Marzenuś Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Anetek jesteś cudowna. Allegro robiłam ja ale z braku czasu i sklerozy zapomniałam odnawiać i ogłoszenie poszło się... turlać. Tak więc Czesiowi można zrobić. Quote
mtf zalesie Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 poczekajcie z czesiem bo znowu ma gosci Quote
mtf zalesie Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 jesli robicie ogloszenia to pani ala ma komorke i ten numer tez warto podac 510 429 213 Quote
Florentynka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zapraszam na zbiorczy wątek psów typu "parówa" Mamy nadzieję, że zgromadzenie paróweczek w jednym miejscu ułatwi szukanie im domów. Jeśli macie takie w swoim schronisku - dorzućcie je na wątek z krótkim opisem, zdjęciem i linkiem do wątku, jeśli taki istnieje: http://www.dogomania.pl/forum/f28/parowki-parowy-paroweczki-watek-zbiorczy-sie-robi-173391/ Quote
marlenka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Wczoraj rozmawiałam z Alą i wiecie co nasza Boksia znów ma małe , 4 szt ( chyba ze coś pomieszało mi się ) maluchy mają juz tydzień czasu zaczynają otwierac gały , Ala dopiero się teraz o tym dowiedziała , są szanse odłowienia bokserki bo siedzi z maluszkami , ale nie ma kto tego zrobic . Prócz niej jest jeszcze jedna sunia która ma 6 szt małych szczeniaków , tez za późno na eutanazję maluchów . Co robić z tymi kluchami to w sumie 10 szt małych piesków i 2 mamuśki . Ale nie wie co z nimi robić , nie może zabrać wszystkich szczeniąt do siebie , dopiero Czesio jej znalazł dom, nie da rady z 2 matkami karmiącymi i 10 szczenietami . Wójt nie chce nic z tym zrobić , wszystko ma głeboko gdzieś . Ale sama próbuje walczyć z nim ale nie daje już rady , on nie chce zapłacić za odłowienie psów i tyle . Może ktoś ma pomysł , jakikolwiek , cokolwiek , jeszcze 2 tygodnie i szczeniaki będą wyprowadzone przez ich matki a za pół roku będzie ich dużo więcej . Quote
mtf zalesie Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 bokserka mix ma 5 szczeniakow ,odlowic ma kto tylko nie ma kto zaplacic za to Quote
marlenka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 mtf zalesie napisał(a):bokserka mix ma 5 szczeniakow ,odlowic ma kto tylko nie ma kto zaplacic za to No właśnie , o to chodzi , że nie ma kto za to zapłacic . A ja zupełnie nie mam pomysłu jak przynajmniej spróbować wójta zmusić żeby koszty wziął na gmine przecież sa na to pieniądze nie daje ze swoich . Quote
mtf zalesie Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 rozmawiam z tozem obiecali pismo,jaka tv przyjedzie z powodu 2 suk i 10 szczeniakow Quote
mtf zalesie Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 a moze macie tam jakas lokalna prase w rodzaju kurier poludniowy i tam to opisac.suki ciezarne byly zglaszane wczesniej Quote
marlenka Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Mamy jakąś gazetę " Nad Wisła " ale kto się tym na dobrą sprawę zajmie?? I co oni napiszą i co dalej , będzie to samo . Quote
mtf zalesie Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 pan z tozu kazal opisac sytuacje i odpowiedz na nia wojta na stronie toz-u to wysle do nich pismo bo twierdzi ze wojt zaplacic musi bo jest to w zakresie jego obowiazkow-od 2 dni pani ala sie odzywa jakie jest stanowisko wojta wiec napisac do tozu nie moge. Quote
mtf zalesie Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 lusia wypada z kolejki adopcyjnej bo mama pani ali nie chce jej oddac Quote
Marzenuś Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 No to wywalam Lusię. P.S. Ale pogięte teraz to forum ;/ Quote
anetek100 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 mtf zalesie napisał(a):lusia wypada z kolejki adopcyjnej bo mama pani ali nie chce jej oddac ok także ja również wycofuję Lusię Quote
marlenka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 MTF nie zdązyłam z tą sunia - sunia już jest odłowiona a z nią ten mały piesek czarny . Tez został odłowiony . Quote
mtf zalesie Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 pani ala ma dwea nowe nabytki suki -nie ma zdjec ale wiem ze jedna kilkuletnia ze zlych warunkow a druga nieduza z 4 szczeniakami z opuszczonego domu Quote
Marzenuś Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Hmm co do szczeniaków, to jakby ktoś mógł im zrobić fotki... Mam domek chętny na szczeniaka. Nieduży kundelek. Byle młody (małe dziecko w domu) i nie wyrósł na byczka :) Quote
marlenka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Marzenuś napisał(a):Hmm co do szczeniaków, to jakby ktoś mógł im zrobić fotki... Mam domek chętny na szczeniaka. Nieduży kundelek. Byle młody (małe dziecko w domu) i nie wyrósł na byczka :) Marzenuś ja mam w hoteliku roczengo malutkiego pieska , chyba ze ludzie poczekają na szczeniaczka od Ali Quote
Marzenuś Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Kurcze, rocznego to oni nie chcą :( Taki do 3 - 4 miesięcy. Psiak będzie na wsi mieszkał, u rodziny bratowej. Ale boskie życie - do dyspozycji dom i podwórko i co tylko sobie zamarzy. Niedawno odeszła ich sunia, ale jednak zdecydowali się na psiaka już teraz. Wiadomo - bez psa to pusto jakoś. A że bratowa wie, że ja psiara to do mnie się zwrócili. Miała im Bubę podesłać od Ali, ale nie wiem czy już ją widzieli. Te szczeniaki co są u Ali teraz to ile mają i jakie będą? Może zadzwonię do Ani później i się dowiem czy by poczekali. Quote
marlenka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Marzenus psiaki od Ali będa małe zaczynają łazić to pewnie mają około 4 tygodni ( ale musisz się Ali podpytać ) A roczny to jeszcze młodziutki psiaczek , jest malutki 4 kg waży , naprawdę przytulanka . Ewentualnie ja mam sunię szczeniaka 11 tygodni ma . Ale może by poczekali na szczeniaka od Ali , albo Bubę . Musimy pomóc Ali w adopcjach , bo za dużo tego na jedną osobe , naprawde szkoda ze inaczej nie moge jej pomóc . Musze podjechać do niej i porobić zdjęcia psikom tym nowym . I żebrać o ogłoszenia dla nich Quote
Marzenuś Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Dobra, to ja dzwonie do Ani i przekazuje info Quote
mtf zalesie Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 marzenus zadzwon do pani ali bo ta kobieta sie wykonczy-wrzucono jej za ogrodzenie nastepnego psa wikowatego wielkosc srednia dlatego jej psy go nie zagryzyly oraz drugiego malego ktorego udusily oraz pojawil sie we wsi obok nastepny chyba sznaucerowaty sredni lub nowofundlanowaty ktorego dokarmia jest bardzo nieufny.to wszystko w ciagu zaledwie tygodnia.zacie kogos z kozienic bo tam podobno na boisku jest suka z kilkoma szczeniakami dzikimi. Quote
Marzenuś Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Rozmawiałam z bratową. Wiem coś konkretniej - to ma być pies. Nie suczka. I czekają na zdjęcia. Tylko ja nie mam teraz kiedy do p. Ali pojechać. Quote
mtf zalesie Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 marzenka jest bardzo ladna suka duza wlochata 5mies.w kozienicah pania ala mowi oniej ale w tej chwili nie moge jej pomoc-prosze napisz do pani aliny tej od boksera w piasecznie bo ona ma zdjecia a ja nie umiem wstawic na dogo zeby jej watek zalozyc to bysmy chociaz podnosily bo zginie w tych kozienicach -miesiac juz siedzi. Quote
mtf zalesie Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 nikt tu nie zaglada -nici z obietnic Quote
Recommended Posts