Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Florentynka napisał(a):
wyłowiła mu z miski 5 kurzych łap i pożarła w mgnieniu oka. ..

ona wie co dobre.....ale moje psy niestety nie. Przyznam sie ze wstydem że nigdy nie dawałam im kurzych łapek i będę wdzieczna florentynko jak mi podasz sposób na ich serwowanie /pazury też ? /

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beciu - jeśli o pazury kurzych łap chodzi zdania są podzielone. Niektórzy mówią, żeby obcinać, mój wet twierdzi, że nie trzeba (sam hoduje psy). Ja im te łapy po prostu gotuję w zupie, z jarzynkami. Jeśli Twoje psice mają wrażliwe brzuszki albo boisz się im dawać takie kościste rzeczy to można gotować kurze łapy jak najdłużej, a potem je wyłowić i dać sam wywar - on po wystygnięciu gęstnieje w galaretę i to w tej galarecie jest to co najistotniejsze.

Posted

raczej w małych mięsnych Beciu trzeba pytać. Nasza mama wiem, że jak się natknie to wykupuje wszystkie. Panie w okolicznych mięsnych muszą ją mieć za wariatkę "cztery kilo kurzych łapek proszę" hihi

• 2 weeks later...
Posted

A mnie ciekawi czy dogrzebały sie tej wiosny?Może maja lepsze wiesci niż świstak?Matylda,rewelka,cały czas kontroluje sytuacje,cos jej z tego kierowniczego stanowiska w schronisku jeszcze zostało.

Posted

Asia wczoraj pisała , że jest na wyjazdowej robocie i mało na dogo.....i mama się stadem opiekuje......oby grzeczne towarzycho było:roll:...i podobno Łucji sie na cieczkę zanosi....:roll:

Posted

[quote name='majuska']..i podobno Łucji sie na cieczkę zanosi....:roll:[/QUOTE]

och, to znowu pewnie pójdzie na wygnanie.....Jak dobrze że Asia ma taka kochaną mamę.....

Posted

No pewnie pójdzie. Jego Wysokość nam powie, jak trzeba będzie Łucję wyrzucić z domu. Adam właśnie skończył naprawiać te zjedzone drzwi, będzie można jeść od nowa, uff.
Wiosny się psiska jakoś nie mogą dogrzebać pod tym śniegiem, choć ostatnio grzebią ile wlezie - wymyśliłam zabawę z wrzucaniem chrupek w śnieg - można paść ze śmiechu - 5 psów ( bo my ostatnio często w rozjazdach, więc mama ze swoim kangurem u nas rezyduje) grzebie w śniegu jak stado kur...

Posted

Ostrzegam - na poniższych zdjęciach nie ma ani kawałeczka Łucji, ani żadnej parówy.
To coś dla fanów Jego Wysokości, który dziś paradował w specjalnej obroży, jaką tradycyjnie noszą mastify w swojej ojczyźnie.
http://picasaweb.google.pl/karmatsetenlhamo/GjalpoWKekhorze#
Parówy nie pojechały z nami na spacer, bo Łucja ma cieczkę, Matylda ma delikatne poduszki łapek - pękają jej na mrozie, a Flo nie pojechała, żeby było sprawiedliwie.

Posted

Asiu , a Ty go nie wystawiasz, tak pytam, bo jest u nas w Rzeszowie za tydzień Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, może byście wpadli?
No tak tylko co z całym stadem?? Upchamy częśc u mnie , część u Beci:evil_lol:

Posted

Generalnie wystawiamy, ale w Rzeszowie nas nie bedzie, bo nie wyslalam na czas zgloszenia. Mam nadzieje, ze w tym roku zrobimy uprawnienia reproduktora i Gjalpo bedzie mogl sie rozmnozyc - uwazam, ze warto bo jest piekny i ma wspaniala psychike.
Klawiatura mi zdurniala, nie moge pisac normalnie. W dodatku tylko na dogo nie moge, bo gdzie indziej dziala normalnie...

Posted

Łucja ma cieczkę na całego, Gjalpo póki co znosi to w miarę dobrze - na razie nie musimy jej eksmitować. Za to Łucja jest ogarnięta chucią - próbuje współżyć z Matyldą i to w męskiej roli...Zupełnie jak na okładce Playdoga, choć tamto zdjęcie było robione jak Matylda miała cieczkę. Paskudne, amoralne suki.