Ra_dunia Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Negri - nie martw się ;) On już Ciebie kocha... A wiadomo - jak kocha to poczeka :cool3: Quote
Negri_2008 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Cioteczki! Muszę napisać o czymś, co gryzie mnie od kilku dni. Otóż... Pani Agnieszka, właścicielka schroniska od pewnego czasu daje mi sygnały, że hotel dla Rudzika nie jest najlepszym rozwiązaniem. :roll: Obawia się, że Rudzik może oswoić się tylko z tymi osobami, które się nim aktualnie zajmują. Gdy będzie w hotelu - przyzwyczai się do opiekunów w hotelu a innych osób będzie cały czas unikał. To uniemożliwi praktycznie znalezienie dla niego domu. Dla mnie jest to wyraźny sygnał, że Rudzik do hotelu nie pojedzie. Pośród wolontariuszy, którzy znają azyl też panuje podobna opinia. :roll: Dlatego uważam, że dalsze mrożenie naszych deklaracji finansowych nie ma sensu, gdy wokół tyle psów, które potrzebują natychmiast pomocy. Dlatego ja swoją deklarację przekierowuje na Znajdka z wątku Maszaberli. Wy swoje deklaracje również tam przekierujcie. :oops: Maszaberla zebrała dla Rudzika nasze pieniądze a teraz potrzebuje pomocy dla Znajda, któremu grozi schron. :shake: i domyslam się jak bardzo się o niego martwi. :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/znajdek-szuka-domu-warszawa-plac-zawiszy-znaleziono-blakajacego-sie-psa-138496/ Tylko proszę Was o jedno: nie wszczynajmy kłótni. :shake: Nie mam wątpliwości, że Pani Agnieszka kieruje się wyłącznie dobrem Rudzika. Poznałam ją i wiem, że to wspaniała osoba oddana psom na maksa. Zasługuje na szacunek i uznanie. Ja nie zostawię Rudzika. Będę przyjeżdżać do niego tak, jak dotąd. Postaram się zapewnić mu choć namiastkę poczucia, że nie jest sam na świecie :placz: Quote
Ra_dunia Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Negri - smutny ten Twój post i żal mi, że Pani Agnieszka w ten sposób uważa. Powinna przeczytać jeden wątek...: http://www.dogomania.pl/forum/f85/zalekniona-maja-z-mielca-znalazla-wyjatkowy-dom-udalo-sie-120996/ wiem, że każdy pies jest inny. I Maja nie była agresywna. Ale też bardzo pokochała Murków, w związku z czym pierwsza adopcja była całkowitą porażką. Psina po prostu przestała jeść. Wróciła do Murków. Teraz została adoptowana ponownie, ale do osoby, która jest psim aniołem :loveu: I wszystko jest w porządku. Ale ok. Skoro pani Agnieszka uważa, że Rudzikowi hotel w niczym nie pomoże, to rzeczywiście - nie ma się co kłócić, nie ma co blokować deklaracji... W takim razie wychodzi na to, że Rudzik jest skazany na dożywocie w schronisku. Nawet jeśli się przełamie to i tak tylko w stosunku do Ciebie, Negri. Do reszty pozostanie nieufny. Kochana jesteś, że osłodzisz mu ten pobyt swoimi wizytami - za co bardzo Ci dziękuję :calus: Quote
__Lara Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Cioteczki, jeżeli tak jest to ja się podpisuję pod Waszymi słowami... Tutaj też jest potrzebna pomoc finansowa :oops:: Cioteczki, pomóżcie... brakuje 60,00zł stałych deklaracji na hotel, potrzebne do niedzieli... inaczej miejsce w hotelu przepadnie... http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-mozemy-ja-uratowac-pilnie-potrzebne-pieniadze-na-hotel-135279/ Quote
Negri_2008 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Rudzik jest najedzony i wygłaskany :evil_lol::loveu: Powili odkrywam jego czule miejsca: :oops: od głaskania po głowie woli delikatne klepanko i baaardzo lubi gdy drapie się go po....szyji :evil_lol: Polecam wszystkim ciotkom które odwiedzają schronisko :p Zajrzyjcie do Rudzika w weekend, niech chłopak się dowie, że są inne fajne ludzie na świecie ;) Quote
Maszaberla Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Maszaberla']Rudziku bardzo Cie przepraszam ale musze zabrac te 20 zl jednorazowej wplaty od cioteczki Bico:oops: - za jej zgoda Ty czekasz w kolejce na hotelik a znajdek musi zebrac pieniadze na cito http://www.dogomania.pl/forum/f28/znajdek-szuka-domu-warszawa-plac-zawiszy-znaleziono-blakajacego-sie-psa-138496/ Joasiu, zaznacz to w 1 poscie, dziekuje i przepraszam W 1 poscie jest pomylka - do usuniecia jest adnotacja "Pierwsza wplata" -> ta kwota poszla dla Znajdka Quote
Maszaberla Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Negri_2008']Cioteczki! Muszę napisać o czymś, co gryzie mnie od kilku dni. Otóż... Pani Agnieszka, właścicielka schroniska od pewnego czasu daje mi sygnały, że hotel dla Rudzika nie jest najlepszym rozwiązaniem. :roll: Obawia się, że Rudzik może oswoić się tylko z tymi osobami, które się nim aktualnie zajmują. Gdy będzie w hotelu - przyzwyczai się do opiekunów w hotelu a innych osób będzie cały czas unikał. To uniemożliwi praktycznie znalezienie dla niego domu. Dla mnie jest to wyraźny sygnał, że Rudzik do hotelu nie pojedzie. Pośród wolontariuszy, którzy znają azyl też panuje podobna opinia. :roll: Dlatego uważam, że dalsze mrożenie naszych deklaracji finansowych nie ma sensu, gdy wokół tyle psów, które potrzebują natychmiast pomocy. Dlatego ja swoją deklarację przekierowuje na Znajdka z wątku Maszaberli. Wy swoje deklaracje również tam przekierujcie. :oops: Maszaberla zebrała dla Rudzika nasze pieniądze a teraz potrzebuje pomocy dla Znajda, któremu grozi schron. :shake: i domyslam się jak bardzo się o niego martwi. :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/znajdek-szuka-domu-warszawa-plac-zawiszy-znaleziono-blakajacego-sie-psa-138496/ Tylko proszę Was o jedno: nie wszczynajmy kłótni. :shake: Nie mam wątpliwości, że Pani Agnieszka kieruje się wyłącznie dobrem Rudzika. Poznałam ją i wiem, że to wspaniała osoba oddana psom na maksa. Zasługuje na szacunek i uznanie. Ja nie zostawię Rudzika. Będę przyjeżdżać do niego tak, jak dotąd. Postaram się zapewnić mu choć namiastkę poczucia, że nie jest sam na świecie :placz: Negri, mysle ze Ty najlepiej wiesz jak wyglada sytuacja, chociaz z drugiej strony jestem targana wyrzutami sumienia i watpliwosciami (czytajac odpowiedz Raduni) Ale patrzac realnie - moze lepszym pomyslem byloby skierowanie deklaracji na psy, ktore tej pomocy finansowej potrzebuja na cito A moze po jakims czasie (na pewno baaardzo dlugim) Rudzik otworzy sie na tyle ze wizja hoteliku powroci?:roll: Dziekuje Negri za przekazanie pieniedzy na Znajdka i za to ze konsekwentnie i z takim sercem zajmujesz sie Rudzikiem... Quote
__Lara Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Dokładnie Maszaberlo, pojawiają się wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony nic na siłę nie zrobimy, a ja myślę, że ludzie tam, którzy są na miejscu potrafią dobrze ocenić stan Rudzika i podjąć odpowiedzialną decyzję. Pozostaje nam wiara w to ;) Quote
ewelinka_m Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 warszawiacy.. pomocy.. moze komuś się w oczy rzuci, Ledwo adoptowana sunia Konstancin - Warszawa :placz::placz: help!! Quote
Ra_dunia Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Słuchajcie - kolejka u Murki rzeczywiście posuwa się jak krew z nosa. A tu kasa zblokowana (często spora). Może rzeczywiście póki co "odblokować" deklaracje i dopiero ruszyć ze zmasowaną akcją jak Rudzik będzie zaraz przed pójściem? Ja tam wierzę, że nam się wtedy uda, a przecież i Pani Agnieszka do tego czasu może zmienić zdanie i zezwolić na pójście Rudzika do hoteliku... Nie usuwajmy kochanego słodziaka z hotelikowej kolejki (zawsze można to zrobić) ale nie trzymajmy deklaracji... Co wy na to? Quote
Negri_2008 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 No tak.... Dziabli wiedzą ale..... Kolejkę u Murki trzymajmy ;) Quote
Ra_dunia Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Jak nie Rudzik, to na pewno inna bieda z miejsca skorzysta... Choć oczywiście po cichutku liczę, że to jednak Rudzik dostanie szansę ;) Quote
Maszaberla Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ra_dunia napisał(a):Słuchajcie - kolejka u Murki rzeczywiście posuwa się jak krew z nosa. A tu kasa zblokowana (często spora). Może rzeczywiście póki co "odblokować" deklaracje i dopiero ruszyć ze zmasowaną akcją jak Rudzik będzie zaraz przed pójściem? Ja tam wierzę, że nam się wtedy uda, a przecież i Pani Agnieszka do tego czasu może zmienić zdanie i zezwolić na pójście Rudzika do hoteliku... Nie usuwajmy kochanego słodziaka z hotelikowej kolejki (zawsze można to zrobić) ale nie trzymajmy deklaracji... Co wy na to? Podpisuje sie pod tym zdecydowanie Jesli tylko mozna nadal trzymac miejsce to trzymajmy a pieniadze niech ida na inne wazne/pilne cele W razie czego skrzykniemy sie od razu, beda bazarki, damy rade - musimy dac :p Quote
Ra_dunia Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Wszyscy zaangażowani ratowaniem i wyciąganiem innych psiaków... Ale pamiętamy o Rudziku, pamiętamy :) Quote
Negri_2008 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ra_dunia napisał(a):Wszyscy zaangażowani ratowaniem i wyciąganiem innych psiaków... Ale pamiętamy o Rudziku, pamiętamy :) Pamiętamy, jedziemy jutro, po cichu agitujemy innych ;) Quote
agata51 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Cichociemne ciotki-agitki? No ładnie! :evil_lol: Quote
Negri_2008 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Ra_dunia']I jak tam po odwiedzinach :cool3: "...jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..." ;) Quote
Maszaberla Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Ra_dunia napisał(a):Małym Księciem mi tu wyjeżdża ;) No jasne, Negri to roza :cool3: Quote
Ra_dunia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Nie... róża, to Rudzik ;) mi tam wyszło, że Negri to Mały Książe :eviltong: (nieźle się ukrywa ;) wszyscy myślą, że Negri to kobieta :evil_lol: ) Quote
__Lara Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Ra_dunia napisał(a):Nie... róża, to Rudzik ;) mi tam wyszło, że Negri to Mały Książe :eviltong: (nieźle się ukrywa ;) wszyscy myślą, że Negri to kobieta :evil_lol: ) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: :roflt: Quote
MyrkurDagur Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Cały czas zaglądam do Ciebie Rudziku ;) Choć zazwyczaj w milczeniu... Quote
Recommended Posts