Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
"Pysio" napisał: Po takich waszych wypowiedziach to nie ma sędziego który jest godny szacunku.

No przepraszam- chyba wyraźnie napisałam o sędziach, których szanuję.

Piszę o tych, którzy mnie oceniali, o innych sędziach się nie wypowiadam- jestem asystentem w II grupie, więc właśnie nie wypada.

Wreszcie na prawdę zaczniemy używać wzorców ras i podejżewam że okolo 90%waszych piesków nie nadaje się do jakiejkolwiek oceny.

O niczym innym nie marzę.

Gosia

Kurcze, poszlam tylko na spacer ze stadem i prosze, ile mnie ominęło :wink:

Gosia mnie ubiegła, przeciż wymienialiśmy z nazwiska sędziów, ktorych sznujemy i do ktorych lubimy, CHOĆ nie zawsze u nich wygrywamy :wink: ale nawet jak nie wygrywamy, to wiemy dlaczego.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i moje ukochane Legionowo:)))))szkoda, ze tak daleko...

no wlasnie mamy swoich sedziow, ktorych lubimy i szanujemy:))))

np. ci z zagranicy-ja ich badzo lubie:)))))za obiektywizm, ale z Polski naszej kochanej tez sie pare osob znajdzie...na te 10grup:)))))))))))))

Posted

puz: ja szczerze watpie, ze on jest sedzia tak naprawde. Ja szelciaka malo wystawialam w sumie, ale w tej 1wszej grupie jest b.malo sedziow. Pan Szemraj np. o wybitnej kulturze osobistej np. podaje na dziendobry reke kazdemu, za pierwszym razem bylam w szoku, bo myslalam, ze on juz mi gratuluje, ze wygralam a nawet na psa nie spojrzal:)))))))))))))))))

no i wiecej???hmmm, nie kojarze sedziego od 1.

No pan Redlicki, ale on sam na siebie by chyba nie nadawal?:)))))))))))))))))

i czy ktos jeszcze zna kogos na 1ke?

Posted
"Pysio" napisał:

Wreszcie na prawdę zaczniemy używać wzorców ras i podejżewam że okolo 90%waszych piesków nie nadaje się do jakiejkolwiek oceny.

O niczym innym nie marzę.

Gosia

JA również...

Posted

Ufff, ale miałam do czytania.

Ja podczas ocen staram sie typować psa naprawdę najlepszego,nie to że bronię siebie ,poprostu jestem sedzią z zamiłowania a nie dla pieniędzy.

Nam wszystkim zależy , aby wszyscy sędziowie mieli takie podejście.

Wszyscy piszą na temat sędziów,ja tam chciałbym napisać że sędzia Semik i Łukasiewicz są ok

Przeczytaj proszę mój pierwszy post w tym temacie. :-? Poza tym p.Semik zgłosiła swoją sukę corgi na wystawę do Kielc. A jest ona przewodniczącą kieleckiego ZK.Jednego dnia widniała jej suka w przedwystawowym katalogu w internecie, następnego dnia już jej nie było. Ale było to spowodowane tylko tym, jak się potem dowiedziałam, że jej suka dostała problemów skórnych, gdyby nie to byłaby ona wystawiona. :-?

Posted

Ja sie nie boję.Poprostu miałem dobre chęci żeby z wami o wszystkim porozmawiać a jak czytam komentaże na mój temat to po prostu nie będę w tym brał udziału.Poza tym numeru ip sobie szukajcie,przynajmiej nie będę musiał sam się ujawniać.pozdrawiam wszystkich.

Posted
Czy w ogole jakakolwiek rasa ma miec zbiezny tyl lub przod lub wasko go prowadzic?Chodzi mi o wzorzec.

Np. wzorzec charta polskiego mówi, że cp może tylne kończyny prowadzić zbieżnie czyli "sznurować", co nie jest wadą a charakterystyczną cechą rasy :) .

Oczywiście wielu sędziów tego wzorca nie doczyta i wpisują w karty "wąsko prowadzone kończyny" :-? .

Posted

pysio

wracaj mi tu zaraz bo nudno się zaczyna robic, a tak ja sobie to czytam,,,,,,,, czytam,,,,,,,,,,,, i jakbym walki psów oglądała i zakłady robiła.............. takie mam uczucie.............

a pomyślał ktoś o tym,że psom to na szczęście wszystko WISI i POWIEWA..?? :lol:

Posted
a pomyślał ktoś o tym,że psom to na szczęście wszystko WISI i POWIEWA..??

ja pomyslalam :D dlatego czytam te posty z takimi oczami :o

dlatego wlasnie tule do siebie moje najukochansze dwa kudlate lebki :D

zrobcie tak i Wy :D

Posted

BOZE!!!!

Ale zescie sie napisali!!!Pól godziny to czytałam . Swoja droga PYSIO rozgrzal troche ten topic :D szkoda zeby sobie poszedl :cry: PYSIO WRACAJ :lol:

Posted
A mnie się wydaje że Pysio to prowokacja i że to pewnie jakiś małolat się dziś bardzo, bardzo nuuuudzi 8) .

Mam podobne odczucia.Nie chce mi się wierzyć, że dorosła osoba, posiadająca maturę pisałaby "chodowla", "komentaż" itd. :-?

Posted
Dorota, a znasz pania M.Lorenc? albo ktos zna? Jak sedziuje ?

Sama u niej nie wystawialam i nie zamierzam.Nie wiem jak w labach,ale o goldenach pojecie ma zadne.Generalnie najlepsze psy wylatywaly na dzien dobry.Jak nie musisz to nie jedz albo wybierz sie do championow (jesli masz taka mozliwosc).Sa sedzioiwe,ktorzy championa "nie rusza" :wink: :( Znam paru takich,co uwazaja ze jak pies ma championat to juz zawsze zasluguje na ocene doskonala.

Posted

co do błedów to nie będę sie wypowiadał ani tłumaczył.Każdy podczas szybkiego pisania popełnia jakieś błędy.Zaczynam sie czuć osobą medialną więc jesli ktoś chce proszę kierować jakieś pytania,może to rozwieje wasze myśli na mój temat!!

Posted

Panie PYSIO

1)skad sie Pan urwal?? Bo chyba z konopii?? :lol:

2) Czy bedzie Pan czestym gosciem na dgm?? :D

3) Czy bedzie Pan zamierzal zbierac lapki?? 8)

4) No i na koniec jak ze jest Pan osoba bardzo cenioną :D znaną :D i lubianą :D i kompetentną :D prosze o liste sedziow z grupy pierwszej i drugiej do ktorych warto jechac??

Z powazaniem

Cardi :D

Posted

odpowiedż na pyt.1-odpowiedź zostawiam sobie,myślę ze jest nie na miejscu

odp2-czy będę częstym gościem?hm to zalezy od was.

odp3-na temat łapek to zbulwersował mnie ten temat i dla tego w nim uczestnicze

odp4-co do sedziów to nie mogę wypowiadać sie na ten temat .Każdy ma chyba swojego ulubionego.

proszę o pytania dotyczące troszkę bardziej poważnych tematów.