Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, gluchypies napisał:

A zobaczcie tutaj- https://www.facebook.com/groups/1135265466494918/

z tego co widzę bazarki odbywają się na różne cele, może mogłybyście poprosić, żeby kolejna edycja była dla Was? Oczywiście z zaznaczeniem, że wy już macie jakieś fanty oraz osoby z fantami, które też się na bazarku pojawią :) może to jakaś opcja? 

dopiero w domku będę mogła zobaczyć :)bo w pracy mi FB poblokowali  :D

Posted
2 godziny temu, gluchypies napisał:

A zobaczcie tutaj- https://www.facebook.com/groups/1135265466494918/

z tego co widzę bazarki odbywają się na różne cele, może mogłybyście poprosić, żeby kolejna edycja była dla Was? Oczywiście z zaznaczeniem, że wy już macie jakieś fanty oraz osoby z fantami, które też się na bazarku pojawią :) może to jakaś opcja? 

to są dziewczyny z dogo . Tylko już tu bardzo rzadko bywają.  

Posted
6 minut temu, mdk8 napisał:

to są dziewczyny z dogo . Tylko już tu bardzo rzadko bywają.  

No właśnie wiem, bo też je kojarzę. Więc może by się zgodziły, żeby kolejną edycję tego ich bazarku na FB zrobić na DT Kasandra? :) a my byśmy mogły fanty przekazać :)

Posted
14 godzin temu, mdk8 napisał:

tutaj jest jeden z wielu bazarków gdzie zbierają na konto prywatne 

https://www.facebook.com/events/143186226012693/?active_tab=highlights

na FB zgodnie z zasadami i regulaminem na prywatne konto zbierać pieniędzy nie można - jedynie na konto fundacji - a jak ktoś to robi to działa niezgodnie z prawem i tam częściej jest to sprawdzane niż na dogomanii........

Ja pracuję gdzie pracuję i nie będę ryzykowała zbiórką publiczną na własne konto tam gdzie tego oficjalnie robić nie można  - proste.

Dlatego jak już pisałam bazarkujemy na dogomanii...

zgodnie z tą wiedzą nie wypada nam prosić kogoś o zrobienie bazarku i tym " samym wystawienie go " że w razie czego to ktoś inny poniesie konsekwencje - my nie z takich :)

ale dziękujemy za chęć pomocy i pomysły :-)

Posted
Godzinę temu, Kejciu napisał:

na FB zgodnie z zasadami i regulaminem na prywatne konto zbierać pieniędzy nie można - jedynie na konto fundacji - a jak ktoś to robi to działa niezgodnie z prawem i tam częściej jest to sprawdzane niż na dogomanii........

Ja pracuję gdzie pracuję i nie będę ryzykowała zbiórką publiczną na własne konto tam gdzie tego oficjalnie robić nie można  - proste.

Dlatego jak już pisałam bazarkujemy na dogomanii...

zgodnie z tą wiedzą nie wypada nam prosić kogoś o zrobienie bazarku i tym " samym wystawienie go " że w razie czego to ktoś inny poniesie konsekwencje - my nie z takich :)

ale dziękujemy za chęć pomocy i pomysły :-)

W sumie to masz rację, skoro same nie chcecie ryzykować, to i kogoś innego głupio o to prosić. Jeśli tamte osoby tak robią, to już ich sprawa, bo robią to na własną odpowiedzialność.

Rozsądnie piszesz Kejciu :) :)

Posted
24 minut temu, gluchypies napisał:

W sumie to masz rację, skoro same nie chcecie ryzykować, to i kogoś innego głupio o to prosić. Jeśli tamte osoby tak robią, to już ich sprawa, bo robią to na własną odpowiedzialność.

Rozsądnie piszesz Kejciu :) :)

my już tak z Ziutencją mamy - że jesteśmy uczciwe - dlatego staramy się starannie prowadzić rozliczenia - ale wiadomo jak to w życiu jest kto nie kombinuje ten nic nie ma  :D no i my gołoduuupce jesteśmy ale trudno - za nagrodę muszą nam wystarczyć szczęśliwe zdjęcia pysi z nowych domków :) a w przyszłości planujemy skok na bank to się odkujemy za wszystkie lata hihihi  :-)

Dziewczyny chyba mogę oficjalnie napisać że jednak zabieramy MINI w piątek - schronisko i p. Kris powiadomiony - spacery z psiakami przekładamy na niedzielę a w piątek akcja MINI i ....... :-) nie zapeszajmy ale Wasze kciuki i ciepłe myśli pomogły :)

• Upvote 1
Posted

Ja jak zwykle na chwilę - kejciu Prezes czuwa nad wszystkim (ciągle jestem w zawieszeniu dogo, bo kończę szkatułki z bazarku decoupage) kto się tym zajmował ten wie, ile to czasu pochłania... :( Jeszcze w tym tygodniu chciałabym porobić zdjęcia fantów na bazarek - aż żal, że tyle pracy człowiek w to wkłada i czasu a nic nie idzie :( no ostatni avon to totalna porażka jakaś, nigdy tak nie było. Już mi nawet przez myśl przeszedł kredyt aby wziąć żeby zabrać Mini z Chr... - ale nie dajmy się zwariować :( czasami człowiek nie myśli rozsądnie w kwestii psiaków...

No to kciuki trzymajcie od rana za piątek bo czeka nas długaaaa droga i szybka bo na 15:00 musimy juz być w Nowym Dworze bo robimy wizytę dla psiaka od naszej koleżanki.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Ziutka napisał:

Ja jak zwykle na chwilę - kejciu Prezes czuwa nad wszystkim (ciągle jestem w zawieszeniu dogo, bo kończę szkatułki z bazarku decoupage) kto się tym zajmował ten wie, ile to czasu pochłania... :( Jeszcze w tym tygodniu chciałabym porobić zdjęcia fantów na bazarek - aż żal, że tyle pracy człowiek w to wkłada i czasu a nic nie idzie :( no ostatni avon to totalna porażka jakaś, nigdy tak nie było. Już mi nawet przez myśl przeszedł kredyt aby wziąć żeby zabrać Mini z Chr... - ale nie dajmy się zwariować :( czasami człowiek nie myśli rozsądnie w kwestii psiaków...

No to kciuki trzymajcie od rana za piątek bo czeka nas długaaaa droga i szybka bo na 15:00 musimy juz być w Nowym Dworze bo robimy wizytę dla psiaka od naszej koleżanki.

a ja rano jeszcze na kuj kuj jadę hehe :D a ja i igła....masakra :D no ale już adrenalinka jest taka fajna że znowu kolejna akcja, że znowu się uda życie uratować...aby tylko zdąrzyć aby Mini była... :)

Posted

Kejt, czytałaś opis Orzeszka ? :( jest mniejszy od Pestki i Moli :( nie zasnę dzisiaj...nie zasnę buuuu :(

W schronisku od czerwca 2016

Orzeszek to chyba najmniejszy psiak jaki był w schronisku, ledwo odrasta od ziemi, jest jak mała przytulna kuleczka...
Na razie ciężko coś powiedzieć o jego charakterze, ale na pewno ejst przyjazny do innych psów, gdy próbowałam wyciągnąć go z boksu uciekł do dużej suni która siedziała w budzie i razem się tam skryli...
Gdy wzięłyśmy go na spacer był jeszcze mocno przestraszony schroniskiem, choć ładnie codził na smyczy wolał położyć się i w spokojnym miejscu, w trawce przespać się, bo schronisko niestety jest miejscem gdzie ciężko o spokój...

13406976_295400477464104_5580744388101976278_n.jpg

13411627_295400520797433_7272590993173283703_o.jpg

Posted
2 minuty temu, Kejciu napisał:

o mamusiu - nie widziałam go :(

Łapeczki jakie króciutkie :( jest boski - jadę kupić kominiarkę i łom !!!

Posted

ciotki nie dobijajcie mojego już i tak połamanego serca  :(

Najpierw Mini a teraz Orzeszek . Spać nie będę mogła ...

Postaram się chociaż trochę Was wspomóc w ratowaniu tych psiaków więc mam pytanko czy wpłacać na konto Kejciu ?  

Posted
44 minut temu, Ziutka napisał:

No proste !!! Jak wsio razem to wsio, nie ma wyjątków ;p

Ziutka ale jest jeden warunek!!!!!!!!

musisz szukać promocji gdzie są DWIE W CENIE JEDNEJ :D bo nas nie stać hahahahaha

• Upvote 1
Posted
30 minut temu, mdk8 napisał:

ciotki nie dobijajcie mojego już i tak połamanego serca  :(

Najpierw Mini a teraz Orzeszek . Spać nie będę mogła ...

Postaram się chociaż trochę Was wspomóc w ratowaniu tych psiaków więc mam pytanko czy wpłacać na konto Kejciu ?  

bardzo dziękujemy - wieczorkiem podeślę numer konta :*

Posted
6 minut temu, Kejciu napisał:

Ziutka ale jest jeden warunek!!!!!!!!

musisz szukać promocji gdzie są DWIE W CENIE JEDNEJ :D bo nas nie stać hahahahaha

mogę pożyczyć dla Was od synów  :) :) mają takie na gokarty.

• Upvote 1
Posted

Orzeszek ma DT u Ady, dostałam przed chwila info od Marty. Nawet jej nie pytałam o niego (bo po co dziewczynie nadzieje robić, że się pomoże), tylko napisałam komentarz do zdjęcia i dostałam wiadomość, że ma DT :)

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Ziutka napisał:

Orzeszek ma DT u Ady, dostałam przed chwila info od Marty. Nawet jej nie pytałam o niego (bo po co dziewczynie nadzieje robić, że się pomoże), tylko napisałam komentarz do zdjęcia i dostałam wiadomość, że ma DT :)

uff... Jeden ból mniej...

Ile osób oprócz Was zabiera z CH. psy ?

Posted
6 minut temu, mdk8 napisał:

uff... Jeden ból mniej...

Ile osób oprócz Was zabiera z CH. psy ?

z tego co wiemy chyba nikt - czasem Ada na Dt weźmie albo STAŁE ADOPCJE jeśli wiesz co chcę powiedzieć...  a tak to psy siedzą latami :(

najstarszy siedzi chyba 11 lat :( i dziewczyny pierwszy raz zabrały go na trawę - to nie umiał chodzić...

Posted

Nikt nie zabiera, tylko My i Ada, tyle, że ma ten komfort, ze może zabrać psiaka do siebie do domu, nie musi oddawać do hotelu za pieniądze.