123mariszka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Chciałabym uczulić większość ludzi zwłaszcza tych, którzy zastanawiaja się nad kupnem sznaucera, aby nie brali udziału w tzw. pseuhodowlach,których mnóstwo mozna spotkać między innymi na [url=http://www.allegratka.pl]Alegratka.pl - Ogłoszenia drobne. Kupię, sprzedam - ogłoszenia drobne w Internecie[/url] .Powiedzmy takim ludziom stanowcze "NIE" i nie reagujmy na takie ogłoszenia.:angryy: Quote
Agnieszka K. Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Chyba kazdy potrafi CZYTAĆ ogłoszenia ;) Quote
madziamn Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 jasne takie ogłoszenia wystarczy przeczytac by wiedziec czy to pseudohodowla Quote
Elitesse Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 a jak sie niektore zdjecia oglada to czlowiekowi szczena opada w jakich warunkach sa maluchy trzymane :shake::shake: przydatna jest tez opcja pokaz inneogloszenia sprzedajacego --> przewaznie ras do wyboru do koloru :roll: ludzie kupia z litosci i interes sie kreci :diabloti: Quote
Agnieszka K. Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='123mariszka']Agnieszka K. oczywiście, że każdy potrafi czytać ogłoszenia, ale nie każdy kupujący potrafi rozpoznać pseudohodowcę, a tym bardziej laik i dla takich osób ku przestrodze założyłam ten wątek.[/quote] A jak to bedzie psuedohodowla sprzedająca psy z rodowodem???? Tez ja rozpoznasz po ogłoszeniu na gratce???? Quote
123mariszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Agnieszka K. oczywiście, że każdy potrafi czytać ogłoszenia, ale nie każdy kupujący potrafi rozpoznać pseudohodowcę, a tym bardziej laik i dla takich osób ku przestrodze założyłam ten wątek. Quote
123mariszka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Pseudohodowcy nie sprzedają piesków z rodowodem, a jeśli tak jest napisane to wystarczy zadzwonić pod taki numer i zadac jedno podstawowe pytanie, a jakie to ty na pewno wiesz już...:evil_lol: Wiesz mi niezle w takim przypadku zaczynają niezdranie lawirować między prawdą, a kłamstwem, beznadziejni oszuści:angryy:. Quote
Agnieszka K. Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='123mariszka']Pseudohodowcy nie sprzedają piesków z rodowodem, a jeśli tak jest napisane to wystarczy zadzwonić pod taki numer i zadac jedno podstawowe pytanie, a jakie to ty na pewno wiesz już...:evil_lol: Wiesz mi niezle w takim przypadku zaczynają niezdranie lawirować między prawdą, a kłamstwem, beznadziejni oszuści:angryy:.[/quote] I tu sie mylisz. Niektóre hodowle psów rasowych z rodowodem niczym sie nie róznia od rozmnażalni. Nie wiem dlaczego akurat przyczepiłas sie do Gratki, tam najczęściej wiadomo, które psy sa z rodowodem, a które bez. Quote
furciaczek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Moze sznupkowe cioteczki zrobia cos podobnego:cool3: [url=http://allegro.pl/item548496257_cane_corso_kup_tanio_a_pozalujesz.html]***Cane Corso - Kup Tanio a....POŻAŁUJESZ*** (548496257) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Akcja przyniosla juz pozytywne efekty, ludzie sa zywo zainteresowani, pisza, pytaja niektorzy nawet zmieniaja podejscie do sprawy. Quote
Kisses Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='furciaczek']Moze sznupkowe cioteczki zrobia cos podobnego:cool3: [URL="http://allegro.pl/item548496257_cane_corso_kup_tanio_a_pozalujesz.html"]***Cane Corso - Kup Tanio a....POŻAŁUJESZ*** (548496257) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Akcja przyniosla juz pozytywne efekty, ludzie sa zywo zainteresowani, pisza, pytaja niektorzy nawet zmieniaja podejscie do sprawy.[/quote] Super pomysł! Przydałoby się zrobić coś takiego każdej rasie... Quote
Figafiga Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [url=http://www.allegro.pl/item551462436_amstaff_sliczna_suka_do_reprodukcji_100_rasowa.html]Amstaff śliczna suka do reprodukcji 100 % rasowa (551462436) - Aukcje internetowe Allegro[/url] szczęka mi opadła jak TO zobaczyłam:angryy::angryy::angryy::angryy::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
123mariszka Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 widziałam niestety to ogłoszenie.. jedyne co nasuwa mi się na myśl to jedno krótkie stwierdzenie:porażka":crazyeye: Quote
kocyk Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 muszę się przyznać, co prawda strasznię się tego wstydzę:oops: moj tata kupił rok temu suczke z pseudohodowli:angryy: zrobił to, ponieważ chciał kopie naszej sznaucerki (ta była rodowodowa), szukał miekkiej sierci jaka miała nasza Una i koniecznie zależało mu na krótkim ogonie:( wielkie batalie prowadziłam z nimi przez kilka miesięcy (tyle trwało znalezienie Kaśki) aby przygarneli pieska ze schronu. niestety moj tata to prosty człowiek, głupio pisać tak o swoim rodzicu ale niestety tak jest;/ wzioł Kaśke z jakiejś miejscowości pod Lesznem mówił, że mała była trzymana w klatce po królikach:angryy: matka byłą rasowa jednak jak porównuję Kaśkę z Uną, która była zgodna idelanie ze wzorcem to sznaucera naprawdę tylko przypomina. jest dużo większa, masywniejsza, zupełnie to nie to:( wstyd mi ale niestety pseudohodowle będą tak długo jak będą takie osoby jak mój tata; proste i uparte. za Kaśkę dał chyba 300 zł. rodowodowy sznaucer jest dużo droższy. na początku tata chciał wziąźć rodowodowego ale kiedy kupił Unę a było to w 96' to dal za nią ok 800 zl teraz ceny są wyższe i chciał zaoszczędzić, szczegółnie że z Uną na wystawie byliśmy tylko 2 razy i wiedział, że z Kaśką jeździć nie będzie, bo niestety on myśli, że rodowód jest tylko do wystaw;/ i teraz najgorsze... myśli on o rozmnożeniu Kaśki... naprawdę jestem załamana:-( najchętniej to bym ją ukradła i wysterylizowała:( ale tak naprawdę to mało mogę;( niestety walka z pseudohodowlami to jak walka z wiatrakami:-( wiem to po swoim tacie- nic nie skutkuje:-( Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Kocyk, usiadz z tata i przeczytajcie razem, jak wygladaja realia i koszty ( o czasie, zniszczeniach juz nawet nie mowie) rozmnozenia: [SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f26/koszty-zwiazane-z-hodowla-73327/[/URL][/SIZE] [SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f26/czy-da-sie-zarobic-na-hodowli-psow-rasowych-120414/[/URL][/SIZE] Potem wytlumacz, ze jest duze ryzyko braku chetnych na szczeniaki, przez co koszty rosna, ryzyko zachorowania suki przy kryciu przez niewiadomego psa. Wiec i nie zwroci mu sie koszt nabycia suni, wrecz sporo dolozy. Quote
kocyk Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 niestety... nie raz próbowałam... on wyznaje zasadę "dzieci i ryby głosu nie mają"(co z tego, że mam 22lata) i uważa, że jest najmądrzejszy na świecie;/ niestety muszę biernie na to patrzeć:placz:... pozostaje mieć nadzieję, że jednak mu się odwidzi, bo zmądrzeć nie zmądrzeje:angryy: Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Tak najlatwiej stwierdzic... Wskaz, ze to nie Ty sie przejechalas, tylko ludzie bioracy sie za mnozenie psow. Wymysl sposob na przeczytanie, chocby by wiedzial, jak niby rozmnozyc ;). Quote
kocyk Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 tak sobie pomyślałam, że jak pojade do domu zostawie otwarte strony z tematami prze Ciebie karjo2 podanymi. może się wciągnie. będę truć d... tak jak to robiłam z przygarnięciem psa ze schroniska. ale boję się, że skonczy się tak jak się skończyło- wzioł Kaśke z pseudo;/ niestety, z pseudo biorą ludzie nieodpowiedzialni. Kaśka ma u nas cudownie kochana, wybiegana, zadbana jednak ojca zachowanie jest nieodpowiedzialne i niedopuszczalne. proszę trzymajcie kciuki aby udało się mi jakos zniechęcić ojca do tego pomysłu. Quote
furciaczek Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Niestety,najgorzej jest walczyc z rodzina i znajomymi....wierze ze jednak sie uda. Quote
karjo2 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Tyle, ze kryjac sunie, liczy na zarobek, a jesli zwatpi w taka szanse, bedzie po problemie. Quote
weszka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Oby zwątpił. W takich przypadkach najlepiej przemawiają pieniądze. Chyba że pokażesz parę ujęć ze schronisk albo porzuconych psów. To może też przemówić czasem. Quote
kocyk Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 oby... czasu mam mało, ponieważ wypada, że w lipcu mała dostanie cieczkę:( Quote
mala_czarna Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Prawie padłam trupem jak zobaczyłam to: [url=http://www.allegro.pl/item686586421_mieszaniec_kaukaz_z_sznaucer_piekne_duze_pieski.html]MIESZANIEC KAUKAZ Z SZNAUCER. PIĘKNE DUŻE PIESKI (686586421) - Aukcje internetowe Allegro[/url] I kompletne załamka w podpisie: [B]Zastrzegamy sobie możliwość wyboru nowych właścicieli naszych pociech![/B] [B]SPRZEDAMY JEDYNIE W DOBRE RĘCE. Dlatego gdy coś wzbudzi nasze wątpliwości będziemy szukać innych zainteresowanych. [/B]I pomyśleć, że te "dobre ręce", dopuściły do czegoś takiego. :shake: Quote
kocyk Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 no ale są na tyle odpowiedzialni, że wybiorą odpowiednie domy dla psiaków, wiec ich nie potępiajmy tak na maxa. ps. ojciec odszedł od pomysłu rozmożenia Kaśki:multi: Quote
mala_czarna Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='kocyk']no ale są na tyle odpowiedzialni, że wybiorą odpowiednie domy dla psiaków, wiec ich nie potępiajmy tak na maxa. i:multi:[/quote] Daj spokój :( Odpowiedzialni powinni być zanim do tego dopuścili. O pomstę do Boga woła, żeby pisać później, że oddadzą tylko w sprawdzone i dobre ręce. Nie widzę jakoś chętnych do zakupu. Co dalej będzie z tymi szczeniętami? Quote
weszka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Jak pieski trafią w równie "dobre" i "odpowiedzialne" ręce to za chwilę będzie 40 takich nowych ślicznych piesków, które będą miały znów małe pieski itd... Z czego pewnie większość trafi do kojców i na łańcuchy :( Quote
Recommended Posts