jolek68 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 myślę że powinien taki powstać np w telewizji regionalnej ;), by można było pokazać na żywo co to schronisko i jakie psy szukają domków w danym rejonie ;) podejrzewam że więcej psów by poszło do adopcji ;) i schrony byłyby częściej wizytowane :mad: Quote
brazowa1 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 nawet dzis nie wyszla z budy-ona nie widzi sensu zycia:( Quote
jolek68 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 widać że schron zaczyna odbijać piętno na jej psychice :shake: szlag, gdzie te domki :shake: chociaż jeden :-( Quote
basia0607 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Mam pewiem pomysł, być może bzdurny. Gdyby tak pojśc do własciecieli suni i uderzyć w czułą strunę. Że sunia cierpi, że się poddala i tak dalej. Najlepszym mediatorem była by Koss bo to oaza spokoju i dobroci. Może Ci ludzie myślą , że w schronisku jest Eldorado ! Kurcze , nie wiem jak tej suni pomóc ? Quote
jolek68 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='basia0607']Mam pewiem pomysł, być może bzdurny. Gdyby tak pojśc do własciecieli suni i udeżyć w czułą strunę. Że sunia cierpi, że się poddala i tak dalej. Najlepszym mediatorem była by Koss bo to oaza spokoju i dobroci. Może Ci ludzie myślą , że w schronisku jest Eldorado ! Kurcze , nie wiem jak tej suni pomóc ?[/quote] zawsze to jakaś nadzieja ;) może warto z nimi jednak porozmawiać :p Quote
brazowa1 Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 kierownik schroniska do nich jezdzil,kilka razy obiecywali,ze przyjda,suka czekala,wszyscy czekali.Maja ja gdzieś. Quote
akucha Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Świnie, żeby im los stosownie tą podłość policzył! Quote
brazowa1 Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 ma all i ogloszenia trojmiejskie,od chwili zalozenia watku. Quote
silke Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Jak ona posmutniała :-(....... Straszne, co się dzieje ze zwierzętami w schronisku. Czy ona ma jakieś ogłoszenia? Quote
jolek68 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='brazowa1']kierownik schroniska do nich jezdzil,kilka razy obiecywali,ze przyjda,suka czekala,wszyscy czekali.Maja ja gdzieś.[/quote] czyli du...:shake: myślę że jednak powinien powstać program o psach w potrzebie w telewizji publicznej ;) tylko kto by ich do tego przekonał :shake: Quote
brazowa1 Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 temat niewygodny..po co przypominac ludziom o ich porazkach,prawda?lepiej niech zyja w przekonaiu,ze schroniska,to takie cieple przytulne miejsca,jak sama nazwa wskazuje. Quote
jolek68 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 a wiesz że dużo ludzi nadal myśli że schrony takie są :crazyeye: może ktoś tam na górze by pomyślał i pomógł to zmienić :shake: Quote
silke Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Sunieczko, oby Ci się udało. Widziałam schronisko w Szwecji. Hotel pięciogwiazdkowy. :p Tyle że druga strona medalu jest taka, że niektórym wydaje się, ze te psy i koty już niczego więcej nie potrzebują. :shake: Quote
brazowa1 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 moja znajoma mieszkajaca w Szwecji,chciala psa ze schroniska.Wypelnila ankiety-pogratulowano jej,zakwalifikowala sie-najblizszy termin,gdzie bedzie mogla dostac psa o wybranych kryteriach-za 9 miesiacy. Quote
jolek68 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='brazowa1']moja znajoma mieszkajaca w Szwecji,chciala psa ze schroniska.Wypelnila ankiety-pogratulowano jej,zakwalifikowala sie-najblizszy termin,gdzie bedzie mogla dostac psa o wybranych kryteriach-za 9 miesiacy.[/quote] a czasami w innym kraju lepiej znaleźć domek niż u nas :shake: polska biurokracja nie zna granic :mad: Quote
brazowa1 Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Nie,nie,to mial byc pies ze schroniska w Szwecji.I nie chodzilo o biurokracje,tylko o to,ze jest tak malo psow. Chcialabym dozyc takiej chwili....aby w polskich schroniskach bylo tak samo.W rezultacie dziewczyna wzial psa od hodowcy-suke piecioletnia pinczerjka,czampionke,ktora zdobyla wszystko,co mogla dla hodowli,teraz nadszedl czas na jej dzieci,aby swiecily laury,wiec hodowca pozbywal sie zbednych psow. czy w Szwecji,czy w POlsce podejscie hodowlane do psow,jest takie samo.no moze ta roznica,ze warunkiem adopcji byla sterylka,ktora musiala byc na 100% wykonana i innej opcji prawo nie przewidywało. Quote
jolek68 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 też chciałabym by u nas ludzie czekali na psy a nie odwrotnie :shake: czy to kiedyś nastąpi i nie będzie już tak wielu tragedii :-( Quote
silke Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Dopóki nie będzie zmiany prawa, które wzięłoby za tyłki pseudohodowców, i dopóki sterylizacje zwierząt domowych i bezpańskich nie będą czymś na porządku dziennym (a nie "męczeniem zwierząt wbrew naturze"), to, obawiam się, nie ma na co liczyć. Quote
brazowa1 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 jeszcze pare tygodni temu,bylam przeciwnikiem przymusowej sterylki (przymierzalam miare ludzi z Dogo,psiarzy z zamilowania).Ale od paru tygodni duzo przebywam w grupie ludzi spoza fanatycznego klubu ;) i ciarki po plecach ida...kazdy,kto z nich ma suke,oczywiscie kundelka,conajmniej raz mial szczeniaki.Jedna suka dopiero dwa razy cieczka i dwa razy miot.I oczywiscie zero refleksji,wszstkie psy przeciez znalazly swietny dom.:angryy: Pocieszam sie,ze dwie z wlascicielek maja juz zaklepane sterylki.Troszke sie napracowalam:p i zaczelam byc za przymusowa sterylka.Nie chcesz sterylizowac,to nie kupuj psa lub kup hodowlanego...pare osob pewnie by sie skrzywdzilo,pare psow takze,ale tylko to ucieloby ten koszmar i glupote. Quote
jolek68 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ja też byłam przeciwna sterylkom :shake: a jak kicia miała pierwszą ruję to pojechaliśmy po niej na zabieg, fakt strasznie się i ona i ja potem wymęczyłyśmy ale biega spokojnie i nie muszę się już martwić o to jak by były kociaki ;) Quote
basia0607 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Cały czas wierzę, że suni sie uda. Wierzę w cuda po tym jak moja stara , problemowa Malinka zawładnęła sercem pewnej pani. Przyjechali po szczeniaka , zobaczyli Malinię i żaden pies już nie wchodzil w rachubę (a ja płakalam ze szczęścia.) Quote
brazowa1 Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 ta suczka tez zasluzyla na takie szczeście. Quote
Recommended Posts