Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, mdk8 napisał:

robiłyście ostatnio jakiś baz. na FB ?

Tam łatwiej cos uzbierać bo tu to już ludzie finansowo obłożeni na maxa :(

nie robiłyśmy bazarków na FB - z naszych obserwacji wynika że tam obłożeni niemniej :(

Posted
13 minut temu, konfirm31 napisał:

Zgłosiłam do Akcji Sterylizacja Herę

http://www.dogomania.com/forum/topic/140244-akcji-sterylizacja-razem-walczmy-z-bezdomno%C5%9Bci%C4%85-do%C5%82%C4%85cz-do-akcji/?page=16

Napiszcie na podany adres @, jak będzie wiadomo, jaki koszt sterylki i negocjujcie kwotę zwrotu. Należy wypełnić linkowane zgłoszenie, a jako osobę zgłaszającą, wpisać mnie . Faktura koniecznie (na uzgodnioną kwotę) na  Ostatnia Szansę

z adnotacją, że opłacona. Powodzenia :)

Krysiu bardzo Ci dziękujemy - zdradzę że chcemy zabrać Herę do siebie i ciachnąć ją u naszego weta albo u weta Ziutki - problem polega na tym że żadna z nas nie może Hery na DT wziąć - nie umie chodzić na smyczy, nienawidzi kotów, nie umie zachować czystości, wyje w nocy i cały czas szczeka....

Namawiam namawiam dziadka bo po śmierci Kamy jest sam.... ale wcześniej nie chciał słyszeć o żadnym psie czy kocie bo jest bardzo schorowany i ma duże problemy ze zdrowiem :( o tyle przełom w naszych rozmowach i namowach jest taki że nie mówi kategorycznie nie ale że myśli....

odeszłyby nam wtedy koszty hotelowania Hery i na jej miejsce wzięłybyśmy Mini - ale nie mogę postawić dziadka przed faktem dokonanym :(

Posted
48 minut temu, gluchypies napisał:

Kejciu, nie dobijaj mnie :( takie małe białe podobne do Czary i już ryczę :( :( a mi teraz hormony walą w dekiel i nie myślę rozsądnie... O ludzie :( :( 

Szkoda, że bliżej nie jesteście, bo moja koleżanka prowadzi domowy hotelik i chyba bym ją zmolestowała o jakąś mega niską cenę dla tej Maleńkiej... aaaaa :( masakra :(

Jeszcze Mini

:(

i mam z córcią - malutkie, waga ok 7-8 kg...ale nas już nie doczekają na pewno - tak jak Azja (*)

13407137_894448660678569_8690015341179109712_n.jpg

13339621_894448724011896_636414273853482722_n.jpg

13391585_897083967081705_772976882870404894_o.jpg

Posted

Płakać się chce, ile tej psiej biedy jest i w bezdomności i w "schroniskach" :(. Poraża ogrom nieszczęścia  i nasza bezradność wobec tego ogromu :(((. Póki nie będzie przymusowych kastracji/sterylizacji psów niehodowlanych i czipowania wszystkiego, nie damy rady :(. Mam wrażenie, że z roku na rok, psów bezdomnych jest coraz więcej :(((

Co do planów względem Dziadka, to oby się spełniły :). Rozumiem, ze Dziadek ma domek z ogródkiem :)

Posted
12 minut temu, gluchypies napisał:

Śliczna ta Mini, żal bidusi okropnie :( a na ostatnim zdjęciu są jej córcie?? Myślicie, że one pewnie szybko zostaną wydane ze schronu?

nie to nie jej córcie - to mama z córcią - " wydane ." ...

Posted
Teraz, gluchypies napisał:

... ;( ;( masakra, co tam się dzieje... teraz będę się bała o Mini ;( ;( zresztą o wszystkie te psiaki, które tam są :(

specjalnie zedytowałam post na słowo WYDANE bo za takie coś mogę już nigdy bramy nie przekroczyć....

Posted
7 minut temu, gluchypies napisał:

:( możemy wyedytować te posty, żeby nic nie było.

Biedne te psiaczki, Mini będę mieć w głowie cały czas...

ja swój edytowałam ale został cytat mój w Twoim :D ale olac to

Posted
8 minut temu, gluchypies napisał:

:( możemy wyedytować te posty, żeby nic nie było.

Biedne te psiaczki, Mini będę mieć w głowie cały czas...

w piątek wybieramy się do Chrcynna na spacery z bazarku - ją też na spacer zabierzemy - gdyby ktoś zaoferował BDT to zawieziemy ją wszędzie gdzie trzeba.... ale już nawet o BDT nie prosimy... bo każdy wie jak jest - psiaków więcej niż dla nich miejsc....

Dziękujemy że z nami jesteście i nas wspieracie Cioteczki :*

Posted
3 minuty temu, Kejciu napisał:

w piątek wybieramy się do Chrcynna na spacery z bazarku - ją też na spacer zabierzemy - gdyby ktoś zaoferował BDT to zawieziemy ją wszędzie gdzie trzeba.... ale już nawet o BDT nie prosimy... bo każdy wie jak jest - psiaków więcej niż dla nich miejsc....

Dziękujemy że z nami jesteście i nas wspieracie Cioteczki :*

O BDT to chyba można pomarzyć :( próbowałam namówić moją mamę, żeby została BDT, ale ona mówi, że to nie na jej serce, że nie byłaby w stanie oddać potem psa do adopcji :( :( 

Zróbcie proszę fotki Mini jak będziecie z nią na spacerku :)

Posted
1 godzinę temu, Kejciu napisał:

ja mam Pepsi w BDT więc nie mogę 4 psa wziąć  :( i nam też z Ziutką serce pęka bo mała na pewno by szybko domek znalazła ale jak pozyskać fundusze na START które są ogromne :(

ciastka piekłam trzy dni i na hotelowanie Hery ledwo się uzbierało :(

Decoupage też średnio poszło, kosmetykowy Ziutki prawie wcale nie poszedł :(

nie mamy pomysłu - nie chcemy od nikogo kasy za free chcemy zapracować ale w jaki sposób ?jak ktoś ma pomysła niech podpowie to uratujemy Maliznę :D nawet bazarki z zaproszeniami na bazarki robiłyśmy - i ludzie nas klęli na pewno bo codziennie coś wysyłałyśmy no ale jak inaczej.... :(

Jeśli chodzi o bazarki, to u mnie też kiepsko z pomysłami. Będę miała w najbliższym czasie na bazarki dużo ciuszków dziecięcych, bo dostałam od znajomej, ale na chłopczyka, więc co nie weźmie moja kumpelka, to pójdzie pod młotek :) tylko teraz pytanie - czy robić bazar tu na dogo, czy na FB? Przyznam szczerze, że na FB jeszcze nigdy nie robiłam, ale mogłabym spróbować ogarnąć. Ale nie wiem, jakie byłoby zainteresowanie i ile by się udało uzbierać kasy. Zawsze jest opcja, że mogę to wrzucić jako paczki ubrań na grupy sprzedażowe dla matek (np krakowską grupę, bo w niej jestem) i co się uda sprzedać, to zysk z tego pójdzie na psiaki :) tyle, że będzie to zrobione jako bazarek/ licytacja, tylko normalna sprzedaż, z której dochód pójdzie na psy.

Posted

na FB zawsze coś się sprzeda i ludzie dokładają swoje fanty. Tam się łatwo dodaje zdjęcia więc i ja coś będę mogła wstawić.

Dziewczyny spróbujcie skoro i tak macie niesprzedane rzeczy. Zawsze parę groszy się uzbiera.

Jak się zdecydujecie to dajcie znać. Pozapraszam znajomych :)

Posted
5 minut temu, mdk8 napisał:

na FB zawsze coś się sprzeda i ludzie dokładają swoje fanty. Tam się łatwo dodaje zdjęcia więc i ja coś będę mogła wstawić.

Dziewczyny spróbujcie skoro i tak macie niesprzedane rzeczy. Zawsze parę groszy się uzbiera.

Jak się zdecydujecie to dajcie znać. Pozapraszam znajomych :)

Właśnie wiem, że inni też mogą dokładać fanty, tylko z drugiej str tego się trochę boję, żeby ogarnąć ;) Ale może to jest dobry pomysł, zawsze można spróbować ile tam rzeczy by poszło. Tym bardziej, że można by dać wspólnie te fanty niesprzedane, o których pisała Kejciu (kosmetyki, decoupage) i moje + Twoje + może ktoś by coś jeszcze dorzucił. Ja mam też książki niesprzedane. Tyle, że to trzeba by się zabrać jak najszybciej za to, bo ja od lipca będę niedostępna.

Dziewczyny Kejciu Ziutka co Wy na to???

Posted
16 minut temu, gluchypies napisał:

Tylko pytanie, czy na FB można zbierać na prywatne konto? Bo dziewczyny mają Dom Tymczasowy, ale nie fundację. Nie wiem, jak to od tej strony wygląda.

nie można zbierać na prywatne konto dlatego nie robimy bazarków na FB

Posted
9 minut temu, mdk8 napisał:

jeżeli chodzi o bazarki to większość idzie na konta prywatne. Gorzej jest z wydarzeniami bo tam ludzie chcą konta fundacyjne.

ale bazarek robi się w formie wydarzenia właśnie - innego na FB nie widziałam.... :)

Posted
1 minutę temu, Kejciu napisał:

nie można zbierać na prywatne konto dlatego nie robimy bazarków na FB 

No to kiszka, trzeba by szukać kogoś kto użyczy konta... A zawsze jest ryzyko, że ktoś się i tak przyczepi... To ja może z tymi ciuszkami dziecięcymi spróbuję tak jak pisałam, że na grupy powrzucam. Tylko fotki muszę porobić. 

Posted

No to kiszka, trzeba by szukać kogoś kto użyczy konta... A zawsze jest ryzyko, że ktoś się i tak przyczepi... To ja może z tymi ciuszkami dziecięcymi spróbuję tak jak pisałam, że na grupy powrzucam. Tylko fotki muszę porobić. 

kiszka właśnie bo tak to byśmy od dawna na FB robiły :(

konta żadna znana nam fundacja nie chciała użyczyć - bo potem jest problem aby zrobić przelew zwrotny do nas na konto prywatne,,,, i tak oooo koło się zamyka :(

Posted

No właśnie, bo oni też muszą się rozliczać i mogą mieć problem z takimi przelewami... Czyli póki co zostają bazarki tu na dogo, ale naprawdę jest tragicznie ostatnio, mam wrażenie że tu już bardzo mało osób zostało...

Posted

No właśnie, bo oni też muszą się rozliczać i mogą mieć problem z takimi przelewami... Czyli póki co zostają bazarki tu na dogo, ale naprawdę jest tragicznie ostatnio, mam wrażenie że tu już bardzo mało osób zostało...

myślę że po tych zmianach na dogo większość albo nie mogła się zalogować, albo trzeba było nowe konto zakładać.... i tak oooooooo :( no ale jakoś musimy ciągnąć ten wózek :D