Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym uczulić większość ludzi zwłaszcza tych, którzy zastanawiaja się nad kupnem sznaucera, aby nie brali udziału w tzw. pseuhodowlach,których mnóstwo mozna spotkać między innymi na [url=http://www.allegratka.pl]Alegratka.pl - Ogłoszenia drobne. Kupię, sprzedam - ogłoszenia drobne w Internecie[/url] .Powiedzmy takim ludziom stanowcze "NIE" i nie reagujmy na takie ogłoszenia.:angryy:

Posted

a jak sie niektore zdjecia oglada to czlowiekowi szczena opada w jakich warunkach sa maluchy trzymane :shake::shake:

przydatna jest tez opcja pokaz inneogloszenia sprzedajacego --> przewaznie ras do wyboru do koloru :roll:

ludzie kupia z litosci i interes sie kreci :diabloti:

Posted

[quote name='123mariszka']Agnieszka K. oczywiście, że każdy potrafi czytać ogłoszenia, ale nie każdy kupujący potrafi rozpoznać pseudohodowcę, a tym bardziej laik i dla takich osób ku przestrodze założyłam ten wątek.[/quote]
A jak to bedzie psuedohodowla sprzedająca psy z rodowodem???? Tez ja rozpoznasz po ogłoszeniu na gratce????

Posted

Agnieszka K. oczywiście, że każdy potrafi czytać ogłoszenia, ale nie każdy kupujący potrafi rozpoznać pseudohodowcę, a tym bardziej laik i dla takich osób ku przestrodze założyłam ten wątek.

Posted

Pseudohodowcy nie sprzedają piesków z rodowodem, a jeśli tak jest napisane to wystarczy zadzwonić pod taki numer i zadac jedno podstawowe pytanie, a jakie to ty na pewno wiesz już...:evil_lol: Wiesz mi niezle w takim przypadku zaczynają niezdranie lawirować między prawdą, a kłamstwem, beznadziejni oszuści:angryy:.

Posted

[quote name='123mariszka']Pseudohodowcy nie sprzedają piesków z rodowodem, a jeśli tak jest napisane to wystarczy zadzwonić pod taki numer i zadac jedno podstawowe pytanie, a jakie to ty na pewno wiesz już...:evil_lol: Wiesz mi niezle w takim przypadku zaczynają niezdranie lawirować między prawdą, a kłamstwem, beznadziejni oszuści:angryy:.[/quote]

I tu sie mylisz. Niektóre hodowle psów rasowych z rodowodem niczym sie nie róznia od rozmnażalni.

Nie wiem dlaczego akurat przyczepiłas sie do Gratki, tam najczęściej wiadomo, które psy sa z rodowodem, a które bez.

Posted

Moze sznupkowe cioteczki zrobia cos podobnego:cool3:
[url=http://allegro.pl/item548496257_cane_corso_kup_tanio_a_pozalujesz.html]***Cane Corso - Kup Tanio a....POŻAŁUJESZ*** (548496257) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Akcja przyniosla juz pozytywne efekty, ludzie sa zywo zainteresowani, pisza, pytaja niektorzy nawet zmieniaja podejscie do sprawy.

Posted

[quote name='furciaczek']Moze sznupkowe cioteczki zrobia cos podobnego:cool3:
[URL="http://allegro.pl/item548496257_cane_corso_kup_tanio_a_pozalujesz.html"]***Cane Corso - Kup Tanio a....POŻAŁUJESZ*** (548496257) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

Akcja przyniosla juz pozytywne efekty, ludzie sa zywo zainteresowani, pisza, pytaja niektorzy nawet zmieniaja podejscie do sprawy.[/quote]

Super pomysł! Przydałoby się zrobić coś takiego każdej rasie...

Posted

[url=http://www.allegro.pl/item551462436_amstaff_sliczna_suka_do_reprodukcji_100_rasowa.html]Amstaff śliczna suka do reprodukcji 100 % rasowa (551462436) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

szczęka mi opadła jak TO zobaczyłam:angryy::angryy::angryy::angryy::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

• 4 months later...
Posted

muszę się przyznać, co prawda strasznię się tego wstydzę:oops: moj tata kupił rok temu suczke z pseudohodowli:angryy: zrobił to, ponieważ chciał kopie naszej sznaucerki (ta była rodowodowa), szukał miekkiej sierci jaka miała nasza Una i koniecznie zależało mu na krótkim ogonie:(
wielkie batalie prowadziłam z nimi przez kilka miesięcy (tyle trwało znalezienie Kaśki) aby przygarneli pieska ze schronu. niestety moj tata to prosty człowiek, głupio pisać tak o swoim rodzicu ale niestety tak jest;/ wzioł Kaśke z jakiejś miejscowości pod Lesznem mówił, że mała była trzymana w klatce po królikach:angryy: matka byłą rasowa jednak jak porównuję Kaśkę z Uną, która była zgodna idelanie ze wzorcem to sznaucera naprawdę tylko przypomina. jest dużo większa, masywniejsza, zupełnie to nie to:(
wstyd mi ale niestety pseudohodowle będą tak długo jak będą takie osoby jak mój tata; proste i uparte. za Kaśkę dał chyba 300 zł. rodowodowy sznaucer jest dużo droższy. na początku tata chciał wziąźć rodowodowego ale kiedy kupił Unę a było to w 96' to dal za nią ok 800 zl teraz ceny są wyższe i chciał zaoszczędzić, szczegółnie że z Uną na wystawie byliśmy tylko 2 razy i wiedział, że z Kaśką jeździć nie będzie, bo niestety on myśli, że rodowód jest tylko do wystaw;/ i teraz najgorsze... myśli on o rozmnożeniu Kaśki... naprawdę jestem załamana:-( najchętniej to bym ją ukradła i wysterylizowała:( ale tak naprawdę to mało mogę;(
niestety walka z pseudohodowlami to jak walka z wiatrakami:-( wiem to po swoim tacie- nic nie skutkuje:-(

Posted

Kocyk, usiadz z tata i przeczytajcie razem, jak wygladaja realia i koszty ( o czasie, zniszczeniach juz nawet nie mowie) rozmnozenia:

[SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f26/koszty-zwiazane-z-hodowla-73327/[/URL][/SIZE]
[SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f26/czy-da-sie-zarobic-na-hodowli-psow-rasowych-120414/[/URL][/SIZE]

Potem wytlumacz, ze jest duze ryzyko braku chetnych na szczeniaki, przez co koszty rosna, ryzyko zachorowania suki przy kryciu przez niewiadomego psa.
Wiec i nie zwroci mu sie koszt nabycia suni, wrecz sporo dolozy.

Posted

niestety... nie raz próbowałam... on wyznaje zasadę "dzieci i ryby głosu nie mają"(co z tego, że mam 22lata) i uważa, że jest najmądrzejszy na świecie;/
niestety muszę biernie na to patrzeć:placz:... pozostaje mieć nadzieję, że jednak mu się odwidzi, bo zmądrzeć nie zmądrzeje:angryy:

Posted

Tak najlatwiej stwierdzic...
Wskaz, ze to nie Ty sie przejechalas, tylko ludzie bioracy sie za mnozenie psow.
Wymysl sposob na przeczytanie, chocby by wiedzial, jak niby rozmnozyc ;).

Posted

tak sobie pomyślałam, że jak pojade do domu zostawie otwarte strony z tematami prze Ciebie karjo2 podanymi. może się wciągnie. będę truć d... tak jak to robiłam z przygarnięciem psa ze schroniska. ale boję się, że skonczy się tak jak się skończyło- wzioł Kaśke z pseudo;/
niestety, z pseudo biorą ludzie nieodpowiedzialni. Kaśka ma u nas cudownie kochana, wybiegana, zadbana jednak ojca zachowanie jest nieodpowiedzialne i niedopuszczalne. proszę trzymajcie kciuki aby udało się mi jakos zniechęcić ojca do tego pomysłu.

Posted

Oby zwątpił. W takich przypadkach najlepiej przemawiają pieniądze. Chyba że pokażesz parę ujęć ze schronisk albo porzuconych psów. To może też przemówić czasem.

• 4 weeks later...
Posted

Prawie padłam trupem jak zobaczyłam to:

[url=http://www.allegro.pl/item686586421_mieszaniec_kaukaz_z_sznaucer_piekne_duze_pieski.html]MIESZANIEC KAUKAZ Z SZNAUCER. PIĘKNE DUŻE PIESKI (686586421) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

I kompletne załamka w podpisie: [B]Zastrzegamy sobie możliwość wyboru nowych właścicieli naszych pociech![/B] [B]SPRZEDAMY JEDYNIE W DOBRE RĘCE. Dlatego gdy coś wzbudzi nasze wątpliwości będziemy szukać innych zainteresowanych.

[/B]I pomyśleć, że te "dobre ręce", dopuściły do czegoś takiego. :shake:

Posted

no ale są na tyle odpowiedzialni, że wybiorą odpowiednie domy dla psiaków, wiec ich nie potępiajmy tak na maxa.

ps. ojciec odszedł od pomysłu rozmożenia Kaśki:multi:

Posted

[quote name='kocyk']no ale są na tyle odpowiedzialni, że wybiorą odpowiednie domy dla psiaków, wiec ich nie potępiajmy tak na maxa.

i:multi:[/quote]

Daj spokój :(
Odpowiedzialni powinni być zanim do tego dopuścili. O pomstę do Boga woła, żeby pisać później, że oddadzą tylko w sprawdzone i dobre ręce. Nie widzę jakoś chętnych do zakupu. Co dalej będzie z tymi szczeniętami?

Posted

Jak pieski trafią w równie "dobre" i "odpowiedzialne" ręce to za chwilę będzie 40 takich nowych ślicznych piesków, które będą miały znów małe pieski itd... Z czego pewnie większość trafi do kojców i na łańcuchy :(