Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 No w końcu niedziela jest , to z rodziną odpoczywa pewnie :eviltong: Quote
Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 No niestety, przemyślałam to sobie i przegadałam z Elą która była z nim na spacerze. Pies ma zapędy myśliwskie i szcza na wszystko poza kojcem, nie reaguje na człowieka :shake: Za duże ryzyko, niestety nie wezmę go do siebie, porobię mu ogłoszenia. Rozglądam się na stronie schronu za jakimś innym psem ( suką ). Dam znać na Cieszyńskim jeśli coś wybiorę. Nie chcę zabierać psa ze względu na to sikanie ( matka by mnie zabiła jakby zobaczyła obsikane ściany ) Przykro mi. Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Ok szanuję Twoją decyzję, bo jest przemyślana. Ale czy jak pies sika na wszystko poza kojcem to znaczy, że bedzie obsikiwał ściany?? Ja wcześniej miałam ONka i tez obszczywał wszystko jak wychodziliśmy na spacer, ale w domu nie zrobił absolutnie nic. Hmmm... Quote
Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Nie mówię że napewno, ale jest duże prawdopodobieństwo. Miałam jeden raz psa samca ze schronu to miałam oznaczone wszystkie ściany :oops: Quote
al'akir Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 a może on jest głuchy jak nie reaguje na człowieka (np. krzyzowanie merle x merle - przenosi gen letalny)? - widział go weterynarz? Może spróbojcie mu dać jakieś myśliwskie komendy (nie znam się na tym???) na spacerze, oczywiście na smyczy - może zwiał z polowania? dlatego interesują go gęsi, kaczki etc Czekam dalej na maila od hodowcy. co do tego sikania na wszystko, to mi się wydaje, że był wychowany w domu i nauczony czystość i dlatego sika poza kojcem(domem). Albo ma wyostrzony instynkt terytorialny i oznacz teren po innych psach (mój pies tak robi na spacerach)? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Zmieńcie tytuł, bo Fidel to nie dalmat tylko najnormalniejszy w świecie amstaff;) O pieknym umaszczeniu i z niebieskim oczkiem. Warto takie cudo wrzucic na forum astów i dac znac doddy. Quote
Herspri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Tu nie chodzi o słuch, on się nie interesuje człowiekiem, owszem da się głaskać ale ma to raczej głęboko pod ogonem ;) Na ptactwo ma zapędy . Z tym sikaniem to nie wiem, ale wolę dmuchać na zimne tym bardziej, że nie mieszkam sama. Po suce przynajmniej można wytrzeć ( ze względu na to, że często mam tymczasy mam podłogę wyłożoną wykładziną ). Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Zmieńcie tytuł, bo Fidel to nie dalmat tylko najnormalniejszy w świecie amstaff;) O pieknym umaszczeniu i z niebieskim oczkiem. Warto takie cudo wrzucic na forum astów i dac znac doddy. Fidel jest większy od amstaffa - on nadkolankowy jest. Cholera wie co to za mieszanka. Zaraz napiszę do doddy żeby rzuciła okiem znawcy - być może ona coś wymyśli. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Oczywiście nie chodziło mi,że to psiak w dokładnym typie rasy...ale z pewnoscia jest amstaffowy:p Quote
andzia69 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Oczywiście nie chodziło mi,że to psiak w dokładnym typie rasy...ale z pewnoscia jest amstaffowy:p Aniu - mnie też przyszedl do głowy, ze to mix asta...ale moze być i mixem tej dziwnej rasy, o której pierwsze słyszę...ale ...jest hodowla tych psów w Czechach i to chyba nie tak daleko - w Opavie... - więc wszystko możliwe;) tu link: http://www.catahoula.info/cz/index.php?id=stenata&np=&menu=menu1 acha - i te psy są bardzo często głuche Quote
doddy Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Myślę, że Fidelek ma coś w sobie z amstaffa. Głowę (tylko co można powiedzieć po jednym zdjęciu bokiem). Ale z pewnością nie jest amstaffem a jakimś mixem z czymś, z uwagi na umaszczenie i wysokość z tego co piszecie. Ale myślę, że spokojnie jako mixa asta można go ogłaszać. Pierwsze co mi się nasunęło, to także czy nie jest głuchy. Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Myślę, że wszystko się wyjaśni u weta - sprawdzimy chip i słuch. Trzeba to zdiagnozować jak najszybciej. Dea zaglądnij już noooo... Quote
Panca Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 mam nadzieje ze odnajdzie sie jego wlascicel-kiedy mozecie sprawdzic chipa?czy tylko Kasia vel Dea moze to zrobic? Quote
Morgan:-) Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Kasia vel Dea jest jedyną osobą, która jest dopuszczana do psów i może sobie chodzić po schronie swobodnie - jako wolontariusz. Kierownictwo jej ufa - pozatym jest ona administratorem strony schroniska. Liczą się z nią i myślę, że gdyby jakas inna osoba chciałaby sobie Fidela wypożyczyć na jakiś czas, to by to nie przeszło. Ja mam auto u mechanika i końca napraw nie widać, więc odpadam - nawet gdyby Dea np zadzwoniła do schronu z informacją, że ja z nim podjadę do weta. W Cieszynie jest tylko 1 czytnik:shake: - w jednym gabinecie wet i tam właśnie trzeba podjechać Quote
Panca Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 zatem nie pozostaje nam nic jak czekac kiedy Dea sprawdzi mu chipa pozdrawiam Kasie przy okazji:loveu: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Możecie jutro w schronie (Herspri, Dea) zaglądnąc do biabro? ciekawa jestem jaki on jest. Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Możecie jutro w schronie (Herspri, Dea) zaglądnąc do biabro? ciekawa jestem jaki on jest. Z Babiro byłam dzisiaj na spacerze :roll: Fajny pies, ale teraz to tylko skóra i kości ... dobrze się z nim chodzi po dłuższej chwili zaczyna reagować na człowieka ale bez fajerwerków. Jest bardzo spokojny, kotem się nie interesował w ogóle, ale z jego kupą to kiepsko :shake: Fidel ciągnie jak głupi szczególnie do facetów i aut, z większymi psami się kumpluje ale ja spotkaliśmy yorka to z daleka szczekał, widać nie bardzo lubi małe psy . Do kotów super, jest ciekawy ale nie zaczepia. Jak się ma w ręce smakołyk to jest grzeczny i nie ciągnie ;) Z moją suką się dogadał, znaczy się ona cały czas na niego zębami kłapie a on taki Casanova raczej :roll: Obsikał mi szafę i ścianę w przedpokoju ale jak jest u mnie w pokoju to nie sika . Teraz udaje że śpi, ale zagląda co jakiś czas czy siedzę na krześle, jest niespokojny. Popiskuje . Mam nadzieję, że będzie mi zostawał w domu grzecznie i nic mi nie poniszczy. Boże jaka ja jestem głupia, czemuś mi rozumu nie dał, żeby się tak w następnego psa pakować, zamiast się cieszyć feriami :shake: A no i fakt ma głowę taką amstaffową ale tylko głowę. Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Aha, Pies nie jest głuchy (raczej) catahoula louisiana leopard dog to raczej nie jest, głowa jest inna, może jakiś mix ale rasowy nie. Nie ma czipa. Znaczyło się nie miał, teraz ma schroniskowy Quote
Panca Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Herspri wzielas go na tymczas w koncu? pomoge w szukaniu mu domu - obecuje ewidentnie go jakis dziad wyrzucil z auta:placz: Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No wzięłam :roll: Brać się do ogłoszeń i to już :angryy::mad: E... do dzieci jest spoko ale sam na sam to bym nie zostawiła Po drodze mijałam rodzinkę która szła do schronu, może jakąś bidę uszczęśliwią :roll: Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No, chwilę po tym zdjęciu Kizia fuknęła i biedak dostał z otwartej w twarz :roll: Ale uciekł, nie chciał się odwinąć więc myślę że spokojnie może być w domu w którym są koty, koty przyzwyczajone do psów ;) Brzydko na tych zdjęciach wyszedł, na żywo jest przystojniejszy :eviltong: Quote
Cieplutkaa. Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 No to czekamy na więcej jego zdjęć i nowe informacje ;) A będzie mógł u Ciebie zostać? Bardzo fajne psisko, takie piękne... Powinien szybko znaleźć dom... Swoja drogą ona bardzo mi przypomina 'Gracie' z tej książki 'Wspaniała Gracie'... Z tym, że ona była dożycą, więc dużo większa... ale też była głucha...:lol: I jak zadowolona jesteś z Fidla? I czy zostawisz mu to imię czy zmienisz? Quote
Recommended Posts