Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Numer konta to chyba nie p. Ali, tylko do kogoś kto na allegro będzie za kojec płacił, tak mi się wydaje...
w każdym razie ja się dokładam, pamiętajcie.

Szczylki mają ogłoszenia na 9 stronkach. Cieszę się, że Misio ma szanse na domek:)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez tak myśle, najlepiej byłoby wpłacać od razu do osoby, która bedzie kupowała kojec byłoby chyba najprościej, ale jak uważacie. Ja tez robię ogłoszenia, oczywiście na gumtree i adopcja psa. Nie wiem czy robić na cafeanimal bo jak wydrukują ogłoszeni w Metrze to pewnie będa dzwonic ludzie z różnych miast i trzeba bedzie transport kołować, a nie wiem czy by sie nam udało, jak myślicie?
Marzenuś jak będziesz u p.Ali to popytaj najlepiej co by sie przydało i wtedy pooffujemy na wątkach, może sie coś uda zebrać chociaż wiem że teraz ciężko.

Posted

Jeśli transport w nie aż nazbyt dalekich odległość to myślę, że TZ za zwrot paliwa pojedzie. Ale ze względu na jego pracę tylko weekendowo. Oczywiście nie obiecuje ale porozmawiam z nim.

Posted

Tylko że Metro wychodzi oczywiście w Warszawie, ale również w Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, chyba Katowicach i nie wiem gdzie jeszcze:) Ale poogłaszam tam szczeniaczki, nigdy nie wiadomo czy sie uda i wydrukuja i kto zadzwoni, ale można spróbować.

Posted

Dziewczyny jesli chodzi o karmę to Ala zamawia u hodowcy tak jak ja i przywoża raz na 2 tygodnie z karmą źle nei jest ale pomoc by sie przydała , jednak najpilniejsze sa tak jak pisze MTF sterylki dla suń to jest na "wczoraj " dzis zadzwonie do Ali i spytam co jej najbardziej potrzebne . Koce i miski sa w dużych ilościach wiec to możemy odpuścić . Najważniejsze jest wysterylizowanie suk i ten kojec dla maluchów .

Posted

to niech pani ala tek kojec wreszczie wybierze- telefon do hurtowni dalam przez pania aline-jak wybierze to zaplace i przwywioza-ile kto moz esie dolozy.domyslam sie ze nie ma czasu bo jest nowa znaleziona suka u sasiadow i druga przygarnieta ktorej nie zdazyla sterylki aborcyjnej zrobic wetka juz urodzila.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
to niech pani ala tek kojec wreszczie wybierze- telefon do hurtowni dalam przez pania aline-jak wybierze to zaplace i przwywioza-ile kto moz esie dolozy.domyslam sie ze nie ma czasu bo jest nowa znaleziona suka u sasiadow i druga przygarnieta ktorej nie zdazyla sterylki aborcyjnej zrobic wetka juz urodzila.

Ta sunia już urodziła ???? Czy Ala uśpiła szczeniaki ???

Posted

Marzenuś napisał(a):
Jak nie urok to przemarsz wojsk....
Dobra, ja zagadam jutro w znajomym sklepie. Może uda się postawić puszeczkę na drobniaki i coś się uzbiera....

Wczoraj nie rozmawiałam z Alą i nie wiem czy ta sunia juz ma szczeniaki ??? Jesli tak to czy Ala je uśpi , mam nadzieję ze tak .

Posted

Tylko że p. Ali jest cięzko usypiać szczeniaki i ja ją w sumie rozumiem bo nie wiem czy potrafiłabym to zrobić, ale trzeba ją jakoś przekonać, bo inaczej sytuacja moze stac sie naprawdę beznadziejna.

Posted

tula napisał(a):
Tylko że p. Ali jest cięzko usypiać szczeniaki i ja ją w sumie rozumiem bo nie wiem czy
potrafiłabym to zrobić, ale trzeba ją jakoś przekonać, bo inaczej sytuacja moze stac sie naprawdę beznadziejna.

Tula ja tez bym nie umiała , tez kiedys usypiałam swoje , wychodziłam z domu wet przyjechał dał zastzyk mąż pochował ale ból był . A co z tymi psami wszystkimi zrobić ??? juz jest u niej ponad 50 psów dochodzi do 60 szt . ile może Ala sama udźwignąc ??? Kto będzie jej pomagał , ja jestem jeszcze młoda i przyznaje ze nie miałabym siły tyle co ona ma . Naprawde ją podziwiam i będe dziś ją namaiwac na uśpienie maluchów .

Posted

marlenka napisał(a):
Tula ja tez bym nie umiała , tez kiedys usypiałam swoje , wychodziłam z domu wet przyjechał dał zastzyk mąż pochował ale ból był . A co z tymi psami wszystkimi zrobić ??? juz jest u niej ponad 50 psów dochodzi do 60 szt . ile może Ala sama udźwignąc ??? Kto będzie jej pomagał , ja jestem jeszcze młoda i przyznaje ze nie miałabym siły tyle co ona ma . Naprawde ją podziwiam i będe dziś ją namaiwac na uśpienie maluchów .

Marlenka dlatego właśnie napisałam że trzeba p.Alę jakoś przekonać, bo ona na dłuższą metę nie da rady. Ja też czasem sobie tak myslę jak ona ma siłę opiekować sie tyloma psami i powiem szczerze nie wyobrażam sobie tego. Dziewczyny Wy p. Ale znacie lepiej ode mnie spróbujcie prosze przekonać ja że nie może zostawić kolejnych szczeniąt:(

Posted

Dzwoniła do mnie Ala - dzis rano sunia sie oszczeniła . Ala obiecała ze uśpi pieski , zostawi jednego na odessanie resztę uśpi . Bardzo płakała szkoda jej maluchów , ale mam nadzije ze się nie złamie i zrobi to co jest niestety konieczne . Ma przyjechać wet dzisiaj do niej .

Posted

Mam pytanie o psa...
post nr 6 drugi pies...taki z bujnym owłosieniem :) Może coś więcej o nim. Porobiłabym mu ogłoszenia...wydaje się ciekawym psem do adopcji. Myślę, że ze względu na swój niezwykły wygląd może szybko znaleźć dom.

A co z tą białą puszystą suczką?
Ona ma ogłoszenia? Czy już ktoś ją adoptował?

Trzeba podzielić się jakoś psami, nie chcę dublować ogłoszeń, które zrobiła tula albo mmd...tyle psów, niech lepiej każdy po trochu ogłoszeń ma niż jeden dublujące się ogłoszenia.

Proszę pomóżcie znaleźć mi punkt zaczepienia. Nie wiem od którego psa zacząć ogłoszenia robić. I kontakt tylko ten stacjonarny co w pierwszym poście jest?
Chyba tylko ogłoszeniami będę mogła pomóc. Ew jak będzie jakiś dom, to z transportem.

Posted

Wielkie dzięki Monday, faktycznie dobry pomysł zeby kazdy ogłaszał jakieś konkretne psiaki, no a jak jest jakis pilny do adopcji tak jak teraz te cztery maluch to wtedy robić w więcej osób ogłoszenia. Ja cały czas ogłaszam Asika, ale bidak jakoś nie ma szczęścia, teraz ta pinczerowtą Milę i szczeniaczki tez ogłaszam, na gumtree, adopcjapsa i cafeanimal, więcej ogłoszeń na razie nie dam rady zrobić ale te moje uaktualniam cały czas. Jesli chodzi o psiaki z początkowych postów to tez nie za bardzo sie orientuję, może dziewczyny cos wiecej napiszą:)
Monday juz oczyściłam skrzynkę:)

Posted

Monday napisał(a):
Albo jak trzeba będzie coś z radomia do p. Ali zawieźć...też jak tylko będę mogła pojadę.

Monday jesli chcesz to dzwoń do Ali , telefon jest w 1 poscie najlepiwj dzwonić koło 21-22 , ona Ci powie wszystko o danym psie i ona wie najlepiej jak on sie zachowuje .

Posted

Mozna podawac tez telefon p.Aliny - koleżanki p Ali, wyśle Ci na PW tylko trzeba powiedzieć jej jakie psiaki ogłaszamy żeby wiedziała w razie jakiegoś chętnego domku. Pani Alinka śledzi wątek ,więc myslę że tu tez smiało mozna pisać kto jakiego psiaka ogłasza, a ona przeczyta.

Posted

ten kudlacz z postu nr.6 jest dzikawy .pani ali nie za bardzo udaje sie go wyczesac i z wypowiedzi pani ali zrozumialam ze on raczej nieadopcyjny.jesli piszesz tel.pani ali w ogloszeniach to koniecznie napisz aby dlugo dzwonic bo musi przedrzec sie przez psy.z pania alina rozmawialam i nie odnioslam wrazenia aby regularnie czytala watek.pani ala prosila aby pisac imiona psow wtedy wie o ktorego chodzi.z pilnych adopcji to jest onkowaty mlody niedawno wrzucony,bez imienia na watku .kiepskie ma zdjecie.pilny z uwagi ze nie ma go gdzie umiescic u pani ali.