Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca napisał(a):
do ktorego hotelu jedzie Dakar?

Dakar pojedzie do hoteliku u wetek pod Nasielskiem. Opieke bedzie mial na pewno dobra, ale juz trzeba myslec o domu dla chopaka ...:oops:

Posted

Ewusek napisał(a):
ponawiam swoja prosbe...

prosze o podanie namiarow do hotelu, w ktorym jest Dakar, chcalabym go odwiedzac.

Ewusek cierpliwości dziwczyn nie było teraz ok tygodnia
napewno podadza namiary a Dakar z odwiedzin bardzo by sie ucieszył ;)

• 2 weeks later...
Posted

Pilnie potrzebny transport dla Dakara na jutro z Pomiechówka do Wila-vetu na ul.Kosiarzy w W-wie.
Dakar przestał chodzić i łapa nie wygląda dobrze :placz:
Proszę, czy ktoś może go zawieźć??

Posted

ale to chyba nie stalo sie nagle ?
skoro jest w hoteliku u weta to chyba wet powinien jakos zadzialac, a nie teraz jak nie wiadomo co sie dzieje... czy ona wogole interesowala sie ta lapa ? dlaczego info jest dopiero jak jest zle ?

Justyna, gadalysmy dzisiaj przez telefon, powiedzialam, ze zawioze go rano do lecznicy, bo i tak jade do Wawy, mialas mi przyslac namiary do hotelu gdzie on jest...
niestety jak do polnocy nie dostane namiarow, to go nie zabiore, bo nie wiem skad.... a jak mam go zabrac, to musze godzine wczesniej wyjsc z domu...

Posted

Dakar dziś trafi do lecznicy, w której był operowany.
Niestety ja nie dysponuję adresem hoteliku, tylko jayo. Sprawa jest już wyjaśniona.
Stan łapy się pogarszał, a dr Bissenik był na bieżąco o tym informowany.

Ewusek wielkie dzięki za chęć pomocy :-)

Posted

Dakar to boski, kochany, przeuroczy pies :loveu:

Ewusek - hotel jest w Błędowie za Pomiechówkiem, jak możesz to wpadaj, wetki bardzo, bardzo miło widzą chętnych do pomocy, do wyprowadzania psów hotelowych, a trochę ich tam jest ;)

na pw mogę podać Ci nr do wetek jakbyś chciała jechać

Posted

Dakar wrócił do hoteliku. Druty się trzymają, dr Bissenik jest przeciwny ich usuwaniu. Łapa niestety jest spuchnięta, gorąca i Dakar próbuje ją wylizywać. Cały czas dostaje antybiotyk, by zmniejszyć stan zapalny.

Posted

Ewusek, do hoteliku jezdze na pamiec, bo tez tak mnie za pierwszym razem pokierowano.. :oops: Lulka, dzieki za nazwe miejscowosci :-) ja nawet tego nie pamietalam, a dodzwonic sie tam nie jest latwo.
W piatek wrocilam w nocy i nie dalam rady podac tej informacji, niestety.

Ale dziewczyny byly bardzo pomocne i przy okazji wizyty u swoich podopiecznych przywiozly Dakara wczoraj popoludniu do Wawy - dzieki !!!!

Tak jak esperanza napisala - mimo pogorszenia stanu lapy i tego, ze Dakar mniej ja obciaza niz wczesniej, ortopeda jeszcze nie widzi koniecznosci usuwania drutow. Czekamy pare dni. Jesli nic sie nie bedzie dzialo - za dwa tygodnie kolejna kontrola.
Dakar wpadl do lecznicy jak do siebie i zdziwil sie, ze w pokoju, gdzie przebywal przez pare miesiecy jego miejsce zajmuje inny pies :evil_lol:
Przywital wszystkich machaniem ogona i obsikal okoliczne trawniki :-)

Jest naprawde cudny. A lape monitorujemy na biezaco - znaczy wetki z hotelu monitoruja - ale mamy informacje na biezaco. Nie wszystko wymaga natychmiastowej wizyty na Kosiarzy.
A druty powinny byc wyjmowane za ok. 4 tygodnie - chyba ze kontrola RTG pokaze, ze juz zrost jest.

Przy okazji zerknijcie tu:
http://www.dogomania.pl/forum/f1129/labrador-asystent-niepelnosprawnego-dziecka-sam-potrzebuje-pomocy-pilne-warszawa-140382/#post12492919

Posted

wiem juz gdzie jest ten hotelik... na sobotnim szkoleniu z ratownictwa psiego i interwencji dowiedzialam sie od Gusi i od Neigh, gdzie co i jak...
Ten hotelik jest w takiej samej odleglosci od Nasielska, co i od Legionowa...
czyli jak podajecie, gdzie to piszcie, ze to kolo Pomiechówka...
Ode mnie ponad 30 km...

Ciesze sie, ze Dakar dotarl do lecznicy i jest w miare OK.

Posted

Te druty wyglądają jak z jakiegoś dreszczowca. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bo tyle zabiegów i cierpienia szkoda żeby się coś "paskudzilo" w łapinie. Piękny jest:loveu: