Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Florentynko, ja tak wtrące z innej beczki... nie masz może kogoś znajomego w Wadowicach lub okolicy?? Potrzeba sprawdzić domek dla Bezy , tej z mojego podpisu. :roll:

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
Florentynko, ja tak wtrące z innej beczki... nie masz może kogoś znajomego w Wadowicach lub okolicy?? Potrzeba sprawdzić domek dla Bezy , tej z mojego podpisu. :roll:

niestety, nikogo nie znam...przykro mi.
Łucja dziś uciekła znowu - znalazła się w środku wsi pod wyjątkowo obrzydliwym barem "GOL". A potem się "zrehabilitowała" - przyjechał nasz kolega - reszta psów go zna, ale Łucja nie, My byliśmy gdzieś w głębi ogrodu, psiska pognały pod bramę i te co znały kolegę, uznały,że można wpuścić a Łucja...Łucja go pogryzła!Dzielny, obronny stróżujący pies.

Posted

Florentynka napisał(a):

Łucja dziś uciekła znowu - znalazła się w środku wsi pod wyjątkowo obrzydliwym barem "GOL". .

Wkurzają mnie te jej ucieczki bo spokoju ducha zaznać nie mogę.....
Za każdym razem wchodzę na ten wątek z nutą niepewności i ściśniętym z lekka gardłem czy ta mała małpa gdzieś po wsi lub okolicach sie nie pląta....:shake:
Bar ,,GOL'' ? No cóż..... widocznie Łucja potrzebuje ,,mocniejszych wrażeń ''....:eviltong::evil_lol:. Niestety wiem że to wcale nie jest śmieszne.....:roll:

Posted

Te jej ucieczki tez mnie wkurzają, oczywiście, ale ostatnio (tfu tfu i odpukać w niemalowane drewno) zdarzają się sporadycznie. Wyprawa do baru miała miejsce pod naszą nieobecność i podejrzewam, że dlatego, że w czasie pościgu za kaczką została odkryta dziura w siatce za garażem - wcześniej nikt tam nie właził, Łucja tez nie, bo miejsce nieciekawe, a pozostałe dziury zostały uszczelnione. Przy nas nie uciekła już od dawna ( jak na jej możliwości). Poza tym wydaje mi się, że ona sama wraca ( o ile jej wcześniej nie znajdziemy).
To pojętny , mądry pies, myślę że jesteśmy na dobrej drodze do całkowitej likwidacji problemu ucieczek.

Posted

No nie wiem, raczej takie ucieczki są dozywotnie...to taka psia skaza..." Jasia wędrowniczka" a tu Łucji Wszedobylskiej ..mija póżną staroscią :diabloti:

Posted

cóż - skończy się jej cieczka to idziemy się sterylizować. Może się po sterylce zrobi leniwa i ochota do uciekania jej przejdzie. Najlepsze jest to, że ona się strasznie cieszy jak ją znajdujemy i bardzo chętnie wraca do domu.

Posted

oj, wykończy nas, wykończy...
tak się złożyło, że dziś musieliśmy wstać o jakiejś nieludzkiej porze typu 6.00.
W związku z czym Łucja w nocy miała sensacje żołądkowe. Między 1 a 3 budziła mnie w odstępach półgodzinnych, żądając wypuszczenia. Na zewnątrz rzucała się pożerać trawę, jak wygłodzona koza. Za ktorymś razem znikła mi z oczu i uslyszałam tylko chrzęst żwiru po którym się oddalała, wpadłam do domu po słynną czołówkę i buty, ale na szczęście nie musiałam ruszać w pogoń - Gjalpo się sprawdził jako pies pasterski i przygnał parówę do domu.
Od 3 do 4.30 Łucja budziła Adama co pół godziny. O 4.30 Adam ogarnięty bezradnością obudził mnie, a ja wyrzuciłam Łucję z łóżka i z sypialni. Około 5 Łucja wróciła, skrobała w drzwi i poszczekiwała, żeby ją wpuścić. O 6.00 jakimś cudem nie udusiłam Łucji...

Posted

Dzięki Florentynko za dobre słowo...
A tak wogóle to wykrakałyśmy króliczka i od soboty ( bez mojej wiedzy i zgody ) zamieszkał u nas czarny króliczek Zozol ( można obejrzeć na Leopoldowym wątku z mojego podpisu, nie śmiem zaśmiecać wątku Paróweczki )

Posted

odwiedziłam wątek Leopolda, Zozol piękny! Leopold też, dużo szczęścia życzę obu chłopakom.
Wątek parówy ma to do siebie że goszczą tu różne zwierza, niektóre wcale nie moje też - Łucja nie ma nic przeciwko chyba, ma inne priorytety - kanapa, micha, dziura w płocie.
Więc ja pozaśmiecam, bo znalazłam takie stare fotki moich zwierzaczków:

królik to Lukrecja, a kot to moja cudna Amelia

Przyjaźń międzygatunkowa jest możliwa!

Posted

słodziachne masz zwierzaki :)

Fajnie, że znajdujesz na nie czas pomiędzy

Lucia w klinie majtków
Lucia w płocie
Lucia za płotem
Lucia na wolności
Lucia kontra mieszadła miksera
Lucia i niepotrzebne buty
Lucia wbrew pustej misce
Lucia i niewygodna kanapa
Lucia - jak dzisiaj duszno
Lucia - nie idź tak szybko
Lućka! Do nogi!
Lućka i Twoja petycja o spokój
Lućka brak posłuszeństwa
Lućka - zabiorę mu piłkę
Lućka - zbędna skarpetka
Lućka - na cholerę ten kwiatek tutaj
Lućka - kiedy znajdziesz dla mnie czas?!?!?!

Dobrze, że nie mam tendencji do przesady :D heheh

Pozdrawiam naprawdę MOCNO!

Posted

Albiemu,to...no nie wiem... takie trochę dłuższe haiku - jest super!
Łucji grozi eksmisja, niestety.
Czasowa.
Bo póki co Gjalpa nie rusza, ale Lucek, mimo że nieletni już się nią mocno interesuje. Jak się Gjalpo zacznie interesować to będzie absolutny koniec świata, bo nie ma takich drzwi i zasieków których nie pokona zdeterminowany mastif tybetański, a mój egzemplarz jest szczególnie zdeterminowany...
No więc jestem zmuszona zamienić się psami z mamą na parę dni - ona dostanie Łucję, a ja Sonieczkę. Smutno mi będzie bez parówy, ale siła wyższa...

Posted

Musztarda będzie po obiedzie, oczywiście...
(dobre imię dla psa, nawiasem mówiąc...albo kota..., tak , dla kota)

P.S. Jeśli chodzi o znajdowanie czasu dla zwierząt - nie będę się upierać, że 3,5 psa + 2 dochodzące, 1,5 kota i królik na dokładkę są mniej absorbujące niż pojedynczy zwierz, ale z pewnością są absorbujące inaczej. One się w gruncie rzeczy głównie zajmują sobą wzajemnie, a ja tylko sprzątam...

Posted

spokojnie, Beciu. Moja rodzina zna parówę jak zły szeląg :cool1:. Chociaż się zastanawiam...chyba jej szelki kupię, zanim ją odstawię. Trudniej z szelek wyleźć niż z obroży, a parówa robi się podejrzanie chętna do amorów...zadem zarzuca, ogon na bok nosi.
A w domu atmosfera się zagęszcza - pracowałam sobie, Łucja leżała pod krzesłem, przylazł Gjalpo, obwąchał Łucję wnikliwie i wszechstronnie i...jak nie siknie znienacka na nogę od krzesła i wykładzinę!
Więc biedna paróweczka pójdzie na wygnanie, nieodwołalnie. Im szybciej tym lepiej.