Marzenuś Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Przepraszam, net odmówił posłuszeństwa. Dup*ostrada :angryy: Z pracą klapa, jestem całkowicie bezrobotna w wybitnie lipnej sytuacji... Nie mam pojęcia co teraz będzie :-( Hmm a co psiaków u p. Ali myślę, że coś się znajdzie, w końcu sporo ich jest. A my robiłyśmy zdjęcia tylko tym najbardziej potrzebującym. Ech, jak pomyślę, że to była by szansa dla Kulki... :shake: Quote
sleepingbyday Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 rozmawiałamz Ala, niestety nie ma takiej suni, która by odpowiadała opisowi wymagań tej pani. Quote
mtf zalesie Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 to niech pojedzie na paluch lub do celestynowa ze mna i nie wchodzi tam -moze laskawie bede psy wynosic poza schron do pokazania.z 2000 psow to chyba mozna wybrac.tyle zdjec dostala na watku przygarne psa i tez nic nie pasuje Quote
Marzenuś Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 No dokładnie. Pełno psiaków jest. Przecież ona nie musi jechać ewentualnie wchodzić. Quote
sleepingbyday Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 mtf, powstrzymaj wodze komentarzy :cool1:. pani była na paluchu i została kompletnie zlana, nie pojedzie do zadnego schronu nigdy w życiu już i basta. nie mi dyskutowac z jej wkurzeniem (zresztą paluch nie jedną osobę juz tak potraktował i zraził nie tylko do siebie, standardowa reakcja psychologiczna i tyle). ludzie mają rózne myki a my tu jesteśmy od znalezienia psa, a nie od wychowywania 70latki. a co do ofert: widziała dopiero pierwszą partię, 4 suczki sprzed założenia wątku, być może wam umkneło, ale byłam w delegacji, drugiej partii jej nawet jeszcze nie wydrukowałam. zbieram propozycje po prostu,żeby nie latać 100razy z papierzyskami. jeszcze jakies komentarze może macie, mądrale :razz:? Quote
Marzenuś Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Odnośnie Palucha jeśli już to mam (kolega chciał adoptować amstaffa Luxa. Okazało się, że pies jest nieadopcyjny. Rok później gdy tam byłam pies jak najbardziej jest do adopcji) Zaraz pomyślę i może coś wymyślę :) Quote
mtf zalesie Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 to niebylo ze zlosliwosci ale nie chcialabym jezdzic z suka spowrotem bo wyglada inaczej niz na zdjeciu,nie wyobrazam sobie jaka metoda ta pani chce wybrac psa-dzwonic nie ,pojechac nie -moze pozniej pies nie pasowac i sie nie zdziwie Quote
Marzenuś Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Nie wymyśliłam nic. :-( Żaden psiak mi nie przychodzi na myśl. Quote
sleepingbyday Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 mtf, zabrzmiało po prostu, jakby pani marudziła choc wybór ma liczny, stąd się zdenerwowałam... a z jeżdżeniem masz rację - bo wczoraj u niej byłam, pokazałm jej sunie, a miałam akurat spoza wawy i ona powiedziała, ze po zdjęciu nie wybierze (bo co, jka pies przyjedzie i jej sie nie spodoba? poza tym ona chce zdaje sie poczuć więź z psem, wkażdym razie - poznac na żywo). z wawy lub okolic muszą być. ja chyba jej wystarczająco wyraźnie tego wczesniej nie powiedziałam, ze psy pokażę z całej polski. jak na złość - żadnej psicy z wawy... Quote
Marzenuś Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Ja przepraszam, że się wtrącam, ale czy ta pani myśli też o tych psach czy tylko o sobie? Pies nie może wyglądać tak i tak - ok, każdy ma swoje wymagania. Ale stwierdzenie, że ze zdjęcia nie wybierze, to już przesada. Do schronu pojechać też nie chce - ok. Ale czy ona pojedzie obejrzeć potencjalnego psiaka czy psiak ma przyjechać do niej, jak zrozumiałam? Czy pomyślała o tym, jak się pies poczuje, który został wyrwany z takiego a nie innego środowiska, zawieziony do nowego domu, a pani spojrzy i stwierdzi, że nie poczuła żadnych wibracji, to co? Wywalić go z powrotem? Pies też czuje, to nie jest szczeniak, którego wszystko ciekawi ale dorosły pies, który swoje przeżył. Quote
malagos Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 a jaką sunie chce ta pani? może moja Muszkę? Przywiozę do Warszawy :cool3: Quote
anetek100 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 wznowilam oraz robie akurat nowe ogloszonka dla psiakow....biegnijcie psiaki do domków jak najszybciej:):) Quote
sleepingbyday Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 eee tam, marzenys, babka mnie zdenerwowała, ale aż tak wredna nie jest. sama powiedziała, że nie chce, zeby pies przyjeżdżał, bo co, jak nie zaskoczy między nimi? w wawie i najbliższych okolicach pojedzie zobaczyć... choc cholera wie, może jej stanowisko, że jest zdecydowana na psa, nie było takie przemyslane, jak mówiła? ja się jeszcze wywiem... a co do wyglądu - nie przesadzajmy, to ma byc przyjemnośc dla obydwu stron, człowiek ma prawo miec psa, który mu sie podoba. nie bądźmy radykałami... Quote
Marzenuś Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Jeśli chodzi o wygląd to się jak najbardziej zgadzam. I jeśli ona w najbliższej okolicy to ona pojedzie zobaczyć psiaka to ok :) Quote
mtf zalesie Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 asik u chlopa jest i zrobil sie psem fotelowo-podworkowym Quote
sleepingbyday Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 njus od ali. przybrał forme wątku. ja za to przybrałam formę załamaną. nie ogarniam... do dupy to wszystko, wiecie? nie damy rady ze wszystkim, nie ma takiej możliwości fizycznie Ziemia ich podŁogĄ, niebo ich dachem: Bezdomna mama z dzieĆmi. - Dogomania Forum Quote
Marzenuś Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Jak nie urok to sra.... Dopiero co miałam tel od p. Ali. U chłopa jest sunia mix kaukaza. Rok i 4 miesiące. Zime spedziła na króciutkim łańcuchu a za bude służyła jej deska oparta o jakąś szope. Sunia jest wychudzona i zaniedbana, mimo próśb i gróźb gość nie reaguje :( Podobno dostał ją od sąsiadów jak sie do bloków przenieśli. Potrzebny tymczas. Łagodna do ludzi, nie wiemy jak z psami. Quote
mtf zalesie Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 alarm-znalazl sie kaukaz zagryza drob i chlopi groza ze jak go pani ala nie wezmie to go zabija-ona boi sie ze wrzuca go w nocy/juz 2 dni temu wrzucili suke ale na szczescie mala/,marzenka czy ty dostalas zdjecie jego na komorke,szukam dt ,moge dolozyc 100 zl miesiecznie bo mam kilka zobowiazan,za kojec w okolicy boira 300zlmies,plus karma kurcze moze zalozyc osobny watek ale nie mam zdjec gmina nie ma umowy ani schroniska Quote
Marzenuś Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Tak tak, dostałam te zdjęcia, ale nie moge znaleźć kabla do telefonu. Jak nie urok to sraczkka. Jutro przekopie pokój, gdzieś jest. I zakładam nowy wątek. Teraz marzę tylko o łóżeczku. Quote
mtf zalesie Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 rozmawialam i wlasnie pani marlenka z warki przyjechala zrobic rotkowi zdjecie-o ile okaze sie bardziej rotkiem niz mix to mamy jakas szanse -jak nie to bedzie kiepsko bo plan b jest obciazajacy finansowo Quote
sleepingbyday Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 to jest ten rottek. rzekłabym, że mix rottka i dobka. i kaukaz. sliczny: Quote
marlenka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 mtf zalesie napisał(a):rozmawialam i wlasnie pani marlenka z warki przyjechala zrobic rotkowi zdjecie-o ile okaze sie bardziej rotkiem niz mix to mamy jakas szanse -jak nie to bedzie kiepsko bo plan b jest obciazajacy finansowo Rottek jest fajny i wydaje się że spokojny . Wczoraj przez szybę do samochodu mi próbował wejść :loveu: Rozmawiałam ze znajomym i ma brata z dużym podwórkiem i kojcem ma sie go spytać czy nie mógłby go "przetrzymać" ale nic nie mogę obiecać . Quote
marlenka Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Dzwoniłam do pani Kasi z fundacji rotta :multi: Zabiorą pieska do warszawy tylko szukają transportu. Może w sobotę przy okazji dziewczyny byście ją zabrały jak będziecie w Warce ?????( taka mała sugestia) Dobrych informacji tu mało a sie jednak czasami coś udaje. Quote
Recommended Posts