Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MajeczQa napisał(a):
Dzisiaj Ropuch poszedł do domku.

Przyszli państwo całą rodziną po niego, mieli wcześniej bernardyna, mają ogród, w którym pies ma mieszkać.
Ropuch zaprezentował się cudownie.
Nie mogłam się go nawyprzytulać na pożegnanie ;(
A on tak pieknie siedział posrodku nas wszystkich i czekał aż doklei się do niego kolejna ręka. Tak spokonego psiska jeszcze nie widziałam. Państwo byli nim zachwyceni. Trochę nie chciał wsiąść do samochodu, ale pan dał sobie z nim radę i pojechali...
Pojechało moje maleństwo.
Ahh... aż mi się łezka w oku zakręciła. :placz: mój misiek :-(
I kto mnie teraz będzie po zaspach targał?

Oby mu tam dobrze było...

łoj to poszedł pierwszy wielki pies, którego się nie bałam :loveu::loveu: Ropuszku powodzenia!!

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
z jednej strony bardzo cieszy, że tak szybko wyszedł ze schronu , ale mam pytanie czy to była adopcja przez wolontariuszki czy prosto ze schronu? czy wiadomo jest cos więcej na temat tego domku? czy była wizyta w domu przedadopcyjna? ... no i przecież on miał przed wydaniem być wykastrowany.
Te pytania zadaję nie żebym uważała że Ropuszek ( mam nadzieję że zmienią mu to imię) za szybko wyszedł ze schroniska ale tak jakoś mi dziwnie :cool3:
MajeczQa a do targania po zaspach znajdziemy ci jakiś inny psi czołg :evil_lol:

Ludzie przyszli i wzięli psa prosto ze schronu.
Mam mieszane uczucia, ale cóż...

A co do ciagania po zaspach to mam jednego takiego - Diora.
Ale już się zrobił za spokojny dla mnie. Kucze po co ja go tak wyciszałam i szkoliłam :/ Na szczęście jego szajby nic nie zagasi.
Ale mam na oku kolejnego wielkoluda. :D A wszelkie inne oferty wielkopsie chetnie przyjmę ;) I czesaniowe tak samo.

Asior napisał(a):
jak chcesz to Cię wytargam pare razy jutro :diabloti:

a Ty cholero nic nie mówiłaś, że jedziesz dziś do schronu...

W sumie to ja sama o tym nie wiedziałam :P
Zabrakło cię przy najważnijeszych wydarzeniach.
Arabelka miała dzisiaj wizytę!!
I przyszedł nawet do niej przystojny aścik ;)
Państwo intensywnie się zastanawiają....

Posted

pffff
jak się dzielimy to ja ci jutro podrzucę liste psów które wyprowadzać mogę tylko i wyłącznie ja :lol::eviltong:
a dowiesz się jutro wszystkiego i o Arabełce i o całej reszcie, bo dzisiaj moje ręce są już zbyt przepracowane żebym była w stanie coś pisać jeszcze. I tak już fot nadawałam u onkowatych więc starczy mojej pracy ;)

Posted

W KRAKOWIE NIE WYDAJĄ PSÓW BEZ KASTRACJI!!!!
Zwłaszcza psów rasowych....
przestańcie siać zament, bo potem na różnych stronach tytlko są głupie komentarze, ze wydają u nas psy bez kastracji :stupid:
A do tej pory zdarzyło się to dosłownie KILKA razy , ale napewno nie w przypadku psa rasowego lub raso podobnego

Posted

sorki Asior ale jakos teraz mam wątpliwości ...co do kastracji ropucha ....

nie tak dawno bo ok 17 pytałam ...to kiedy on niby miał te kastracje

szkoda mi psa .....moze sie myle ....:shake::shake::shake:

Frotka cos pisała ze ma dom dla benka ...co z tym domem ....

Posted

[quote name='Asior']Ropuch był wykastrowany w schronisku

oprócz tego będzie kontrola po adopcyjna w najbliższym czasie ;)
Bo ropuś poszedł do kojca :(

Słusznie!!!!
Ten kojec to nie musi być złe, ale...warto sprawdzić! Wszystko zależy...od człowieka!
A Ropuś to piękniaste bernardynie i nie tylko z siłą,ale i temperamentem:loveu:..Nie wykastrowany byłby przesmacznym kąskiem dla pseudohodowców.
Warto sprawdzić!

Miłośnicy beników z małym mieszkaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...zajrzyjcie tutaj
http://www.dogomania.pl/forum/f99/kubek-z-bernardynem-na-emir-owe-benki-do-konca-lutego-131832/#post11841835:evil_lol:
Zapraszamy!

Posted

ANETTTA napisał(a):
sorki Asior ale jakos teraz mam wątpliwości ...co do kastracji ropucha ....

nie tak dawno bo ok 17 pytałam ...to kiedy on niby miał te kastracje

Anetko, mam info od dziewczyny która go wydawała, ropuch mial kastrację niedługo po przyjściu do schronu ( po kwarantannie), poprostu wczesniej nie pytałyśmy o kastrację

Posted

Asior napisał(a):
na dniach będzie tam TOZ na kontroli a potem my :diabloti:

ciekawe która kontrola bardziej groźniejsza :diabloti::diabloti: juz widzę wjazd wolontariuszek do domu właściciela wykonany jak operacja przez antyterrorystów:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pod nazwą "operacja ROPUCH":diabloti::diabloti: