Asior Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Oto Karl.... staruszek z Krakowskiego schroniska.... Mówią o nim w schronie, zę ma sto lat... a on ma tylko 8....:placz: Bardzo kochany, przytulasty, nie protestuje z powodu wyczesywania....Ma coś z tylną łapką, niewiem co to jest, czy jakieś stare złamanie źle zrośnięte, czy stawy, źle stawia łapkę, ale nie przeszkadza mu to w bieganiu. Jest niesamowicie przyjacielski do ludzi i do psiaków ( przynajmniej do tych z którymi jest w boksie ;) z innymi go nie integrowaliśmy ;) ) Psiak PILNIE szuka domku, bo niesamowicie marznie w boksie :( jak wszystkie zresztą... uśmiech proszę ;) Quote
irenaka Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Dziękuję Asiu za dedykację wątku Karla. Nie wiem, tylko czy to dlatego, że "staruszek" czy dlatego, że collie? A może w dowód "wdzięczności" za ostatnią awanturkę kiedy się zdenerwowałaś na mnie?;) Przepraszam. Chłopak jest cudny:loveu: Miałaś rację, całkiem mi błędne informacje podali w schronisku o tym psie. Nawet zdjęcie się nie zgadza. Czy kontakt w ogłoszeniach dawać na Ciebie? Bo na schronisko nie dam. Quote
Dorothy Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Bosz jakie cudo. Jemu sama dobroc patrzy z pyska... Quote
Asior Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 irenaka napisał(a):Dziękuję Asiu za dedykację wątku Karla. Nie wiem, tylko czy to dlatego, że "staruszek" czy dlatego, że collie? nieee no nie przypisuje Pani dziadków :) wiem, ze Pani jest Collakowa.... można namiary na mnie podawać... Strasznie bym chciała go gdzieś wydać... chyba wyśle Pani Magdzie fotki jego do programu... Quote
Aga_Mazury Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Przepiękny jest.... zapisuje się na wątek ;) Quote
basia0607 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Jemu zaraz siądą stawy. Cudna ta uśmiechnieta mordka. Quote
Asior Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 już mu siadły :( źle chodzi na jedną łapkę... Quote
Aga_Mazury Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Asiorku a był badany i wiadomo co mu w tą łapinkę? Quote
Asior Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 powiem szczerze, ze nie wiem... załozyłam, ze to pewnie stawy, ale się dopytam.... Quote
Aga_Mazury Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No nie wierzę, że u takiego pięknisia...tak mało odwiedzających... Tweety nie ma psa :eviltong: jak Karl do kotów pewnie nie wiadomo ;) Quote
Kolia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Mogę prosić o numer kontaktowy i maila? Quote
maggie1971 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Piękny psiak:loveu: Dziewczyny spróbujcie się dowiedzieć co z tymi jego łapkami, wiem ,że zadam głupie pytanie ale czy on lubi dzieci:oops: Czy jest raczej żwawm psem czy raczej ma zachowanie starszego psa, lubi się bawić z innymi psami, skąd wogóle się wziął w schronisku? Quote
Asior Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 dzisiaj tak się przymilał kochany Karluś, ale nie zdążyłyśmy go wziąć na spacer :( Quote
MajeczQa Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Karl raczej lubi wszystkich. Dzieci pewnie tez o ile mu nie beda dokuczac. On ma takie srednie zachowanie tak pomiedzy starszym spokojnym psem a pomiedzy radosnym i energicznym. Bardziej przewaza u niego spokoj, ale ma swoja energie. Jest bardzo kontaktowy. Taki pies dla kazdego. Quote
Aga_Mazury Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ok... Tak czy siak ..colak w schronisku siedzieć nie powinien... co robimy? rozważmy wszystkie opcje... hotel? DT? DS? ogłoszenia w gazecie macie płatne? ...jeśli tak, ile? ... plis zbierzmy go z boksu... Quote
Spinca Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Wzięłabym go od razu. Dopiero w sierpniu mogę wziąc Psa :placz: Quote
Asior Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 z hotelem sprawa jest taka, że samo umieszczenie go tam nic nie daje.... Trzeba z nim wychodzić, a ten hotel mamy poza krakowem, a ja ani nie mam auta ani na tyle czasu, zeby tam jeździć... Ogłoszenia dla bid schroniskowych są za darmo, ale kolejka jest spora.... Jednak zapytam Camary... Quote
irenaka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Asior napisał(a):z hotelem sprawa jest taka, że samo umieszczenie go tam nic nie daje.... Trzeba z nim wychodzić, a ten hotel mamy poza krakowem, a ja ani nie mam auta ani na tyle czasu, zeby tam jeździć... Ogłoszenia dla bid schroniskowych są za darmo, ale kolejka jest spora.... Jednak zapytam Camary... Hotel Asiu:loveu: dobra rzecz. Dobra rzecz, jeżeli jest kasa na starszego psiaka. Musimy Cię zabrać z Romkiem do Niepołomic, żebyś zobaczyła hotel i jak fajnie mają psiaki. Nie trzeba pilnować psiaków na spacerku. Tylko kasy ciągle brak, co oznacza, że Karl siedzi w schronie. A Camarka :loveu:z całą pewnością nie odmówi pomocy, bo to ANIOŁ!! Quote
Asior Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Ale Pani irenko, jeśli bysmy tam psiaka umieściły to przecież nie można go samego sobie zostawić :roll: a co do Camary to wiem, ze złota osoba to jest ;) Nawet zwierzaki to czują i te które utrzymuje , te które miały być na progu życia, zyją długowiecznie :diabloti: Quote
irenaka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Asior napisał(a):Ale Pani irenko, jeśli bysmy tam psiaka umieściły to przecież nie można go samego sobie zostawić :roll: Ja tępota jestem:oops:. Co to znaczy samego sobie zostawić w tym przypadku:evil_lol: Quote
Asior Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 no w tym sensie, ze ja WY wyciągacie psiaki do hotelu to jeździcie do nich, wyprowadzacie i takie tam :roll: a ja nie dam rady... w schronisku mam zbyt duzo "podopiecznych" no i małe dziecko, które zostawiam z "narzekającym" tatusiem :eviltong: Quote
Kolia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Jeśli potrzebne są ogłoszenia to chętnie pomogę, tylko poproszę o krótki tekst :) Quote
Recommended Posts