Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Morusek ma 4 m-ce. Kilka dni temu został znaleziony w okolicy Mosiny - gdy wyrzucano go z auta.
Jego stan nie jest najciekawszy: potwornie zarobaczony, zapchlony - ze sporą krzywicą.
Mały, terierkowaty Morusek.

Mały walczy, dostał już ponoc leki na odrobaczanie i na pchły. Witaminy.
Ale tam gdzie jest - są 4 innbe psy i ich właścicielka boi się, że Morus je zarazi - hmmm, krzywicą???

Mały siedzi w piwnicy. To bardzo, bardzo źle.

Na dzisiaj nie mam domu tymczasowego dla maluszka.
Kto mu pomoże.
Poniesiemy koszty weta, karmy.
On chce być szczęśliwy i ma szanse, to śliczny piesek.

Musi mieć tymczas - w piwnicy nie da rady.

W sobotę Kasia pojedzie go zobaczyć. Ale gdzie go zabrać.

Błagam o pomoc dla Moruska.

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/54/d535b67fb3b6124c.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img149.imageshack.us/img149/1918/pies3hd8.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiak przede wszystkim bardzo biedny. Pomyślmy jak mu pomóc. Gdyby to już można było pojechać na działkę to wzięłabym na DT. W tej chwili mam w mieszkaniu trzy , czwarta wczoraj wyjechała do domku. Poza tym skomplikowało mi się życie i mam ograniczone możliwości pomagania.

Posted

Jeśli przyjedziesz po psa autem, weź fakturę ze stacji tankowania - zapłacę Ci za paliwo. Koszty weta zwracamy - za fakturami - bo musimy rozliczyć psiaka. Karmę też oczywiście. Może nawet od razu jakąś damy.
We wtorek byłoby nieźle, jakoś to urządzimy.

Kasia - czy Pani potwierdziła jutrzejsze spotkanie. Powiedz, że jest tymczas. Najwyżej bym go jakoś w poniedziałek przekimała u mnie - jako trzeciego. Bo pewnie we wtorek nie damy rady go do Poznania dowieźć.
Pati - a mniej więcej o której byłabyś u nas?

Posted

Mogę przyjechać po niego we wt. (byłaby możliwa jakaś zrzutka na paliwo? koszt to ok.170zł ,połowę pokryłabym z własnej kieszeni)
Jeśli wcześniej ktoś wybierałby się do W-wy, to mogę go odebrać nawet jutro.

Posted

Sądzę,że byłabym ok.15". Prosiłabym na pw o adres pod jaki mam podjechać po małego. I przydałby się jakiś tel.kontaktowy.
Ok,będę brała faktury. Mam koło siebie dobrą klinikę wet.gdzie chodzę ze wszystkimi swoimi tymczasowiczami i mam tam mały rabat.

Posted

Pani powiedziala ze potwierdzi spotkanie jutro zeby byla pewnosc ze jest juz w domu, czyli kto i kiedy by do Pani po psa podjechal? Bo musze sie zapytac czy bedzie wtedy w domu, a Goga jakbys go w poniedzialek odbierala od Pani to mam do niej i tak jechac jutro? Bo jak nie to tylko telefonicznie jakos sie z nia dogadam kto po psa i kiedy przyjedzie.

Posted

Z Pania rozmawiałam, wygląd Moruska juz trochę się polepszył, psiak zachowuje sie cudownie.

Pati byłabys o 15 tak? Bo jest jeden problem Goga wyjezdza we wtorek i teraz kombinujemy jak to zrobic zebys mogla psiaka spokojnie odebrac. Czy to musi byc wtorek? Ja bede kontaktowac się z Marta moze oan bedzie mogla psiaka przechowac zebys od niej go zabrała, bo ja bede miec egzamin we wtorek wiec ja tez odpadam w domu mnie nie bedzie w tych godzinach.

Kombinujemy i kombinujemy....

Posted

Pati - kombinujemy ten wtorek. Ale jest jeszcze jedna sprawa - pilnie szuka transportu do Warszawy z Poznania mały shih tzu z poznańskiego schroniska. Bardzo się o niego boją, a inny transport mają dopiero za 2 tygodnie. Może dałoby się to połączyć jakoś - gdybys zgodziła się zabrać tego malucha tez.

Może wtedy znajdę tez kogoś kto przejmie tego dnia i przekaże oba psiaki.
A ja bym wysłała Ci poczta nasze umowy adopcyjne, gdyby szczenior szedł do domku.
Zresztą reszte obgadamy.
Na PM podaję mój tel.

Posted

Mogę zabrać oba psiaki. Będzie też jechał mój "sfeter",ale zmieścimy się bez problemu.
Mam nadzieję,że uda się wszystko załatwić na wt.-czekam na info.

Posted

:calus::calus::calus:
Bardzo dziękujemy i kochanej [B]Supergodze[/B] i [B]Pati[/B].
Trzymam kciuki żeby się wszystko udało.....
Oczywiście dopłacamy do kosztów paliwa.

Posted

Dzwoniłam do Marty, ona jest we wtorek wolna i mozna od niej psiaki odebrac - tzn rozmawialam o morusku bo o tym drugim nie wiedzialam. Goga skontaktuj sie z Marta. Hm narazie jakos wszytsko sie udaje :multi:

Posted

Supergosiu jesteś naprawdę super Ciocią....:multi::multi::multi:
Dzięki dziewczyny za wszystko!!!!
Małego "naszego" od Pati odbierze Kasia
Pati ma jej namiary i będą w stałym kontakcie więc z nim żadnego kłopotu nie będzie...

Posted

Ja juz wszystko uzgadniam w domu. Agę moją zwolnię z 2 ostatnich lekcji i będzie czekała na Pati - mieszkamy na wjeździe do Poznania od strony Warszawy, więc Pani ma dobry dojazd.
Morusa zabieramy prawdopodobnie w poniedziałek wieczorem - będę dzisiaj uzgadniać. Teraz ustalam tylko osbiór shih tzu ze schroniska.

Mam nadzieję, że wszystko się uda.