ostatniaszansa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Dziekuje :) To prawdopodobnie jakies ustawienia w moim zabytkowym laptopie, ale nie umiem tego obejsc :( A Kanmusia sliczna jest :):):) za tydzien 3 psiaki jada do Szwajcarii i jeden do Rokitna, hurrra. /Agnieszka Quote
Soema Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 W Celestynowie ruszyły adopcje. Jutro w Radiu Zet będą wzmianki od 10 do 14, z dziewczynami, które prowadzić będą szkolenia z psiakami ;) w sobotę będzie tv. Quote
ostatniaszansa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dłuuuuuuuuuugo nic nie pisałyśmy,nie wołałysmy, walczyłyśmy z Agnieszką no to juz prawie dwa lata.wiele sie dzialo przy mało sprzyjajacych warunkach. I tu też jest fajnie. Na plecach mamy oddech i zapytania " czy one nie padna ? " Sa tacy niestety co by z radości klaskali nie bacząc ,że to nie o nas chodzi ale o naszych podopiecznych . Powiedzieć nie jest różowo .... Jest bardzo, bardzo TRUDNO, kiepsko. Ba! Zaczyna być DRAMATYCZNIE. Kończy się sucha karma i z jej pozyskaniem jest jak na razie b. marnie . Było nie było w schronisku jest 455 psiaków. Bywają kłopoty z odpadami poubojowymi , firmy ich mają mało, a jak zaglądamy na konto to chyba ktoraś z nas będzie musiała sprzedać swoje M.... Do 1% daaaaaaaleko, karma, pracownicy i weterynarz, media, z no i niezbędne chociażby drobne naprawy. Zima swoje zrobiła - węgiel. Jak to tam wygląda wiele z Was wie. Bez tego wszystkiego schronisko nie istnieje. Czeka nas teraz ogromna walka, dobijanie sie i to bardzo mocno do wielu drzwi , serc . Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc w zakładaniu watków , ich prowadzeniu, robieniu bazarków. Bo brakuje nam czasu, doba bywa za krótka... A psiaki tego nie rozumieją i jak im mamy to wytłumaczyć? One mają nas i musza być zaopiekowane, zabezpieczone. Ewa i Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jest dramat. Trzeba sie spiąć i poorganizować. słuchajcie, może wybajerzone w kosmos allegro cegiełkowe przed jednoprocentowe?? Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Nie mamy statusu charytatywnych aukcji, probowalam to zalatwic i po trzecim wyslaniu KRS dalam sobie spokoj. Poza tym - my potrzebujemy teraz DUZEGO zastrzyku gotowki. Na cegielkowe allegro to nawet nie mam czasu, aby je zrobic, bo wisze na necie i sepie gdzie sie da :( /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Bardzo, bardzo przydatnym byłaby TV ( ale tu dziwny opór ... ) taka przeciwaga tego co teraz pokazują w Uwadze-dramat zwierząt , że można lepiej zaopiekowac się bezdomnymi zwierzętami mimo trudnym warunków. Zawsze po takiej audycji przybywa chociażby wirtualnych opiekunów no i osób co dokonują jednorazowych wpłat czy przekazują dary rzeczowe no i ktoś się zainteresuje tym czy innym psiakiem do adopcji pełnej. Ewa Quote
Soema Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 To czego TVN nie wezwiecie? Ciężka, chora sytuacja u Was przecież? Oni szukają tematów.. Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Nie odezwiecie??? No zesz...a co my glownie robimy? Zreszta kontakt sie znalazl dzisiaj rano...Soemo ja pisze, dzwonie, nagrywam sie gdzie tylko moge i to nie jest tak, ze oni sie rzucaja na tematy - wrecz przeciwnie. Zauwazylam, ze bez kogos kto szepnie slowko w Twojej sprawie, to mozesz zapomniec :( A ciezka sytuacja to zaden news, gdybysmy psy bili, glodzili albo co.... w styczniu jak bylo kiepsko przerobilam chyba kazdy program tv w kraju - nikt nie byl zainteresowany :( /Agnieszka [quote name='Soema']To czego TVN nie wezwiecie? Ciężka, chora sytuacja u Was przecież? Oni szukają tematów..[/QUOTE] Quote
Soema Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dziwne, bo TVN ostatnio kilka razy dzwonił, czy mamy jakiś temat, bo są bardzo chętni. My czekamy, aż znajdziemy teren, wtedy ich zaprosimy i pokażemy co i jak. Tylko pierw muszę przeforsować np. poddanie eutanazji agresywnego, nieobliczalnego, a co za tym idzie nieadopcyjnego Reksia..:shake: żeby nikt nam nie zarzucił nic. A urzedników mamy bomba, z każdym kolejnym dniem zadziwiają mnie coraz bardziej ;) może BW ma tam znajomych? Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 To chyba w Waszym rejonie sa chetni... my teraz czekamy na kontakt, bo jeden pan sie zainteresowal. Jakos nasze schronisko dziala odstraszajaco, cholera wie czemu :( /Agnieszka Quote
jola_li Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Wiem, że Wam potrzeba dużo, ale w tym nie mogę pomóc :-(... Biedne boguszki :-(... Będę myśleć do kogo by tu uderzyć... A na razie z braku innych możliwości mam taką propozycję - może ktoś będzie chciał taką książkę - nowa, naprawdę piękna i wzruszająca - zawiera wiersze i rysunki Barbary Borzymowskiej i jej opowiadanie o krakowskim Dżoku. Do książki dołączona jest płyta z wybranymi utworami czytanymi przez Piotra Machalicę i Artura Steranko. Dostałam ją od Wydawnictwa (Fundacja "Zwierzęta Eulalii") - tam kosztuje 45 zł i jeśli ktoś chce mieć i książkę i pomóc OS, to ma okazję nabyć ją za taką cenę. Format A4, okładka twarda 120 stron. Nie będę robić bazarku dla jednej książki - tym bardziej, że bez licytacji. Jakby ktoś był zainteresowany - proszę o sygnał. [CENTER][IMG]http://images38.fotosik.pl/670/7365d21a422e0dc5med.jpg[/IMG] opaska [IMG]http://images50.fotosik.pl/678/1f0a1c77b12c2da4med.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
Soema Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jolu myślę, że bazarek i licytacja byłyby o nią zacięte, może warto wystawić? Quote
jola_li Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='Soema']Jolu myślę, że bazarek i licytacja byłyby o nią zacięte, może warto wystawić?[/QUOTE] Nie, bo za tę cenę książki można kupić w Fundacji ZE (to II wydanie, które się dopiero niedawno ukazało) ;-). Quote
jola_li Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='Ania W']To ja poproszę tę książkę :)[/QUOTE] Super :-)! Bardzo dziękuję!! Koszt wysyłki (priorytet polecony) wynosi 10 zł (ciężka) zróbmy tak, że Ty 55 zł. wpłacisz na konto OS, a ja zapłacę za przesyłkę. Zawsze będzie parę złotych więcej dla boguszków. Poproszę o adres do wysyłki :-). Quote
Ania W Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Nie żebym skąpiła ale jeżeli jest to możliwe to chciałabym zagdać o odbiór osobisty - ja też W-wa ;) Nie mam cierpliwości do stania w kolejkach na mojej poczcie a pracując nie mam szans na odebranie poleconego w domu. Napisz mi proszę na pw w jakich dzielnicach jesteś / bywasz ;) Quote
sleepingbyday Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Nie mamy statusu charytatywnych aukcji, probowalam to zalatwic i po trzecim wyslaniu KRS dalam sobie spokoj. Poza tym - my potrzebujemy teraz DUZEGO zastrzyku gotowki. Na cegielkowe allegro to nawet nie mam czasu, aby je zrobic, bo wisze na necie i sepie gdzie sie da :( /Agnieszka[/QUOTE] Aga, napiszcie mi na pw, na czym polega problem z allegro - czy uznaniowo dają ten status, czy po prostu nie odpowiadali, jaka jest procedura. byc może będe mogła pomóc. [quote name='Soema']Dziwne, bo TVN ostatnio kilka razy dzwonił, czy mamy jakiś temat, bo są bardzo chętni. My czekamy, aż znajdziemy teren, wtedy ich zaprosimy i pokażemy co i jak. Tylko pierw muszę przeforsować np. poddanie eutanazji agresywnego, nieobliczalnego, a co za tym idzie nieadopcyjnego Reksia..:shake: żeby nikt nam nie zarzucił nic. A urzedników mamy bomba, z każdym kolejnym dniem zadziwiają mnie coraz bardziej ;) może BW ma tam znajomych?[/QUOTE] to trzeba tym chętnym nadac temat boguszyc. przeciez to jest temat. celstynów, klembow, boguszyce, to sa te same problemy ze zbieraczkami - warto pokazac, że się da rozwiązac sytuację, jak, jakie problemy napotyka w działalności codziennej takie miejsce po reformach - co potrzeba, co zrobiono. przeciez to jest temat w duchu osttanich tvn-owych zainteresowań. Quote
mgie Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [INDENT] PROSIACZEK [IMG]http://img231.imageshack.us/img231/8922/prosiaczek.jpg[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/threads/193431-Uroczy-prosiaczek-z-boguszyc-prosi-o-dom[/url]... [/INDENT] Quote
ostatniaszansa Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Prosiaczek z powodu niklych zachwytow w PL reklamuje sie w Niemczech ... i pokazuje wszystkim jezor:) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Jolu pięknie dziękujemy za ten wspaniały gest:loveu: SBD , żałuj, żałuj ,że Cie dzisiaj ze mną nie było w magazynie ( Boguszyce )... miałam non-stop asystę ; Hipolita :) Kombinował co by tu zwędzić do pojedzenia a już jest wielkości tira :evil_lol: Ewa Quote
mgie Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Zdjęcia piesków, które wyjechały do Szwajcarii Żabka [IMG]http://img853.imageshack.us/img853/7214/zabka1.jpg[/IMG] Pestka [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/4610/pestka5.jpg[/IMG] Łatek [IMG]http://img713.imageshack.us/img713/88/latekmaly1.jpg[/IMG] Hektor [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/8378/starszypiesumk.jpg[/IMG] Quote
ostatniaszansa Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Hektor pojechala do Gitty do Rokitna. Podobnie jak Baryla i Sniezynka, ale nie mam ich zdjec w tej chwili pod reka :) Tak wiec - trzy psiaki w Szwajcarii, trzy w Polsce :) Brigitte juz napisala, ze szczesliwie dojechaly i Zabka po raz kolejny wylazla z szelek... cytuje: "ma szczescie, ze jest taka ladna" - najwyrazniej jeszcze nie zaczela sie pilowac...hehe /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ledwo zyje po tym weekendzie.... w sumie spałam może 8 godzin. pestka sliczna jest. co z allegro, pytałam o dokłądne info z tym statusem zbiórek. Quote
ostatniaszansa Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Z Allegro SDB wysle Ci jak troche posprzatam sprawy. 3 dni bylam w Boguszycach z Niemcami, w niedziele mialam egz na uczelni, a Quennie choruje tak, ze mam cale noce nieprzespane :( Nasze trzy szwajcarskie juz psy od wczoraj w nowych domkach, ciekawe jak Latek Maly... no i Zabka skubana wylazaca z szelek. Przy pakowaniu otworzyla sobie kontenerek i stala na srodku samochodu, merdajac radosnie ogonkiem jakby chciala powiedziec "zobaczcie jaka jestes sprytna" :) /Agnieszka Quote
Ania W Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Dzisiaj otrzymałam piękne wydanie książki Bożymowskiej :) Dziękuję. Na konto OS poszło 50 zł ode mnie i myślę, że jutro powinno być już zaksięgowane :) Quote
Recommended Posts