jola_li Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Dobre wiadomości o boguszkach miło widziane :). Quote
sleepingbyday Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 no właśnie, umilkły dziewczęta :-) Quote
sleepingbyday Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 teraz to i ja się zaniepokoiłam.... Quote
ostatniaszansa Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Żyjemy, jesteśmy, działamy i niestety mało czasu mamy . Z nowinek, tych dobrych Koka siostra Hermesa, Hektora i Hery jest już w nowym domku we .... Francji. Na razie na specjalnie uszczęśliwioną nie wygląda , wszak to schroniska trafiła jako szczeniak i tu nauczyła się żyć przez prawie 6 lat. Jest tez zainteresowanie Hektorem , dzisiaj sprawdzaliśmy go na koty, hmmm... dziwnie się nimi zainteresował, przycupnął i się przyglądał i wcale nie jestem pewna czy by ich nie pogonił ? Kolejna tura akcji Sterylizacja w Rawie Mazowieckiej tym razem to prywatny sponsor . Materiały zakupione, pierwsze prace wykonane - do porządnego remontu pomieszczenia gdzie swego czasu bytował m.in Baca , Diana oraz staruszki , ale remont stanął :( Pracownicy ... Nie poddajemy się szukamy innej ekipy . Ewa Quote
sleepingbyday Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 hej! podobno na fb sa informacje o serwacy itd. ale nie znam sie na fejsie i nie znalazłam tych informacji, dacie linka? Quote
ostatniaszansa Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 SBD fotek Serwacego jeszcze nie mam, jak beda to przesle :) /Agnieszka Quote
malagos Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Jakoś dawno nie zagladałam do was, poczytam sobie jak tam działacie :) Quote
ostatniaszansa Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Państwo mimo , że Hektor dosyć specyficznie był zainteresowany kotami, rzekli - ADOPTUJEMY- damy rade w razie co ściągniemy behawiorystę. Hektor kotów nie zna, od szczenięctwa jest w Boguszycach . Psy znowu chorują na uszy zakupiliśmy specjalny mikroskop aby móc szybko sprawdzić co się dzieje , bo ładowanie leków na chybił trafił nic nie daje. Nasz wet zakupił sobie machinę do badania krwi, uff już nie musimy w lodówce wozić do Warszawy . niektóre krótkowlose psy w kojcach maja oprócz ocieplenia bud i zasłonięcia otworu maja założone ubranka -kubraczki . Diuna sunia w typie on, charakterna , niestety nie przepada za innymi psami do człowieka super już gotowa do adopcji . Wysterylizowana, zaszczepiona na wszechno, zaczipowana , odrobaczono, uczona chodzenia na smyczy . Ewa Quote
jola_li Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 No to Hektorowi się trafiło :)! I Państwu też, bo będą mieli wspaniałego i pięknego psa :)! Bardzo się cieszę z nowych zakupów, bardzo Wam to ułatwi życie. Na zimę bardzo dobra jest słoma do bud. Nie jest chyba zbyt droga. Quote
ostatniaszansa Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jolu my nie umiemy , uprzejmie prosimy wstaw tu ta piękna świąteczną kartkę Twojego autorstwa . Z góry pięknie dziękujemy :) Ewa Quote
ostatniaszansa Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Jolu , pięknie dziękujemy :) :Rose: Dzisiaj boguszki dostały po paróweczce i kosteczce a pracownicy paczki świąteczne. Teraz obrabianie zdjęć , przygotowania dyplomów dla darczyńców np. Przedszkole i Szkoła z warszawy, bo kartki już wysłane i insze sprawy :) Jedziemy po Świętach. Ewa Quote
jola_li Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 To i boguszki miały świąteczny poczęstunek :). Oby nadchodzący rok przyniósł im wiele nowych domów, a Wam coraz więcej psich przyjaciół na Waszej drodze, żeby to, co zaczęłyście dalej toczyło się tak pięknie. Wesołych Świąt :)! Quote
jola_li Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 A ile jest boguszków na koniec roku? Ja zaczynałyście to było ponad 800... Zobaczcie jakiego ślicznego Frycka znalazła moja córka w Żelazowej Woli :(... Quote
sleepingbyday Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 frycek piękny, fakt.... dziewczyny, noworoczne zyczenia dla wszystkich! Quote
Ewa i flatki Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Najlepsze życzenia dla wszystkich w Boguszycach i ich opiekunów i sympatyków w całej Europie !!! Quote
ostatniaszansa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 wiele osób zna lub choć widziało słynne Haśki czyli Hektor i Hermes , chłopaki w środkę były na przejażdżce celem wykonania rtg w klinice w Podkowie Leśnej , wstydu nam nie przyniosły, Obaj maja dysplazję stawów biodrowych jak określono typowa dla psów dużych .Za to maja chore uszy , Hektor ma przepisany antybiotyk w zastrzykach. I co się działo... po zastrzyku chlust na plecy i drze się w niebogłosy potem dalej wyjąc jak obdzierany ze skóry do opiekuna i chciał na ...kolanka :crazyeye: Pies o wadze 40 kg ! Histeryk . Bardzo źle jest z Vegunią, koszmarne zwyrodnienia kręgoslupa ba nawet nasady ogona i początki zwyrodnieś stawów kolanowych , leki przeci bólowe i zapalne, preparat na stawy , preparat na przyrost masy mięśniowej no i specjalistyczna karma . Marzenie ? Wspaniały dom na ostatnie lata Veguni . Ewa Quote
sleepingbyday Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 żal vegi i żal hektora, że go tak dręczyli u weta... jego noga tam więcej nie postanie ;-) Quote
ostatniaszansa Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Od nowego roku przybyły nam ; malutka sunia z trójką szczeniąt wywalone na polu przy prywatnej budowie , b.zaniedbana sunia w typie husky oraz 6 szczeniaków ,kluchy, będą spore, "polujemy " na mamusię i tatusia tych kluch , którzy koczują przy stacji benzynowej , nieufne . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Tiaaa, od nowego roku 12 nowych psiakow w schronisku :( Co za poczatek :(:(:( /Agnieszka Quote
Ewa i flatki Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Ale z tych 12 nie będzie już szło potomstwo w postępie geometrycznym ! Dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pełna :) Quote
jola_li Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 ostatniaszansa napisał(a):Tiaaa, od nowego roku 12 nowych psiakow w schronisku :( Co za poczatek :(:(:( /Agnieszka 12 szczęściarzy, którzy nie zostaną rozjechani przez samochody, nie zamarzną, nie umrą z głodu. Ale jak na tydzień nowego roku, to liczba rzeczywiście ogromna :(. A jak Haśko w nowym domu z kolegą kotem? Quote
Recommended Posts