Jump to content
Dogomania

Którą z wymiennionych karm polecicie ?  

76 members have voted

1. 1. Którą z wymiennionych karm polecicie ?

Recommended Posts

Posted

dziekuje mam tylko pytanie o jaki badania mam zapytac bo dokldnie nie wiem to bedzie w ksiazeczce zdrowia?moze to gupie pytanie ale ja sie nieznam.zastanawiam sie tez nad psem-kundelkiem albo z domowej hodowi.mam nadziej ze cos znajde niestety wystawa w moim miescie dopiero w sierpiniu ale niechece sie spieszyc chce kupic zdrowego psa:)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='yorkmania']dziekuje mam tylko pytanie o jaki badania mam zapytac bo dokldnie nie wiem to bedzie w ksiazeczce zdrowia?moze to gupie pytanie ale ja sie nieznam.zastanawiam sie tez nad psem-kundelkiem albo z domowej hodowi.mam nadziej ze cos znajde niestety wystawa w moim miescie dopiero w sierpiniu ale niechece sie spieszyc chce kupic zdrowego psa:)[/QUOTE]

Jeśli kundelek, to ze schroniska najlepiej albo z domu tymczasowego - ten z "domowej hodowli", cokolwiek masz na myśli, też jest z pseudohodowli - wątpię, żeby ktoś robił mu jakieś specjalistyczne badania cyz przejmował się tym, że rozmnażając psy, zwiększa skalę bezdomności zwierząt. Zapytaj o badania rzepek, o tchawicę, serce - czy były jakieś badania, czy były jakieś przypadki. I prosić o wyniki tych badań.

Posted

dziekuje to zanczy z domowej hodowli chodzilo mi o to ze np.jezeli sunia moich znajomych mialaby szczenaki...problem w tym ze nie ma schroniska w mojej okolicy a przed wybraniem psa chcialabym go odwiedzic.i jeszcze jedno duzo podrozuje latam i nie mysle ze bylby to dobry pomysl zamykac psa ze schroniska z nowu do klatki nie chcialabym zeby zle mu sie to kojarzylo.narazie sie zastanawiam...:)

Posted

[quote name='yorkmania']jezeli sunia moich znajomych mialaby szczenaki...[/QUOTE]

I jeżeli byłyby nierasowe, tzn. byłyby nierodowodowe to należałoby je humanitarnie uśpić zaraz po porodzie bądź rzeczoną sunię wysterylizować aborcyjnie. Na dogo nie popieramy rozmnażaczy, pseudohodowców, handlarzy żywym towarem w postaci psiaków ani "przypadkowych" miotów tudzież miotów "raz dla zdrowia".

Posted

myślę ,ze jednak mniejszym złem dla psiaka by było znaleźć sie w kochającym domku z pełną michą nawet jakby raz na jakiś czas był zamknięty w klatce niż siedzieć w zimnie,bez jedzenia ,walcząc o WSZYSTKO.
A szczeniaczki od znajomych sobie daruj.Zbyt wiele psich nieszczęść żeby produkowac następne.

Posted

nie chodzilo mi o psudo moi znajomi maja sunie kundelka.nie niegdy nie popieralam pseudo.to okropne.nigy nie chodzilo mi kupowanie z pseudo szczegolnie jak wiem o nich.nigdy nie bede ich popierac!

Posted

a wiesz co to jest pseudo?To rozmnażanie psów bez rodowodu,kundelków,rozmnażanie psów z rodowodem bez odpowiedniej opieki wiedzy.Więc Twoi znajomi jakby nie patrzeć się zaliczają.
Kundelków masa w schroniskach po co mnożyć kolejne?

Posted

tak zgadzam sie macie racje dlatego nie chec psa z pseudo a co do znajomych to chyba rzeczywiscie nie jest dobry pomysl.wiec postanowilam poszukac ''domisia'' pieska z metryczka nie koniecznie nadajacego sie na wystawy, a hodowli tez nie mam zamiaru zakladac wiec taki PET bedzie dla mnie idealany.

• 3 weeks later...
Posted

Franek teraz od tygodnia je rc i jest ok.Daje mu tez smakołyki rc educ ,raz w tygodniu trochę gotowanego mięska,jabłuszko,marchewkę,truskawki,brzoskwinie,twaróg,jogutr naturalny,kefir,maślankę,jajko i to wszystko.Nie dostaje jakiś tłustych wędlin,kiełbas,żółtego serca etc.Dbamy o linię...i serducho ;)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Matthew']Mój pies dostaje zwykle suchą karmę rano, a wieczorem troche mleka i także karmę Chapi :)[/QUOTE]

A po co to mleko? To już lepiej jogurt...

Posted

chappi?Jest mnóstwo lepszych karm-eukanuba,royal canin,hills,purina pro plan, biomil,acana,orijen,brit,bosch, josera dlaczego więc wybór padł na chappi?:crazyeye:York nie jest bernardynem, nie je dużo więc tym bardziej mnie to dziwi:shake:A z mlekiem radzę sobie dać spokój-pies to nie cielak i mleka nie potrzebuje.Lepszy będzie twaróg,jogurt NATURALNY, kefir, maślanka;)

Posted

[quote name='Matthew']Mój pies dostaje zwykle suchą karmę rano, a wieczorem troche mleka i także karmę Chapi :)[/QUOTE]

Zmień jak najszybciej karmę na lepszą, bo Chappi to pasza dla królika :(
Mleko też nie jest psu potrzebne, zamiast tego daj twarożek, a może lepiej jakieś owoce-dużo witamin? Tylko oczywiście nie wszystkie owoce są wskazane dla psów, szczegóły znajdziesz w innych działach.

• 2 weeks later...
Posted

u nas już 3 tygodnie na royal canin-żadnych biegunek,wzdęć :)
Oprócz tego pies dostaje gotowanego kurczaka co kilka dni,wczoraj dostał kubeczek jogurtu naturalnego,ot tak dla urozmaicenia.Chrupie czereśnie,nektarynki,truskawki no i jabłka.Jako smaczki-rc educ.widać służy mu ta dieta ;)

• 6 months later...
Posted

Przyłączę się do temu choć już chyba dawno nikt go nie odwiedzał ;)
Ja mojego Maklera karmię suchą karmą Royal canin, Acana, może spróbujemy z Eukanubą - dla urozmaicenia bo na jednej karmie długo nie pociągnie.
Czasami dostanie gotowane mięso. Przemysłowe przysmaki dla psów oraz te domowe w postaci owoców, warzyw.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mój psiur zjada teraz hillsa adult mini a po kastracji przerzucimy się na hillsa adult light. Dostaje gotowane mięsko raz-dwa razy w tygodniu, jogurt naturalny, twaróg, herbatniki, owoce, warzywa jakieś tam smakołyki- let's bite, rc educ, trixie, do gryzienia kości z skóry wołowej prasowane, raz od wielkiego dzwonu na wyjeździe jakąś puszkę. :)

• 2 months later...
Posted

Witam wszystkich!
Mam pytanie, czy karmił ktoś z Was swojego yorka Brit care? Bo ja praktycznie zawsze kupowałam Royala, słyszałam ostatnio, że trochę się zepsuł i tak myśle o zmianie karmy...
A Wy co polecacie?

• 2 months later...
Posted

Bier Care nie stosowaliśmy ale uważam, że to dobra karma.
W sumie może wypróbujemy :)

A teraz mój Makler zajada się karmą Canidae all life stage formula.
Sprawdza się świetnie : )

• 1 month later...
Posted

Witam, jestem tu nowa niedlugo bede miec yorka i sie zastanawiam czym go karmic. Obecnie jest karmiony rc ale czytalam o nim ze jest rakotworczy. Jakie karmy polecacie? (nie chce mu radykalnie zmienic karmy, dlatego napoczatek kupilam rc, zeby potem moc porownac jak zmienie karme)