kiyoshi Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Ja tez mialam nadzieje ze to bedzie sprawa rozwojowa ale niestety Dobrze ze Rufi bezpieczny Quote
doris66 Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 Zapraszamy na bazarek. Zbieramy na hotel dla Rufiego i Soni. Quote
zachary Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Rufi bardzo polubił swoją opiekunkę i jej męża. Delikatnie, cierpliwie czeka na głaski, uwagę a w międzyczasie biega z kumplami po posesji. Jest dobrze odżywiany i sierść ma lśniącą. Tylko czas działa na jego niekorzyść....bo starość otacza go....a domku nie widać na tę smuga cienia... Quote
Olena84 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 O 12.11.2016 o 20:35, zachary napisał: Rufi bardzo polubił swoją opiekunkę i jej męża. Delikatnie, cierpliwie czeka na głaski, uwagę a w międzyczasie biega z kumplami po posesji. Jest dobrze odżywiany i sierść ma lśniącą. Tylko czas działa na jego niekorzyść....bo starość otacza go....a domku nie widać na tę smuga cienia... jak jego finanse w tym miesiacu? Quote
Tyśka) Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Nie mogę wyjść z podziwu... Przecież to niemal brat Murzynia, a cisza w jego sprawie... Może przydałyby się nowe zdjęcia? Quote
zachary Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Tyś(ka) od ponad roku cisza...Jak będę miała możliwość to podjadę do niego i zrobię nowe fotki. Olena84, finanse Rufika okey, bo doris66 robi bazarki i od dawna odciążają mój budżet domowy z 4 chorymi, starymi zwierzakami. Dziękuję,ze zapytałaś. Quote
kiyoshi Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Godzinę temu, zachary napisał: Tyś(ka) od ponad roku cisza...Jak będę miała możliwość to podjadę do niego i zrobię nowe fotki. Olena84, finanse Rufika okey, bo doris66 robi bazarki i od dawna odciążają mój budżet domowy z 4 chorymi, starymi zwierzakami. Dziękuję,ze zapytałaś. 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Nie mogę wyjść z podziwu... Przecież to niemal brat Murzynia, a cisza w jego sprawie... Może przydałyby się nowe zdjęcia? To prawda....Rufi wygląda prawie jak bliźniak Twojego Murzynka... Murzynek w mig znalazł dom a Rufiś jak zaklęty:( chciałabym bardzo aby tez ktoś go pokochał i przygarną do ciepłego domu Quote
Tyśka) Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Miejmy nadzieję, że ktoś w końcu wypatrzy Rufiego. On mieszka w budzie obecnie? Quote
zachary Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Tyś(ka), Rufi mieszka w budzie, która stoi na drewnianej palecie, podłoga betonowa wysłana jest dywanem a budy, bo i mieszkają w budzie obok jeszcze 2 psiaki znajdują się w drewnianym budyneczku, zimą ogrzewanym dodatkowo. Na pewno nie marznie. W dzień mogą biegać po ogromnym podwórku. Mnie najbardziej chodziło o tę codzienną wolność biegania Rufiego po 3 latach na łańcuchu. W poprzednich hotelikach, w ciągu ostatniego roku, mieszkał w budach i w kojcach a wychodził sporadycznie i chciałam to zmienić i się udało. Doris66, dziękuję za połowę kwoty bazarkowej, czyli 222 zł na utrzymanie Rufisia! Kasa na koncie. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Ależ ja nie pytałam w tym kontekście, bo wierzę, że ma dobrze i ciepło, i sucho ;) Ale taka informacja jest ważna, bo nie każdy chce psiaka "budowego" do domu. Stąd moje zapytanie :) Quote
zachary Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 Tysiu, Rufiś chętnie by wchodził do domu i jak TZ opiekunki był w szpitalu, to wchodził i cichutko leżał w przedpokoju, jakby obawiając się, czy może to robić?...Po powrocie TZ-a, który jest ciężko chory i musi być w prawie sterylnych warunkach, Rufiś nie może już wejść. Leży na wycieraczce przed drzwiami a potem idzie do siebie... Quote
doris66 Posted December 7, 2016 Author Posted December 7, 2016 Zapraszam....może ktos cos kupi i pomoże psiakom. Quote
Tyśka) Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 To trzymam kciuki, żeby wreszcie ktoś go wypatrzył... Taki cudny psiaczek... Quote
zachary Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Olena84, z bazarku doris66, Rufi dostał 222zł, wiec dopłaciłam tylko 78zł dla dt. za grudzień. Doris66, dziękuję za wpłatę 238,30 zł z grudniowego bazarku na dt Rufisia. Już opłaciłam mu za styczeń dopłacając tylko różnicę. 1 Quote
zachary Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Rufiś te wielkie mrozy spędził z psami i kotami w pomieszczeniu kotłowni, gdzie jest ciepło a za potrzebą wybiegał na tempo i od razu wracał. Według zapewnień dt Rufi zostanie już w tej kotłowni a razem z nim przebywa tam też włascicielski Bruno, który lubi być z Rufim. Skoro toleruje kotki to nie ma problemu,aby tam został. Quote
Tyśka) Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Kotolubność to dobra cecha. Można liczyć na jakieś nowe zdjęcia? Quote
zachary Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Poproszę o fotki dt, bo ja i nie umiem wstawiać ich na dogo i nie mam jak do niego teraz pojechać a jest parędziesiąt km ode mnie. Quote
Tyśka) Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Byłoby wspaniale - być może obecne zdjęcia się opatrzyły w ogłoszeniach... Quote
doris66 Posted February 26, 2017 Author Posted February 26, 2017 Rufi ma juz nowe ogłoszenia na lento, olx, gumtree, adopcjapsa i gratka. Quote
doris66 Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 Rufisiowi w spadku po Perełce i Snieżce przeznaczam 150zł. prosze o potwierdzenie wpływu pieniazków Quote
Recommended Posts