figa33 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 po siódme : pies Cię wyleczy z lenistwa i zadba o Twoją kondycję, spacery min. 3 razy w ciągu dnia , pierwszy o poranku , żegnajcie spanka w niedzielę, czyli sport i tężyzna dzięki naszemu PSU Quote
majuska Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Po ósme : oszczędność prądu i zużycia odbiornika TV, Animal Planet jest przecież na żywo i nadaje wciąż nowe, coraz bardziej zaskakujące odcinki zwierzęcych telenowel, a nie powtórki dawno już ogladanych ... Quote
Dzika_Figa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 PO DZIEWIĄTE: PIES nauczy Cię odkładać rzeczy na miejsce. Już więcej nie zostawisz sera poza lodówką, ważnych papierów na wierzchu, butów (tej jedynej, ostatniej pary) na środku podłogi. PIES, jak tylko pojawi się w Twoim domu, wdroży radykalne metody wychowawcze... Skutecznie. Quote
Florentynka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 hehe, pięknie nam idzie! Ja przepraszam,że się ciągle wcinam z innymi psami, ale przed chwilą we własnej kuchni widziałam scenkę tak piękną, że nie sposób jej nie opisać: Adam robi sobie kanapkę - na stole obok kanapki pojawia się nagle Gjalpowy pysk, a mnie dolatują słowa "Gjalpo, nie stawiaj mnie w trudnej sytuacji, przecież to nie wypada, żebym cię musiał odpędzać jak pierwszego lepszego." I dziwić się, że wszystkie nasze psy są zdemoralizowane do szpiku kości... Quote
Florentynka Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 ŁUCJA WRACA JUTRO!!! Nareszcie! Bardzo się stęskniliśmy za naszą parówą. Udało jej się zdemoralizować rodziców - pozwalają się jej wylegiwać w łóżku... Quote
Florentynka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Łucja jest trochę jak kot , znaczy obraża się z powodu zmian życiowych. Wczoraj przywieźliśmy zołzę do domu - na dzieńdobry użarła Gjalpa w nos aż się popłakał i sprała Florence tak, że musiałam interweniować. Może rozdrażnił ją fakt, że przestała być jedynaczką? Dziś jest słodka jak puszka melasy i do rany przyłóż. Quote
majuska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Paróweczko, zostań już taka slodziutka i nie denerwuj swoich państwa..:shake: Quote
Florentynka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 majuska napisał(a):Paróweczko, zostań już taka slodziutka i nie denerwuj swoich państwa..:shake: Eee tam, kochamy parówę z całym "dobrodziejstwem inwentarza", włączając w to wredny charakterek i paskudne babskie fumy. Taka już jest i w tym jej urok. Quote
majuska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Florentynka napisał(a): Taka już jest i w tym jej urok. Oj taaaak.....kochana Parówencja:loveu: Quote
Florentynka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Sama słodycz! Beciu, takie zdjęcia trzeba było zamieścić w pierwszym poście :eviltong: zobaczcie, jakie cuda tu dają: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizuteria-koss-na-mlodziutka-onke-do-30-07-a-142451/ naprawdę warto zajrzeć, rzeczy od Koss są śliczne, wiem bo mam. Quote
figa33 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 zdjęcie w sam raz do ogłoszeń w allegro:evil_lol: Quote
Florentynka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 :loveu:Moja cudowna Łucja , najsłodsza paróweczka...użarła dziś moją teściową (która jest jak wszystkie teściowe z dowcipów o teściowej razem wzięte, tylko bardziej). Kochana, wspaniała moja suczka!!!:loveu: Quote
figa33 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Luciek !!! i gdzie ta szara myszka , słodki cukiereczek:cool3: Quote
majuska Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Odwiedziny u Łucji należą do moich ulubionych i najsympatyczniejszych na dogo, znów cały dom pyta: " A ty co tak śmiejesz, u Parówy na wątku jesteś? " Zdjęcie boskie!!!1 Quote
Becia66 Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Florentynka napisał(a)::loveu:Moja cudowna Łucja , najsłodsza paróweczka...użarła dziś moją teściową (która jest jak wszystkie teściowe z dowcipów o teściowej razem wzięte, tylko bardziej). Kochana, wspaniała moja suczka!!!:loveu: no umarłam ze smiechu....:evil_lol::evil_lol:...wpis jak zwykle bombowy tylko nie piszesz co teściowa na to wszystko....:eviltong::evil_lol: Quote
albiemu Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 pewnie ... a na cholerę synu się z nią żeniłeś!!!!!!!!! :D Quote
Dzika_Figa Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Witam! Na prośbę mojej siostry donoszę, że z Łucją wszystko w porządku, cała i zdrowa. Niestety, mamy teraz ciężką sytuację rodzinną i Florentynka nie ma czasu ani tym bardziej głowy, żeby tu zaglądać. Z uwagi na zaistniałą sytuację, w domu Florentynki przebywa też tymczasowo Sonia - suka naszej mamy. I niesamowicie się przyjażni z Łucją. Oblizują się wzajemnie po mordkach (nietypowe, jak na Łucję), leżą przytulone, bawią się razem... I nieustannie okazują sobie wzajemne uwielbienie. Przyszła mi do głowy myśl, że suki w jakiś sposób wiąże wspólna przeszłość schroniskowa. Nie pytajcie, skąd wiedzą, że ta druga była w podobnym miejscu. Ja głęboko wierzę, że wiedzą takie rzeczy i wiele innych, które by nam, ludziom do głowy nawet nie przyszły. Jego Wysokość miał tajemniczy drobny wypadek w ogrodzie i w rezultacie założono mu cztery szwy. Z miejscowym znieczuleniem. Nic sobie z szycia nie robił, za to wiązanie supełków i psikanie alu sprayem już mu się baaardzo nie podobało. Tak wygladał już pozszywany: Nie wiemy, jak człowiek może żyć bez zwierząt. Są po prostu niezbędne, co szczególnie mocno się odczuwa w takich ciężkich chwilach, kiedy na prawdę przytulenie wielkiego futrzaka i dotyk jego mokrego ozora na twarzy są najlepszą terapią. Pozdrawiam wszystkich. Quote
majuska Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ja już zaczynałam się martwić, że taka cisza u Was i rzeczywiście kurczę nie wszystko dobrze:shake: Trzymam w takim razie kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło, oczywiście dla Gjalpa szczególne życzenia szybkiego powrotu do zdrowia i uściski dla Soni i Parówki ( jednak jak chce to potrafi się elegancko zachować ) Quote
figa33 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 pozdrowienia dla całej rodzinki psio-ludzkiej! trzymajcie się i mam nadzieję ,ze wszystko sie dobrze ułoży... a Łucja super ,ze potrafi być taka przyjazna:lol: Quote
Becia66 Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Witam! Na prośbę mojej siostry donoszę, że z Łucją wszystko w porządku, cała i zdrowa. Niestety, mamy teraz ciężką sytuację rodzinną i Florentynka nie ma czasu ani tym bardziej głowy, żeby tu zaglądać.. Dobrze że z Łucją wszystko w porządku bo brak wiesci stawia mnie na nogi. Ściskam was mocno Florentynko i trzymam mocno kciuki za zdrowie mamy...:calus: Quote
Recommended Posts