ostatniaszansa Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jestem w szoku po tym co zobaczyłam na fb jak się "uczy " a raczej znęca nad psami na Paluchu ... Ewa http://www.youtube.com/watch?v=A5BRTGy1Gzs Quote
Ewa i flatki Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Tragedia, trzeba coś z tym zrobić, kto pozwala na takie wyżywanie się ignorantów ? Quote
ostatniaszansa Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Ewa i flatki napisał(a):Tragedia, trzeba coś z tym zrobić, kto pozwala na takie wyżywanie się ignorantów ? Zareagowała dyrekcja Palucha, jest ogromne wzburzenie ludzi , i dobrze ,że ktos to nagrał i puścił na youtubie . Przed taki pozal sie boze treserami/trenerami trzeba ostrzegać. A teraz nasze "podwórko " zbliza się 15 , zbieramy się do Warszawy, ujechalismy może 5 km od Rawy a ja widze na poboczu drogi zaniedbanego , zdezorientowanego długowłosego onka , próbuje czy nie przedostac sie na druga stronę !!! Jesteśmy przerażeni , jak zawrócić ? w końcu się udaje i znowu wracamy .. JEST , lezy zrezygnowany na chałdzie piachu , udaje się nam, jakiś skrawek pobocza, zatrzymujemy auto, wołamy natychmiast wstaje , idzie w nasza strone, wygląda jak..,. syn Ajaksa :crazyeye: Podchodzimy, troszkę w pierwszej chwili sie boi, kucam on zbliza się i lize ręce. Wpychamy go do samochodu , opiera puchol na ramieniu Zosi a dupalem na moich kolanach . Chudy, zmierzwiona sierść, rana pod okiem, na uszach, chyba początki grzybicy ,i za ciasną obróżka-łancuszek nie daje się zdjąc :( Młodziak maks 1,5 roku . Wracamy do Boguszyc, Ostatnie wolne pomieszczenie ( boksy zajęte ) świezo wyremontowane ( dawniej garaż ) dopada do pojemnika z woda zanurza cały pychol i pije ,pije, pije. Jest piękny ! Grzeczny , troszkę skonfundowany . Mamy Ajaksa II i nadzieję , że szybko znajdzie tym razem dobry dom i odpowiedzialnych właścicieli . A na razie czekamy na weta. Co za skur..... l porzucił psa na dodatek przy trasie szybkiego ruchu :angryy: Ewa Quote
jola_li Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Ależ psina miał szczęście, że trafił na Was! Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. A ja miałam telefon z Mazur, żebym zabierała kolejnego psa, a konkretnie maleńką suczkę - jeszcze szczeniaczka :(. To już będzie 5 pies od tej baby, któremu muszę znaleźć dom :(. Jeszcze Maniuś w hoteliku... Czy znacie jakiegoś weterynarza, który potrafi dobrze postawić diagnozę? Quote
ostatniaszansa Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Jolu maleńką sunie można do nas, co do weta coś bliżej ? Jakie dolegliwości ? Ewa Quote
Ziutka Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Ewa/Aga - ślijcie mi psiaki do ogłoszeń bo się nudze :eviltong: Quote
ostatniaszansa Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Jasne i dziękujemy. Pierwsza to Kusa coś zaległa w hoteliku u Ani w Brodnicy, druga Kuzka . Musimy pojechać po Brutusa, wraca z adopcji ( sprawy finansowe ) no i będzie do adopcji . Mój ukochany Stas . zdjęcia są zrobione , teraz dobre opisy i wysyłam. Sezon urlopowy na finiszu, więc... Pozdrawiamy. Ewa Quote
Ziutka Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Czekam w takim razie na maile z psiakami :) Quote
jola_li Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Jolu maleńką sunie można do nas, co do weta coś bliżej ? Jakie dolegliwości ? Ewa Ewa, dziękuję Ci ogromnie, ale przecież Wy macie swoich pod dostatkiem :(. Chyba, że nie uda się niczego załatwić, a przyjdą mrozy - ale mam nadzieję, że to nie nastąpi i do tego czasu coś wymyślę. Moja suczka ma bardzo wysoką fosfatazę. Miała USG, prześwietlenia, nowotworu nie znaleziono, jedna lekarka mówiła o marskości wątroby, ale chciałabym się upewnić. Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.440349966008071.95255.100000992139023&type=1&l=0fdad64efe To właśnie Ajaks II. Nowe fotki Kózki mam w domu, jutro mogę wrzucić :) Quote
jola_li Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='Zofia.Sasza']https://www.facebook.com/media/set/?set=a.440349966008071.95255.100000992139023&type=1&l=0fdad64efe To właśnie Ajaks II. Nowe fotki Kózki mam w domu, jutro mogę wrzucić :) Piękny pies. Wierzę, że szybko znajdzie dom. Quote
jola_li Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Słyszałyście, że umarł Kocoń? Miał białaczkę :(. Ciekawe, co teraz będzie z serwalem (wiem, że miał zapewnionych opiekunów na taką smutną okoliczność), jak sobie poradzi w nowym domu. Quote
sleepingbyday Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 cześć dziewczyny! nowy ajkas faktycznie ajaksowy i piekny. film z palucha własnie obejrzałam, ale nie cały, bo raz, ż epo wakacjach mam tyyyyyle do nadrobienia, a dwa, że nie chciałam. paluch... wieczny temat, ech. Quote
Ewa i flatki Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 jola_li napisał(a):Słyszałyście, że umarł Kocoń? Miał białaczkę :(. Ciekawe, co teraz będzie z serwalem (wiem, że miał zapewnionych opiekunów na taką smutną okoliczność), jak sobie poradzi w nowym domu. On chyba jeszcze jakieś mieszanki tego kota naprodukował ... Serwal kilka lat temu na Dniu Kota w Pałacu Kultury i Nauki rzucił się znienacka na transporter z moim Buru-Buru, dobrze, że nie rozerwał materiału. Trzymanie takiego pięknego i dzikiego zwierzęcia w domu, czy w ZOO jest dla mnie karygodne Quote
ostatniaszansa Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Ewa i flatki napisał(a):On chyba jeszcze jakieś mieszanki tego kota naprodukował ... Serwal kilka lat temu na Dniu Kota w Pałacu Kultury i Nauki rzucił się znienacka na transporter z moim Buru-Buru, dobrze, że nie rozerwał materiału. Trzymanie takiego pięknego i dzikiego zwierzęcia w domu, czy w ZOO jest dla mnie karygodne Rok temu Serwal byl idealny i wspanialy na naszej imprezie - zero agresji, przechodzilo kolo niego sporo psow i masa ludzi go dotykala /Agnieszka Quote
Ewa i flatki Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Może to nie był ten sam :cool3:, bo tego o którym piszę nikt nie dotykał poza właścicielem :roll: Quote
mgie Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Śledzik pozdrawia z wakacji :):) [quote name='mgie'] Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Śledzik ma teraz nowe imię Badi :) Ewa Quote
mgie Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Wrr.. nie potrafię już wklejać zdjęć na forum. Czy zmieniły się jakieś zasady? Wszystko robię po staremu. Komu mogę przesłać zdjęcia ? Edited September 5, 2012 by mgie Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 nie moge zapisać z cytatem :( coś nawyraźniej się chrzani , bo o zmianie zasad umieszczania zdjęcani widu ani słychu Ewa Quote
mgie Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 ostatniaszansa napisał(a):nie moge zapisać z cytatem :( coś nawyraźniej się chrzani , bo o zmianie zasad umieszczania zdjęcani widu ani słychu Ewa Spróbuje jutro albo chętnie komuś prześle, bo takie PIĘKNE zdjęcia warte są obejrzenia :):):) Quote
ostatniaszansa Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 oprócz pięknego Ajaksa II, do Os trafił Lelek , ktoś go wywalił ok km od nas , gonili go ludzie , szczuli psami, a potem pogoniły psy naszego sąsiada i bidulek przybiegł pod bramę prosto w ramiona naszego kierownika. Nasz wet wziął się ostro do pracy i wczoraj wykastrował oba. Są jeszcze wywalone ,ale bojaźliwe dwie sunie do złapania . Musimy się spieszyć bo hycel jak się zwie złapie i wywiezie je do Chrcynnego. Oj przydałaby by się klatka łapka . Ewa Quote
jola_li Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 (edited) Ale panisko teraz ze Śledzika :)! Wspaniale, że wreszcie mu się udało :)!!! [quote name='mgie']Wrr.. nie potrafię już wklejać zdjęć na forum. Czy zmieniły się jakieś zasady? Wszystko robię po staremu. Komu mogę przesłać zdjęcia ? Znalazłam taką instrukcję, ale ja zawsze wstawiałam inaczej. Prześlij mi zdjęcia, a jeszcze lepiej ich adresy, bo mam już niewiele miejsca na swoich kontach fotosikowo/ imageshackowych ;). [quote name='ostatniaszansa'] Oj przydałaby by się klatka łapka . Ewa Ewa, jest fajna duża dogomanijna klatka do użytku wszystkich (była zbiórka pieniędzy). Na pewno Pipi wie gdzie w tej chwili się znajduje. Można ją zamówić do wykorzystania, a potem zatrzymać do następnego zgłoszenia, zajrzyj tu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/217786-KLATKA-ŁAPKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz Edited September 6, 2012 by jola_li Quote
sleepingbyday Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 śledziu to teraz nie byle kto, nie pogadasz, hi hi ;-) Quote
Recommended Posts