, co to znaczy, trafiłaś w samo sedno :) Serce pęka dosłownie, jak na nią patrzymy, ja i moi znajomi. Nigdy nie zrozumiem tego, dlaczego ją porzucono, to musiała być taka wierna sunia. Straszny żal nas ogarnia, że na stare lata musi poniewierać się po obcych kątach... :(

Jeśli chodzi o pieniądze, to znam ten ból...ale może jakoś damy radę :)

• Upvote 1
Posted

Laluniu cudna kokana iskiereczko  zagladam z pozdrowieniami ogromnymi0heart.gif

handziu -nasza kochana  dorcia21110.gif wplacila cegieleczke dla laluni  na konto Stowarzyszenia

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Laluniu cudna kokana iskiereczko  zagladam z pozdrowieniami ogromnymi0heart.gif

handziu -nasza kochana  dorcia21110.gif wplacila cegieleczke dla laluni  na konto Stowarzyszenia

To dobrze, dostanę wykaz wpłat, to potwierdzę :) dziękuję :)

Posted

Mamy już uzgodniony termin wyjazdu do Lublina. W następny poniedziałek, Murki mąż ją tam zawiezie na godz 8.

Murka powiedziała, że sunia ma sie dobrze, ma apetyt. Nawet poszczekuje sobie, nie wyobrazam sobie bo nie słyszałam jeszcze, żeby choc raz szczeknęła :)

• Upvote 1
Posted

Właśnie zajrzałam na konto, a tam 100 zł od gabrysia2424 dla Miszeńki :) I jeszcze dostałam przekazem pocztowym z Francji od wspaniałej pani Moniki G.  z fb 50 euro (na złotówki wyszło 210 zł :) )

Wiem, ze to słowo już się bardzo utarło, ale powtórzę BARDZO DZIĘKUJĘ :) Wiem, ze można na Was zawsze liczyć :) Naprawdę jestem bardzo wzruszona, że nawet osoby z daleka tak pomagają :)

indeks.jpg.ad0669a4ba3da8daec07befc57a96