Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - BRYTAN-ON-ek odgryzał sobie ogon. TERAZ MA DOM NA ZAWSZE!!!!

Recommended Posts

Posted

cholera..niedobrze z tym kolorem kupy...
ale to musi miec od niedawna, bo jak mysmy go wyprowadzały to nic nie miał takiego.Przynajmniej nie zauważyłam...
Może to od jakiegos leku??
Biedne maleństwo :placz:

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a zwykla woda utleniona trzeba przemywac ogonek.
przerabialam przemywanie ran na lapach mojego onka.
mial gronkowca w lapkach i rany odnawialy sie jak bylo wilgotno,
woda utleniona bardzo ladnie suszyla rany..

biedny chlopak taki zestresowany..
trzeba sie nastawic na lęki separycjne, oprocz gryzienia ogonka moze dewastowac.

a gdyby mu tak zalozyc kolnierz?

Posted

kołnierz mógłby pomóc....

Ale co jest bardziej niepokojące to jego chudość...
On wygląda jakby nie jadł od tygodni :placz:
Biafra mówiła, że dopiero w domu dokładnie go obejrzała, i zobaczyła jak bardzo jest chudy.....

Posted

jadą ;) od weta
No wieści nie są za wesołe.. Brytus jest zagłodzony i masakrycznie odwodniony :placz:
Dostał kroplówki no i będzie je dostawał chyba do poniedziałku... Biegunka czarna spieniona, nadal jest.....
Dostał jakieś witaminy też bo jest totalnie odwitaminizowany....( wogóle niewiem czy takie słowo istnieje :lol: jak nie to właśnie go stworzyłam :roll: )
Nie wiedzą od czego....
Ogonek oczyścili, ale na razie nie ruszają go, nie sprawdzali czy martwa ta końcówka czy nie, bo na razie musi się odkurować i nawodnić.....
Dostał antybiotyk.....Bo jak do tej pory nie miał na tą ranę nic poza sterydem :angryy:
steryd odstawili....
Na razie tyle, jak Biafra dotrze do domu to powie więcej pewnie.....

Na tę chwilę powiem tylko, że to był chyba ostatni moment na zabranie go statmtąd..... :roll:

Posted

AGA karma nazywa się ROYAL CANIN Mobility Large Special Dog

Nick z dogo tylkio dla dogomaniaków, do rozliczeń, natomiast poza dogomanią przesyłam info bez tego wpisu....

Czekam na odpowiedź Majki, czy w niedziele Bryt robił jakąkolwiek kupę... Na razie majka ma wyłączony telefon :angryy:

Posted

1. potrzebuje kompletna nazwę tej karmy .. może dałoby się taniej, ale nie mogę nic niestety obiecać :shake:

2.a nick z dogo musi być ? bo rozsyłając meila niekoniecznie trafi to do osoby zarejestrowanej

3.ta pasudna biegunka musiała sie pojawić juz po naszym ostatnim spotkaniu z Brytanem jak jeszcze mieszkał na F3 , zauwazyłybysmy jakby cos takiego sie lało:-(, wiec nalezy przyjąc ze dopiero potem sie pojawiła , czyli ile to było ? tydzien temu ? - jesu czas tak czybko ucika i mi sie wysztko miesza :shake:

Posted

cioteczki pojawiły sie juz na wątku posty z wpłatami , może by je jakos zebrac razem i np zadecydować, że kupi mu się ten lek ROYAL CANIN Mobility Large Special Dog , a w nastepnej kolejności odpowiednią karme lub przeznaczyc na badania. Ja jak pisałam wcześniej z uwagi na ilość tymczasowiczów na utrzymaniu moge wpłacić jakąś konkretną kwotę do piero w kwietniu ( ale to już tylko kilka dni ) :loveu:

Posted

Maryś, dopiero jedna osoba napisała ,z ę wpłaca...
Moja koleżanka z pracy powiedziała,z ę wpłaciła wieczorkiem 100 zł... tyle na razie wiem..
Ale Ania, dzięki której Kira ma dom, powiedziała, zę ma bogatych znajomych :diabloti: więc jest szansa, ze cokolwiek wpadnie do sssskarpety naszego krzywka....

Porobiłam kilka wersji banerków :diabloti: nudziło mi się :)
WSZYSTKIE PODLINKOWANE

Posted

:morning:
Kawy...i skrzynkę domestosa, bo nie wiem jak ja dożyję do rana.
Biegunka nie ustaje.
Muszę siedzieć w kurtce i w butach bo inaczej na pewno nie zdążymy wyjść :shake:
Przestał załatwiać się na czarno, teraz idziemy w kierunku żółtego ale bardzo się pieni.
Wet jak go zobaczył to załamał ręce. Dodam tylko,że w lecznicy są płytki na podłodze, więc Brytan poza ogólnym osłabieniem dał popis koordynacji ruchowej. W poczekalni myśleli, że on już mdleje.
Dla niewtajemniczonych-Brytan ma krzywicę , garba i ixy zamiast łap.
Nie potrafi ustać na śliskim podłożu.

Temperaturę ma w normie ale jest odwodniony.
Dostał kroplówki i będzie dostawał cały czas do poniedziałku.
Głównie aby opanować biegunkę, ale też na wzmocnienie.
Dostaje dożylnie masę dopalaczy i koktajli witaminowych

Ma oczyszczony ogon z sierści i martwych tkanek. Kikut zawinięty w sztuczną skórę- taką galaretę.Wszystko zaklejone gazikami i przyklejone do zdrowej części. Rokowania co do zmasakrowanej końcówki raczej niepomyślne. Dostaje zastrzyki z antybiotykiem i zastrzyki z solcoserylem.
Jutro mam odwinąć kikut i moczyć często w rivanolu. Będę też pryskać chitopanem ( dostał ze schronu). W poniedziałek kontrola kikuta.

Poza tym, a raczej głównie dostaje leki na biegunkę. Brzuch ma bardzo bolesny. Przy omacywaniu bardzo go napina i cały wygina się w pałąk.
Do jedzenia kupiłam u weta RC intestinal bo na razie tej karmy na stawy nie może jeść.
Rozpiska co jak i kiedy mam mu podawać liczy dwie strony, więc o preparaty na stawy i krzywe nogi na razie nie pytałam.

Jak przejdzie ta biegunka to musi mieć szczegółowe badania krwi. Ta chudość jest nienormalna. Podobno już taki przyszedł do schronu.
Fakt, że ostatnio dostawał dużo leków w formie tabletek ...być może podrażniły przewód pokarmowy.
Jak go zabierałam ze schronu to wyglądał jak trup i zachowywał sie jak trup.
Nie reagował na nic. Był zupełnie nieobecny.

W domu leży na kocach. Chodzi za mną , jest ciekawski, posłuszny i grzeczny. Nie niszczy, nie szczeka :cool1:, nie gryzie ogona. reaguje na imię.
Nie potrafi tylko chodzić na smyczy, bo ciągnie jak wariat.
W kojcu dostaje paniki nawet jak przy nim stoję i wrzucam mu chrupki :-(
Biegnie do budy, zaczyna dyszeć i gryzie ogon.

Posted

[SIZE="5"]Biafra to jest "Psim Bogiem":loveu::loveu::loveu:

jak mozna do takiego stanu doprowadzic takie biedne psisko:oops:
chociaz znaam jeden przypadek gdzie pies moze z gorsza jeszcze przypadloscia siedzial w kolnierzu na lancuchu zeby nie gryzl sobie ogonu bo mial caly okaleczony, a nawet na spacerach krecil sie w kolko i probowal gryzc, porazka ale na szczescie znalazl dom gdzie ma opieke 24h/7dni:loveu:
i tez to byl mix ON, to sa psy ktore potrzebuja zajecia, zainteresowania, teraz napewno Brytankowi wszystko pod dostatkiem:loveu: ale domek bedzie musial byc swiadomy ze opieka musi byc najlepsza!!!

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']Biafra to jest "Psim Bogiem"

Dokładnie tak :loveu: Bez Ciebie Biafro, Brytan zginąłby w schronisku :shake: To był ostatni moment na zabranie go stamtąd i uratowanie go...

Posted

Ano, weterynarz, u którego leczę swoje psy powtarza mi ciągle, że ONki mają takie skłonności depresyjne... Moje oba właśnie tak mają :cool3:

Ach, chciałabym jakoś pomóc Brytanowi, wypowiedzieć jakieś zaklęcie i wszystko by mu przeszło... Szkoda, że tak nie potrafię...
Biafra, szczerze Ci współczuję... Wiem bardzo dobrze - pewnie każda z nas wie - co to znaczy siedzieć ciągle jak na szpilkach przy chorym psie, kiedy zmęczenie daje już się we znaki...

Ale ale... Myślę sobie jednak, że należy dostrzec w całej tej sytuacji przede wszystkim pozytywną stronę, a mianowicie, że Brytan jest już w bezpiecznym miejscu i teraz pozostało mu nic innego jak zdrowieć! :cool3:

Posted

Biafra siedzi dziś cały dzień przy Brytku, bo mały ma cały czas kroplówkę.. Kupsko już lepsze, coś jak krowi placek, już nie strzela po ścianach z pianą.. :roll:
Bryt zapatrzony w Biafre jak w obrazek :)
Oj będzie miała pociechę osoba , która go weźmie ;)

Posted

Na razie bez większych zmian.
Biegunkę ma dalej ale już nad nią panuje.
Je i dużo pije.
Zaczepia mnie zębami żeby się z nim bawić, tzn łapie zębami za spodnie i ręce głównie na spacerze.

Opatrunek z ogona zdjęłam, końcówka mimo moich obaw na szczęście nie odpadła :roll:

Brytan lubi jak go wołam.
Dwa razy podskoczył do góry z radości, bo chciał chyba skoczyć na mnie ale upadł na podłogę jak pająk :roflt:

Bardzo fajny pies, nie wiem co za .... go oddał :angryy: