gabi005 Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Witam, mój 6-miesiśczny West, gdy tylko ujrzy innego psa na spacerze, od razu prześlizguje się pod ogrodzeniem i za nim biegnie. Co mam zrobić ? Obniżenie, ani jakiekolwiek zabespieczenie ogrodzenia niestety nie wchodzi w grę ( nie ma takiej opcji). Quote
wronka Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Nie wypuszczać psa luzem do ogrodu. Proste. Quote
Ryss Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Gabi, nie słuchaj takich wrednych podpowiedzi, tylko wykosztuj się na opcję z łańcem. Tak jak robił to Twój dziad i jego dziad - i tego dziada dziad - którzy nawet płota nie mieli, ale pies na gumnie zawsze był. Na łańcu. Quote
bou Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Witam, mój 6-miesiśczny West, gdy tylko ujrzy innego psa na spacerze, od razu prześlizguje się pod ogrodzeniem i za nim biegnie. Co mam zrobić ? Obniżenie, ani jakiekolwiek zabespieczenie ogrodzenia niestety nie wchodzi w grę ( nie ma takiej opcji). Zawsze jest jakaś opcja,chyba ,ze jesteś nieletnia I np.rodzice sie na jakieś dzialanie nie zgadzają.Na dole ogrodzenia mozna polozyc i przymocować deski np.Mozna zrobic sporo rzeczy,zeby uniemozliwic psu przechodzenie pod ogrodzeniem. Mozna tez - nic nie robiąc - patrzeć jak pies wychodzi,spotyka go jakas tragedia I nigdy juz nie wróci... Quote
skoczus Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Najlepsza jest podmurówka, ale wiadomo, że to i kosztowne i dużo pracy przy tym. Można też dołączyć coś do siatki np. coś bambusowego czy taką niską siatkę spawaną, którą się czasem kwiatki czy drzewka odgradza przed zwierzakami (ale też zależy to od tego, jak duża jest działka). Jeśli nic z powyższych, to niestety psiaka nie zostawiać samego na podwórku (znam z autopsji bo nasz też zwiewa jak mu się nudzi, tyle tylko, że druty z siatki wyciąga). Ewentualnie jak jest opcja to jakiś wybieg lub kojec. Quote
Recommended Posts