Jump to content
Dogomania

Lara oraz dwa Aniołki: Rutusia [*] i Agencik [*].

Recommended Posts

Posted

Patisa napisał(a):
Ojej...chrumka odeszła...dobrze,z ę ktoś ja kochał an tym świecie.;)

A jakiego mas teraz psiaka? Agenta? jak on wygląda?:cool3:

zamierzasz miec boksie?:cool3::cool3::cool3:

Rutka przez całe życie była przez wszystkich bardzo kochana :lol:
Podbiła serca wszystkich sąsiadów (a było ich wielu...:diabloti:)
Miała opinię "Maskotki wszystkich dzieci"...
Naprawdę byłą cudowna..

Agenta mamy od ok. 8 lat...
Jest na pierwszym zdjeciu z Rutką... Dzisiaj też mu zrobiłam kilka zdjęć i postaram się je jak najszybciej wstawic... Zatytułowane będą "Poranne lenistwo"...:evil_lol:

Co do bokserków - uważam, że to najwspanialsza rasa na świecie... Nie spotkałam innego psa o tak mądrym spojżeniu, przy którym czułabym sie równie bezpiecznie jak przy bokserze... Ale kocham też kundelki ze schronisk, więc trudno mi teraz to stwierdzic... Może kiedyś weźmiemy jakąś boksie ze schroniska? :razz:
Ale to jeszcze nie teraz... Byłam tak przywiązana do Ruci, że muszę jeszcze trochę odczekac... Ale jeśli by coś sie zmieniło w tej sprawie - powiadomię...;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matko!
Wczoraj na dogomanii widziałam psa wyglądającego zupełnie jak mój Agent! Tylko, że był strasznie zaniedbany i wychudzony. Miał wrośnięty łańcuch w skurę... Aż boję się pomyśleć, ze mój Agent mógł podobnie skończyć gdyby nie pomoc nasza a w szeczególności mojego taty :roll:

Posted

Hej Wam:multi: Ja niestety nie widze fotek:shake:Musialam dopiero wchodzic na fotosika i kombinowac:shake: Ale te co zobaczylam sa sliczne:multi:

Nawet nie wyobrazam sobie co czujesz po stracie boksi, nie wiem czy ja bym zniosla rozstanie z moja:placz:(naszczescie ma dopiero 2,5 roku).
I nie poddawaj sie bo widze ze Galeryjka zaczyna sie rozkrecac;)

Posted

Moniek193 napisał(a):
Hej Wam:multi: Ja niestety nie widze fotek:shake:Musialam dopiero wchodzic na fotosika i kombinowac:shake: Ale te co zobaczylam sa sliczne:multi:

Nawet nie wyobrazam sobie co czujesz po stracie boksi, nie wiem czy ja bym zniosla rozstanie z moja:placz:(naszczescie ma dopiero 2,5 roku).
I nie poddawaj sie bo widze ze Galeryjka zaczyna sie rozkrecac;)

Na 1 stronie zdjęcia wyswietlają się mi bez problemu...
Kochałam moją bokserkę, ona przez kilka ostatnich miesięcy cierpiała
i szczęście w nieszczęściu, że już nie cierpi...
Na początku bardzo bolało juz powoli zaczynam się oswajac z myślą, ze jej już nie ma... Powoli zaczynam myślec też o nowym psie, ale o tym narazie Ciii....

No widzę, ze galeria się powoli rozkręca i mam nadzieję, że pójdzie tak dalej ;) Zapraszam!

Posted

Cockermaister Witamy, serdecznie witamy i do naszej galerii częściej zapraszamy:loveu:

Przepraszam, ze jeszcze tych zdjęć nie wstawiłam...
Nie mogę zrozumiec tego nowego aparatu...
Ahh... Ta technologia :mad: :diabloti:

Posted

ah..czyli Agencik jest ze schroniska?:multi: Super...!
Ale 8 lat już go macie, eee, to stary członek rodziny! Ja myślałam,z ę od niedawna z Wami jest:lol:

Myśl, myśl o nowym piesku, takim towarzyszu dla Agenta. Ale nic na siłę, z własnego doświadczenia wiem, że póki jest się zależnym od rodziców...lepiej nie działać przeciwko nim:razz:

Ale jakby co, wiesz, adopcja boksera to bardzo dobry pomysł, takie 2w1 - adoptujesz biednego pieska + masz boksera :cool3::loveu:

Agencik też jest piękny:loveu:

Ja sobie tak planuję( bo obecnie mam 5-letnią Purchaweczkę, czyli Sarę, sunie w typie boksera-bez rodowodu), żeby kiedyś założyć własną hodowlę bokserów ( i prawdopodobnie dalmatyńczyków także).
Ale widadomo, że zanim to nastapi, będę musiała:
a)sprowadzić suczkę z doskonałym pochodzeniem( sporo kasy)
b)mieć czas i pieniądze by dobrze ją wyszkolić i jeździć na wystawy, egzaminy itp.
c) mieć miejsce, bym mogła ją rozmnażać
d) mieć miejsce na resztę mojej przyszłej sfory

Wyliczyłam sobie( na podstawie smutnych statystyk dotyczących psów w typie boksera), że taka moja Sraczka pożyje +- 10 lat:-(, czyli pozostanie niezapełniona luka w czasie moich studiów a życiem "ustatkowanym".

O hodowli raczej nie będę mogła wtedy myśleć, ale JAK TU ŻYĆ BEZ BOKSERA?!
Ja nie potrafię...więc wpadłam na wspaniały pomysł, żeby ta luke zapełnić sobie adoptowanym boksem:multi:

Ciekawe czy wypali, co nie>
Ale już sama wizja budzi we mnie zachwyt:lol:

Sorry, że tak sie narozpisywałam...poniosło mnie:oops:

Pozdrawiam
Pati

Posted

Siemka!!!
Piszcie jak najwiecej i mi sie tu nie czerwieńcie ;)
Jest mi bardzo miło czytac rewelacje z zycia BOKSIÓW...:loveu:

TERAZ MAŁE SPROSTOWANIE!!!;)
Juz nie chciałam mieszac tego tutaj, ale tak na dobrą sprawę Agent jest psem moich Dziadków... Znaczy tak: Mój Tata znalazł go na ULICY
i wziął go na "jeden obiad"... Ponieważ nikt się po psa nie zgłaszał (mimo licznych ogłoszeń), nikt nie zgłosił zaginięcia takiego psa do schroniska, a moi rodzice nie mieli serca go tam oddac pies zamieszkał u NAS...
Z tym, że wtedy my mieszkalismy z Dziadkami... I gdy przyszło nam się wyprowadzac do bloków to Agenciak został u Dziadków, a Rucia pojechała z nami... Jest do Dziadków bardzo przywiązany, ale Dziadkowie twierdzą, że to nasz pies i dlatego śmiem twierdzic, ze jest "MÓJ"...:evil_lol:

PRAWDOPODOBNIE NIEDŁUGO BĘDE MIAŁA PSIAKA!
Nie sądziłam, że po starcie Ruci pozbieram się tak szybko,
ale po prostu nie moge życ bez psiaka...
To prawdziwy przyjaciel i towarzysz...
Dzisiaj moi rodzice OFICJALNIE ZGODZILI SIĘ NA PSA!

Ja chyba jednak nie będe miała teraz bokserka :shake:
To i tak bardzo szybko po stracie Ruci /trochę ponad 2 miesiące/
I chyba nowy bokser za bardzo by mi ją przypominał i ciagle bym go porównywała do mojej Ruci... Nie chciałabym tego bo mogłoby byc to nieprzyjemne... Pozatym czułabym, że to zastepstwo za Moją Ukochaną.

W każdym razie będzie to:
-Albo jakaś schroniskowa bida...
-Albo jeżeli rasowy (to napewno rodowodowy-i tak za duzo psów jest w schroniskach :shake:) to najprawdopodobniej FLAT COATED RETRIEVER...
-Moze to byc też inna rasa - Mój Tata (który ma w tej sprawie chyba najwięcej do powiedzenia :evil_lol:) wolałby mniejszego psa... Na przykład foksterriera...

ALE ZOBACZYMY... BO "PRZYGARNIAJĄC JEDNEGO PSA ZE SCHRONISKA NIE ZMIENIMY ŚWIATA, ALE SWIAT ZMIENI SIĘ DLA TEGO PSA"
Nie wiem kto to napisał, ale brdzo mądre stwierdzenie :eviltong:

Posted

Patisa Ja tez marze o hodowli malych boksiowych szczyli ale jeszcze bede musiala na to dluuugo poczekac (no chyba ze sie moja mam zdecyduje:cool3:).
W kazdym razie rodowodowy bosk to moje marzenie:loveu: Bo Sara choc jest najpiekniejsza na swiecie to nie moge z nia jezdzic na wystawy itp.:placz:

Justyska - kupuj boksa:diabloti:Nie no zartuje sama zdecydujesz najlepiej;)

Posted

No sama nie wiem...
Bo w sumie nowy bokserek mógłby byc ciągle do Ruci porównywany,
ale wiem, ze to wspaniała rasa..:loveu:

Ale to decyzja całej rodzinki ;)
Pozatym może zdecydujemy sie wziąśc jakiegoś psiaka ze schroniska:razz:
No nie wiem...- nie było jeszcze zebrania rodzinnego w tej sprawie:evil_lol:

Posted

Justy$ka napisał(a):
No sama nie wiem...
Bo w sumie nowy bokserek mógłby byc ciągle do Ruci porównywany,
ale wiem, ze to wspaniała rasa..:loveu:

Ale to decyzja całej rodzinki ;)
Pozatym może zdecydujemy sie wziąśc jakiegoś psiaka ze schroniska:razz:
No nie wiem...- nie było jeszcze zebrania rodzinnego w tej sprawie:evil_lol:

U nas w Rzeszowskim schronisku teraz wysyp bokserów - az 4:shake:
Ja wiem ze moze byc do Ruci porownywany ale znam boksy i kazdy to jednak inny charakter:loveu:

Posted

No to kilka zdjęć Ruci dla rozgrzania atmosfery :evil_lol:
PS:Zdjęcia są bardzo przemieszane, ale szukam tego co jest (wyraźne) - Rutka była albo na legowisku, albo w ciąąągłym ruchu:diabloti:

Na spacerku...
Ilu tu przystojniaków... Aż mi ślinka cieknie...:evil_lol:

Co się stało, że mnie budzicie? Deszcz kiełbasek, lawina czekoladek dla psów... A moze ten nowy przystojniak z osiedla wyszedł na spacer?

A jednak-PRZYSTOJNIAK...Niezłe ciacho (lepsze od czekoladek i kiełbasek)... Ładny widok, ładny - opłacało się wstać...

Bo wszystkie zwierzęta nasze są...

I roślinki nasze też!

Na razie to tyle... Poszukam jeszcze czegoś... A jak mi sąsiad pozwoli to skorzystam z jego skanera i wstawie zdjęcia mojego Ruciaka gdy była maluśka!:loveu:

I JAK WAM SIĘ PODOBAM???

-Rucia

Posted

Nikogo wiecej nie zachwyciła moja Rucia? :mad: :evil_lol:

Ale jak wstawie zdjęcia z jej młodości to każdemu szczenka opadnie:evil_lol:
Dzisiaj przeglądałam albumy w poszukiwaniu jej zdjęc...
Wiekszosc niestety jest poruszonych, ale jakieś tam znalazłam...
Nawet kilka z wystawy, na której dostała ocene "doskonałą" :-o:loveu:

I już zgrałam na komputer zdjecia Agenta pt. "Poranne lenistwo"...
Do srody najpóźniej wstawie :diabloti:

Posted

Piękne zdjęcia!

A skąd masz jej foty z wystawy?

Nie wiem, to Wasza decyzja jakiego psa weźmiecie. Ja nie uważam, aby przygarnięcie/zakup boksera był złym pomysłem.
Na pewno nowy pies bedzie porównywany do Ruci, ale tak bedzie bez względu an to jakiej rasy psa weźmiecie. Po prostu zawsze bedziecie myśleć sobie, "a Rutka to tak chlapała jak jadła", albo " ona to chrapała"..:evil_lol:

Ja rozumiem i na pewno nie mam pretensji, jeśli ktoś zechce zmienic sobie rasę, zobaczyć jak zachowują się psy innych ras.

Wiem jednak po sobie, ze jesli ktoś bardzo się zżył z bokserami to nawet posiadając różne psy, zawsze bedzie tesknił z abokserem.

Ale to Wasz wybór.

Tak czy siak, czekamy na wieści :cool3:

Posted

Patisa, ale zauważ, że większość ludzi zmienia rase, bo nie chce mieć drugiego bardzo podobnego psa, choćby dlatego, że strasznie przypominał by poprzedniego... ;) Bo porównywać się będzie zawsze, tak mi sie wydaje....

Chociaż są też ludzie, którzy szukają kopii zmarłego przyjaciela ;)

Wszystko rzecz charakteru...

Posted

No właśnie, to zależy od typu człowieka.
No i zależy od tego jak bardzo ktoś się zżył z rasą. Przyznaj sama, jeżeli ktoś ma boksery od zawsze, kocha rasę ponad wszystko, to po śmierci boksera nie wyobraża sobie życia bez psa tej rasy :p

Ale oczywiście nikomu nie zarzucam braku miłości do rasy.
Każdy może sam decydować, a poza tym - może kogoś interesują jeszcze inne rasy od boksera? Albo może ktoś bardzo chciałby przygarnąć jakiegoś bidaka ze schronu, który nie przypomina żadnej rasy i być może dlatego nikt go nie chce?;)

Posted

Justy$ka napisał(a):
Nikogo wiecej nie zachwyciła moja Rucia? :mad: :evil_lol:

Ale jak wstawie zdjęcia z jej młodości to każdemu szczenka opadnie:evil_lol:
Dzisiaj przeglądałam albumy w poszukiwaniu jej zdjęc...
Wiekszosc niestety jest poruszonych, ale jakieś tam znalazłam...
Nawet kilka z wystawy, na której dostała ocene "doskonałą" :-o:loveu:

I już zgrałam na komputer zdjecia Agenta pt. "Poranne lenistwo"...
Do srody najpóźniej wstawie :diabloti:

Nie mogem sie doczekac:diabloti:

Posted

Zdjecia z wystawy robili moi rodzice kiedy ją wystawiali...:eviltong:
Są w albumie, bo wtedy to aparat cyfrowy to burżuazja była :diabloti:
Ale postaram się je na kompa zeskanować...

Ruta byłą wystawiana...
Nie wiem jak to dokładnie było, ale ona prawie championką została...
Wspaniała misia moja :loveu::loveu::loveu:
Ale wystawiali ja dopóki to byłą dla nich wszystkich przyjemność,
a gdy zaczął się wyścig szczurów, pytania o szczeniaki...
To straciło sens... :cool1:

Co do boksera - Matko! Teraz to ja juz zupełnie w kropce jestem...
Wiem jaka to wspaniała i wyjątkowa i kochana rasa :loveu:
No ogólnie są super... Ruta się nie bała, lubiła pływać, dobrze znosiła podróze autem... W Nowy Rok bawiała się jak ludzie... Gdy grała muzyka skakała i szczekała, a kitą to na lewo i prawo machała :diabloti:
Do znajomych była przekochana, a do obcych zachowywała dystans :loveu:
No po prostu pies - ideał... Ale wiem, że wszystko zależy od psa...
To, że Rucia taka była nie znaczy, ze każdy boxio taki bedzie...
No naprawdę nie wiem... Ciągle sie zastanawiamy...

Ale psiak na pewno bedzie!!! :multi::loveu:
Gdyby był to PIES jakiejś dużej rasy to pewnie będzie -LAGOS-
A jeśli sunia to jeszcze nie mamy faworyta...
Może Wy cos podsuniecie? :razz:
Bo wszystkie imiona, które mi sie podobają - budzą mieszane odczucia moich Rodziców, a te które im się podobają - ...:cool1:
Pozatym to czasem bywa tak, że jak się spojrzy psu w oczy to od razu wiadomo :loveu: A gdyby to był jakiś pies z hodowli to one też tam imiona nadawane mają - często bardzo dziwne, ale moja Rutka, sami przyznajcie, że imie piękne miała :evil_lol: A z hodowli...

Zdjecia Agenciaka bedą dzisiaj...
Ale one nie są najlepsze...
Mam z dzisiejszego dnia też kilka, ale to na komórce, wiec pewnie to trochę potrwa zanim dowiem się jak je na komputer zrzucic :p
Jest też kilka filmików...

Posted

A ten mały boksio jaki cudny jest :loveu::loveu::loveu:
Z GROMADKI ZE STERÓWKI
I imię też ma nieprzeciętne: AFRODYZJAK :evil_lol:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

No dobra... Na razie przerywam rozmowy o bokserkach...
Teraz macie okazję pozachwycać się nad rasowym kundelkiem :evil_lol:

Nooo... co tam?

Jesteś pewna, ze obudziłaś właściwego domownika?

Wg. mnie się pooooooooooooomyliłaś :p

Zobacz jakie ze mnie niewiniątko!!!

Czy to oko może kłamać?
To moje ulubione zdjęcie :evil_lol:

Posted

Coś się szykuje... Chyba jedzenie...
Trzeba sprawdzić...

Ja złapę! Ja...
PS: Ja się nigdy nie mylę /jedzenie/

Pyyyyyyycha!

Poczekam pod stołem... Może będą tak naiwini i mi coś jeszcze dadzą za tą słodką minkę...

Posted

Agent jest taki fajny... Po jego minie można się od razu domyśleć o co mu chodzi... Powiedzmy, że na dogo jestem jego tłumaczem :diabloti:
Na zdjęciach Agent jest zaspany /przed 7/...
Mam jego ładne zdjęcia, ale niestety bardzo kiepskie jakosciowo,
bo zrobione komórką... Jest też kilka filmików...
Gdyby ktoś mi mógł wyjaśnic jak je wstawić, jak dodac podkład muzyczny i wyciszyc dzwięki z nagrania byłabym bardzo wdzieczna...
I jeszcze: Czy można uciać w jakis sposób film na youtube? :p

I jak te zdjęcia? :razz:
Ładny jest ten mój agent Agent? :evil_lol: