Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myślę, że to laminat więc bym nie kupiła ;)
O tym ktoś tu pisał: [url]http://allegro.pl/stalowy-nierdzewny-identyfikator-adresowka-i1411703428.html[/url] przynajmniej stalowy

Posted

[quote name='diabelkowa']za 1-3 zl nie znajde ;) nie no 5-6-7 zl :) wypatrzylam cos takiego
[url]http://allegro.pl/identyfikator-grawerowy-dla-psa-kota-adresowka-i1427969533.html[/url] co o tym myslicie?[/QUOTE]

szkoda pieniedzy, laminat sie szybko lamie, nie jest trwaly. Tylko metal.
Okolo 6 zl placila gops i Asia&Luna ostatnio i sa zadowolone. Musisz sie troszke cofnac zeby znalezc aukcje, wstawialy na pewno

Posted

[quote name='Agnes']szkoda pieniedzy, laminat sie szybko lamie, nie jest trwaly. Tylko metal.
Okolo 6 zl placila gops i Asia&Luna ostatnio i sa zadowolone. Musisz sie troszke cofnac zeby znalezc aukcje, wstawialy na pewno[/QUOTE]
Link wstawiłam na poprzedniej stronie:)

Posted

dzieki :) a cos trwalego zlotego widzieliscie? bo kupilam taki dlawik skorzany ze zlotymi kolkami i do dego super by sie prezentowala zlota adresatka :) bo z tych stalowych to tylk osrebrne widzialam. Ten moj tez jest stalowy i mowie wam super NIC SIE NIE DZIEJE przez tyle lat

Posted

My mamy taki [url]http://allegro.pl/wzmocniony-identyfikator-adresowka-dla-psa-i-kota-i1416296565.html[/url] Złoty też jest.
Szczerze polecam. Teraz mamy drugi taki identyfikator, pierwszy zgubiłam ja. Bardzo mało się rysuje, jest wytrzymały, ładny i niedrogi.

Posted

[quote name='diabelkowa']dzieki :) a cos trwalego zlotego widzieliscie? bo kupilam taki dlawik skorzany ze zlotymi kolkami i do dego super by sie prezentowala zlota adresatka :) bo z tych stalowych to tylk osrebrne widzialam. Ten moj tez jest stalowy i mowie wam super NIC SIE NIE DZIEJE przez tyle lat[/QUOTE]
Widziałam na obrożowym, świetny ten dławik:)

Posted

[quote name='Squ']Co wasze psy robią na spacerach, że adresówki z laminatu u was pękają? :roll:[/QUOTE]

pierwsza rozwaliła się podczas zabawy z drugim psem,
druga sama sie ukruszyła jak pies latał po lesie
trzecia złamała się jak szedł na smyczy i jakoś tak niefortunnie od karabińczyka się wygięła i pękła, metalowa w tym przypadku jedynie delikatnie by się wygięła.....

Posted

nasze plexi suka zalatwila na spacerze kazda wiec wusmie nie wiem jak , pewnie w trakcie zabawy /biegania
a laminat mialam dla 5kg pudelka i tez kilka razy wrocil z samym kolkiem przy obrozy :roll:

Posted

[quote name='Squ']Co wasze psy robią na spacerach, że adresówki z laminatu u was pękają? :roll:[/QUOTE]
Np. turlają się z radości że w końcu po tygodniu bez porządnego spaceru poszły na pole :lol: (to akurat pleksi kostka poszła ;)).
U nas najlepiej się kiedyś sprawdzał taki numerek od weta aluminiowy - lekki i wytrzymały, dopiero po prawie 2 latach trochę się wygiął. Znalazłam go niedawno przy starych szelkach.
Myślę żeby kundlom adresówki zamówić do nowych obróżek, ale metal dzwoni za bardzo a pleksi przy tak masywnej obroży może znowu pęknąć jak się Hexolina na spacerze ucieszy i mam dylemat... Te gumki wyciszające jaki mają rozmiar? Ciekawe czy jakieś adresówki z allegro by w nie weszły...

Posted

Też jestem ciekawa, bo u nas właśnie laminaty sprawdzają się najlepiej ;)

Posted

[quote name='Voute']Też jestem ciekawa, bo u nas właśnie laminaty sprawdzają się najlepiej ;)[/QUOTE]

U nas sie laminat przy dużym, szalonym psie wcale nie sprawdził. No dobra, przeżył góra 4 dni. Połamał sie. U małej za to trzyma sie b. ładnie bezproblemowo ale to pies spokojny, nie tarza sie po ziemi, nie łazi po krzaczorach i nie szaleje z innymi psami jak dzikus ;)

Posted

My już od pewnego czasu posiadamy takie oto adresówki:
[IMG]http://i53.tinypic.com/2gsqsua.jpg[/IMG]

Sprawdzają się świetnie,więc za niedługo zamówię również dla kota.

Posted

Mój spaniel łazi wszędzie, gdzie tylko się da - po krzakach, bagnach, po lesie, parku, między jakimiś kupami gałęzi i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby adresówka mi się połamała.

Posted

Nasz laminat był cienki, bez żadnych wzmocnień, może dlatego tak krótko żył. Aczkolwiek wolę mieć pewność, ze mi id nie pęknie tak szybko dlatego też po przygodzie z laminatem wolę zamówić metalowe. ;)

Posted

Hi Hi.
Dzisiaj przyszła adresówka, którą zamówiłam tydzień temu :D jest ekstra! zamówiłam na allegro żółto-przezroczysty romb :D
Już posiadam kostkę z allegro więc nie oczekiwałam cudów, lecz ten mały kawałek plastiku powalił mnie na kolana! Jest genialny <3

Posted

[quote name='Justa']My mamy taki złoty [url]http://allegro.pl/metalowy-identyfikator-z-grawerem-kolko-i1423448347.html[/url] ;)[/QUOTE]
I jak sie sprawdza? Ja właśnie zamówiłam 5 takich i jeden czarny.

Posted

[quote name='Talia']I jak sie sprawdza? Ja właśnie zamówiłam 5 takich i jeden czarny.[/QUOTE]

Hmm.. no właśnie, więc jest mały problem z jedną. Chyba od tej chemii co ją sypali jak śnieg był jedną nam kapkę nadżarło (przy obroży na której ja biorę na długie spacery i mocno się w śniegu oblepiała) - tzn zrobiły się takie plamki (od soli?) i nie mogę tego niczym doczyścić :|
A ta druga - na krótkie spacery wykorzystywana błyszczy i jest piękna jak na początku.

edit: doczyściłam. Niestety wszelkie metale mają to do siebie, że śniedzieją i tracą połysk. Wypucowałam adresówki fluidem i znów się można w nich przejżeć jak w lustrze ;)
Także fajne, z tym, że trzeba dbać o nie.

• 1 month later...
Posted

Zamowilam, dostalam ID z Artmagic - sa sliczne!! Mocne, a jednoczesnie lekkie, czytelne, piekne kolory, idealne

[IMG]http://img854.imageshack.us/img854/2423/dsc3969.jpg[/IMG]

Posted

O, dobrze, że piszesz o Art Magic. Dostałam info 8 marca, że adresówki wysłane. Miały być na drugi dzień, do dziś nie przyszły...:shake: Ja mam pecha, czy też tak długo czekałaś?

Posted

ja z Artmagic mam 2 małe kostki i łapkę. Super się trzymają. A z tym ile idzie przesyłka to nie wina ArtMagic tylko poczty, do mnie jedna była na drugi dzień a druga po 4 dniach.