Jump to content
Dogomania

Rufi........kolejny psiak w hotelu, który nie ma grosza deklaracji.

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rufi bardzo polubił swoją opiekunkę i jej męża. Delikatnie, cierpliwie czeka na głaski, uwagę a w międzyczasie biega z kumplami po posesji. Jest dobrze odżywiany i sierść ma lśniącą. Tylko czas działa na jego niekorzyść....bo starość otacza go....a domku nie widać na tę smuga cienia...

Posted
O 12.11.2016 o 20:35, zachary napisał:

Rufi bardzo polubił swoją opiekunkę i jej męża. Delikatnie, cierpliwie czeka na głaski, uwagę a w międzyczasie biega z kumplami po posesji. Jest dobrze odżywiany i sierść ma lśniącą. Tylko czas działa na jego niekorzyść....bo starość otacza go....a domku nie widać na tę smuga cienia...

jak jego finanse w tym miesiacu?

Posted

Tyś(ka) od ponad roku cisza...Jak będę miała możliwość to podjadę do niego i zrobię nowe fotki. Olena84, finanse Rufika okey, bo doris66 robi bazarki i od dawna odciążają mój budżet domowy z 4 chorymi, starymi zwierzakami. Dziękuję,ze zapytałaś.

Posted
Godzinę temu, zachary napisał:

Tyś(ka) od ponad roku cisza...Jak będę miała możliwość to podjadę do niego i zrobię nowe fotki. Olena84, finanse Rufika okey, bo doris66 robi bazarki i od dawna odciążają mój budżet domowy z 4 chorymi, starymi zwierzakami. Dziękuję,ze zapytałaś.

4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Nie mogę wyjść z podziwu... Przecież to niemal brat Murzynia, a cisza w jego sprawie... Może przydałyby się nowe zdjęcia?

To prawda....Rufi wygląda prawie jak bliźniak Twojego Murzynka...

Murzynek w mig znalazł dom a Rufiś jak zaklęty:( chciałabym bardzo aby tez ktoś go pokochał i przygarną do ciepłego domu

• 2 weeks later...
Posted

Tyś(ka), Rufi mieszka w budzie, która stoi na drewnianej palecie, podłoga betonowa wysłana jest dywanem a budy, bo i mieszkają w budzie obok jeszcze 2 psiaki znajdują się w drewnianym budyneczku, zimą ogrzewanym dodatkowo. Na pewno nie marznie. W dzień mogą biegać po ogromnym podwórku. Mnie najbardziej chodziło o tę codzienną wolność biegania Rufiego po 3 latach na łańcuchu. W poprzednich hotelikach, w ciągu ostatniego roku, mieszkał w budach i w kojcach a wychodził sporadycznie i chciałam to zmienić i się udało. 

Doris66, dziękuję za połowę kwoty bazarkowej, czyli 222 zł na utrzymanie Rufisia! Kasa na koncie.

Posted

Ależ ja nie pytałam w tym kontekście, bo wierzę, że ma dobrze i ciepło, i sucho ;)
Ale taka informacja jest ważna, bo nie każdy chce psiaka "budowego" do domu. Stąd moje zapytanie :)

Posted

Tysiu, Rufiś chętnie by wchodził do domu i jak TZ opiekunki był w szpitalu, to wchodził i cichutko leżał w przedpokoju, jakby obawiając się, czy może to robić?...Po powrocie TZ-a, który jest ciężko chory i musi być w prawie sterylnych warunkach, Rufiś nie może już wejść. Leży na wycieraczce przed drzwiami a potem idzie do siebie...

• 3 weeks later...
Posted

Olena84, z bazarku doris66, Rufi dostał 222zł, wiec dopłaciłam tylko 78zł dla dt. za grudzień.

Doris66, dziękuję za wpłatę 238,30 zł z grudniowego bazarku na dt Rufisia. Już opłaciłam mu za styczeń dopłacając tylko różnicę.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Rufiś te wielkie mrozy spędził z psami i kotami w pomieszczeniu kotłowni, gdzie jest ciepło a za potrzebą wybiegał na tempo i od razu wracał. Według zapewnień dt Rufi zostanie już w tej kotłowni a razem z nim przebywa tam też włascicielski Bruno, który lubi być z Rufim. Skoro toleruje kotki to nie ma problemu,aby tam został. 

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...