marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 mtf zalesie napisał(a):tutaj cicho bo wszyscy zajeci norka i szczeniakami,nie mial nawet kto robic zdjec 2 nowym sukom wrzuconym do pani ali Jakie znowu 2 suki ??? Wczoraj rozmawiałam z Alą i nic na ten temat nie wiem :crazyeye: Quote
mtf zalesie Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ja mam na mysli okres od chyba marca jak marzenka robila psom zdjecia-od marca jedna wrzucono chyba przez ogrodzenie a druga przywiozla jakas kobieta.,czyli od naszej wizyty 2 nowe przybyly -ty marlenka moze je znasz i nie sa dla ciebie nowe/tyle tylko wiem o nich przez tel.od pani ali/ Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Wiecie co ogólnie to Ala ma ty;le tych psów że ja nie jestem w stanie ogarnąć ich wszystkich , a myślałam że znowu coś jej przybyło Quote
Marzenuś Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 No ja nie mam jak jechać zabrać psa, sama prawka nie mam, a Marcin pracuje od 6 do 18-20 :( Nie mam skąd wytrzasnąć kierowcy... Jedynie mogę się na weekend ogarnąć z wyjazdem do babci. Aparat wezme i umówię się z p. Alą. Co do reszty pyt odpowiedziałam na pw :) Quote
marlenka Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 mtf zalesie napisał(a):bo one juz wlasciwie stare sa jedna chyba 2 miesiace temu podrzucona druga miesiac temu.pani ala jest zajeta szczeniakami i norka oraz ciezarna suka od baby ktora miala kulke wiec nawet nie wspominala o zdjeciach - ja tak sobie mysle ze zdjecia by sie przydaly bo suki chyba mlode a nieraz na przygarne psa jest sprecyzowane zmowienia i mozna psa dopasowac.myslalam ze nie jezdisz do babci bo tak chyba pisalas wiec nie mowilam.gdyby jednak ci pasowalo to wiem ze jest talon sterylkowy ktory pani ali wyslalam do wykorzystania na podlesnej gdzie bylysmy dla tej ciezarnej-oferowalam ze w weekend moge jak pani ala termin uzgodni-nie moze sie zmobilizowac widac wiec moze jakbys smigala w dni zwylke to za zwrotem kosztow paliwa /moge zwrocic/bys sie z nia dogadala i suke wziela przy okazji.,bo tak to czarno to widze -bo u pani ali jest w sumie 5 suk do sterylki i asik do kastracji.oferowalam ze po 2 sztuki do celestynowa moge zabierac w weekend bo tam tanio ale zebym nie jechala sama.moze jak bedziesz to ja zmobilizujesz,psy u pani ali tez nie kastrowane wiec moze byc nieciekawie bo pare razy porzadnie sie gryzly tylko szczesliwie byl syn to jej pomogl.potem ty bedziesz w szkole w weekendy a ja koniec sierpnia jestem na urlopie do polowy wrzesnia.moze marzenka jak sie obrobi z zuzka i kotem troche zdjec zrobi. Tyle tu informacji że nie za bardzo wszystkie łapię . Chodzi o transport tej suni która w piątek była na sterylce???? Czy jeszcze coś jest do przewiezienia????? Co do tej piątkowej suni to anioł nie pies , prócz tego że ze strachu mi zasliniła całe tylne siedzenie i parę razy puściła pawia pianą , to ogólnie sunia taka spokojne , miła , wystraszona bardzo i bardzo spasiona . Myślałam że będzie z nia problem w aucie ale zaskoczona byłam mile , sunia tylko leżała , w drodze powrotnej troszkę spała. Quote
mtf zalesie Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 tak to chodzilo o przewiezienie tej suki ktora wiozla marlenka-nie widzialalm je wczesniej na oczy Quote
anetek100 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 dostałam dziś zapytanie na maila z allegro: "Co Pusia ma z łapkami?"..zaczęłam tłumaczyć,że przy takiej ilości psiaków i spędzaniu czasu na zewnątrz ich sierść nigdy nie będzie lśniąco czysta...:oops::roll: Quote
Marzenuś Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Na temat tych łapek mówiła nam coś p. Ala ale ja ni w ząb nie pamiętam :( Może mtf będzie kojarzyć? Quote
mtf zalesie Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 chyba ma alergie lub grzyba -wiem ze pani ala probuje leczyc Quote
Marzenuś Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Coś mi świtało, że to nie brud ale skleroza nie boli... Quote
anetek100 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Marzenuś napisał(a):Coś mi świtało, że to nie brud ale skleroza nie boli... ehh no właśnie nie wiedziałąm,co napisać:oops:potem się okazało,że to jakaś osoba z fundacji czy coś takiego i szuka pieska dla dziecka Quote
Marzenuś Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Trzeba by zadzwonić do Ali i się zapytać. Choćby po to, żeby wiedzieć na przyszłość. Quote
mtf zalesie Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 gdybysie byly u pani ali -kiedys to zrobcie zdjecia sukom ktore do jej stada doszly w tym roku /chyba 2 sztuki/sa stosunkowo mlode i chociaz na przygarne psa bym je wrzucila.mam rowniez do podania przy okazji lek na skore dla pusi. te szczeniaki tez przydaloby sie obfocic.szkoda mi jechac specjanie po to .wolalabym zaplacic za sterylke tej suki z warki ktora byla odbierana od hycla bo ja zabral jak karmila szczeniaki a kobieta ktora ja karmi w koncu nie wziela jej do domu i nie wysterylizowala na koszt gminy.marlenka suke skojarzy chyba . Quote
Marzenuś Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 No ja miałam szczytny cel zabrać się z bratem na wieś ale mi szkoła wypadła a teraz dyżur w stajni. Normalnie 7 dni w tyg wyjętych z życia... Ale jak znajdę wolną chwilę to pojadę. Za tydzień znów szkoła, a potem remont pokoju. Może jednak mi sie uda wyrwać na jeden dzień... Acha, znajomej kolega szuka psa do domu z ogrodem. Młody i może być kundelek. Podesłałam mu Asika i kilka innych nie tylko od p. Ali. Ale nie wiem co będzie - ludzie boją się wizyt przed adopcyjnych i podpisywania umów... Quote
mtf zalesie Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 powiedz ze bedzie mial moje recepty i uslugi zawodowe oczywiscie- jesli tego asika wezmie chociaz niech sprobuje na dt Quote
mtf zalesie Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 marzenka daj znac wczesniej gdybys jechala bo zalezy mi na podaniu leku dla tej pusi Quote
Marzenuś Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Postaram się w przyszłą niedziele po zajęciach pojechać. Dam jeszcze znać. Quote
mtf zalesie Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 w ciagu lata pani ali podrzucono 3 nowe suki-zalila sie ze nie ma kto jej porobic zdjec.moge zawiezc chetnego ale tylko w niedziele. Quote
Marzenuś Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Tym razem w niedziele pojade. Teraz mi wypadł dyżur w stajni i szkoła więc nie dałam rady. No ale teraz wolny weekend więc mogę pojechać. Acha, pojade z TZ, od razu babcię odwiedzę. I wujka na cmentarzu :( Quote
mtf zalesie Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 to prosze daj znac bo chce podac lek.bardzo prosze porob zdjecia tym 3sukom i 2 szczeniakom -dzwonie do pani ali ze sie wybierasz .ciesze sie. Quote
anetek100 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 psiaki mają u mnie cały czas odnawiane allegro...Bobik nareszcie doczekał się chociaż obserwatora:oops:oby zadzwonił i był tym jednym jedynym najwspanialszym domkiem:roll: Quote
marlenka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Marzenuś']Tym razem w niedziele pojade. Teraz mi wypadł dyżur w stajni i szkoła więc nie dałam rady. No ale teraz wolny weekend więc mogę pojechać. Acha, pojade z TZ, od razu babcię odwiedzę. I wujka na cmentarzu :( Marzenuś byłaś już u Ali ???? jeśli tak i masz nowe zdjęcia jakiś psów to wyślij mi prosze na maila [email protected], jeśli nie to zrób Czesiowi i jakims sunią zdjęcia i niech ala je troszke opisze bo mam pomysł :cool3: Quote
anetek100 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='marlenka']Marzenuś byłaś już u Ali ???? jeśli tak i masz nowe zdjęcia jakiś psów to wyślij mi prosze na maila [email protected], jeśli nie to zrób Czesiowi i jakims sunią zdjęcia i niech ala je troszke opisze bo mam pomysł :cool3: ja chętnie też skorzystam z nowych zdjęć,opisów itp:):)allegro mają zagwarantowane u mnie więc nie ma problemu:)chętnie pomogę ogłaszać Quote
mtf zalesie Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 z tego co ja wiem to marzenus nie byla tydzien temu bo pisala ze jest chora Quote
mtf zalesie Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 nikt sie nie wybiera zrobic zdjecia-pani ala krepuje sie prosic ,moze dlatego jest sama z tymi problemami Quote
Recommended Posts