giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 ...co zalatwilam przez cały dzień....malo Od 8,00 do godz10,30 nie mogłam dodzwonic sie do schroniska pozniej rozmawiałam z trzema kobietami na koncu z Pania kierownik ktora wysłuchała mnie spokojnie i powiedziała abym zatelefonowała pozniej Ona sprawdzi czy wszystko sie zgadza z tym co jej powiadzialam o psie. Po południu zatelefonowałam i Pani[oczywiscie bardzo mila] powiedziała ze do czasu az cos postanowimy bedzie sie opiekowac Gabi[ponoc malo reaguja na swoje imie]ze jest 2 tygodnie w schronie i ze Pani kierownik tez lubi asty i nam wspołczuje z powodu zaistanielej sytuacji.Prosiła o telefony do 14 to bedzie mnie informowac na biezaco co i jak,mowiła tez o wolontariuszce Paulinie ktora ma serce do psiaków i do Gabi i aby to jej podziekowac...bo Ona to tylko posrednio,zas Paulina jest przy psach ...i bedzie jutro to jej wszystko powie.ze Gabi czuje sie dobrze,ze była brudna jak ją przywieziono....no i mam sie nie martwic... co o tym myslicie? mi sie podoba taka wspołpraca...jest dobrze Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 ...czyba dzisiaj do wszystkich wysłalam przez cały dzien sms-y....czego nie moglam przeczytac przysłala mi Roma. Przeliczyłam mniej wiecej to na początek trzeba nam jakies -600zł-700zl wykupienie ze schronu transport do Bogatyni[jak sie zdecydujemy] i hotel.... nie wiem czy tyle zdołamy zebrac....czarno to wiedze.. moge dac 100-150zł moze jeszcze jakis bazarek ... a co pozniej? Myslałam ze moze platne Dt...zawsze taniej bo normalnego Dt to pewnie nie dostaniemy:shake: moze gdzies na miejscu ...Poznan i okolice Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 ...moze lepiej bedę pisała na pv...bo cos cicho.... albo teraz Wy nie macie dogomanii. Szukam Dt koło mnie ale nic..... wiem ze jak cos chcesz na juz....to sie nie udaje...jutro znowu zaczne od rana..... Quote
fioneczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Grażynko ja nie wiem co Ci doradzić .... ja nie wiem co robić - gdyby była kasa wszystko byłoby super a tak :placz: może astkowe ciotki cos wymyślą ... jakoś pomogą zmień tytuł ... błagaj o pomoc ... trzeba tu cioteczki ściągnać Quote
zuzlikowa Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Linka napisał(a):póki co głowe zaprząta nam troche inne psie nieszczęście, ale Gabi też oczywiście w miare możliwości pomożemy.. rzecz w tym, że to nie nam decydować co dalej z sunią.. Wysłałam giselle4 wiadomość, ma mój numer telefonu i jak zapadną jakieś konketne decyzje to będziemy działać. Zdaje sobie sprawe z tego, że to wszystko nie jest proste i nie może być pochopną decyzją, bo chociażby znalezienie 400zł miesięcznie na Bogatynie samo w sobie do najłatwiejszych nie należy. Dzwoniła do mnie dzisiaj pani z Piły. Szukają psa od zeszłego roku, dzieci dorosłe, dom, ogród, żadnych zwierząt.. będę przedstawiała im psiaki. Pomyślałam o Gabi, ale nie znam dokładnie całej jej historii.. szkolenie będzie konieczne? Na ile znam historię Gabi,to nie widziałabym potrzeby szkolenia,raczej sprawdzenia jakie szkody poczynione zostały od marca! O Gabi było wiadomo,że powinna raczej być jedynaczka,a już na pewno bez kotów.Nie najlepiej też reagowała na małe dzieci,ale nie pamiętam,czy już w schronisku,czy dopiero takie sygnały przyszły od Nel...wybaczcie,ale tym ostatnim teraz nie mam podstaw ufać! Myślę,że doświadczony człowiek,nie powinien mieć problemów z socjalizacją Gabi...ale nie mnie ostatecznie się w tej materii wypowiadać.:shake: Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 zuzlikowa napisał(a):Na ile znam historię Gabi,to nie widziałabym potrzeby szkolenia,raczej sprawdzenia jakie szkody poczynione zostały od marca! O Gabi było wiadomo,że powinna raczej być jedynaczka,a już na pewno bez kotów.Nie najlepiej też reagowała na małe dzieci,ale nie pamiętam,czy już w schronisku,czy dopiero takie sygnały przyszły od Nel...wybaczcie,ale tym ostatnim teraz nie mam podstaw ufać! Myślę,że doświadczony człowiek,nie powinien mieć problemów z socjalizacją Gabi...ale nie mnie ostatecznie się w tej materii wypowiadać.:shake: Do dzieci Pani kierownik[12-13lat]Gabi nie była uprzedzona Nel jednak napisała ze do mniejszych ze jest zla na maluszki i probuje je atakować:mad: Gabi zawsze chodzila bez kaganca,jak ja wiozłam do Wrocławia to zalozyłam bo weszłysmy na dworzec ale bardzo to jej sie nie podobało i posiniaczyła mi całe nogi bo chciała abym zdjęła.... nigdy do mnie nie zawarczała....nie ugryzła:shake: nie straszyła..... Quote
fioneczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Grażynka zmień dział i tytuł !! Proś o pomoc ... Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 jutro cały dzien bedzie finansowy zobacze co zdołam zebrac... MAM NADZIEJ NA JAKIS GROSZ..... nie zapeszam,zabieram sie do dzieła od rana,pozniej zatelefonuje do schronu tak obiecałam..... Quote
Kateczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 ile na wykup psa ze schronu?? nie mogą pójść na ustepstwo...przeciez chcecie jej pomóc w znalezieniu domku? Postaram sie też znaleźć parę osób ze złotówkami.....na dom raczej nie licze nawet tymczas...wiekszosć jakie znam sa zakocone.... Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Kateczka napisał(a):ile na wykup psa ze schronu?? nie mogą pójść na ustepstwo...przeciez chcecie jej pomóc w znalezieniu domku? Postaram sie też znaleźć parę osób ze złotówkami.....na dom raczej nie licze nawet tymczas...wiekszosć jakie znam sa zakocone.... Koteczka ja jeszcze nie wiem ile wykup u nas to 30zl.... prosiłam tylko o pomoc dla Gabi i pilnowanie jej aby nie gryzła łap.:shake: Jutro tez powalcze z ogłoszeniami Paolka juz szuka pomocy dla Gabi na naszej klasie mamy duzo dobrych serc...damy rade Quote
Kateczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 ok na wykup dam...wiecej na razie nie dam rady:roll: ale 30 wypłata zobaczymy... próbowałam dzis do ciebie zadzwonic...bo się zgłaszam jako osoba mieszkająca dość blisko schroniska...choc nie bardzo wiem w jaki sposób mogłabym pomóc....tylko jutro mnie nie ma...a tak do konca tygodnia jestem prawe cały dzień dostępna... Pozwiedz mi prosze co z wizytą poadopcyjna...macie pzreciez do niej prawo...gdzie Ci ludzie mieszkaja.... Quote
giselle4 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Kateczka napisał(a):ok na wykup dam...wiecej na razie nie dam rady:roll: ale 30 wypłata zobaczymy... próbowałam dzis do ciebie zadzwonic...bo się zgłaszam jako osoba mieszkająca dość blisko schroniska...choc nie bardzo wiem w jaki sposób mogłabym pomóc....tylko jutro mnie nie ma...a tak do konca tygodnia jestem prawe cały dzień dostępna... Pozwiedz mi prosze co z wizytą poadopcyjna...macie pzreciez do niej prawo...gdzie Ci ludzie mieszkaja.... Ludzie mieszkaja w Głogowie jak telefonowałas bylam w schronie ...przepraszam jak tam jestem to telefon lezy na stoliku....a ja gdzies tam latam zadzwonie we srode-czwartek...dziekuje za wszystko Quote
Kateczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 jakby była tak mozliwosć z chęcią poszłabym z Tobą do schroniska...sama nie mam odwagi bede szczera choc od dawna próbuje sie przemóc...mają tam też chyba koty prawda...mogłabym podrzucic pare puszek animondy:oops: Quote
Linka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Wykup psa ze Swarzędza kosztuje 30zł i teoretycznie jest to koszt szczepień. Suka kosztuje 50zł ze względu na ewentualną sterylizacje. Nam czasami udaje się zabierać psy bez opłat, ale to generalnie loteria i kwestia nastawienia pani zarządzającej schroniskiem.. z tego co piszesz jednak mam poczucie że rozmiawiałaś z panią Kasią, a nie "kierowniczką" :evil_lol: może to i lepiej. Quote
Kateczka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Gabi jest niewysterylizowana:roll:?? Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ”…w końcu zdecydowałem się na małego, przerażonego szczeniaczka. Patrzył na mnie z taką ufnością, z takim niemym błaganiem, jakby już zapomniał, że to przez ludzi cierpi... Wyjąłem malucha z klatki, przytuliłem go do siebie. I tym dotykiem mówiłem mu, że nigdy już nie będzie sam. I że nigdy, przenigdy nie będzie już cierpiał...” Witaj Mała..... Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Linka napisał(a):Wykup psa ze Swarzędza kosztuje 30zł i teoretycznie jest to koszt szczepień. Suka kosztuje 50zł ze względu na ewentualną sterylizacje. Nam czasami udaje się zabierać psy bez opłat, ale to generalnie loteria i kwestia nastawienia pani zarządzającej schroniskiem.. z tego co piszesz jednak mam poczucie że rozmiawiałaś z panią Kasią, a nie "kierowniczką" :evil_lol: może to i lepiej. Powiedziano mi ze 2 razem jak sie łączylam ...ze z Pania kierownik;) Gabi jest po sterylce Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Kateczka,niemoge Cie zabrac bo moje schronisko jest w Dzierzoniowie:crazyeye: do Swarzędza mam bardzo daleko..... ale chętnie bym Ciebie zabrała do kazdego....to przezycie wielkie które czasem zmienia całe zycie:mad: Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ...uciekam bo juz pozno odezwe sie po południu i oczywiscie zatelefonuje do schroniska i do Pani kierownik zapytam czy wszystko ok .....ja bede w Swarzędzu to sie spotkamy Kateczka....:oops: Quote
Linka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Kateczka my jesteśmy w schronie dzisiaj o 13.. jeśli chcesz i masz czas, zapraszam ;) Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 bigielki pomagaja Gabi http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2174...jej_swoja.html forum beagle-poprosiłam wszystkich o pomoc w zamieszcaniuy ogłoszeń !!! Portal Kamienna Góra http://wroclaw.gumtree.pl/c-Spo-eczn...AdIdZ155781134 Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ://www.kupsprzedaj.pl/secure/sho...420372&cid=149 http://www.eoferty.com.pl/id142116.html http://www.mojpupil.pl/modules.php?n...enia&op=zapisz http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=59661 http://www.kokosy.pl/ogloszenie/53550 http://www.wroclawiak.pl/42689_pokoc...j_swoja_m.html http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=56D &q=Pokochaj+nasz%C4%85+Gabi%2Cdaj+jej+swoja+mi%C5% 82o%C5%9B%C4%87+!&btnG=Szukaj&lr=lang_pl + 9 portali Wrocław,a wieczorem biglarze biora się do dzieła,bo rozesłali po swoich znajomych i ja też +ogłoszenia !!! -8 godzin ,jak nikt maleńkiej nie weżmie to się pochlastam !!! Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ...telefonowalam przez 4 godziny do schronu i nikt nie odebrał Pani kierownik powiedziala ze Paulinka jest na polu i nie moze :shake::-(jej zawołac..... ciotki nie słyszałyscie jak tarabanie i tarabanie jutro jeszcze raz....musze porozmawiac z wolontariuszkaaby mi przytpilnowała Gabi...do czasu zabrania ze schroniska:oops: Quote
giselle4 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 ...pierwszy telefon kobieta chce wziąc Gabi do siebie ale ma 10miesiączna asteczke... podziekowałam i powiedzialam prawde tylko dom bez zwierzą i malutkich dzieci:shake::razz: Telefon drugi...tez kobieta mna tylko kotka sytuacja jak wyzej....czekamu dalej Dziekuje Lucynko,dziekuje bigielki:loveu: Quote
gameta Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Rozumiem, że jest potwierdzenie, że to Gabi na 100% :angryy: Masakra :angryy: Quote
Recommended Posts