Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewa36 napisał(a):
Dorkass kochana jadę pociągiem mogę zabrać lżejsze pakunki junkersa raczej nie :lol: to i resztę trzeba będzie wyprawić kurierem :lol:

ok wczesniej dziewczyny pisaly ze tam nie ma gazu, wiec zobaczymy pozniej, ja bede jechala za jakis czas do wawy do emir po psa, wiec wtedy moze zabierzemy inne większe graty, a teraz poszukam szmatek (śpiwór, kocyk itd)oczywiscie wszystko czyste

Posted

gagata napisał(a):
Tam wszedzie koszmar,ale największe wrażenie wywarło na mnie to psisko stareńkie bardzo:

Lapy rozjeżdżały mu sie we wszystkie strony,prawie ślepy,łysy ogon i ten strach w oczach....Jest u p.Jozefa...

jeju czy tym chorym jak ten, albo ta suczka z wodobrzuszem co lezy i sie nie rusza nie mozna im pomoc... no wiecie "*"

Posted

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

przepraszam osoby nie lubiace emotek:-(

dzis w nocy uciekla mi podkopawszy sie przez 2zabezpieczone furtki ta biala smierdzaca przerazona sunia z dreadami z g...

Nie wiem jak ona to zrobila. Skad wziela sily i samozaparcie. Dostala swieze miesko, wode, bude, ogrod swiety spokoj... A postanowila uciec..

Kojec byl wielokrotnie sprawdzany przeze mnie, przez moja Aiche. A dzis rano zniknela ;(

Przepraszam wszystkich, ktorych nadzieje zawiodlam. Zrozumiem jesli nie bedziecie chcieli dac mi wiecej psow na DT.

Z dobrych informacji, mam juz chetna na druga sunie.

I nie wyrzucili mnie z pracy.. dzis caly ranek jej szukalam. Zostawilam jedzenie, wode. Nie wiem co jeszcze moge zrobic.

Przepraszam...:-(

Posted

jola_li napisał(a):
Czy w Warszawie jest jakiś nieduży piesek - może szczeniaczek - lub kot w domu tymczasowym?
W czwartek w telewizji (poranny program) pokazują czasem zwierzaki do adopcji i prawie zawsze są na nie chętni.
PILNE!!!!

Jest i jedno i drugie :lol:

Posted

Czy w Warszawie jest jakiś nieduży piesek - może szczeniaczek - lub kot w domu tymczasowym?
W czwartek w telewizji (poranny program) pokazują czasem zwierzaki do adopcji i prawie zawsze są na nie chętni.
PILNE!!!!

Posted

Dooopa jezdem - doczytałam, że z Warszawy :oops: Jedziesz katowicką. Skręcasz w zjazd do Rawy (w prawo) i grzejesz prosto na Łódź. W miejscowości Soszyce (jakieś 3-4 km od skrętu) skręcasz w lewo na Boguszyce (jest drogowskaz). Jedziesz prosto aż do drewnianego kościoła na górce i skręcasz w prawo na Kaliszki Zawady. Jedziesz prosto (zakręty!). Na rozjeździe tak bardziej w lewo i po 200 m po lewej stronie widzisz, słyszysz i czujesz schronisko.

Posted

Spinca napisał(a):
Ponawiam pytanie jak tam dojechać. Zabieram sunię collie w sobotę, nie wiem tylko skąd.

Z tego co się orientuję w sobotę z W-wy będą jechały dziewczyny, więc najlepiej się z nimi skontaktuj. Ja też mam zamiar pojechać, ale jadę z Tarczyna więc do W-wy mi nie po drodze. Mam 4 miejsca w samochodzie, mogę podjechać do Janek.

Posted

donacja napisał(a):
Z tego co się orientuję w sobotę z W-wy będą jechały dziewczyny, więc najlepiej się z nimi skontaktuj. Ja też mam zamiar pojechać, ale jadę z Tarczyna więc do W-wy mi nie po drodze. Mam 4 miejsca w samochodzie, mogę podjechać do Janek.

Dzięki, ja jadę autem, bo potem z sunią aż do Gaju. Też mogę kogoś z Warszawy zabrać, ale już nie odwiozę.

Posted

Wszyscy sasiedzi juz wiedza. Jedzonko na nia czeka. Najbardziej sie martwie, ze ona dzika jest i nawet jak ktos ja zobaczy, to ucieknie:-(:-(:-(

Posted

li1 napisał(a):
Ninka, trzeba jej szukac. Nie zalamuj sie, rozpowiadaj sasiadom, innym, zeby zwrocili uwage na biala, blakajaca suczke. Rozwies ogloszenia.

A w jakim terenie mieszkasz? Miasto? Przedmieście?

Posted

Na przedmiesciach Poznania. Raczej krzywda jej sie tu nie stanie, w sensie samochod, czy zli ludzie. Martwie sie, ze bedzie sie blakac po polach i lasach :-(:-(:-(:-(:-(:-(

A wszystko moja wina:-(:-(:-(

Posted

Ninka, trzeba jej szukac. Nie zalamuj sie, rozpowiadaj sasiadom, innym, zeby zwrocili uwage na biala, blakajaca suczke. Rozwies ogloszenia.

Posted

Ninka napisał(a):
Wszyscy sasiedzi juz wiedza. Jedzonko na nia czeka. Najbardziej sie martwie, ze ona dzika jest i nawet jak ktos ja zobaczy, to ucieknie:-(:-(:-(

W takiej sytuacji niech jej nie goni, bo wystraszy. Gdyby mozna bylo rzucac jej jedzenie, by sie oswoila. Byleby zostala w jakims miejscu, to opanujesz sytuacje, chodzby z klatka-pulapka. Zeby tylko zlokalizowac suczke. I jak idziecie na jej poszukiwania, to nie zapomnijcie zabrac kawalkow kielbasy. Jak zobaczysz suczke, to przykucnij, ostroznie zwabiaj ja na jedzenie, rzucajac delikatnie w jej strone. I mow spkojnie i slodko do niej.
Zadzwon do okolicznych hycli i schronisk oraz przychodni weterynaryjnych, podaj im mejlem zdjecie suczki. Daj ogloszenie na watkach Szukam psa. Skontaktuj sie z poznanskimi dogomaniaczkami i popros o pomoc.

Posted

Dokladnie tak jak napisala Li1.Nie wolno jej ganiac, bo ona była w ciężkim szoku.Niech ma dostep do jedzenia i picia. Poniewaz ten teren z niczym jej sie nie kojarzy a lepszych wspomnień nie ma na pewno,jest szansa,ze gdzies niedaleko okopala sie w jakijeś jamce i po wypoczęciu zacznie z niej powolutku wychodzic.

Posted

CoolCaty napisał(a):
Zuzka, wybieraj psiaka ze zdjęć - przywiozę Ci jakiego sobie wybierzesz w przyszły weekend. Zapewniam darmową opiekę weterynaryjną, nad karmą tez pomyślimy :)
Kontakt do mnie mailowy: [email protected]

Kurka wodna trudno wybrać tego jednego z tak dużego stadka wiedząc że wszystkie potrzebują pomocy.

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Jest i jedno i drugie :lol:

To jeśli ktoś byłby zainteresowany bardzo proszę o kontakt - 510 64 66 99.
Trzeba byłoby w czwartek raniutko dowieźć pieska/ kotka do telewizji.

Posted

li1 napisał(a):
W takiej sytuacji niech jej nie goni, bo wystraszy. Gdyby mozna bylo rzucac jej jedzenie, by sie oswoila. Byleby zostala w jakims miejscu, to opanujesz sytuacje, chodzby z klatka-pulapka.

Gdyby można jej podawać jedzenie to może przemycić w nim środek uspokajający/ nasenny?...
Wiem co przeżywasz....
I wiem, że nie można tracić nadziei!!!
http://www.dogomania.pl/forum/f28/zaglodzony-jednooki-fred-juz-w-fundacji-u-p-eulalii-mragowo-zbieramy-na-leczenie-102189/index25.html

Posted

zuzka napisał(a):
Kurka wodna trudno wybrać tego jednego z tak dużego stadka wiedząc że wszystkie potrzebują pomocy.

Zamknąć oczy i tknąć palcem w monitor? :oops: Ja też mam takie odczucia :-(

Posted

jola_li napisał(a):
Gdyby można jej podawać jedzenie to może przemycić w nim środek uspokajający/ nasenny?...
l
To raczej nie jest dobry pomysł....Zwierzaki roznie reaguja na takie środki i można dłuuugo leciec za psem zanim go zmoże,a jak sie go straci z oczu, to co? Osobiście doradzam cierpliwośc w dokarmianiu i ewent, klatka pułapka..

Posted

to ja co innego: przejrzalam moje graty i moge Ewie36 przekazac: (wszystko czyste) 2 przescieradla frotte, komplet poscieli frotte,male reczniki 8 i chyba 3 duze, przescieradlo jak na sale operacyjna, pieluszki flanelowe chyba 4, koldre jak dla malego dziecka, kocyk, mniej wiecej taki sklad, czy to sie przyda??? bo wyszly dwa spore pakunki:roll:

Posted

dorcass napisał(a):
to ja co innego: przejrzalam moje graty i moge Ewie36 przekazac: (wszystko czyste) 2 przescieradla frotte, komplet poscieli frotte,male reczniki 8 i chyba 3 duze, przescieradlo jak na sale operacyjna, pieluszki flanelowe chyba 4, koldre jak dla malego dziecka, kocyk, mniej wiecej taki sklad, czy to sie przyda??? bo wyszly dwa spore pakunki:roll:

Na pewno się przyda :loveu:

Posted

przyda, przyda - odbiore Ewe z betami w piatek z centralnego - czy juz pisalam, ze slynny poldek bedzie bral udzial w sobotniej akcji? Na razie jada nim - Ewa i flatki, Ewa z Zarzadu, Ewa ze Szczecina oraz Agnieszka - zaraz zapytam Malgosie z Miau czy sie z nami zabierze, bo jesli tak, to mamy komplet:) / Agnieszka