Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Konik musi dostać antybiotyk , leukocyty 30 tys :-( Byłam u niego , poszlismy na spacer , pościeliłam mu dwie kołdry i prześcieradło :cool3:
Zjadł ładnie , posmarowałam rany , moze to od tej głębokiej brzydkiej rany na łapie te leukocyty ?:shake:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...Pati bede informowac na bierząco schronisko
o naszym wielkoludzie,dziekuje za pomoc dla niego.
Przy Tobie wiem ze szybko dojdzie do siebie,my tylko staramy sie
jak mozemy ale 200-250 pieskow i kadzy potrzebuje pomocy-rozumiesz.:-(
Przykro mi i teraz czuję sie winna ...ale naprawde sie starałam i szukałam do Was dojścia przez osoby trzecie.....nie jestesmy obojetni za krzywdę psieków.....o nie:crazyeye::shake:Oj przykro mi

Posted

giselle4 napisał(a):
...Pati bede informowac na bierząco schronisko
o naszym wielkoludzie,dziekuje za pomoc dla niego.
Przy Tobie wiem ze szybko dojdzie do siebie,my tylko staramy sie
jak mozemy ale 200-250 pieskow i kadzy potrzebuje pomocy-rozumiesz.:-(
Przykro mi i teraz czuję sie winna ...ale naprawde sie starałam i szukałam do Was dojścia przez osoby trzecie.....nie jestesmy obojetni za krzywdę psieków.....o nie:crazyeye::shake:Oj przykro mi

Giselle nie macie się czego wstydzić , nigdy jeszcze nie przyjechał do mnie ze schronu pies z taką książeczką . Wiemy wszyscy jak jest w schronisku - kilkaset psów do ogarnięcia.
Dziś odwiedzi Dago lekarz , nasz konik dostanie antybiotyk w zastrzyku , po jakimś czasie znów zrobimy badania krwi . Zastanawiam się czy nie podawać mu karmy dla szczeniąt i karmiących matek , ona jest wysokokaloryczna .

Posted

...Dziekuje Patia
pocieszyłaś lale[ mhhh lala -to ja]
ale tylko troszke...bo mamy jeszcze pare szkieletow i walczymy
ale jest ciężko ...takie chudziaki nam przywoża z interwencji
pozniej ciezko nadrobic to wszystko co pies stracił
potrzebne warunki domowe...a takich brak
dlatego walka o kazdego psa
dlatego szukamy ludzi od danych ras
dlatego czepiamy sie samolotów aby tylko uratować jeszcze jedno psie zycie:crazyeye:

Posted

[quote name='Malibu']Lista osób które wpłaciły na pomoc dla Dago jest na str.6 , post nr.59

razem 685 zł.
Wolontariat dzierzoniowski prosi o dopisanie z bazarkow na Dogusia-86zł:lol::loveu:
jutro przelewamy.

Posted

...Benia
ale to jego kaska:loveu:
na niego zbierana i ciotki by sie moze obraziły
Kiedy szukamy ludzi chętnych nam pomóc bo piesek potrzebuje domku na cito,nigdy nie bierzemy pieniazków za niego.:oops:Takie reguly tej gry o zycie mamy.Wiec nie gadaj mi tutaj
tylko dawaj konto ale przeslemy na to w pierwszym poscie.....
co Boskie -Bogu

Posted

[quote name='giselle4']Wolontariat dzierzoniowski prosi o dopisanie z bazarkow na Dogusia-86zł:lol::loveu:
jutro przelewamy.

Grażyna
-chcielibyśmy, aby te pieniądze zostały u WAS . Rozporządź nimi tak, jak uważasz za słuszne. Psów macie od groma..
Zabierając psa nie wnieśliśmy żadnej opłaty adopcyjnej/schroniskowej, a pies jest zaszczepiony na wszystko -i tak musielibyśmy to zrobić na miejscu.;)

Posted

giselle4 napisał(a):
...Benia
ale to jego kaska:loveu:
na niego zbierana i ciotki by sie moze obraziły
Kiedy szukamy ludzi chętnych nam pomóc bo piesek potrzebuje domku na cito,nigdy nie bierzemy pieniazków za niego.:oops:Takie reguly tej gry o zycie mamy.Wiec nie gadaj mi tutaj
tylko dawaj konto ale przeslemy na to w pierwszym poscie.....
co Boskie -Bogu

Ok!-to co by się ciotki nie obraziły-nr konta na pierwszej stronie-tylko prosze dopisz bazarek giselle4 dla Dago-bo się Ulcia nie połapie..
..ale przeciez to nie pieniądze za niego(wedle wzrostu musiałby majątek kosztowac:evil_lol:)-tylko częściowy zwrot kosztów książeczkowych..
Pomyslimy co z tym fantem zrobić.;)

Posted

dzis zgodnie z obietnicą wzięłam Dago na spacerek rano

mną średnio był zainteresowany :roll: , ale kota na szczęście tez nie spotkaliśmy :cool1:.

wróciła do boksu poleciał do miski od razu , ale jak zobaczył ze pusta ( ja go brałam juz po karmieniu porannym ), koniecznie chciał iść z powrotem na spacerek :-( ...

strasznie mu te kosteczki wszystkie sterczą .. az strach dotykac zeby sie nie rozsypał

Posted

[quote name='haker11']Myślę,że zdjęcie nie wymaga komentarz:angryy:

Jak można :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Takie cudeńko:-(:-(:-(:-(:-(
Domek trzeba znaleźć!

Posted

A-s-i-a napisał(a):
Jak można :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Takie cudeńko:-(:-(:-(:-(:-(
Domek trzeba znaleźć!

Na pewno znajdzie odpowiedniego ludzia, ale najpierw trzeba go do rozmiaru normalnego przywrócić i odjajecznić:razz:

Posted

Karusia , Agamika dziekuję :loveu:
Ja już dziś rano byłam u niego , lepszy jakiś mi się wydał , ogonek do góry , raźniejszym krokiem szedł .
Rany na łapach obejrzałam , są brzydkie bardzo :-( może te leukocyty faktycznie od nich , tak było u Timona Beniu , prawda?
Antybiotyk został podany , nochal wymiziany .

Agamika , jutro rano będę w hotelu , przytrzymasz mi go do zdjęć , ok a potem obfocimy inne psiaki .

Posted

Patrycja-nie martw się, wszystko się unormuje!!
..a pamiętasz po czym wygoiła się Timonowa dziura w łapie? Po ozonelli!
Nie wiem co w tym ustrojstwie jest-ale teraz smaruję nią wszystko co chore(siebie tyż:evil_lol:)

Posted

Ozonella to ozonowana oliwka :p

"OZONELLA® dzięki swojej oleistej postaci i stopniowemu uwalnianiu ozonu jest łatwa w stosowaniu, łatwo się wchłania i długo działa w miejscu aplikacji. Preparat jest jałowy i można go stosować na otwarte powierzchnie ranne.
OZONELLA® wykazuje działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze.
Zastosowanie:
OZONELLA® znajduje szereg zastosowań w profilaktyce i leczeniu różnych stanów chorobowych m.in. takich jak:
- trudno gojące się rany, również zakażone
- odparzenia
- otarcia i zdarcia naskórka
- oparzenia termiczne (w tym słoneczne) i po radioterapii onkologicznej
- odleżyny i przewlekłe owrzodzenia żylne, tętnicze i grzybicze stóp i podudzi
- zespół „stopy cukrzycowej”
- zaburzenia ukrwienia kończyn
- ropnie i czyraki
- stany zapalne skóry o różnej etiologii (m.in. ogranicza rozwój opryszczki)
- choroby infekcji skóry
- zmiany egzema tyczne
OZONELLA® przydatna jest również w profilaktyce zakażeń grzybiczych i bakteryjnych, zwłaszcza stóp i rąk.
Właściwości OZONELLI czynią ją atrakcyjnym preparatem do stosowania w kosmetyce, w szczególności:
- w redukcji zmian skórnych
- w redukcji przebarwień
- w eliminacji cellulitu
- łagodzeniu stanu zapalnego po ukąszeniu przez owady."