Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Karl.... staruszek z Krakowskiego schroniska.... Mówią o nim w schronie, zę ma sto lat... a on ma tylko 8....:placz:
Bardzo kochany, przytulasty, nie protestuje z powodu wyczesywania....Ma coś z tylną łapką, niewiem co to jest, czy jakieś stare złamanie źle zrośnięte, czy stawy, źle stawia łapkę, ale nie przeszkadza mu to w bieganiu.
Jest niesamowicie przyjacielski do ludzi i do psiaków ( przynajmniej do tych z którymi jest w boksie ;) z innymi go nie integrowaliśmy ;) )
Psiak PILNIE szuka domku, bo niesamowicie marznie w boksie :( jak wszystkie zresztą...

uśmiech proszę ;)

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Asiu za dedykację wątku Karla.
Nie wiem, tylko czy to dlatego, że "staruszek" czy dlatego, że collie?
A może w dowód "wdzięczności" za ostatnią awanturkę kiedy się zdenerwowałaś na mnie?;) Przepraszam.
Chłopak jest cudny:loveu: Miałaś rację, całkiem mi błędne informacje podali w schronisku o tym psie. Nawet zdjęcie się nie zgadza.
Czy kontakt w ogłoszeniach dawać na Ciebie?
Bo na schronisko nie dam.

Posted

irenaka napisał(a):
Dziękuję Asiu za dedykację wątku Karla.
Nie wiem, tylko czy to dlatego, że "staruszek" czy dlatego, że collie?

nieee no nie przypisuje Pani dziadków :) wiem, ze Pani jest Collakowa....
można namiary na mnie podawać...
Strasznie bym chciała go gdzieś wydać... chyba wyśle Pani Magdzie fotki jego do programu...

Posted

Piękny psiak:loveu:
Dziewczyny spróbujcie się dowiedzieć co z tymi jego łapkami, wiem ,że zadam głupie pytanie ale czy on lubi dzieci:oops: Czy jest raczej żwawm psem czy raczej ma zachowanie starszego psa, lubi się bawić z innymi psami, skąd wogóle się wziął w schronisku?

Posted

Karl raczej lubi wszystkich.
Dzieci pewnie tez o ile mu nie beda dokuczac.
On ma takie srednie zachowanie tak pomiedzy starszym spokojnym psem a pomiedzy radosnym i energicznym.
Bardziej przewaza u niego spokoj, ale ma swoja energie.
Jest bardzo kontaktowy.
Taki pies dla kazdego.

Posted

Ok...

Tak czy siak ..colak w schronisku siedzieć nie powinien... co robimy?

rozważmy wszystkie opcje...

hotel? DT? DS?

ogłoszenia w gazecie macie płatne? ...jeśli tak, ile? ...

plis zbierzmy go z boksu...

Posted

z hotelem sprawa jest taka, że samo umieszczenie go tam nic nie daje....
Trzeba z nim wychodzić, a ten hotel mamy poza krakowem, a ja ani nie mam auta ani na tyle czasu, zeby tam jeździć...

Ogłoszenia dla bid schroniskowych są za darmo, ale kolejka jest spora....
Jednak zapytam Camary...

Posted

Asior napisał(a):
z hotelem sprawa jest taka, że samo umieszczenie go tam nic nie daje....
Trzeba z nim wychodzić, a ten hotel mamy poza krakowem, a ja ani nie mam auta ani na tyle czasu, zeby tam jeździć...

Ogłoszenia dla bid schroniskowych są za darmo, ale kolejka jest spora....
Jednak zapytam Camary...

Hotel Asiu:loveu: dobra rzecz.
Dobra rzecz, jeżeli jest kasa na starszego psiaka.
Musimy Cię zabrać z Romkiem do Niepołomic, żebyś zobaczyła hotel i jak fajnie mają psiaki. Nie trzeba pilnować psiaków na spacerku.
Tylko kasy ciągle brak, co oznacza, że Karl siedzi w schronie.
A Camarka :loveu:z całą pewnością nie odmówi pomocy, bo to ANIOŁ!!

Posted

Ale Pani irenko, jeśli bysmy tam psiaka umieściły to przecież nie można go samego sobie zostawić :roll:
a co do Camary to wiem, ze złota osoba to jest ;)
Nawet zwierzaki to czują i te które utrzymuje , te które miały być na progu życia, zyją długowiecznie :diabloti:

Posted

Asior napisał(a):
Ale Pani irenko, jeśli bysmy tam psiaka umieściły to przecież nie można go samego sobie zostawić :roll:

Ja tępota jestem:oops:.
Co to znaczy samego sobie zostawić w tym przypadku:evil_lol:

Posted

no w tym sensie, ze ja WY wyciągacie psiaki do hotelu to jeździcie do nich, wyprowadzacie i takie tam :roll: a ja nie dam rady... w schronisku mam zbyt duzo "podopiecznych" no i małe dziecko, które zostawiam z "narzekającym" tatusiem :eviltong: