Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - BRYTAN-ON-ek odgryzał sobie ogon. TERAZ MA DOM NA ZAWSZE!!!!

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MajeczQa napisał(a):
o własnie!!
ukradły mi psa i nie pozwalają nawet się z nim zobaczyć :evil_lol:

laska..... skoro byłaś opiekunką Brytanka w schronie, to moze zasiadła byś przed kompem i porobiła trochę ogłoszeń :cool3:
Bo samo allegro nie wystarczy :roll:
I mówiłaś że masz trochę rzeczy na bazarek... MUSIMY coś zacząć działać, bo jak na razie widze ZERO działań... A tak się mu domku nie znajdzie :( :shake:

A w święta koleżanka ANi pojedzie zawieść Brytankowi wór karmy i inne potrzebne rzeczy :loveu:

NAPRAWDE ANIU BAAAARDZO NAM POMAGASZ... dziękuje :loveu:
Oprócz tego przelałam z mojego konta 100 od ANI które mi dała na aukcji :multi:

No i Biafre prosimy o rozliczenie, cobym wiedziała że coś się ruszyło w finansach :roll:

ACHA.. i IZUŚ, i chyba trzeba będzie jednak podjechać z nim do kundla, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie z czego opłacać mu wyzywienia u Ciebie...

No i chciała bym, wziąć go na aukcję w TOZ-ie 19-tego kwietnia.... Wiem, że mówiłaś, ze to zły pomysł, ale jak widać zainteresowanie Brytanem znikome, a kasy też nie mam skąd brać....
Marysia po raz kolejny opłaciła allegro krzywka :( bo nikt nawet tych 12 zł dać nie chciał ;(

irenaka napisał(a):
Asiorku:loveu: Dorzuć te grosiki o których pisałam do Ciebie na mail na Brytana. Grosik do grosika i jakoś się uzbiera kaska na przystojniaka.

o tych z konta Amora???

Posted

[SIZE="3"]

Szczęście nadaje sens życiu,
to magia w Twym sercu zaklęta.
Nie pozwól mu zostać w ukryciu,
podaruj je bliskim na świeta.
Spokojnych i szczęśliwych
Świąt Wielkiej Nocy

[SIZE="3"]:krolik::krolik::krolik:życzy Marysia wszystkim cioteczkom:krolik::krolik::krolik:

Posted

Asior napisał(a):
:shake: nie ma bazarków
Nikt nie robił... mało kto tu zagląda wogóle :(

Asior a jakie są koszty utrzymania Brytana, jest już dług u Biafry?
Dorzucę się na pewno, ale to albo osobiście albo jak się spotkamy (mogłam myśleć w KTOZie:oops:) albo postaram się iść na pocztę i przelew puścić.. Bo na razie przez neta nie da rady :roll:

Posted

Bo Ty coś Asior pisałaś wcześniej o bazarku.
Bo ja mam pare (malutko) rzeczy na bazarek, chociaż zupełnie nie wiem czy one się na taki bazarek nadają :roll:, ale nie potrafię robić bazarków - więc jakby ktoś robił taki bazarek na Brytanka to ja się mogę dorzucić jeśli oczywiście się te moje rzeczy przydadzą :).

Posted

soemko, sam pobyt nie kosztuje, tylko karma ( 250 zł miesięcznie) plus bardzo kosztowne wizyty u weta (ok 150 zł) no i leki oraz najdrozsze z leków opatrunki hydrożelowe....

IZA jak zrobi rozliczenie, bo dawno nie było, to będzie wi\adomo ile trzeba kasy...
Moje znajome zawiopzły Izie worek karmy i trochę opatrunków, Alicja tez ma mi coś podać dla Brytana, ale to kropla w morzu... No i ogłoszenia też by się przydały... Ja mam tyle wątków do obskoczenia , ze najzwyczajniej w świecie nie wyrabiam :(
A jeszcze ciepło sie zrobiło i wypadało by z dzieckiem wyjść na pole... a ja nie wyrabiam ze wszystkim :(
ehhhhh

Posted

Asior napisał(a):

A jeszcze ciepło sie zrobiło i wypadało by z dzieckiem wyjść na pole... a ja nie wyrabiam ze wszystkim :(
ehhhhh

Chyba najwyższy czas obudzić we mnie jakieś dyktatorskie zapędy:cool3::
Na spacer marsz Asiorku:loveu:; dziecko też człowiek, nie mówiąc już o facecie.
Zaraz biorę sie za ogłoszenia, choć mam strasznego lenia dzisiaj i tylko non stop nos w lodówce trzymam:evil_lol:.
A kaska oczywiście z konta Amorka.
Całusy jeszcze świąteczne:calus:.

Posted

Pani Irenko... dzięki bardzo za ogłoszenia :)

Dziś jeszcze chłop musiał wyjść z młodym, bo ja do schroniska uciekłam :loveu:
Musiałam.. choć na chwile....
bardzo bardzo dziękuje za pomoc....... niewiem jak się odwdzięcze :shake:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Jesli potrzebujecie opatrunki hyrdożelowe ( zauważyłam w podpisie Irenki) to poproszę o pw z adresem, na jaki wysłać. Jutro ślę.

Już wysyłam pw.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
pani Malgosia napisze artykul o Brytanie ,ktory ukaze sie w sobote w gazecie krakowskiej. Bedzie podany tez nr.konta funadcji z prosba o wplaty na leczenie Brytana.

To super:p, żeby jeszcze jakiś dobry człowiek zabrał Brytanka do domu na zawsze...

Posted

Miałam wczoraj bardzo fajny tel z warszawy o Brytka, ale na razie nic nie piszę, bo dzwoniła córka a musi jeszcze uzgodnić z mamą, bo to dla niej piesek... ALE mam nadzieje, zę Pani się odezwie do mnie ponownie :)

Posted

Super by było, gdyby to był ten dom.
Asiu! :loveu:Tymczasem napisz mi jaką karmę pałaszuje Brytan.
Wrzucę prośbę w podpisik, może jeszcze ktoś będzie mógł pomóc.

Posted

[quote name='mysza 1']Jesli potrzebujecie opatrunki hyrdożelowe ( zauważyłam w podpisie Irenki) to poproszę o pw z adresem, na jaki wysłać. Jutro ślę.

Dostałam, dziękuję bardzo.
Jakieś kosmiczne :crazyeye: ale zaraz je rozpracuję...
Czy to trzeba płynem fizjologicznym namoczyć :cool1:
Bo te z apteki,które kupuję to taka galareta uformowana w płaty i trzeba w lodówce trzymać.
Właśnie się zastanawiałam jak one przeżyją transport :evil_lol:
Te są rewelacyjne.

Obecnie ogonek zarasta ziarniną i jeszcze tylko kawałek ścięgna wystaje.
Kości już nie widać i nic nie krwawi.
Jak ktoś ma słabe nerwy to PROSZĘ NIE PATRZEĆ PONIŻEJ

Może powinnam tylko link wkleić :roll:
W razie czego zamienię

A tutaj cały Brytanek

Finanse Brytanka też pomału wyszły na prostą.

od ostatniego rozliczenia pisałam już gdzieś po drodze, że wpłynęło :
40 zł od Krystyny M
50 zł od Marysi 55
do tego kolejne wpłaty
50 zł Dorota S-K
20 zł Anna S
40 zł Katarzyna M
100 zł Asior - pieniądze od Ani
150 przepisane z konta Amorka [']

Brytanek był na minusie 122,20 i 250 zł wór karmy

czyli po wpłatach zostało 77,80 na plus .
Z czego 32 zł i 28,70 pochłonęła apteka za rivanole, opatrunki i kolejne zastrzyki solcoseryl.

Zostaje 17,10 zł.

I w pierwszym rozliczeniu jest błąd w imieniu :oops:
70 zł wpłaciła Agnieszka P a nie jak napisałam Marysia P.

Posted

łooo matusiu :) jak dobrze, ze już widać światełkow tunelu :)
W NIEDZIELE Bryt będzie się prezentował pięknie na aukcji w TOZ-ie :) Mam nadzieje, zę ktoś go wypatrzy :)

ACHA Izuś, Ta Pani z Modlniczki kupiła też opatrunki dla Brytka, trzeba by było od niej odebrać a m ówiłaś, zę ktoś tam niedaleko mieszka :)
Podam Ci adres na pw (tylko muszę napisać do misiek, zęby mi go jeszcze raz wysłała, bo sobie skasowałam :stupid:

a co do Brytanka.,.. widać gołym okiem, to co mi przez telefon mówiłaś :), ze Brytan o wiele lepiej chodzi i jakoś tak się te łapki mu wyprostowały :)

BARDZO SIĘ CIESZE

MARYSIU , z allegrem wstrzymam się do niedzieli, bo mozę znajdzie się domek po sobiocie lub niedzieli :) wtedy odeśle pieniążki za oba allegra :)

Posted

Asior napisał(a):
MARYSIU , z allegrem wstrzymam się do niedzieli, bo mozę znajdzie się domek po sobiocie lub niedzieli :) wtedy odeśle pieniążki za oba allegra :)

spróbuj tylko odesłać te pieniążki :mad::mad: przecież wspólnie robimy tez inne allegra więc ustalimy tylko na kogo ewentualnie pójdą te pieniążki. Co 'se' myślisz że one tak w kółko będą mi latać po koncie :diabloti::diabloti: narazie mają być u ciebie :eviltong::eviltong:

Posted

marysia55 napisał(a):
spróbuj tylko odesłać te pieniążki :mad::mad: przecież wspólnie robimy tez inne allegra więc ustalimy tylko na kogo ewentualnie pójdą te pieniążki. Co 'se' myślisz że one tak w kółko będą mi latać po koncie :diabloti::diabloti: narazie mają być u ciebie :eviltong::eviltong:

doPse plosiem Pani....

Posted

Rana Brytanka wygląda ładnie, nie ma infekcji, moze dla osób, które nie są przyzwyczajone to jakiś koszmar ale jesli chodzi o proces gojenia jest super.
Nie wiem, czy opatrunki kosmiczne :evil_lol: ale na pewno skuteczne. Tak, powinno się je zwilżyć solą fizjologiczną, bo rana nie sączy obficie.

Mam nadzieję, ze uda się je rozpracować i pomogą.