Majaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 ewelinka_m napisał(a):oo to nawet producenci się odezwali?? Niom ............ Do teledysku ........... ciekawe, jakie psiaki bezdomne tam trafią (o ile trafią, bo takie podobno założenie było) Ale manager mrs.ka chyba twarde warunki stawiała :cool3: Quote
GoskaGoska Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 no tak , a co potem z nimi? pojda do teledysku i co..........?moze i dobrze ze tak nie trafily tak , bo dla psa to nie atrakcja:eviltong: Quote
Majaa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 GoskaGoska napisał(a):no tak , a co potem z nimi? pojda do teledysku i co..........?moze i dobrze ze tak nie trafily tak , bo dla psa to nie atrakcja:eviltong: Bez przesady miały byc w ciągu jednego dnia zdjęciowego pod naszą opieką Quote
Majaa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 wellington napisał(a):100%-owy OT : :new-bday::new-bday: :new-bday: zycza Majce wszystkie :dog: :dog::dog: i :wolfie: :kociak: :wolfie: !!! Dzięki, dzięki Choć ja juz w tym wieku jestem, że wolę nie pamiętać o urodzinach :cool3: złe wiesci - Psotka wraca :-( Quote
Soema Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Majaa napisał(a): złe wiesci - Psotka wraca :-( Co tym razem..??:roll: Quote
Majaa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Soema napisał(a):Co tym razem..??:roll: Z tego co wiem to ludzie sobie po prostu nie poradzili przy pierwszej chorobie dziecka, pracując .............. Nie mialam bezpośrednego kontaktu z nimi, więc trudno mi orzekać Fakt faktem Psotka jutro wraca Quote
mrs.ka Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Majaa napisał(a):Z tego co wiem to ludzie sobie po prostu nie poradzili przy pierwszej chorobie dziecka, pracując .............. Nie mialam bezpośrednego kontaktu z nimi, więc trudno mi orzekać Fakt faktem Psotka jutro wraca no,cóż następne potwierdzenie mojej teorii,że jak jest małe dziecko w domu,który chce adoptować pieska to trzeba 100 razy się zastanowić ... Quote
ewelinka_m Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Ziutka super grzeczna!! właśnie sobie usnęła, zrobiłam kilka zdjęć, ale wstawię po weekendzie, jutro z samego rana wyruszamy w podróż :loveu::loveu: Quote
Majaa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ewelinka_m napisał(a):Ziutka super grzeczna!! właśnie sobie usnęła, zrobiłam kilka zdjęć, ale wstawię po weekendzie, jutro z samego rana wyruszamy w podróż :loveu::loveu: Dzięki Ewelinka_m za info, podróż jutrzejszą (także elizie_sk) i przetrzymanie suni dzisiaj w nocy :Rose::Rose::Rose: Bo Ziutka jedzie jutro wcześnie rano do nowego domu pod Wrocławiem :multi::multi::multi: Quote
Majaa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Mam chwilkę to napiszę o sytuacji, która mnie dzisiaj już kompletnie zdołowała :placz: Napiszę, choć nie wiem, czy jako informację, a może jednak ostrzeżenie,choćby dla dzieci? Każdy wyciągnie swoje wnioski, a jak dotrzemy do sedna sprawy, to wtedy info też tutaj wrzucę! Parę dni temu Koleżanka z pracy stwierdziła w kontekście rozmowy o nieodpowiedzialności ludzi oraz znalezienia przez nas winnego wyrzucenia Pimpka i jego rodzeństwa do lasu, że chłopak z klasy Jej córki, znalazł 6 szczeniaków wyrzuconych w kartonie w pobliskim lesie. W naszym zabieganiu temat się urwał. Stanęło jednak na tym, że dzieci się bardzo mocno sprężyły i cała klasa razem z nauczycielami (czwarta klasa szkoły podstawowej) przejmuje się losem tych szczeniąt i pomoc im nie jest potrzebna.:crazyeye: 3 - 4 dni temu, przy okazji dyskusji z moim Tatą na temat 3 szczeniaków (nawet nie ogłaszanych jeszcze na dogo), które moi Rodzice po drodze odwozili na północ Polski oraz sensacji jaką Fabio i Fiona wzbudzili, pokazałam i Tacie, i Koleżance z pokoju Fabio i Fionę jako ciuda, których i tak człowiek się pozbył! ;( Następnego dnia Koleżanka przyszła do pracy strasznie zmęczona i przybita. Opowiadała, jak całą noc uspokajała swoją córkę, która płakała, bo kolega w klasie powiedział, że jego matka uśpi szczeniaki, jak się ktoś tym nie zajmie i nie będą miały domów do soboty. Rano odprowadzając córkę do szkoły poprosiła koleżanki córki o pokazanie Jej zdjęć tych psów na telefonie, które ów kolega rozsylał. Spotkałyśmy się w pracy i słyszę „Słuchaj po zdjęciach to te szczeniaki takie same jak ten uroczy białasek (Fabio). Możecie jakoś pomóc?” Wszystko ustaliłyśmy kto, gdzie mieszka Po pracy pojechałam do chłopaka do domu i usłyszałam od niego przez płot (nikogo dorosłego nie było w domu) małowiarygodną wersję o tym, że właśnie tego dnia przyjechała matka jego kolegi i zabrała 6 szczeniąt i 3 kociaki (oczywiście on nie znał nazwiska, adresu – nic kompletnie) Dzisiaj doszły do nas wszystkie zdjęcia, jakie chłopaszek rozpowszechniał wśród kolegów i koleżanek z klasy. Bezdyskusyjnie na zdjęciach są Fabio i Fiona, które o ile pamiętam min 3-4 tygodnie przed rozpowszechnianiem wieści przez dzieciaka były już bezpieczne w DT (choć miejsce i okoliczności się pokrywają) Chłopak zbierał karmę dla nich oraz pieniądze w klasie na ich utrzymanie itp. A najprawdopodobniej widział je tylko w tym kartonie jeden jedyny raz! Czemu to robił? To jest pytanie! Mam nadzieję, że szybko się to wyjaśni! Nos mi podpowiada, że powinnam być przerażona cwaniactwem 10-11-latków:crazyeye: Quote
ewelinka_m Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ziutka do nowego domku pojechała juz kolo 15. wszystko jest jak najbardziej ok! pan właściciel bardzo fajny i sympatyczny... a noc spędzilysmy oczywiscie razem na łóżku :loveu: Quote
Majaa Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 ewelinka_m napisał(a):Ziutka do nowego domku pojechała juz kolo 15. wszystko jest jak najbardziej ok! pan właściciel bardzo fajny i sympatyczny... Super !!!!!!! I jeszcze raz dzięki za wszystko!!!!!!!!!! czekam na wieści z nowego domku! ewelinka_m napisał(a):a noc spędzilysmy oczywiscie razem na łóżku :loveu: Hehe Mieściłaś się? A po zabraniu Ziutki, Pimpek tak stasznie rozpacza w kojcu nawet zostawiony na minutę (co niestety przewidywałam), że jutro do niego dołączy Psotka - jego siostra. Postaram się za chwilę wrzucić kilka fotek Pimpka z dziejszego wieczoru. Quote
Majaa Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 a teraz już „duży facet” z niego jest ;) a jaki samodzielny Tą tackę gwizdnął Dinie (oczywiście z zawartością) nim się zorientowała Dumnie pustą później nosił ;) Quote
Majaa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Tyle śliczności czeka na domki ............... !!!!!!!!!! Quote
mrs.ka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 tak wyglada łapka Mimi po 6 tyg. od operacji nawet nie odważe się komentować Quote
Soema Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 mrs.ka napisał(a): nawet nie odważe się komentować A co mówią weci..? Quote
Basia1968 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 rozumiem że z chłopaczków to Pimpuś jest do wydania?? bo ma domek dla chłopczyka docelowo malutkiego. Musze wysłać zdjęcia Kandydatów /nie lubie tego słowa/. Domek sprawdzony. Obok tarnobrzega. Soema wie, że ja byle gdzie niuniusków nie dam:eviltong: Quote
Majaa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Basia1968 napisał(a):rozumiem że z chłopaczków to Pimpuś jest do wydania?? bo ma domek dla chłopczyka docelowo malutkiego. Musze wysłać zdjęcia Kandydatów /nie lubie tego słowa/. Domek sprawdzony. Obok tarnobrzega. Soema wie, że ja byle gdzie niuniusków nie dam:eviltong: Super To raczej Fabio, ale to już chyba wiesz ;) Zaraz zabieram się za PW. :cool3: Pimpek malutki nie będzie Sądząc po "odkrytej" mamusi to taki do kolana mniej więcej w kłębie Quote
Majaa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Soema napisał(a):A co mówią weci..? Jutro konsultacja weterynaryjna. Na razie jest po konsultacji ortopedy ludzkiego, który ją widział tuż po wypadku! Podobno jest szansa, że łapa sę zrośnie, ale dalej musi być usztywniana Quote
GoskaGoska Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 kochane mam pytanie macie dalej Psotkę co wróciła - dostałam maila w sprawie inne suni - takiej: SZCZENIAK SZCZENIACZEK SUNIA PILNIE DO ADOPCJI (639059131) - Aukcje internetowe Allegro ale ona adpotowana , zas wasza psotka jakby podobna Osoba chętna na duzą sunie z Gdańska mloda dziewczyna 19lat, ale zgadza sie na wiziytę itd kopiuje jej maila czy jestescie zainteresowane? "Właścicielką miałabym być ja. Już od 7go roku życia marzyłam o psie, no i wreszcie osiągnęłam wiek 19 lat, mam własne mieszkanie, rodzice restaurację w której pracuję (także jedzenia będzie dość;) ). Jeśli chodzi o warunki - centrum Gdańska, starówka. Mamy Motławę, przy której można z psem biegać gdy podrośnie, a z okna mam widok na pas zieleni, z drzewami i mnóstwem trawy. Mieszkam w mieszkaniu 3pokojowym, plus kuchnia, łazienka i toaleta. Dzieci oczywiście brak (na to czas będzie duuuużo później) ale mam małego kotka 8miesięcznego, który został zabrany z miotu ośmiu kociąt i czuje się bardzo samotny, więc pomyślałam o towarzystwie dla niego, no i dla siebie. Przeczytałam mnóstwo poradników odnośnie wychowania suczek, i podejścia do nich. No, to chyba tyle:)" "Jak najbardziej się zgadzam, tylko czy macie kogoś w Gdańsku? Planowałam pojechać do Krakowa, i wówczas porozmawiać i sunię adoptować. Mogę też zrobić zdjęcia cyfrówką mojego domu, i okolicy - czy to by wystarczyło? Planowałam pojechać do Was 1go czerwca, także chciałabym do tego czasu wszystko ustalić. Interesuje mnie sunia, którą widziałam na zdjęciach i w której sprawie piszę. Jeśli macie inne, podobne, to poproszę zdjęcia;)" - mam ten nr komorki - to proszę dajcie szybko znac czy wysyłac zdjęcia Psotki? Quote
Majaa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Psotka jest u nas nadal oczywiście i czeka na swój domek !! W Trójmieście napewno znajdzie się ktoś (i chyba wiem kto), kto skontroluje domek, więc GoskaGoska działaj, proszę ! Quote
Basia1968 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 dziewczynki jakby ta Pani z Trójmiasta przyjeżdżała do was po pieseczka, to może zabrałaby do Gdańska moją tymczasowiczkę Toleczkę do nowego domku??? Ta z mojego podpisu. Proszę zapytajcie tej Pani, bo widzę że wpisała, że 1 czerwca przyjechałaby. Jakby co to dajcie znać na PW Quote
Basia1968 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Fabio jutro będzie już w swoim domeczku ale tutaj koło tarnobrzega.:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts