Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Tragedia, trzeba coś z tym zrobić, kto pozwala na takie wyżywanie się ignorantów ?

Zareagowała dyrekcja Palucha, jest ogromne wzburzenie ludzi , i dobrze ,że ktos to nagrał i puścił na youtubie . Przed taki pozal sie boze treserami/trenerami trzeba ostrzegać.
A teraz nasze "podwórko "
zbliza się 15 , zbieramy się do Warszawy, ujechalismy może 5 km od Rawy a ja widze na poboczu drogi zaniedbanego , zdezorientowanego długowłosego onka , próbuje czy nie przedostac sie na druga stronę !!! Jesteśmy przerażeni , jak zawrócić ? w końcu się udaje i znowu wracamy .. JEST , lezy zrezygnowany na chałdzie piachu , udaje się nam, jakiś skrawek pobocza, zatrzymujemy auto, wołamy natychmiast wstaje , idzie w nasza strone, wygląda jak..,. syn Ajaksa :crazyeye: Podchodzimy, troszkę w pierwszej chwili sie boi, kucam on zbliza się i lize ręce. Wpychamy go do samochodu , opiera puchol na ramieniu Zosi a dupalem na moich kolanach . Chudy, zmierzwiona sierść, rana pod okiem, na uszach, chyba początki grzybicy ,i za ciasną obróżka-łancuszek nie daje się zdjąc :( Młodziak maks 1,5 roku . Wracamy do Boguszyc, Ostatnie wolne pomieszczenie ( boksy zajęte ) świezo wyremontowane ( dawniej garaż ) dopada do pojemnika z woda zanurza cały pychol i pije ,pije, pije. Jest piękny ! Grzeczny , troszkę skonfundowany . Mamy Ajaksa II i nadzieję , że szybko znajdzie tym razem dobry dom i odpowiedzialnych właścicieli . A na razie czekamy na weta. Co za skur..... l porzucił psa na dodatek przy trasie szybkiego ruchu :angryy: Ewa

Posted

Ależ psina miał szczęście, że trafił na Was!
Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.

A ja miałam telefon z Mazur, żebym zabierała kolejnego psa, a konkretnie maleńką suczkę - jeszcze szczeniaczka :(.
To już będzie 5 pies od tej baby, któremu muszę znaleźć dom :(. Jeszcze Maniuś w hoteliku...

Czy znacie jakiegoś weterynarza, który potrafi dobrze postawić diagnozę?

Posted

Jasne i dziękujemy. Pierwsza to Kusa coś zaległa w hoteliku u Ani w Brodnicy, druga Kuzka . Musimy pojechać po Brutusa, wraca z adopcji ( sprawy finansowe ) no i będzie do adopcji . Mój ukochany Stas . zdjęcia są zrobione , teraz dobre opisy i wysyłam. Sezon urlopowy na finiszu, więc... Pozdrawiamy. Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Jolu maleńką sunie można do nas, co do weta coś bliżej ? Jakie dolegliwości ? Ewa

Ewa, dziękuję Ci ogromnie, ale przecież Wy macie swoich pod dostatkiem :(.
Chyba, że nie uda się niczego załatwić, a przyjdą mrozy - ale mam nadzieję, że to nie nastąpi i do tego czasu coś wymyślę.

Moja suczka ma bardzo wysoką fosfatazę.
Miała USG, prześwietlenia, nowotworu nie znaleziono, jedna lekarka mówiła o marskości wątroby, ale chciałabym się upewnić.

Posted

Słyszałyście, że umarł Kocoń? Miał białaczkę :(.
Ciekawe, co teraz będzie z serwalem (wiem, że miał zapewnionych opiekunów na taką smutną okoliczność), jak sobie poradzi w nowym domu.

Posted

jola_li napisał(a):
Słyszałyście, że umarł Kocoń? Miał białaczkę :(.
Ciekawe, co teraz będzie z serwalem (wiem, że miał zapewnionych opiekunów na taką smutną okoliczność), jak sobie poradzi w nowym domu.

On chyba jeszcze jakieś mieszanki tego kota naprodukował ...
Serwal kilka lat temu na Dniu Kota w Pałacu Kultury i Nauki rzucił się znienacka na transporter z moim Buru-Buru, dobrze, że nie rozerwał materiału. Trzymanie takiego pięknego i dzikiego zwierzęcia w domu, czy w ZOO jest dla mnie karygodne

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
On chyba jeszcze jakieś mieszanki tego kota naprodukował ...
Serwal kilka lat temu na Dniu Kota w Pałacu Kultury i Nauki rzucił się znienacka na transporter z moim Buru-Buru, dobrze, że nie rozerwał materiału. Trzymanie takiego pięknego i dzikiego zwierzęcia w domu, czy w ZOO jest dla mnie karygodne

Rok temu Serwal byl idealny i wspanialy na naszej imprezie - zero agresji, przechodzilo kolo niego sporo psow i masa ludzi go dotykala /Agnieszka

Posted (edited)

Wrr.. nie potrafię już wklejać zdjęć na forum. Czy zmieniły się jakieś zasady? Wszystko robię po staremu.
Komu mogę przesłać zdjęcia ?

Edited by mgie
Posted

ostatniaszansa napisał(a):
nie moge zapisać z cytatem :( coś nawyraźniej się chrzani , bo o zmianie zasad umieszczania zdjęcani widu ani słychu
Ewa

Spróbuje jutro albo chętnie komuś prześle, bo takie PIĘKNE zdjęcia warte są obejrzenia :):):)

Posted

oprócz pięknego Ajaksa II, do Os trafił Lelek , ktoś go wywalił ok km od nas , gonili go ludzie , szczuli psami, a potem pogoniły psy naszego sąsiada i bidulek przybiegł pod bramę prosto w ramiona naszego kierownika. Nasz wet wziął się ostro do pracy i wczoraj wykastrował oba. Są jeszcze wywalone ,ale bojaźliwe dwie sunie do złapania . Musimy się spieszyć bo hycel jak się zwie złapie i wywiezie je do Chrcynnego. Oj przydałaby by się klatka łapka . Ewa

Posted (edited)

Ale panisko teraz ze Śledzika :)!
Wspaniale, że wreszcie mu się udało :)!!!

[quote name='mgie']Wrr.. nie potrafię już wklejać zdjęć na forum. Czy zmieniły się jakieś zasady? Wszystko robię po staremu.
Komu mogę przesłać zdjęcia ?

Znalazłam taką instrukcję, ale ja zawsze wstawiałam inaczej.
Prześlij mi zdjęcia, a jeszcze lepiej ich adresy, bo mam już niewiele miejsca na swoich kontach fotosikowo/ imageshackowych ;).

[quote name='ostatniaszansa'] Oj przydałaby by się klatka łapka . Ewa
Ewa, jest fajna duża dogomanijna klatka do użytku wszystkich (była zbiórka pieniędzy). Na pewno Pipi wie gdzie w tej chwili się znajduje. Można ją zamówić do wykorzystania, a potem zatrzymać do następnego zgłoszenia, zajrzyj tu:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/217786-KLATKA-ŁAPKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz

Edited by jola_li