Goś Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 No i niestety nie było tak sielankowo, bo Rocko uparcie szukał tzw guza io trzeba było go pożądnie pilnować :shake: Na szczęście pozostałe psiaki niewiele sobie z tego robiły ;) I dalej zgodnie się bawiły A w ogóle poznajecie Freda?? Tego "rozlatanego" waimara :evil_lol: To całkiem przystojny pies z niego wyrasta :crazyeye: I rośnieeee Zresztą Doughnut też nam dorasta...nawet auto już prowadzi :cool3: Strasznie fajnie tak patrzeć, jak szczeniaczki dorastają na naszych oczach :loveu: I właśnie...Bella...nasza "malutka" cocker spanielka...już wielkości Frytki :p I nie wiem czy to wpływ dzikiej ciotki czy "zła spanielowa krew" :eviltong:, ale śliczna ruda, nieśmiała kuleczka wyrasta na takiego samego szalonego potwora, co Frtka :diabloti: Quote
Goś Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Przepraszam, ale ostrych zdjęć nie będzie - aparat nie nadąża! To i tak są najlepsze zdjęcia z masy, które usiłowałam zrobić...przynajmniej psy nie uciekły mi z kadru :evil_lol: A bardziej z bliska, to Bella wygląda tak: Z daleka różni się tylko jednym - ogonem ;) A i obok buahahaha Łajka w wersji na dalmatyńczyka :eviltong: No co, brudny pies = szczęśliwy pies :evil_lol: Co my tu jeszcze mamy...aha słodka grupka Oczywiście słodka tylko z pozoru :diabloti: Bo Gosia (z posdrowieniami:eviltong:) wcale nie dawała buzi swojej kochanej Łajeczce, ale próbowała wywąchać czy plamy na sierści jej psa są toksyczne... Oczywiście sekundę później zrobione zdjęcie, pokazywałoby okropny grymas na buzi Gosi, któremu towarzyszyły efekty dźwiekowe w stylu blechechekchemekcehc fuuuuj!!!! Tak, że nie tylko ja musiałam zrobić pranie po naszej wyprawie :eviltong: Quote
Goś Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 A na koniec jako, że to właściwie jest galeria Frytki, to rudzielec oczywiście w swoim żywiole: Jako, że pora deszczowa zbiega się tu z porą wietrzną :eviltong: to mamy masę powalonych drzew, co dopełnia szczęścia Frytki :loveu: No co - przecież pieski uwielbiają się wspinać! :roll: I muszę się jeszcze pochwalić, że obecność Rocko nie tylko dostarcza Frytce rozrywki, ale też chyba podbudowuje jej ego i maluch o wiele ładniej zachowuje się w obecności innych, obcych psów. Odkąd Rocko jest z nami nie było ani jednej histerycznej reakcji czy obszczkiwania...tak na wszelki wypadek. Tylko ładne przywitanie I bardzo często po tym Zabawa! :D Mam nadzieję, że Iwan też będzie miał na nią taki wpływ... Quote
Goś Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 jejuniu Goś a czy jesteś pewna że Roco zechce do swojego domku wrócić po takich wczasach ? hehe o to samo martwi się jego Pani ;) Ponoć ostatnim u nas pobycie, a była to tylko zapoznawcza doba, Rocko odchorowywał przed 4dni!! :-o Był osowiały, nie chciał jeść ani nawet wychodzić na spacery! Aż dziewczyna myślała czy by go nie wziąć do weta, bo może pies się pochorował... I teraz jak mi go dawała, to przyznała się, że po takim pobycie spodziewa się 2tyg depresji :roll: Tak, że chyba rzeczywiście nie jest z nami tak źle ;) Quote
Okamia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 no nie dziwię się że nie będzie chciał wracać :D po takich spacerach :D Quote
Uru Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 ech dziewuchy!!! jak wy tam macie jeszcze zielono i tak jakos sucho dosc... jednak;P my tu dzisiaj po spaserze na polskiej ziemi maskarycznie blotniastomokrzy wrocilismy... a w ogole to fryta akrobatyczka, golden ma mordke uhachana jak moj labek i w ogóle pieknie i cud miód i najbardziej mi tego zal ze jak kiedys wpadne na 2-3 dni to tak czy siak bez piesów swoich...;( no bede sie musiala zadowolic jakimis twoimi pensjonariuszami;P Quote
graynew Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Zdjecia superasne. Widze Gosia, ze Ty wszedzie dogospacery zrobisz. NAwet jak jedynym 2 noznym osobnikiem jestes Ty :D Fajnie, ze sie wam wszystko uklada. A Frycia nadrzewna mnie powala musze mojemu kotu trytaczowi pokazac jej zdjecia :) Quote
Goś Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 [quote name='graynew'] Widze Gosia, ze Ty wszedzie dogospacery zrobisz. NAwet jak jedynym 2 noznym osobnikiem jestes Ty :D Jakie tylko ja?! Jest nas całe dwie! 2 Gośki :eviltong: i 4nożne stadko :p jak wy tam macie jeszcze zielono i tak jakos sucho dosc... Zielono i owszem :) Ale sucho :crazyeye: Błoto po kostki, że kaloszki można pogubić...szczególnie na ścieżkach. Ale jakoś się przeprawiamy...tylko ortalionowe spodnie muszę sobie jeszcze zakupić :cool1: no nie dziwię się że nie będzie chciał wracać po takich spacerach A w domu też ma wcale nienajgorzej ;) ... Udowodnię! ;) - jeszcze kilka zdjęć z warunków domowych Siema ziomki! :cool1: Co słychować za dużą wodą? :eviltong: Bo u nas całkiem nieźle się powodzi... Szczególnie jak można takiej małej rudej podjumać zabawki :razz: No co, jak się sama nimi nie bawi... No tak, ledwo pies powiedział i już przylazła sprawdzić Dobra, dobra pobawimy się razem mały świże ;) Quote
Goś Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Ale tej pozycji już nie opiszę... bliżej niezidentyfikowany kłąb zabawowy :eviltong: Ale na szczęcie takie szaleństwo w domu żadko się zdarza, bo z reguły psiaki są tak zmordowane po spacerach :diabloti:, że wyglądają tak: Tu jeszcze widać mokre futro, po kąpieli w kałuży :razz: I księżniczka Frytka oczywiście na swoim ulubionym posłaniu :cool3: Ale tak osobno, to tylko pierwszego dnia... Później to już wyłącznie tak: I tak: Quote
Goś Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 I tak: Frycia, jak widać, zaprosiła nowe kumpla na swoje legowisko... A ja oczywiście grzecznie siedzę na podusi po drugiej stronie ławy :roll: Ale jak tu takim słodkim pysiom powiedzieć "won, to moja sofa!" ... I tak wszyscy wiedzą, że to nieprawda :eviltong: :loveu: Quote
Goś Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Aaaaa zapomniałabym - kilka zdjęć Rockiego, które dostałam od Chrisa! :multi: Rocky w swoim nowym domu :loveu: Ze swoim nowym panem (tak wygląda typowy Angielski psiarz na spacerze :eviltong:) I ze swoim najlepszym kumplem...wręcz nierozłącznym towarzyszem zabaw... Ech, ależ to jest kochane psisko! Aż mi się zatęskniło!!!! Quote
Goś Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Ech nikt tu do nas nie zagląda, a ja mam już kolejne zdjęcia. Tym razem z wizyty Łajki i Wilsona u Frytki. Oczywiście Frycia była przeszczęśliwa, bo to najlepsi kumple... Z miejsca podzieliła się z Wilsonem (który był u nas pierwszy raz) swoim poduszkowym królstwem ;) Wilson, ten po prawej, to najbardziej niefotogeniczny pies świata Pojawiał się już na kilku zdjęciach w mojej galerii - bardzo często z dziwną miną :D Po tak serdecznym powitaniu, Wilsonik poczuł się zupełnie jak u siebie i poczęstował się piłeczką...Frytki ulubioną piłeczką! Dla rudzielca, to było prawdziwe wyzwanie Musiała stoczyć wewnętrzną walkę z samą sobą. Wysiłek zarysował się aż na jej zmarszczonym czole! :eviltong: Ale w końcu eureka! Znalazła rozwiązanie... które chyba nie do końca spodobało się Wilsonowi ;) Jednak w końcu znalazły kompromis i już razem zgodnie żuły sobie dwa końce zabawki :evil_lol: Quote
Goś Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Wrrrr wstrętne dogo - wciąż nie pozwala edytować postów :mad: Zdjęcie nr4 miało wyglądać tak: Echm W każdym razie spędziliśmy sobię bardzo sympatycznie czas. A noc "przespaliśmy" wszyscy razem zgnieceni na jednym łóżku :lol: Psiakom też się chyba podobało... Łajcia nawet ładnie podziękowała ........................................................................................................................................................... A tu jeszcze przedstawiam Wam Brunia - naszego przygarniętego Rottka: Kochana mordeczka malutka :eviltong: Który wspaniale wszedł do rodziny ;) Świetnie dogadując się z babiszonami Więcej zdjęć Brunia, jego historia i rozwój wydarzeń (mamy nadzieję na szybką adopcję!) tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/535-Anglia/page578 od pierwszego postu na stronie autorstwa Emigrantki Quote
Chantell Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 No heey! :D będę zaglądać :D Ile teraz masz zwierząt u siebie? Quote
Uru Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 ej pi pierwsze to fajne to ten tego królestwo poduszkowe;P po dwa to to male czarne wilsonowate eee.... dziwne;P rotek piekny! kurde! prawdziwe piesie:D!! Quote
Goś Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 [quote name='Uru']a to to male czarne wilsonowate eee.... No właśnie najdziwniejsze jest to, że to to w realu wcale nie jest takie dziwne. Ot normalny Kings Charles, żadna maszkara. Tylko jakoś tak... to jest pierwszy niefotogeniczny pies jakiego znam ;) rotek piekny! kurde! prawdziwe piesie!! Ano! :p I to naprawdę zaje.... piesie, które naprawdę wiele mnie nauczyło. I przywiązałam się chyba właśnie przez to do niego dość mocno. Na szczęście udało nam się (a właściwie gosi.marcie) zainteresować nim jedną org rescue, które zgodziło się wziąć go pod formalną opiekę i zadbać o jego przyszły dom i dobrą przyszłość :multi: A do czasu adopcji, Bruncio zostanie z nami ;) Ile teraz masz zwierząt u siebie? W tej chwili tylko Frytkę, bo Gosia wzięła wczoraj Bruna spowrotem do siebie. Bo my już od pn będziemy miesli nowego gościa - 2letnią weimarkę Tilly, która zostanie z nami na 9dni. Oczywiście planujemy wspólne spotkania i wizyty. Ale jednak na początku będzie się jej łatwiej zaklimatyzować bez słonia na ogonie, bo to dama jeszcze nieco bardziej nieśmiała niż Frytka. A nasz Bruniu do najdelikatnieszych w obejściu nie należy :roll: Quote
Goś Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Jutro znowu będę miała u siebie dwa psy, ale dzisiaj jeszcze tylko zdjęcia Fryci. Dostałam paczkę od mamy, ale jako, że Frycia była baaardzo ciekawa co jest w środku, pozwoliłam jej pudło otworzyć :evil_lol: Bardzo jej się to zajęcie spodobało ;) Niestety musiałam przerwać zabawę, jak maluch zabrał się za rozpakowywanie paczki! :eviltong: Quote
Kaya93 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Hej Wam :loveu: Piękne zwiarzaki!:loveu: http://i50.tinypic.com/1hova8.jpg spryt pierwsza klasa! :diabloti: Quote
Okamia Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Moja Kelly też dostaje ostatnio paczki do rozpakowywania :D i to zaangażowanie jest świetne :) http://i50.tinypic.com/1hova8.jpg ślicznie kombinuje :D Quote
Chantell Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 http://i49.tinypic.com/2mphox5.jpg tak jak bym widziała Nicole :loveu: Quote
Goś Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 A teraz będzie nieco swiątecznie i zimowo... Bo, żeby nie było - my też tu potrafimy mieć zimę!!! A co! Trwa to może i trzy dni zaledwie, ale zawsze...krajobraz przepiękny :cool3: Tak, że najpierw się swoją okolicą pochwalę: Widok...prawie :eviltong:...z mojego okna I pobliski park Którym kiedyś Emigrantka zwabiła mnie w te okolice... ;) I pola...z psem, który wyglądał tak malowniczo, że aż musiałam mu pstryknąć fotkę Ale teraz już będzie Frytka i nasz obecny tymczas - Tilly Quote
Goś Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Tilly Nieco cherlawy i mocno neurotyczny wyżeł meimarski, który swoim potwornym szczekaniem wprowadził mnie na ścieżkę wojenną z sąsiadami, to nasz świąteczny współlokator. Ogólnie sunia jest kochana i przesłodka...kiedy siedzi cicho :roll: Ale jako, że przez pierwsze 2doby była bardzo...niecicho, więc miałam ochotę ją oskalpować, albo sprzedać na świątecznym targu pod kościołem. Na szczęście po krytycznych 48h zaczęła się uspokajać, zaakceptowała zmianę warunków i zaczęła się cieszyć wakacjami na wsi ;) A Frycia, choć spoczątku łypała na nią nieco krzywym wzrokiem :eviltong: Też przekonała się do nowej koleżanki, jak już w domu zapanowałam należyty spokój ;) I nawet pokazał jej kilka rzeczy...nauczyła np radości z buszowania w krzakach Czego Tilly, jako pies typowo miejski :/ na początku zupełnie nie rozumiała Natomiast Frytka, wiadomo - rudzik polny dziecko wsi i bagien szybko wciągnęła nową koleżankę w podmiejski styl życia. Chociaż nadal trzeba to to mieć cały czas na oku, bo instynktu samozachowawczego to w niej za grosz się nie ostało! :mad: Quote
Goś Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Zresztą Frytkę też ledwo z oka spuścić, to już na drzewie siedzi! Ech te dzieci :eviltong: Ale przynajmniej dobrze się razem bawią! :loveu: Ale przyznać trzeba, że nikt się tak nie dogada jak spaniel ze spanielem To małe rude z przodu, to Bella. A to małe rude z tyłu, to Frytka. O, tu widać lepiej: Dwa rozwrzeszczane pociski I ja nie wiem czy to dlatego, że Bella się po części wychowywała przy cioci Fryci :roll: Czy to ta zła spanielowa krew, ale diablice rozumieją się bez zbędnych słów Quote
Goś Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 I wariują tak, że inne psy tylko się przyglądają Nie bardzo pojmując co w tym szalonym bieganiu w kółko takiego fajnego ;) Bo trzeba przyznać, że ich spotkania odbiegają nieco od obrazu grzecznej zabawy dwóch ślicznych, malutkich piesków...ba, odbiegają stylem od zabawy każdego normalnego psa! :razz: Jest w tym masę niedelikatnej szamotaniny, skakania sobie nawzajem po głowach, potwornie brzmiących warków - praktycznie każdy pies na takie Frytkowe zaproszenie do azbawy głupieje i zamiera zupełnie, myśląc, że dostał właśnie ochrzan za nie wiadomo co... a Belli najwyraźniej to odpowiada :splat:I ja już nie wiem...może to rzeczywiście jakaś dziwna cecha rasy :icon_roc: No bo mam nadzieję, że to nie tylko wpływ mojej wariatki... Bo trzeba przyznać, że jednak sobie ruda szczeniarę wychowała, o - wzięła sobie Bella patyczek I już chwilę później musiała oddać patyczek starszyźnie :eviltong: Dobrze, że takie spacerowanie pod upierdliwym okiem zaborczej ciotki, nie odbiera małej radości ze spaceru :loveu: Quote
Goś Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Zresztą tą chwilą zimy, to wszystkie psy się cieszą...te normalne też ;) Łajcia w barwach maskujących :eviltong: Zdjęcia musiałam robić, celując aparatem na szelki, bo psa w ogóle nie było w obiektywie widać :grin: Za to Orphiego przegapić się nie da Z resztą lepiej go w porę zauważyć, bo inaczej można zostać sciętym z nóg :evil_lol: Quote
Recommended Posts