Nadziejka Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Pozdrawiam sciskuniam lalunie handziu dzis polecialo od Nadziejkow za transport ku Tobie serduszko 25 zl serdecznie kolejne serce przybyllo na bazarus ciocia koja kupila cegieleczke zycia za 20 zl tez wyslalam Twoj num konta handziu Quote
Nadziejka Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 handziu serce witaj znow jeszcze kolejne serce przybylo na bazarusod cioteczki Senanta cegielka zycia za 20 zl sciskam mocno mocno sciskam za lalunie bakusiowa 30 zl wyslalam num konta juz na koncie handzi Poker 10 zl wyslalam num konta juz na koncie handzi Gabi79 3 zl wyslalam num konta juz na koncie handzi anecik 5 zl wyslalam num konta juz na koncie handzi Xibalba 5 zl wyslane konto juz na koncie handzi bela51 5 zl wysylam konto juz na koncie handzi Elf i Mango 10 zl wysylam konto juz na koncie handzi Nadziejka 18 zl wysylam juz na koncie handzis Radek 10 zl wysylam konto juz na koncie handzi koja 20 zl wysylam konto juz na koncie handzi Senanta 20 zl wysylam konto juz na koncie handzi Maruda666 10 zl wysylam konto handzi 1 Quote
handzia Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Nadziejko kochana :) Są już prawie wszystkie pieniążki :) Od Ciebie 25 zł, od Senanty 20 zł i od Koi też 20 zł :) I jeszcze z wątku Henia, który znalazł dom :) 265 zł :) Dziewczyny, jestem Wam tak wdzięczna, że tak pomagacie mi pomóc tej biednej suni :) Zaraz wpisuję w pierwszy post :) 1 Quote
Murka Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Parę fotek suńki:) Suńka miewa się dobrze, ma apetyt (i uwielbia rozsypywać karmę, ale ograniczyłam jej trochę tę zabawę dając jej miskę antywywrotną), ponad wszystko uwielbia ludzi, nieważne czy swój czy obcy. W boksie zachowuje idealnie czystość. 3 Quote
handzia Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Dzisiaj pojechaliśmy do naszej kochanej Miszeńki :) Murka, właścicielka hoteliku dla psiaków zajmuje się nią znakomicie :) Sunia jest zadowolona, biega po posesji, czuje się jak u siebie :) Jest o wiele bardziej szczęśliwa niż pozostawiana sama sobie w naszym awaryjnym kojcu :) Tylko ten guz jej przeszkadza, widać że jej ciąży. Napisałam do pani dr Różańskiej z Głębokiej o umówienie terminu, w następnym tygodniu powinniśmy ją tam zawieźć.... Ps :) Kasiu, bardzo Ci dziękuję :) naprawdę wspaniale się opiekujesz naszą Miszeńką :) 2 Quote
mar.gajko Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Ją nie boli? Ma takie jakieś "zrozpaczone" oczyska. Quote
handzia Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Sunia w tym tygodniu jedzie na operację, która niestety została przesunięta ze względu na babeszjozę. Wcześniejsza operacja by ją zabila. To i tak najkrótszy termin. Na żywo wydaje się całkiem żwawa, biega. Nie wydaje się, żeby ją bolało, może bardziej przeszkadzało, Sunia to staruszka ok 10 lat, kręgosłup też doskwiera. Quote
Nadziejka Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 matko jedyno jaka bidunia ....sciskamy mocno mocno przed lalunia ciezka operacja oby wszystko dobrze bylo iskiereczko kokana u Mureczkow te wszystkie biedy maja raj prawdziwy raj Quote
mar.gajko Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 A nad ogonkiem, to się tak sierść układa, czy wyłysienia ma? Fakt, tylne łapy siadają trochę. Trzeba będzie po operacji coś wprowadzić na stawy. Quote
Murka Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Suńka miała zapalenie skóry, trzeba było wygolić, ale już się ładnie zagoiło. Tylko sierść jeszcze nie odrosła:) 1 Quote
handzia Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Dzięki Kasiu :) Na tyle ma wygolony kawałek skóry, bo sunia miała zapalenie skóry, teraz się goi, ale trochę potrwa, dopóki sierść nie odrośnie. Są zdjęcia z wcześniej jeśli ktoś jest zainteresowany i całe wydarzenie na fb, może tam jest więcej, bo ciężko ogarnąć oba wątki... https://www.facebook.com/events/1715382995373985/?active_tab=posts 1 Quote
handzia Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Po insektach, czy uczulenie jakieś? Nie wiemy dokładnie, sunia w chwili znalezienia była bardzo zaniedbana, stąd te zmiany na skórze. N razie skupiamy się, jak poleciła nasza wetka na najważniejszej rzeczy, czyli na nowotworze na sutku i na śledzionie. Kręgosłupem i skórą zajmiemy się potem dokładniej. Grzbiet wygoliła nam wetka na pierwszej wizycie, smarowałyśmy maścią i ładnie się zagoiło. Quote
handzia Posted March 12, 2016 Author Posted March 12, 2016 40 minut temu, mar.gajko napisał: Ją nie boli? Ma takie jakieś "zrozpaczone" oczyska. A tak jeszcze na marginesie, to nie są zrozpaczone oczyska, tylko raczej lekki stres przed aparatem albo tęsknota za byłymi "właścicielami", którzy tak właśnie ją urządzili..... Byłam tam ze znajomymi, którzy ją znaleźli, sunia zachowywała się normalnie, pomimo guza, biegała i węszyła w zakamarkach... Nam pozostaje pomóc jej w jak najlepiej umiemy. Podobno owczarki tak bardzo się przywiązują...:( 2 Quote
mar.gajko Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 21 minut temu, handzia napisał: A tak jeszcze na marginesie, to nie są zrozpaczone oczyska, tylko raczej lekki stres przed aparatem albo tęsknota za byłymi "właścicielami", którzy tak właśnie ją urządzili..... Byłam tam ze znajomymi, którzy ją znaleźli, sunia zachowywała się normalnie, pomimo guza, biegała i węszyła w zakamarkach... Nam pozostaje pomóc jej w jak najlepiej umiemy. Podobno owczarki tak bardzo się przywiązują...:( :) dla mnie zrozpaczone, nie ciekawe, czujne, tylko właśnie zrozpaczone jakieś. Ale to sa subiektywne odczucia. Nie będę Cię zmuszać do ripostowania każdej mojej wypowiedzi :) szkoda sił. EOT. 5 Quote
handzia Posted March 12, 2016 Author Posted March 12, 2016 Nie ripostuję, tylko próbuję odpowiedzieć na pytania, które zadajesz :) Ja założyłam wątek, próbuję jej pomóc, byłam z nią na każdej wizycie u weta, więc czuję się wywołana do odpowiedzi.... Widzę sunię często, zajmuję się nią i myślę, że znam odpowiedzi na te pytania najlepiej :) Jeśli chcesz, przejrzyj wątek od początku i wydarzenie na fb. Tam jest więcej zdjęć :) Pozdrawiam :) 6 Quote
sunnynight Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Tył to pięta achillesowa owczarków, a ten guz też pewnie nie pomaga :( Suńka jest absolutnie cudowna i wcale nie widzę u niej rozpaczy, raczej taki rodzaj... łagodnej rezygnacji, jeśli wiecie, co mam na myśli ;) Widać, że doświadczona. Szkoda, straszna szkoda, że ja akurat teraz totalnie siedzę w długach... Quote
handzia Posted March 12, 2016 Author Posted March 12, 2016 12 godzin temu, sunnynight napisał: Tył to pięta achillesowa owczarków, a ten guz też pewnie nie pomaga :( Suńka jest absolutnie cudowna i wcale nie widzę u niej rozpaczy, raczej taki rodzaj... łagodnej rezygnacji, jeśli wiecie, co mam na myśli ;) Widać, że doświadczona. Szkoda, straszna szkoda, że ja akurat teraz totalnie siedzę w długach... Ja dokładnie wiem, co to znaczy, trafiłaś w samo sedno :) Serce pęka dosłownie, jak na nią patrzymy, ja i moi znajomi. Nigdy nie zrozumiem tego, dlaczego ją porzucono, to musiała być taka wierna sunia. Straszny żal nas ogarnia, że na stare lata musi poniewierać się po obcych kątach... :( Jeśli chodzi o pieniądze, to znam ten ból...ale może jakoś damy radę :) 1 Quote
Nadziejka Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Laluniu cudna kokana iskiereczko zagladam z pozdrowieniami ogromnymi handziu -nasza kochana dorcia2 wplacila cegieleczke dla laluni na konto Stowarzyszenia 1 Quote
handzia Posted March 13, 2016 Author Posted March 13, 2016 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Laluniu cudna kokana iskiereczko zagladam z pozdrowieniami ogromnymi handziu -nasza kochana dorcia2 wplacila cegieleczke dla laluni na konto Stowarzyszenia To dobrze, dostanę wykaz wpłat, to potwierdzę :) dziękuję :) Quote
bela51 Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Zaglądam do sunieczki i trzymam kciuki za operacje. Dajcie znac, bo chyba wszyscy sie denerwujemy. 1 Quote
handzia Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Mamy już uzgodniony termin wyjazdu do Lublina. W następny poniedziałek, Murki mąż ją tam zawiezie na godz 8. Murka powiedziała, że sunia ma sie dobrze, ma apetyt. Nawet poszczekuje sobie, nie wyobrazam sobie bo nie słyszałam jeszcze, żeby choc raz szczeknęła :) 1 Quote
handzia Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Właśnie zajrzałam na konto, a tam 100 zł od gabrysia2424 dla Miszeńki :) I jeszcze dostałam przekazem pocztowym z Francji od wspaniałej pani Moniki G. z fb 50 euro (na złotówki wyszło 210 zł :) ) Wiem, ze to słowo już się bardzo utarło, ale powtórzę BARDZO DZIĘKUJĘ :) Wiem, ze można na Was zawsze liczyć :) Naprawdę jestem bardzo wzruszona, że nawet osoby z daleka tak pomagają :) Quote
Recommended Posts