Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]asher,[/b]

Nie moge czekac dluzej na ewentualne wiesci od Ciebie. Padam na nos, a jutro od 11.00 zaczynaja mi sie egzaminy (i to dwa :() Mam nadzieje, ze wszystko poszlo dobrze, a teraz uspokojona czuwasz przy sunieczce.
Wszystkiego dobrego i buzi dla Sabiny... wpadne tutaj jeszcze jutro rano :-)

Posted

[b]asher[/b], spokojnej nocy! Mam nadzieję, że nerwy już nieco opadły...
Całuski dla Sabiny! :kciuki:

[size=1]Wind, jakby co, to możemy Ci wystawić zaświadczenie, że czuwałaś przy chorej[/size] 8)

Posted

Uff, juz jesteśmy PO :fadein:

Sabina została wysterylizowana i pozbawiona czwartego i piątego gruczołu mlekowego po prawej stronie oraz prawego pachwinowego węzła chłonnego (były w nim zmiany nowotworowe :( ).
Zabieg zniosła dzielnie, ja trochę gorzej :wink:
Operacja trwała blisko 2 godziny, suka poszła na stół ok. 19, odebraliśmy ja ok. 22. Z narkozą nie było żadnych problemów, serducho ok.

Teraz niunia śpi, a ja piję kawę, żeby nie spać, bo ok. 4 rano mam jej w razie potrzeby podac leki przeciwbólowe (bardzo silne, sucz będzie na haju :wink: ).

Słuchajcie, czy wasze psy, kiedy wybudzały się z narkozy też... śpiewały? :o Sabina dała nam w lecznicy koncert - tenorem, przechodzącym niekiedy w bas, bardzo to było fajne :wink:

Za ok. 5 - 6 tygodni czeka nas kolejna operacja, ingerencja będzie płytsza, ale rozleglejsza - przez ten cholerny trzeci guzek umieszczony dokładnie po środku lewych sutków trzeba usunąc wszystko - od węzła pachwinowego, po ten pod pachą... Rana będzie ogromna...

Za kciuki jeszcze nie dziękujemy, bo teraz wszystko musi się ślicznie wygoić.

:drinking:

[b]Wind[/b] trzymam kciuki za egzaminy :kciuki:

Posted

NO! Nareszcie! :D
[b]Dzielna Sabinka! Dzielna asher![/b] ;)

Co do koncertów- Kreska śpiewa tylko kiedy biją dzwony, ale Filip lubił pośpiewać podczas wybudzania z narkozy :fadein:
[quote]Teraz niunia śpi, a ja piję kawę, żeby nie spać, bo ok. 4 rano mam jej w razie potrzeby podac leki przeciwbólowe [/quote]
Ty się lepiej prześpij póki sunia śpi, nastaw sobie budzik na czwartą! Jak odpocznie, odespi narkozę, to pewnie nad ranem zacznie łazić, a Ty będziesz łazić za nią 8)

Oczywiście kciuki trzymam nieustannie! :kciuki: !

Posted

W zasadzie ta kawa to tak pro forma, bo nerwy mi własnie opadaja więc i tak bym raczej nie zasnęła :wink: Poza tym jestem przewidująca i dzisiejszej nocy sobie pospałam na zapas :wink:

Posted

:klacz: super że wszystko OK!!! :P

Sabinko Twoje nieustające :drinking: :drinking: :drinking: Dzielna dziewczynka :calus:

a co do narkozy :roll: to Lunę baaardzo długo trzymało, podczas wybudzania nie śpiewała, ale za to zarzygała się na środku lecznicy :evilbat:

Posted

[quote name='malawaszka']a co do narkozy :roll: to Lunę baaardzo długo trzymało, podczas wybudzania nie śpiewała, ale za to zarzygała się na środku lecznicy :evilbat:[/quote]

Sabina nie miała czym rzygać, bo zapobiegawczo wyrzygała się wczoraj w nocy, a dzis juz nic do jedzenia nie dostała :wink:

Zapomniałabym napisać, że w macicy były mięśniaki, a najajniku był torbiel wielkości wisienki. Tak więc sterylizacja to rózniez z tego powodu był bardzo dobry pomysł.
Jutro się spytam lekarza, czy jej narządy wewnętrzne wskazywały na to, że rodziła, bo jestem okrutnie tego ciekawa...

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='asher']a na torbielu był jajnik wielkości wisienki....[/quote]

:o ile tego Persenu wzięłaś? :wink:[/quote]

:oops:
To u mnie normalne, ja czesto sie tak mylę, nawet bez Persenu :oops:

Posted

My też trzymaliśmy kciuki bardzo mocno, cieszymy się, że jest już po wszystkim. Całuski dla Sabiny i trzymajcie się, dziewczęta :D

Posted

[b]asher,[/b]

Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze gladko poszlo! :-) Oczywiscie co sie strachu najadlas to Twoje, ale najwazniejsze ze sunieczka calosc zabiegu dzielnie zniosla :-)

[size=2][b]Dziewczyny[/b], dzieki za kciuki! Zaczynam o 11.00 :( [b]coztego[/b], jakby mi pytania nie pasowaly, to ja jednak usmiechne sie o to zaswiadczenie ;)[/size]

Posted

Nocka minęła ok.
Kiedy obudziłam się o czwartej powitało mnie niemrawe machanie ogona :fadein: Uznałam więc, że leki przeciwbólowe nie sa konieczne i nastawiłam budzik na wpół do piatej. I bardzo dobrze zrobiłam - sucz była niespokojna, ciężko dyszała, dostała więc leki. Na dodatek zaczeła się interesowac raną, więc zakułam biedulę w kołnierz :(

Rano sie kręciła, łaziła z kąta w kąt. Jest osowiała i smutna, ale trudno się dziwić... Ja w dzień po operacji czułam się chyba gorzej, niz ona teraz :wink:
Na szczęście nie wymiotowała, tylko jej się od czasu do czasu odbija - jak niemowlakowi, ale nic sie jej nie ulewa.
Byłyśmy na króciutkim spacerku, zrobiła mega siku - pewnie po kroplówkach :wink:

Teraz się uspokoiła, drzemie sobie przy uchylonym balkonie, przykryta kocykiem.
O 15 jedziemy na kontrolę.

Szwy mamy sciągac standardowo - po 10 dniach.
A za jakieś 5 - 6 tygodni powtorka z rozrywki :roll:

Posted

uffff......no to mi, asher, ulżyło

przyznam, że z koncertem ciekawa sprawa :hmmmm: tyle razy Somę kroiliśmy, a w życiu nie śpiewała :o

dawaj znać, jak się czuje rekonwalescentka. trzymamy kciuki, będzie dobrze :D:D:D

P.S. Wind, daj znac, jak egzaminy :wink:

Posted

[quote name='Flaire']
[quote name='asher']
Czy kiedyś tak było, że się takich nowotworów nie usuwało?[/quote]

asher - dokładnie tak. Kiedyś panowało przekonanie, że jak się ruszy, to z "otwartego" nowotworu komórki raka "uciekną", dostaną się do krwiobiegu i spowoduja przerzuty. Dzisiaj wiadomo, że to nie tak. [/quote]

to teraz rozumiem mojego veta. ale do kiedy panowało takie przekonanie wśród psich lekarzy? bo nasz własnie przed laty kazał z Somą czekać.....a ja nie mogłam tego zrozumieć... no ale to był taki zaufany vet.... :(

[quote name='Wind']A dziekuje Najlepiej z grupy [/quote]

też tak chcę :cry: to może ja do roboty wrócę lepiej :hmmmm: zamiast po dogo wędrować :wink:

[quote name='Wind']A teraz wracam na swoj topik i tam zloje Ci skore [/quote]

auuuuu......bo się Ciebie zacznę bać :wink: 8)