Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj rozmawiałam z Alą i wiecie co nasza Boksia znów ma małe , 4 szt ( chyba ze coś pomieszało mi się ) maluchy mają juz tydzień czasu zaczynają otwierac gały , Ala dopiero się teraz o tym dowiedziała , są szanse odłowienia bokserki bo siedzi z maluszkami , ale nie ma kto tego zrobic . Prócz niej jest jeszcze jedna sunia która ma 6 szt małych szczeniaków , tez za późno na eutanazję maluchów . Co robić z tymi kluchami to w sumie 10 szt małych piesków i 2 mamuśki . Ale nie wie co z nimi robić , nie może zabrać wszystkich szczeniąt do siebie , dopiero Czesio jej znalazł dom, nie da rady z 2 matkami karmiącymi i 10 szczenietami . Wójt nie chce nic z tym zrobić , wszystko ma głeboko gdzieś . Ale sama próbuje walczyć z nim ale nie daje już rady , on nie chce zapłacić za odłowienie psów i tyle . Może ktoś ma pomysł , jakikolwiek , cokolwiek , jeszcze 2 tygodnie i szczeniaki będą wyprowadzone przez ich matki a za pół roku będzie ich dużo więcej .

Posted

mtf zalesie napisał(a):
bokserka mix ma 5 szczeniakow ,odlowic ma kto tylko nie ma kto zaplacic za to

No właśnie , o to chodzi , że nie ma kto za to zapłacic . A ja zupełnie nie mam pomysłu jak przynajmniej spróbować wójta zmusić żeby koszty wziął na gmine przecież sa na to pieniądze nie daje ze swoich .

Posted

pan z tozu kazal opisac sytuacje i odpowiedz na nia wojta na stronie toz-u to wysle do nich pismo bo twierdzi ze wojt zaplacic musi bo jest to w zakresie jego obowiazkow-od 2 dni pani ala sie odzywa jakie jest stanowisko wojta wiec napisac do tozu nie moge.

Posted

Marzenuś napisał(a):
Hmm co do szczeniaków, to jakby ktoś mógł im zrobić fotki...
Mam domek chętny na szczeniaka. Nieduży kundelek. Byle młody (małe dziecko w domu) i nie wyrósł na byczka :)

Marzenuś ja mam w hoteliku roczengo malutkiego pieska , chyba ze ludzie poczekają na szczeniaczka od Ali

Posted

Kurcze, rocznego to oni nie chcą :(

Taki do 3 - 4 miesięcy. Psiak będzie na wsi mieszkał, u rodziny bratowej. Ale boskie życie - do dyspozycji dom i podwórko i co tylko sobie zamarzy. Niedawno odeszła ich sunia, ale jednak zdecydowali się na psiaka już teraz. Wiadomo - bez psa to pusto jakoś. A że bratowa wie, że ja psiara to do mnie się zwrócili. Miała im Bubę podesłać od Ali, ale nie wiem czy już ją widzieli.
Te szczeniaki co są u Ali teraz to ile mają i jakie będą? Może zadzwonię do Ani później i się dowiem czy by poczekali.

Posted

Marzenus psiaki od Ali będa małe zaczynają łazić to pewnie mają około 4 tygodni ( ale musisz się Ali podpytać )
A roczny to jeszcze młodziutki psiaczek , jest malutki 4 kg waży , naprawdę przytulanka . Ewentualnie ja mam sunię szczeniaka 11 tygodni ma . Ale może by poczekali na szczeniaka od Ali , albo Bubę . Musimy pomóc Ali w adopcjach , bo za dużo tego na jedną osobe , naprawde szkoda ze inaczej nie moge jej pomóc . Musze podjechać do niej i porobić zdjęcia psikom tym nowym . I żebrać o ogłoszenia dla nich

Posted

marzenus zadzwon do pani ali bo ta kobieta sie wykonczy-wrzucono jej za ogrodzenie nastepnego psa wikowatego wielkosc srednia dlatego jej psy go nie zagryzyly oraz drugiego malego ktorego udusily oraz pojawil sie we wsi obok nastepny chyba sznaucerowaty sredni lub nowofundlanowaty ktorego dokarmia jest bardzo nieufny.to wszystko w ciagu zaledwie tygodnia.zacie kogos z kozienic bo tam podobno na boisku jest suka z kilkoma szczeniakami dzikimi.

Posted

marzenka jest bardzo ladna suka duza wlochata 5mies.w kozienicah pania ala mowi oniej ale w tej chwili nie moge jej pomoc-prosze napisz do pani aliny tej od boksera w piasecznie bo ona ma zdjecia a ja nie umiem wstawic na dogo zeby jej watek zalozyc to bysmy chociaz podnosily bo zginie w tych kozienicach -miesiac juz siedzi.